Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(remiga @ 2017 01 26, 19:26)
Įdomu kaip pas Renovent'ą su drėgmės palaikymu? Priešpriešinių srautų šilumokaitis aišku efektyvesnis už rotacinį, bet jis gali labai džiovinti orą.

Beje Cibulis ir rinkosi Zenderį, nes jis turi entalpinį šilumokitį, kuris ne taip smarkiai džiovina.

Turiu blogą pavyzdį pas giminaičius su renovent - drėgmė 20-30proc pagal kitaicką daviklį. Todėl sau pirkau taip pat zehnder su entalpiniu.
Atsakyti
QUOTE(remiga @ 2017 01 26, 19:26)
Įdomu kaip pas Renovent'ą su drėgmės palaikymu? Priešpriešinių srautų šilumokaitis aišku efektyvesnis už rotacinį, bet jis gali labai džiovinti orą.

Beje Cibulis ir rinkosi Zenderį, nes jis turi entalpinį šilumokitį, kuris ne taip smarkiai džiovina.

renovent excellent 300 ir 400 irgi turi varianta su entalpiniu silumokaiciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 26 sausio 2017 - 21:55
QUOTE(madwifi @ 2017 01 26, 21:50)
renovent excellent 300 ir 400 irgi turi varianta su entalpiniu silumokaiciu

+1000eur už šilumokaitį, nebent yra jau iškart sukomplektuotas
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2017 01 26, 22:19)
+1000eur už šilumokaitį, nebent yra jau iškart sukomplektuotas

vis dar 1000, nekrenta kainos?
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2017 01 26, 22:31)
vis dar 1000, nekrenta kainos?

nežinau tiksliai, senai besidomėjau ir nebe aktualu man
Atsakyti
QUOTE(stylius @ 2017 01 25, 20:20)
Amalva jau isleido naujus valdiklius C6.1 ir C6.2. Ta proga organizuojuosi pirkti rekupa, ir vedziotis su plastikiniais lanksciais ortakiais.
Namas bendras plotas 122 kv.m, vieno auksto, lubos apie 2.8m.
Ka patarsit pirkti, koki modeli mano namukui?
Domekt R 400 -Maksimalus įrenginio našumas, 300 m3/h
Domekt R 450v - Maksimalus įrenginio našumas, 485 m3/h
Domekt R 500v - Maksimalus įrenginio našumas, 630 m3/h

Pagal amalva tai pilnai pakanka ir Domekt R 400, ar verta investuot kelis simtus euru ir pasiimti galingesni irengini?

Del vertikalaus ir horizontalau, kokis pasirinkt? vietos turiu pakankamai, galiu montuoti ir ta ir ta.

Pas mane Domekt Rego 400V, namo kvadratūra apie 123m2, man šio rekupo našumo per akis užtenka, žiemą norėtųsi, kad jis galėtų dirbti ir mažesniu našumu, nei jis dirba dabar mažiausiu leistinu galingumu 20% - 20%, taip kad mano rekomendacija būtų per daug neužkelti rekupo našumo. Orientuokis į maksimalų rekomenduojamą rekuperatorių gamintojų našumą, kad maksimaliu galingumu dirbant jis sugebėtų pakeisti visą patalpų orą per valandą. Patikėk, gamintojai siūlydami rekupų galingumą, tikrai nenuskriaus savęs, siūlydami per mažą galingumą, tad tau 122*2,7=330m3 našumu per valandą dirbančio rekupo per akis.

Tiesa, vasarą rekupo našumo reikia didesnio, pamenu ir ant 80% galingumo būdavo pagainiodavau, nors paprastai dirbdavo apie 40%-50%.

