QUOTE(mintas @ 2017 01 06, 01:00)
Kol buvau nesusukiojęs gipso, mano name buvo apie 400m3, po to, kai stipriai nuleidau lubas, namo kubatūra liko tik apie 300m3. Taigi dvigubai mažiau, nei pas kolegą, su tuo pačiu rekuperatoriumi.
O kaip teisingai vertinti namo vidinę kubatūrą: iki GKP ar iki perdangos? Juk GKP liko tarpų ir pro juos bus oro nutekėjimai. Kitas dalykas, pvz., mano atveju: visas GKP su šešėline siūle, o tai reiškia likusius oro tarpus ir didesnį oro tūrį. Man dar keista, jei tavo namo grindų plotas apie 130 kv. m iki lubų turėtų būti bent 2,5 m, todėl tūris mažiausiai išeina 325 kubai, jei ne daugiau.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2017 01 06, 01:00)
Sunku tai padaryti, vėdinimo specifikacijų nemokančiam skaičiuoti vartotojui.
Jei skaičiuoti matematiškai, tai grubiai 400m3/h rekuperatorius dirbdamas 20% našumu turėtų pakeisti apie 80m3/h oro, bet realiai, kuo vėdinimas dirba mažesniu intensyvumu, tuo vėdinimo sistemoje patiriami mažesni nuostoliai ir ortakyno pralaidumas yra didesnis, nei tuo pačiu ortakynu bus bandoma prastumti 300m3/h oro, taip, kad neturint specialių daviklių rekuperatoriuje, niekas tau nepasakys tiksliai, kiek tų kubų rekuperatorius prastumia, žinodamas tik procentinę našumo išraišką.
Jei skaičiuoti matematiškai, tai grubiai 400m3/h rekuperatorius dirbdamas 20% našumu turėtų pakeisti apie 80m3/h oro, bet realiai, kuo vėdinimas dirba mažesniu intensyvumu, tuo vėdinimo sistemoje patiriami mažesni nuostoliai ir ortakyno pralaidumas yra didesnis, nei tuo pačiu ortakynu bus bandoma prastumti 300m3/h oro, taip, kad neturint specialių daviklių rekuperatoriuje, niekas tau nepasakys tiksliai, kiek tų kubų rekuperatorius prastumia, žinodamas tik procentinę našumo išraišką.
Tai tada visiškai lėvakai yra Amalvos aparatai, jei rašo procentus. Pvz., šitas. Pavadinime skaičius 400, bet pasirodo, kad varinėja tik 300 kubų. Gal ir ne apie jį kalbame, bet aš turiu eiti, ieškoti modelio, susirasti duomenis ir susikaičiuoti kubus. Visiška nesąmonė.
Beje, nėra ko pergyventi dėl ortakių pralaidumo. Juk skardinių diametras didelis ir papildomas 100 kubų oro, kaip drabliui musė. Mano mažo diametro plastikiams ortakiams gal ir būtų galima kalbėti apie nuostolius, o naftotiekio storio skardiniuose - jie nieko nereiškia.