Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(Orginalus @ 2018 11 28, 20:58)
Pas mane apie 38-44 dregme su rotaciniu.

Kiek kubu namas, ir kiek rekupas pucia?
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2018 11 28, 21:02)
Kiek kubu namas, ir kiek rekupas pucia?

diena apie 110, vakare apie 160
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2018 11 28, 19:58)
Taip naudoju, vienas geriausių sprendimų name smile.gif gartraukio motoras išimtas, per relę aktyvuojamas "virtuvės rėžimas", sklendė perjungia į penktą atšaką/bypass. Triukšmas minimalus, dar statant namą pusę statybininkų bėdavojo, kad šiais laikais populiariam virtuvės/svetainės sujungimo variante kai "boba" gamina valgyt jie teliko negali žiūrėt per gartraukį biggrin.gif
Pas mane rekupas stovi už kokių 12-15 metrų nuo gartraukio, išmetimas nuo rekupo ~10 metrų. Jokių varveklių ties išmetimo grotelėm per metus nemačiau.
Kaip bus su ortakių užsinešimu, teks žiūrėti po kelių metų...
Jau rašiau, kad dėl triukšmo išvengimo planuoju daryti kitokį nei įprasta (paties gartraukio ventiliatoriumi) ištraukimą . O apie varveklį turėjau galvoje variantą, kai gartraukis jungiamas ne į rekūpą, o atskirai - tada labai galimas daiktas, kad dalis garų kondensuosis ortakyje ir kondensatą reiktų nukreipti link išmetimo.
Dar toks pastebėjimas - naudojant dujas, apie viryklę viskas apsineša riebalų sluoksniu (gartraukis, lubos aplink jį, ...). Namie naudoju elektrinę viryklę ir tokio apsinešimo per 20 m. nepastebėjau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giords: 28 lapkričio 2018 - 23:19

Dar viena priezastis kodel reiktu rinktis entalpini, t. y. galinti grazinti dregme, tai jog jutimine temperatura prie normalaus dregmes lygio 45-55% bus tikrai komfortiskesne nei prie 25-30%

Taigi jeigu rinktis plokstelini, tai tik galinti grazinti dregme. 

Atsakyti

Dar viena priezastis kodel reiktu rinktis entalpini, t. y. galinti grazinti dregme, tai jog jutimine temperatura prie normalaus dregmes lygio 45-55% bus tikrai komfortiskesne nei prie 25-30%

Taigi jeigu rinktis plokstelini, tai tik galinti grazinti dregme. 

Pas mane be rekūpo dabar drėgmė 55-75 priklausomai nuo oro lauke. Ne visai kokybiški langai po nakties tiesiog žliaugia nuo vandens. Pas draugus su domekto rotaciniu drėgmė būna apie 40-42 - mane tai pilnai tenkintų

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 29, 06:56)
<p>Dar viena priezastis kodel reiktu rinktis entalpini, t. y. galinti grazinti dregme, tai jog jutimine temperatura prie normalaus dregmes lygio 45-55% bus tikrai komfortiskesne nei prie 25-30%</p><p>Taigi jeigu rinktis plokstelini, tai tik galinti grazinti dregme. </p><p></p>

dabar pas mane su erv zehnderiu 45-50 dregmė, bet temperatūra 23-24, tai jai pamažinus temp, dregmė pakiltų
Atsakyti
QUOTE(Giords @ 2018 11 28, 19:43)
Nesupratau, kodėl būtų prarandama daug šilumos nuvedant išmetimą ilgesniu ortakiu (pas mane būtų apie 7 m ortakis šiltame palėpės trikampyje - kampe tarp stogo ir antro aukšto grindų) - kaip tik manau kad didesnė dalis išmetamų garų šilumos pasiliktų name. Nebent lyginama su gartraukiu, pajungti į rekūpą
Nelabai įsivaizduoju, kad grotelės galėtų užšalti, kai į jas pučiamas šiltas (kad ir drėgnas) oras. Kad varveklis po grotelėmis susidarys, tai sutinku.

