Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(funtikas2999 @ 2018 11 28, 16:32)
p.s. o kas dar be Amalvos turi penktą atšaką gartraukiui per bypass??
O tokią kas nors naudoja? Man kažko atrodo, kad nuo gartraukio vis tiek su laiku apsineštų viskas riebalais. Aš planuoju gartraukį jungti atskirai nuo rekūpo, gartraukio variklį išoperuoti, ištraukimo variklį montuoti toli nuo gartraukio prie pat išmetimo į lauką.
Atsakyti
QUOTE(Giords @ 2018 11 28, 17:21)
O tokią kas nors naudoja? Man kažko atrodo, kad nuo gartraukio vis tiek su laiku apsineštų viskas riebalais. Aš planuoju gartraukį jungti atskirai nuo rekūpo, gartraukio variklį išoperuoti, ištraukimo variklį montuoti toli nuo gartraukio prie pat išmetimo į lauką.

Dar išeitis - tapti veganu ar žaliavalgiu. Gaminimo nedaug, riebalų nulis, viskas švaru.

O jei rimtai, man atrodo, kad šiuo metu geriausia išeitis - recirkuliacinis filtras. Viską leisti per rekūpą - anksčiau ar vėliau apsineš, išmetimas per sieną tiesiai į lauką - blogas sprendimas, išmetimo nuvedimas iki toliausio taško kaip pats siūlai irgi su trūkumais - prarandama daug šilumos, dažnu atveju nepigus įrengimas, galimas lauko grotelių užšalimas prie didelių šalčių ir intensyvios maisto ruošos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 28 lapkričio 2018 - 16:37
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 28, 13:21)
Kaip pas rotacinius su dregem paskutiniu metu? Du kolegos turi komfoventa ir pas juos su dregme nekazkas.... 

Pas mane Domektas R 300 V. Drėgmė apie 55. Dėl manęs galėtų būti netgi mažiau. Gal pas mane namas kažkoks netoks, kad nedžiovina blink.gif
Atsakyti

Pas mane Domektas R 300 V. Drėgmė apie 55. Dėl manęs galėtų būti netgi mažiau. Gal pas mane namas kažkoks netoks, kad nedžiovina blink.gif
O kokie greiciai? Kokia viduje palaikoma temperatura? Ir gal kokia jacuzzi stovi? ;) 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 28 lapkričio 2018 - 18:06

Ir kaip atsiliepimai apie šitą 300? Viskas ok?

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 11 28, 17:34)
O jei rimtai, man atrodo, kad šiuo metu geriausia išeitis - recirkuliacinis filtras. Viską leisti per rekūpą - anksčiau ar vėliau apsineš, išmetimas per sieną tiesiai į lauką - blogas sprendimas, išmetimo nuvedimas iki toliausio taško kaip pats siūlai irgi su trūkumais - prarandama daug šilumos, dažnu atveju nepigus įrengimas, galimas lauko grotelių užšalimas prie didelių šalčių ir intensyvios maisto ruošos.
Recirkuliacija visai nežavi dėl triukšmo, o be to, prisideda šiokie tokie kaštai su filtro keitimais.
Nesupratau, kodėl būtų prarandama daug šilumos nuvedant išmetimą ilgesniu ortakiu (pas mane būtų apie 7 m ortakis šiltame palėpės trikampyje - kampe tarp stogo ir antro aukšto grindų) - kaip tik manau kad didesnė dalis išmetamų garų šilumos pasiliktų name. Nebent lyginama su gartraukiu, pajungti į rekūpą
Visas brangumas - kanalinis ventiliatorius su nuo gartraukio valdomu kintamu greičiu, na dar elektrinė sklendė, jei tokią dėti dėl didesnio sandarumo, ortakis ir lauko grotelės. Nelabai įsivaizduoju, kad grotelės galėtų užšalti, kai į jas pučiamas šiltas (kad ir drėgnas) oras. Kad varveklis po grotelėmis susidarys, tai sutinku.
Atsakyti
QUOTE(Giords @ 2018 11 28, 17:21)

Taip naudoju, vienas geriausių sprendimų name smile.gif gartraukio motoras išimtas, per relę aktyvuojamas "virtuvės rėžimas", sklendė perjungia į penktą atšaką/bypass. Triukšmas minimalus, dar statant namą pusę statybininkų bėdavojo, kad šiais laikais populiariam virtuvės/svetainės sujungimo variante kai "boba" gamina valgyt jie teliko negali žiūrėt per gartraukį biggrin.gif
Pas mane rekupas stovi už kokių 12-15 metrų nuo gartraukio, išmetimas nuo rekupo ~10 metrų. Jokių varveklių ties išmetimo grotelėm per metus nemačiau.
Kaip bus su ortakių užsinešimu, teks žiūrėti po kelių metų...

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 28, 17:43)
O kokie greiciai? Kokia viduje palaikoma temperatura? Ir gal kokia jacuzzi stovi? ;) 

Namo tūris apie 250m3, rekupas varinėja apie 120m3. Temperatūra 21,5-22. Drėgmės šaltinių nėra, na tik tiek kiek susidaro buityje, gyvenenat smile.gif tiesa, namas karkasinis, gal tas kažką duoda smile.gif
Papildyta:
QUOTE(balbiesas @ 2018 11 28, 18:28)
Ir kaip atsiliepimai apie šitą 300? Viskas ok?

Jei būtų su kuo palygina galima būtų daugiau kažka pakomentuot. O šiaip kaip ir viskas ok, veikia smile.gif Nemanau, kad kažkuo labai skirsis nuo kitų produktų rinkoje. Tiesa, pultelis gražus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 28, 14:24)
Begciau as nuo tu Amalvos zaporozieciu kuo toliau ir ziureciau i Zhenderi 350 entalpini su preheateriu is Olandu uz truputi daugiau ne 2K Eur</p><p><a data-ipb='nomediaparse' href='http://www.cvdeals.nl/471502060-wtw-unit-comfoair-q-350-nl-l-vv-st-erv-zehnder.html'>http://www.cvdeals.nl/471502060-wtw-unit-comfoair-q-350-nl-l-vv-st-erv-zehnder.html</a></p>

Ar paminėtas variantas entalpinis? Nelabai suprantu šitą kalbą... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2018 11 28, 19:33)
Ar paminėtas variantas entalpinis? Nelabai suprantu šitą kalbą...  ax.gif

erv - entalpinis
hrv - tik šilumą grąžinatis
Atsakyti

Ar paminėtas variantas entalpinis? Nelabai suprantu šitą kalbą... ax.gif
Entalpinis cia - ERV
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 28 lapkričio 2018 - 20:21
Pas mane apie 38-44 dregme su rotaciniu.
Atsakyti