QUOTE(stylius @ 2017 01 25, 20:20)
Amalva jau isleido naujus valdiklius C6.1 ir C6.2. Ta proga organizuojuosi pirkti rekupa, ir vedziotis su plastikiniais lanksciais ortakiais.
Namas bendras plotas 122 kv.m, vieno auksto, lubos apie 2.8m.
Ka patarsit pirkti, koki modeli mano namukui?
Domekt R 400 -Maksimalus įrenginio našumas, 300 m3/h
Domekt R 450v - Maksimalus įrenginio našumas, 485 m3/h
Domekt R 500v - Maksimalus įrenginio našumas, 630 m3/h
Pagal amalva tai pilnai pakanka ir Domekt R 400, ar verta investuot kelis simtus euru ir pasiimti galingesni irengini?
Del vertikalaus ir horizontalau, kokis pasirinkt? vietos turiu pakankamai, galiu montuoti ir ta ir ta.
Pas mane Domekt Rego 400V, namo kvadratūra apie 123m2, man šio rekupo našumo per akis užtenka, žiemą norėtųsi, kad jis galėtų dirbti ir mažesniu našumu, nei jis dirba dabar mažiausiu leistinu galingumu 20% - 20%, taip kad mano rekomendacija būtų per daug neužkelti rekupo našumo. Orientuokis į maksimalų rekomenduojamą rekuperatorių gamintojų našumą, kad maksimaliu galingumu dirbant jis sugebėtų pakeisti visą patalpų orą per valandą. Patikėk, gamintojai siūlydami rekupų galingumą, tikrai nenuskriaus savęs, siūlydami per mažą galingumą, tad tau 122*2,7=330m3 našumu per valandą dirbančio rekupo per akis.
Tiesa, vasarą rekupo našumo reikia didesnio, pamenu ir ant 80% galingumo būdavo pagainiodavau, nors paprastai dirbdavo apie 40%-50%.
Tiesa, privalau akcentuoti, jog pas mane vėdinimo sistema, kai vienose patalpose paduodamas oras, o kitose ištraukiamas. Tokiu metodu dirbanti vėdinimo sistema ženkliai optimaliau išnaudoja ventiliacijos galingumą. Jei pas tave bus ir padavimas ir ištraukimas toje pat patalpoje, siūlau dvigubinti pasirenkamo rekuperatoriaus našumą.