Tiesa, privalau akcentuoti, jog pas mane vėdinimo sistema, kai vienose patalpose paduodamas oras, o kitose ištraukiamas. Tokiu metodu dirbanti vėdinimo sistema ženkliai optimaliau išnaudoja ventiliacijos galingumą. Jei pas tave bus ir padavimas ir ištraukimas toje pat patalpoje, siūlau dvigubinti pasirenkamo rekuperatoriaus našumą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 27 sausio 2017 - 09:40
QUOTE(mariuzs @ 2017 01 26, 21:05)
Todėl sau pirkau taip pat zehnder su entalpiniu.

Lietuvoje ar siunteisi iš užsienio? Kokios dabar šių įrenginių kainos? Nesikandžioja labiau nei Renovent su +1000 € už entalpinį?
Atsakyti
Ar kas nors esate išvedžiojęs ortakius ne lubose, o grindyse? Vienas statytojas (įmonė) siūlo ventiliacijos ortakius betonuoti grindyse, taip neva susitaupo nemažai pinigų dėl paprastesnio montavimo, trumpesnių ortakių ir pan. bei nesuvalgo lubų aukščio (nereikia žeminti lubų), kas irgi sutaupo pinigų statant namą, nes gali apie 10 cm žeminti lubas. Lyg ir racijos yra, bet man nelabai patinka mintis, kad oro padavimas ir ištraukimas bus per groteles grindyse: traukimas nuolat trauks visas dulkes ir šiukšles į otakį, o padavimas irgi manau nefaina, kai pūs oras nuo grindų. Bet gal klystu, gal čia tik mano nepgagrįsti nuogastavimai...
Būtų įdomūs komentarai žmonių, kas jau taip galbūt pasidarę.
Atsakyti
QUOTE(Octy @ 2017 01 27, 10:34)
Ar kas nors esate išvedžiojęs ortakius ne lubose, o grindyse? Vienas statytojas (įmonė) siūlo ventiliacijos ortakius betonuoti grindyse, taip neva susitaupo nemažai pinigų dėl paprastesnio montavimo, trumpesnių ortakių ir pan. bei nesuvalgo lubų aukščio (nereikia žeminti lubų), kas irgi sutaupo pinigų statant namą, nes gali apie 10 cm žeminti lubas. Lyg ir racijos yra, bet man nelabai patinka mintis, kad oro padavimas ir ištraukimas bus per groteles grindyse: traukimas nuolat trauks visas dulkes ir šiukšles į otakį, o padavimas irgi manau nefaina, kai pūs oras nuo grindų. Bet gal klystu, gal čia tik mano nepgagrįsti nuogastavimai...
Būtų įdomūs komentarai žmonių, kas jau taip galbūt pasidarę.

Siūlyčiau pradžiai visus ortakių ir jų fasoniniu dalių kainas susižinoti tinkamas vedzioti grindyse, tada turbūt ir noro nebeliks taip daryti.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 01 27, 09:50)
Lietuvoje ar siunteisi iš užsienio? Kokios dabar šių įrenginių kainos? Nesikandžioja  labiau nei Renovent su +1000 € už entalpinį?

Rašiau jau ankščiau, pirkau nedaug devėtą entalpinį su valdymu internetu iš Olandijos už 1700.

Pinga senieji modeliai dabar, kai nauji pasirodė:
https://www.ventisho...r-930-basis-erv

Renovent entalpiniai matau Lenkijoje apie 2500
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mariuzs: 27 sausio 2017 - 11:09
QUOTE(Adwoco @ 2017 01 26, 11:28)
Vadovavosi principu - po manes nors ir tvanas. Bet cia matyt bendras statybininku ir sistemu montuotoju bruozas. Nors pasitaiko ir isimciu.

Pas mane irgi kliurku buvo padare.. Kas labiausiai uzkliuvo tai pazeistas /sutvarkytas elektros kabelis ir tai buvo nutyleta, nors buvo klausta ar niekur nepazeidet kabeliu..
Atsakyti
Sveiki,

su kuo pasiūlysite užsandarinti tarpus tarp garo izoliacinės plėvelės ir vėdinimo vamzdžio įeinančio iš nešildomos palėpės?
Atsakyti