O tai rotacinis Rego 400V skaitosi drėgmę gražinantis ar ne? praeita žiema buvo pirmoji kaip įsikėlėm, tai gal tik vieną kartą buvau matęs kai nukrito drėgmė iki 38%... visą žiemą vėdinau ~ namo tūrio, kad daugiau drėgmės šalintųsi iš po statybų... pažįstamiem su tuo pačiu rekuperatoriumi irgi buvo pirma žiema, namas aišku šiek tiek prasčiau apšiltintas ir kiauresnis nei mano, tai pas juos dažnai buvo <40%, statėsi net drėkintuvą...
O tai rotacinis Rego 400V skaitosi drėgmę gražinantis ar ne? praeita žiema buvo pirmoji kaip įsikėlėm, tai gal tik vieną kartą buvau matęs kai nukrito drėgmė iki 38%... visą žiemą vėdinau ~ namo tūrio, kad daugiau drėgmės šalintųsi iš po statybų... pažįstamiem su tuo pačiu rekuperatoriumi irgi buvo pirma žiema, namas aišku šiek tiek prasčiau apšiltintas ir kiauresnis nei mano, tai pas juos dažnai buvo <40%, statėsi net drėkintuvą...
O tai rotacinis Rego 400V skaitosi drėgmę gražinantis ar ne? praeita žiema buvo pirmoji kaip įsikėlėm, tai gal tik vieną kartą buvau matęs kai nukrito drėgmė iki 38%... visą žiemą vėdinau ~ namo tūrio, kad daugiau drėgmės šalintųsi iš po statybų... pažįstamiem su tuo pačiu rekuperatoriumi irgi buvo pirma žiema, namas aišku šiek tiek prasčiau apšiltintas ir kiauresnis nei mano, tai pas juos dažnai buvo <40%, statėsi net drėkintuvą...Na rotaciniai turetu grazinti dregme, buvome sioje temoje berods si klausima sprende. Butent viskas priklauso nuo pacio rotoriaus padengimo. Kiek supratau Amalva arba kitaip tariant Komfoventas nenaudoja buitiniuose rekuperatoriuose papildomo padengimo, todel dregme nera taip stipriai grazinama kaip su specialia medziaga dengtu rotoriumi. Bet tai vistiek geriau nei paprastas plokstelinis rekuperatorius. Turiu itarima jog entalpinis plokstelinis grazins daugiau dregmes nei Amalvos rotorius prie tu paciu nasumu ir idealaus balanso.
Pirk tik grazinanti dregme, zmona padekos uz maziau sausejancia veido oda O jeigu labai rimtai, tai dregmes tikrai bus trukumas su paprastu rekuperatoriumi ypac ziema.
Dėkui už patarimą, bet iki to dar daug laiko. Prioritetų sąraše rekuperatorius ne pirmoj vietoj. Per tą laiką turbūt ir atpigt spės
Dėkui už patarimą, bet iki to dar daug laiko. Prioritetų sąraše rekuperatorius ne pirmoj vietoj. Per tą laiką turbūt ir atpigt spėsDeja, bent jau Amalvos produkcija linkusi brangti.... tokie mano pastebejimai. Viskas dabar brangsta, ypac darbo jega. Namo dabar nebepastatysi uz pinigus kuriu uzteko statant pries pora metu.
Jei gyveni name ir iki šiol neprireikė rekupo, tai kam jis iš viso reikalingas? Namo sandarumą matavai? Koks jausmas be rekupo? Pasimatuok CO2, jei iki šiol neprireikė, gal ir nereikalingas.
Jei gyveni name ir iki šiol neprireikė rekupo, tai kam jis iš viso reikalingas? Namo sandarumą matavai? Koks jausmas be rekupo? Pasimatuok CO2, jei iki šiol neprireikė, gal ir nereikalingas.Nematavau ir nesiruošiu matuoti, nes skaičiukai šiuo atveju visiškai neįdomūs. Namie nemirštu, bet ne šiaip nusprendžiau pakeist nuomonę ir vėliau, nei buvo patogiausia, išsivedžiojau vamzdyną. Mielai pasistatyčiau ir dabar rekuperatorių, bet tiesiog yra svarbesnių pirkinių ir planų.
Tau jo nereikia. Akivaizdu. Namas kiauras, gauni oro. Kam tau tas rekūpas? Mano kaimynas irgi viską pasidaręs, bet jau 3 metus gyvena name ir oro trūkumo nejaučia. Jis niekada ir nepastatys. Kam tau reikia, jeigu dabar nėra poreikio?
Tau jo nereikia. Akivaizdu. Namas kiauras, gauni oro. Kam tau tas rekūpas? Mano kaimynas irgi viską pasidaręs, bet jau 3 metus gyvena name ir oro trūkumo nejaučia. Jis niekada ir nepastatys. Kam tau reikia, jeigu dabar nėra poreikio?
Ačiū, gal dar gali pasakyt, kokios bus TOP4 komandos šių metų eurolygoj?
Ar galėtų namas veikti be šildymo? Tikriausiai nelabai - būtų šalta. O be vandens? Irgi ne kas. O ar gali namas neturėti kondicionieriaus? Žinoma, jei per daug nepergyveni dėl karščio. Tas pat ir dėl rekuperatoriaus, jei tokio poreikio nėra. Tarkime daugybė namų, butų be jų išsiverčia, nes realiai nėra poreikio. Jei tai būtų būtinas dalykas, jis jau tavo name stovėtų. O kol kas nereikia tau jo. Vadinasi, iš esmės tau jo ir nereikia. Sandariuose, šiltuose namuose be rekūpo neišsiversi. Štai todėl ir klausiu ar tikrai reikia, jeigu iki šiol nereikėjo. O CO2 ir namo sandarumą tikrai būtų verta pasimatuoti. Gal atsivers akys, kad nereikia rekūpo iš viso.
Būk geras, negaišk laiko mano namo vertinimui. Galėčiau detaliai aprašyti kaip gyvenu, kaip dažnai vėdinu namą langais, kokį orą jaučiu po nakties, kaip kas pas mane sandarinta ir t.t. ir pan. bet tam nėra prasmės. Aš neturiu jokio tikslo kažko tau įrodyti ir į tolesnę diskusiją nesivelsiu tikrai.