Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(vaikis_ @ 2018 10 29, 18:21)
Turiu itarima jog entalpinis plokstelinis grazins daugiau dregmes nei Amalvos rotorius prie tu paciu nasumu ir idealaus balanso. 

Pirmiausiai noriu patikslinti tavo pasisakymą. Kadangi kalbėta buvo apie buitinius be papildomo šilumokaičio padengimo, tai ir lyginama su jais.

Taigi, aš pritariu, kad domekt serijos, be papildomo šilumokaičio padengimo rekuperatoriai gali gražinti drėgmės mažiau, už kokybiškesnius entalpinius rekuperatorius, tokius, kaip kad pav pas Cibulį.

Bet neapsigaukit, entalpinių šilumokaičių yra devynios galybės ir jų visų drėgmės gražinimo savybės skirtingos.

Ir dar. Be papildomo rotorinio šilumokaičio padengimo, rotoriai gražina tik kondensacijos būdu susidarančią drėgmę, todėl prie artimesnių temperatūrų, esančioms viduje jis beveik visai negražina drėgmės, o prie didesnio temperatūrų skirtumo (beje, tada labiausiai ir reikia), drėgmės gražinimas labai suintensyvėja ir gali siekti net rimtesnių entalpinių šilumokaičių. Ta prasme ten vos ne kaip su skaitmeninio signalo ir analoginio signalo lyginimas. Entalpinis visada kažkiek gražina drėgmės, o rotorinis, be padengimo arba negražina, arba gražina, jaučiasi "laiptelis" kada pradeda gražinti.

Jei kalbėti apie rotorius, su papildomu padengimu, įtariu, kad jiems nebus lygiaverčių konkurentų.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 10 30, 17:12)
Sandariuose, šiltuose namuose be rekūpo neišsiversi.

Metus pragyvenau be rekupo, o namas mano kaip ir pakankamai sandarus. Aišku, jokios vidinės durys negalėjo būti uždaromos, langai gana dažnai atidarinėjami, komforto 0, bet išgyvent galima.

Net ir dabar, kai miegamojo durys uždaromos, man pradėjo trūkti šviežio oro, tai dabar į miegamąjį patiekiamas toks oro srautas, kad net girdisi oro šniokštimas per 125mm diametro ortakius/difuzorius (o tai bus gerokai daugiau nei 55m³/h, nes prie tokio srauto nieko nesigirdi), tai bent ± galima gyventi, kai būdavo praviros durys užtekdavo mažesnio oro srauto. Nors ankščiau labai bijojau, kad jei girdėsiu net mažiausią oro šniokštimą, negalėsiu užmigti, dabar galiu drąsiai pasakyti, kad man tai miegoti netrukdo smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 10 31, 15:23)
Metus pragyvenau be rekupo, o namas mano kaip ir pakankamai sandarus. Aišku, jokios vidinės durys negalėjo būti uždaromos, langai gana dažnai atidarinėjami, komforto 0, bet išgyvent galima.

Sutinku. Aišku, kad galima gyventi, bet komforto nebus. O kuo namas sandaresnis, tuo labiau reikia oro. Langų varstymas ne išeitis. Gelbėja iš bėdos, bet argi tai komfortas?
Atsakyti

Patalpose reikia pasireguliuoti vėdinimą. Projekto nėra, kas kaip planuota buvo niekas neatsimena :) Bet man nereikia didelio tikslumo - tik iš vienų patalpų stipriai sumažinti srautą, kitose padidinti. Garsas, oro srauto greitis iš esmės neaktualūs, tai ne gyvenamosios patalpos. Ar tai pavyktų padaryti tik difuzorių pagalba ar būtinos tos "kempinės" blokuojančios srautą? Galvoju tiesiog tokį išsinuomoti (tuo pačiu sužinosiu ar normaliai pučia įrenginys pagal parametrus ir ar logiški kiekiai bendrai patalpoms): http://www.sauguspas...17-nuoma?p=9444- čia geriausia kaina ar žinot kur pigiau?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 21 lapkričio 2018 - 16:04

Patalpose reikia pasireguliuoti vėdinimą. Projekto nėra, kas kaip planuota buvo niekas neatsimena :) Bet man nereikia didelio tikslumo - tik iš vienų patalpų stipriai sumažinti srautą, kitose padidinti. Garsas, oro srauto greitis iš esmės neaktualūs, tai ne gyvenamosios patalpos. Ar tai pavyktų padaryti tik difuzorių pagalba ar būtinos tos "kempinės" blokuojančios srautą? Galvoju tiesiog tokį išsinuomoti (tuo pačiu sužinosiu ar normaliai pučia įrenginys pagal parametrus ir ar logiški kiekiai bendrai patalpoms): http://www.sauguspas...17-nuoma?p=9444- čia geriausia kaina ar žinot kur pigiau?

Bandai difuzoriais suzaisti, kitu atveju jei nepavyks reiks kempiniu. As neradau kas dar nuomoja iranga reguliavimui....

Atsakyti

Buvo pas mane suplanuotas Domekt 400 sieninis rekupas. Montotuojai primygtinai bando nuo jo atkalbėti - ne visai patikima konstrukcija, triukšmingas (čia jų pagrindinis akcentas), rasojantis. Ir pagal jų skaičiavimus  pradiniam variante jis buvo parinktas su labai per didele atsarga (120 m2 vedinamo ploto, 2.7 lubos) - jų siūlymas imti SystemAir 300 arba jei jau primygtinai noriu Amalvos - naują 300. Ką publika mano apie tai? Apie 400 rasojimus esu skaitęs, bet dėl triukšmingumo nesu girdėjęs (tas aktualu, nes stovės katilinėje kuri netoli gyvenamųjų patalpų, su paprastom durim)

Atsakyti
vaiki, ten pas tave zehnderis priešužšaliminį rėžimą karts nuo karto jungia 37/40 ir 790W ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mariuzs: 28 lapkričio 2018 - 11:03

vaiki, ten pas tave zehnderis priešužšaliminį rėžimą karts nuo karto jungia 37/40 ir 790W ?
As nustates ant auksciausio garantuoto anti-frosto. Jungia 790w ir padidina padavima. Cia idomesnis grafikas su labiau aiskesniu veikimo algoritmu: 

http://188.69.247.11...o=1543405352972

Kaip pas rotacinius su dregem paskutiniu metu? Du kolegos turi komfoventa ir pas juos su dregme nekazkas.... 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 28 lapkričio 2018 - 13:43

Buvo pas mane suplanuotas Domekt 400 sieninis rekupas. Montotuojai primygtinai bando nuo jo atkalbėti - ne visai patikima konstrukcija, triukšmingas (čia jų pagrindinis akcentas), rasojantis. Ir pagal jų skaičiavimus  pradiniam variante jis buvo parinktas su labai per didele atsarga (120 m2 vedinamo ploto, 2.7 lubos) - jų siūlymas imti SystemAir 300 arba jei jau primygtinai noriu Amalvos - naują 300. Ką publika mano apie tai? Apie 400 rasojimus esu skaitęs, bet dėl triukšmingumo nesu girdėjęs (tas aktualu, nes stovės katilinėje kuri netoli gyvenamųjų patalpų, su paprastom durim)

Begciau as nuo tu Amalvos zaporozieciu kuo toliau ir ziureciau i Zhenderi 350 entalpini su preheateriu is Olandu uz truputi daugiau ne 2K Eur

http://www.cvdeals.n...rv-zehnder.html

Atsakyti

Begciau as nuo tu Amalvos zaporozieciu kuo toliau ir ziureciau i Zhenderi 350 entalpini su preheateriu is Olandu uz truputi daugiau ne 2K Eur

http://www.cvdeals.n...rv-zehnder.html

Na tai yra + 600 eur :) Namas pas mane tik B, tai investuot tiek į rekuperatorių kažin ar yra prasmės. Bet ačiū už pasiūlymą.

Atsakyti

Na tai yra + 600 eur :) Namas pas mane tik B, tai investuot tiek į rekuperatorių kažin ar yra prasmės. Bet ačiū už pasiūlymą.

Klase yra vienas, geras dregmes lygis ir komfortas vistiek butinas. Kiek teko su komfovento produkcija susidurti, ji daznu atveju buna problemine. Kirviu ten viskas dar daroma. 

Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2018 11 28, 10:29)
<p>Buvo pas mane suplanuotas Domekt 400 sieninis rekupas. Montotuojai primygtinai bando nuo jo atkalbėti - ne visai patikima konstrukcija, triukšmingas (čia jų pagrindinis akcentas), rasojantis. Ir pagal jų skaičiavimus  pradiniam variante jis buvo parinktas su labai per didele atsarga (120 m2 vedinamo ploto, 2.7 lubos) - jų siūlymas imti SystemAir 300 arba jei jau primygtinai noriu Amalvos - naują 300. Ką publika mano apie tai? Apie 400 rasojimus esu skaitęs, bet dėl triukšmingumo nesu girdėjęs (tas aktualu, nes stovės katilinėje kuri netoli gyvenamųjų patalpų, su paprastom durim)</p>

Taip su rasojimu problema, turbūt tiek iš išorės tiek viduj kur yra valdymo blokas... Ryt gal pavyks ką nors sugalvoti dėl to rasojimo išsprendimo viduj... Dėl triukšmingumo tai sunku pasakyt, pas mane rusy stovi, tai nesigirdi jo, nebent naktį per ortakius jei ant maximumo, bet čia jau oras girdis, o ne rekupas.. biggrin.gif Dėl per didelės atsargos, tai čia daug maž gi visi renkasi, kad per valandą galėtų pakeisti namo tūrį vieną kartą, tai pas tave panašiai ir būtų, gi jo našumas 300 kubų, o ne 400 kaip pagal pavadinimą...

p.s. o kas dar be Amalvos turi penktą atšaką gartraukiui per bypass??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo funtikas2999: 28 lapkričio 2018 - 15:33