Jei gartraukio šilumą eina per šilumokaitį, tai jis tikrai išsaugo didžiąją dalį šilumos ir grąžiną į patalpas. Jei darysi kaip tu sumąstęs, tai per ortakius net ir 7 metrų tiek daug šilumos neliks name. Ji tikrai daug didesniu procentu bus išmesta į lauką. Automatiškai, kuo šiltesnis ir tuo pačiu dar drėgnas oras, galimas ne tik kondensatas, bet ir lauko grotelių šarmojimas. Čia geras pavyzdys. Tikėtina, kad ne per šilumokaitį metamas oras gali nuolatos sukelti panašių problemų. Gal aš ir klystu, pasitark su protingesniais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 29 lapkričio 2018 - 09:22

Beje, pataisykit jei klystu - bet pačio rekuperatoriaus pajungimas neatrodo sudėtingas. Pakabinai aparatą, pajungei izoliuotus vamzdžius iš lauko, pajungei iš vidaus, išsikvietei protingesnių kad sureguliuotų srautus ir viskas?

Atsakyti

Beje, pataisykit jei klystu - bet pačio rekuperatoriaus pajungimas neatrodo sudėtingas. Pakabinai aparatą, pajungei izoliuotus vamzdžius iš lauko, pajungei iš vidaus, išsikvietei protingesnių kad sureguliuotų srautus ir viskas?

Ne kosmosas tikrai, issinuomavus srautu matavimui iranki galima ir paciam. Jau buvau rases kas gali isnuomoti, paieskok sioje temoje :) 

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 11 29, 10:22)
Jei gartraukio šilumą eina per šilumokaitį, tai jis tikrai išsaugo didžiąją dalį šilumos ir grąžiną į patalpas. Jei darysi kaip tu sumąstęs, tai per ortakius net ir 7 metrų tiek daug šilumos neliks name. Ji tikrai daug didesniu procentu bus išmesta į lauką. Automatiškai, kuo šiltesnis ir tuo pačiu dar drėgnas oras, galimas ne tik kondensatas, bet ir lauko grotelių šarmojimas. Čia geras pavyzdys. Tikėtina, kad ne per šilumokaitį metamas oras gali nuolatos sukelti panašių problemų. Gal aš ir klystu, pasitark su protingesniais.
Kaip ir rašiau, jei lyginama su gartraukiu, pajungtu į rekuperatorių, tai net kalbų nėra, kad tiesiogiai į lauką pajungtas išmes šilumos daugiau. Bet, kaip ir rašė funtikas, pas jį, įjungus gartraukį, sklendė perjungia į penktą atšaką/bypass - kaip suprantu, garai neina per šilumokaitį, o išmetami tiesiai lauk, tai šilumos grąžinimas nevyksta. Tada tokia sistema nelabai labiau taupanti šilumą, nei mano numatytas būdas.
O pateiktas pavyzdys tik patvirtina mano žodžius, kad išmetimo grotelės neturėtų užšalti (ten apšarmoję viskas aplinkui, tik ne grotelės). Išvedus išmetimo ortakį bent kokų 10 cm toliau nuo sienos ir padarius oro srauto nukreipimą nuo stogo pakalimo, tokių vaizdų turėtų pavykti išvengti (išskyrus mano minėtą varveklį iš ortakio).

Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 29, 11:25)
Ne kosmosas tikrai, issinuomavus srautu matavimui iranki galima ir paciam. Jau buvau rases kas gali isnuomoti, paieskok sioje temoje smile.gif
Pritariu, pats kažkada tai kažkiek darydavau. Tik reiktų atkreipti dėmesį, kad nustačius reikiamą oro srautą vienam difuzoriuje, o po to pareguliavus kitus, pirmajame oro srautas kažkiek pasikeičia, taip kad reiktų pereiti visus difuzorius kelis kartus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giords: 29 lapkričio 2018 - 13:43

Beje, o gal kas SystemAir geresnėmis kainomis galit gaut?

Atsakyti
įjungiau šian GŽŠ, ant recirkuliacinio min apsukų, pučiant 120 kubų, iš kiemo rodo pareina +5 smile.gif
iš gręžinio glikolis dar vis +7 laikosi
Atsakyti