Kiek kubu namas, ir kiek rekupas pucia?
diena apie 110, vakare apie 160
Pas mane rekupas stovi už kokių 12-15 metrų nuo gartraukio, išmetimas nuo rekupo ~10 metrų. Jokių varveklių ties išmetimo grotelėm per metus nemačiau.
Kaip bus su ortakių užsinešimu, teks žiūrėti po kelių metų...
Dar toks pastebėjimas - naudojant dujas, apie viryklę viskas apsineša riebalų sluoksniu (gartraukis, lubos aplink jį, ...). Namie naudoju elektrinę viryklę ir tokio apsinešimo per 20 m. nepastebėjau.
Dar viena priezastis kodel reiktu rinktis entalpini, t. y. galinti grazinti dregme, tai jog jutimine temperatura prie normalaus dregmes lygio 45-55% bus tikrai komfortiskesne nei prie 25-30%
Taigi jeigu rinktis plokstelini, tai tik galinti grazinti dregme.
Pas mane be rekūpo dabar drėgmė 55-75 priklausomai nuo oro lauke. Ne visai kokybiški langai po nakties tiesiog žliaugia nuo vandens. Pas draugus su domekto rotaciniu drėgmė būna apie 40-42 - mane tai pilnai tenkintų
dabar pas mane su erv zehnderiu 45-50 dregmė, bet temperatūra 23-24, tai jai pamažinus temp, dregmė pakiltų
Nelabai įsivaizduoju, kad grotelės galėtų užšalti, kai į jas pučiamas šiltas (kad ir drėgnas) oras. Kad varveklis po grotelėmis susidarys, tai sutinku.
Jei gartraukio šilumą eina per šilumokaitį, tai jis tikrai išsaugo didžiąją dalį šilumos ir grąžiną į patalpas. Jei darysi kaip tu sumąstęs, tai per ortakius net ir 7 metrų tiek daug šilumos neliks name. Ji tikrai daug didesniu procentu bus išmesta į lauką. Automatiškai, kuo šiltesnis ir tuo pačiu dar drėgnas oras, galimas ne tik kondensatas, bet ir lauko grotelių šarmojimas. Čia geras pavyzdys. Tikėtina, kad ne per šilumokaitį metamas oras gali nuolatos sukelti panašių problemų. Gal aš ir klystu, pasitark su protingesniais.
Beje, pataisykit jei klystu - bet pačio rekuperatoriaus pajungimas neatrodo sudėtingas. Pakabinai aparatą, pajungei izoliuotus vamzdžius iš lauko, pajungei iš vidaus, išsikvietei protingesnių kad sureguliuotų srautus ir viskas?
Ne kosmosas tikrai, issinuomavus srautu matavimui iranki galima ir paciam. Jau buvau rases kas gali isnuomoti, paieskok sioje temoje
O pateiktas pavyzdys tik patvirtina mano žodžius, kad išmetimo grotelės neturėtų užšalti (ten apšarmoję viskas aplinkui, tik ne grotelės). Išvedus išmetimo ortakį bent kokų 10 cm toliau nuo sienos ir padarius oro srauto nukreipimą nuo stogo pakalimo, tokių vaizdų turėtų pavykti išvengti (išskyrus mano minėtą varveklį iš ortakio).
Papildyta: