Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 28, 14:21)
Kaip pas rotacinius su dregem paskutiniu metu? Du kolegos turi komfoventa ir pas juos su dregme nekazkas.... 

Pas save vakar pastebėjau kondensatą ant lauko durų spynos. Turint omenyje tai, kad lauke dar ne šalčio rekordai, viduje drėgmės neturėtų trūkti.
Atsakyti

Pas save vakar pastebėjau kondensatą ant lauko durų spynos. Turint omenyje tai, kad lauke dar ne šalčio rekordai, viduje drėgmės neturėtų trūkti.

Nes spyna persalineja del to ir "verkia", geriau su dregmes matuokliu matuoti dregmes lygi ;) 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 29, 20:31)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mintas" data-cid="72280538" data-time="1543509700"><div><p>Pas save vakar pastebėjau kondensatą ant lauko durų spynos. Turint omenyje tai, kad lauke dar ne šalčio rekordai, viduje drėgmės neturėtų trūkti.</p></div></blockquote><p>Nes spyna persalineja del to ir "verkia", geriau su dregmes matuokliu matuoti dregmes lygi ;) </p>

ir ka turi rodyti matuoklis? kad neverktu:)
Atsakyti

ir ka turi rodyti matuoklis? kad neverktu:)
Pirma reikia tureti nepersalancia spynele, prie geros ventiliacijos ir 50proc dregmes niekas niekur neverks. Cia tas pats kaip ir su "saltais" stiklo paketu remeliais... 

O koki pats rekuperatoriu nuziurejas? 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 29 lapkričio 2018 - 22:09

prie geros ventiliacijos ir 50proc dregmes niekas niekur neverks. Cia tas pats kaip ir su "saltais" stiklo paketu remeliais... 

Ką reiškia gera ventiliacija? Ir "salti" stiklo paketu rėmai?

Atsakyti

Ką reiškia gera ventiliacija? Ir "salti" stiklo paketu rėmai?

Ne 60 ar 70 kubu/h name kur turis arti 400 ar daugiau kubu. Ir ne atjungus vedinima pirmam aukstui jeigu namas 2 aukstu. "Salti" paketu remeliai tai aliuminiai arba prastu siluminiu savybiu "plastikiniai" 

Atsakyti

O dar apie balansavimą. Kaip suprantu balansuojama pagal projekte nurodytas reikšmes. O jeigu projekto nėra? Skaičiuot patalpų kubatūrą ir kiek kartų norima kad oras pasikeistų?

Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2018 11 30, 07:54)
<p>O dar apie balansavimą. Kaip suprantu balansuojama pagal projekte nurodytas reikšmes. O jeigu projekto nėra? Skaičiuot patalpų kubatūrą ir kiek kartų norima kad oras pasikeistų?</p>

Mano nuomone balansavimo esmė yra sureguliuoti taip, kad paduodamų oro kiekių suma būtų lygi ištraukiamų oro kiekių sumai.
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2018 11 30, 08:59)
Mano nuomone balansavimo esmė yra sureguliuoti taip, kad paduodamų oro kiekių suma būtų lygi ištraukiamų oro kiekių sumai.

Mano rekuperatorius tai daro automatiškai - pats subalansuoja srautus. Kitų įrenginiams reikia tai subalansuoti. Papildomai reikia subalansuoti ir kiekvieną patalpą. Tarkime, jei nori, kad miegamajame pūstų 30 kubų, tai ir reguliuoji kol pasieki norimą reikšmę.

Mano svetainėje per 3 difuzorius turi išpūsti apie 90 kubų oro, reguliuoji kiekvieną kol pasieki norimą skaičių. Aišku labai idealiai nesureguliuosi. Mano svetainėje trys difuzoriai pučia taip: 35, 39 ir 37 kubai oro. Turėtų pūsti projektinį 30 kubų oro.

Darbo kambaryje pučia 33 kubus, turėtų pūsti tuos pačius 30 kubų. Antro aukšto vaikų miegamuosiuose irgi turėtų pūsti 30 kubų, bet pučia 32 ir 34 kubus. Idealiai sureguliuoti neįmanoma. Tiesa, ištraukimą ir padavimą visam namui taip pat neįmanoma idealiai sureguliuoti. Bus keleto kubų paklaida. Apie tai mes labai daug diskutavome šių metų vasarį, kuomet matavome oro srautus mano, Minto ir Vaikio name.
Atsakyti

Pirma reikia tureti nepersalancia spynele, prie geros ventiliacijos ir 50proc dregmes niekas niekur neverks. Cia tas pats kaip ir su "saltais" stiklo paketu remeliais... 

O koki pats rekuperatoriu nuziurejas? 

Va dar lauzausi, lyg ziurejau rotacini, bet va maciau tavo nuoroda i olandus zhender, jau link to linkes , kartu statomes su kaimynu tas deda zhendery bet lyg ne Q ,jau greitai baigs sumontuoti tai eisiu paziuresi,ir daikin siurbly pasistate, ta galinga, 2 vwntiliatoriu, 11 .3 kw berods, iskartsu talpa 180 ltr, tai neblogai atseikejo, man gaila butu 7400 juokinga suma:)

Atsakyti

O WC ir virtuvei yra kokie nors  specifiškesni apykaitos/ištraukimo reikalavimai?

Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2018 11 30, 13:18)
<p>O WC ir virtuvei yra kokie nors  specifiškesni apykaitos/ištraukimo reikalavimai?</p>
Po 52 punktu esanti lentelė: https://e-seimas.lrs...TAD/TAIS.257930
Atsakyti