Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(vaikis_ @ 2018 10 15, 18:30)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mariuzs" data-cid="72232878" data-time="1539607131"> gal turi kokį matuoklį prikonstravęs ? šiaip įdomu man miegamuosius pasimatuoti, kad sureguliuot kiek optimalu pūsti kubų per naktį</blockquote> 770ppm ziema budavo miegamajame prie bendro nasumo, kuris apie 125m3/h. Miegamajame kiek tiksliai pusdavo nezinau. Dabar atjunges, nes nematau prasmes prie didesniu oro kiekiu. 

pasimatavau, pučiant apie 120 kubų bendrai į 4 kambarius, kambaryje su vienu suaugusiu ir vienu vaiku rodo apie 700-800ppm
daugiau didinti našumą manau nereikia, o tai juntamai vėsina patalpas mano entalpinis rekupas, kurio temp. efektyvumas matau gaunasi apie 70-75proc.
bet užtat mažiau 40proc. drėgmės padavime nemačiau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mariuzs: 27 spalio 2018 - 10:41

pasimatavau, pučiant apie 120 kubų bendrai į 4 kambarius, kambaryje su vienu suaugusiu ir vienu vaiku rodo apie 700-800ppm
daugiau didinti našumą manau nereikia, o tai juntamai vėsina patalpas mano entalpinis rekupas, kurio temp. efektyvumas matau gaunasi apie 70-75proc.
bet užtat mažiau 40proc. drėgmės padavime nemačiau

Buciant praeita ziema apie 130 kubu i 130kv.m sildomo ploto, panasus skaiciai ir pas mane gavosi. Tiesa kokias temperaturas tavo entalpinis dabar rodo? 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 10 27, 12:48)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mariuzs" data-cid="72245164" data-time="1540629359"><div><p>pasimatavau, pučiant apie 120 kubų bendrai į 4 kambarius, kambaryje su vienu suaugusiu ir vienu vaiku rodo apie 700-800ppm
bet užtat mažiau 40proc. drėgmės padavime nemačiau</p></div></blockquote><p>Buciant praeita ziema apie 130 kubu i 130kv.m sildomo ploto, panasus skaiciai ir pas mane gavosi. Tiesa kokias temperaturas tavo entalpinis dabar rodo? </p>

Termometrai ant padavimo ir ištraukimo rodo 20/23, rekupas rodo 17.5/18, iš lauko 9.5, laukan 11.5
Manau skirtingos temp. rekupao ir termometrų dėl to kad rekupas kabo nešildomo garažo katilinėje kur dabar +15 ir dar ten eina po 2 metrus neapšiltintų skardinių ortakių.
Ruošiuosi juos apšiltinti, turėtų pakilti rekupo rodomos temp.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mariuzs: 27 spalio 2018 - 13:22
Kuo matuojate CO2? Nuomojatės kažkur tokį prietaisą? O gal pas kiniečius galima kažką nebrangiai nupirkti?
Atsakyti

Kuo matuojate CO2? Nuomojatės kažkur tokį prietaisą? O gal pas kiniečius galima kažką nebrangiai nupirkti?
Brangiu japonisku sensoriumi, pats pasidares matuokli :) Tikslumas labai didelis. 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 27 spalio 2018 - 14:12

Buciant praeita ziema apie 130 kubu i 130kv.m sildomo ploto, panasus skaiciai ir pas mane gavosi. Tiesa kokias temperaturas tavo entalpinis dabar rodo? 

Tai taip išeina, kad pusė turio pasikeitimo per valandą yra pilnai pakankamas kiekis?

Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2018 10 27, 14:57)

Buvau nužiūrėjes tokį: https://m.aliexpress...ng1540651200451
Bet gavau panašų pasižaist ir užteko pasimatuoti kelias dienas kad nustatyti CO2 normas.

Papildyta:
QUOTE(gediminas_ @ 2018 10 27, 17:06)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="vaikis_" data-cid="72245216" data-time="1540633739"><div><p>Buciant praeita ziema apie 130 kubu i 130kv.m sildomo ploto, panasus skaiciai ir pas mane gavosi. Tiesa kokias temperaturas tavo entalpinis dabar rodo? </p></div></blockquote><p>Tai taip išeina, kad pusė turio pasikeitimo per valandą yra pilnai pakankamas kiekis?</p>

Netgi perdaug, jei nėra aktyvios veiklos.

Va, taip pat panašūs rezultatas:
http://raituzonamas....mentas.html?m=1
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mariuzs: 27 spalio 2018 - 16:48

Tai taip išeina, kad pusė turio pasikeitimo per valandą yra pilnai pakankamas kiekis?
Pas mane visas turis 490 kubu kazkas, cia skaiciuojant iki stogo siltinimo. Iki gipso, t.y. svariu lubu visur 2.9m. 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 27 spalio 2018 - 18:00

O gal galima būtų sužinot kiek paduodama buvo į tą kambarį "su vienu suaugusiu ir vienu vaiku rodo apie 700-800ppm"? 

Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2018 10 27, 19:40)
<p>O gal galima būtų sužinot kiek paduodama buvo į tą kambarį "<span style="background-color:rgb(249,249,249);font-style:italic;">su vienu suaugusiu ir vienu vaiku rodo apie 700-800ppm</span>"? </p>

Nematavau dar kiek tiksliai pučia rekupas, bet pagal gamintojo deklaruojamą srautą turėtų būti apie 120 kubų
Padavimas į 4 kambarius per iš akies vienodai produktais difuzorius, tai spėju bus apie 30 kubų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mariuzs: 27 spalio 2018 - 20:52

Ačiū. Kadangi rekupo dar neturiu, tik vamzdyną, tai įdomūs atsiliepimai iš realaus naudojimo. Nes labai skirtingų nuomonių galima paskaityti šia tema :)

Atsakyti

Ačiū. Kadangi rekupo dar neturiu, tik vamzdyną, tai įdomūs atsiliepimai iš realaus naudojimo. Nes labai skirtingų nuomonių galima paskaityti šia tema :)

Pirk tik grazinanti dregme, zmona padekos uz maziau sausejancia veido oda :) O jeigu labai rimtai, tai dregmes tikrai bus trukumas su paprastu rekuperatoriumi ypac ziema. 

Atsakyti