Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(mintas @ 2017 01 06, 01:00)
Kol buvau nesusukiojęs gipso, mano name buvo apie 400m3, po to, kai stipriai nuleidau lubas, namo kubatūra liko tik apie 300m3. Taigi dvigubai mažiau, nei pas kolegą, su tuo pačiu rekuperatoriumi.

O kaip teisingai vertinti namo vidinę kubatūrą: iki GKP ar iki perdangos? Juk GKP liko tarpų ir pro juos bus oro nutekėjimai. Kitas dalykas, pvz., mano atveju: visas GKP su šešėline siūle, o tai reiškia likusius oro tarpus ir didesnį oro tūrį. Man dar keista, jei tavo namo grindų plotas apie 130 kv. m iki lubų turėtų būti bent 2,5 m, todėl tūris mažiausiai išeina 325 kubai, jei ne daugiau.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2017 01 06, 01:00)
Sunku tai padaryti, vėdinimo specifikacijų nemokančiam skaičiuoti vartotojui.

Jei skaičiuoti matematiškai, tai grubiai 400m3/h rekuperatorius dirbdamas 20% našumu turėtų pakeisti apie 80m3/h oro, bet realiai, kuo vėdinimas dirba mažesniu intensyvumu, tuo vėdinimo sistemoje patiriami mažesni nuostoliai ir ortakyno pralaidumas yra didesnis, nei tuo pačiu ortakynu bus bandoma prastumti 300m3/h oro, taip, kad neturint specialių daviklių rekuperatoriuje, niekas tau nepasakys tiksliai, kiek tų kubų rekuperatorius prastumia, žinodamas tik procentinę našumo išraišką.

Tai tada visiškai lėvakai yra Amalvos aparatai, jei rašo procentus. Pvz., šitas. Pavadinime skaičius 400, bet pasirodo, kad varinėja tik 300 kubų. Gal ir ne apie jį kalbame, bet aš turiu eiti, ieškoti modelio, susirasti duomenis ir susikaičiuoti kubus. Visiška nesąmonė.

Beje, nėra ko pergyventi dėl ortakių pralaidumo. Juk skardinių diametras didelis ir papildomas 100 kubų oro, kaip drabliui musė. Mano mažo diametro plastikiams ortakiams gal ir būtų galima kalbėti apie nuostolius, o naftotiekio storio skardiniuose - jie nieko nereiškia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 06 sausio 2017 - 00:12
QUOTE(cibulis @ 2017 01 06, 00:10)
Tai tada visiškai lėvakai yra Amalvos aparatai, jei rašo procentus. Pvz., šitas. Pavadinime skaičius 400, bet pasirodo, kad varinėja tik 300 kubų.

Jūsų modelis irgi ComfoAir Q350, o maksimaliai varinėja tik 320 kubų oro...
Atsakyti
QUOTE(Makaroncikas @ 2017 01 06, 14:51)
Jūsų modelis irgi ComfoAir Q350, o maksimaliai varinėja tik 320 kubų oro...

Gamintojas nurodo, kad 350 kubų, bet kaip minėjau pati sistema nustatė, kad mano atveju lubos yra 325 kubai. Kita vertus skirtumas tarp 350 ir 330 yra nedidelis palyginti su 300 ir 400 kubais.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 01 06, 14:25)
Gamintojas nurodo, kad 350 kubų, bet kaip minėjau pati sistema nustatė, kad mano atveju lubos yra 325 kubai. Kita vertus skirtumas tarp 350 ir 330 yra nedidelis palyginti su 300 ir 400 kubais.

Jo būtent apie tą patį modelį kalbam.

Na 300m3/h yra prie 150Pa ortakių pasipriešinimo. Jei ortakių pasipriešinimas bus tiktai 50Pa, tai ir visą 400m3/h šis rekupas pakeis. Taip, kad šiuo atžvilgiu, jame tiek pat melo, kaip ir tavajame rekupe smile.gif. Mano ortakių projekte, jei teisingai pamenu, buvo nurodyta apie 100Pa ortakių pasipriešinimas, tad realus šio rekupo našumas turėtų būti apie 350m3/h.

Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2017 01 06, 00:10)
O kaip teisingai vertinti namo vidinę kubatūrą: iki GKP ar iki perdangos? Juk GKP liko tarpų ir pro juos bus oro nutekėjimai. Kitas dalykas, pvz., mano atveju: visas GKP su šešėline siūle, o tai reiškia likusius oro tarpus ir didesnį oro tūrį. Man dar keista, jei tavo namo grindų plotas apie 130 kv. m iki lubų turėtų būti bent 2,5 m, todėl tūris mažiausiai išeina 325 kubai, jei ne daugiau.

Taip, mano namo kubatūra šiek tiek virš 300m3, o šis dydis po suapvalinimo. Mano namo plotas pagal projektą 123m2, pagal kadastrinius matavimus irgi gavosi labai panašus į projektinį dydį.

Kas kad palikta šešėlinė siūlė. To tūrio, kuris yra virš gipso niekas priverstinai nevėdins ir oro kaita ten praktiškai nevyks, tad neteisinga būtų jį įtraukinėti į vėdinamą tūrį.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 01 06, 15:45)
Kas kad palikta šešėlinė siūlė. To tūrio, kuris yra virš gipso niekas priverstinai nevėdins ir oro kaita ten praktiškai nevyks,  tad neteisinga būtų jį įtraukinėti į vėdinamą tūrį.

Vyksta. Kartok sandarumo testą, nes jau viską pamiršai. O gal ir nežinojai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 06 sausio 2017 - 23:10
QUOTE(cibulis @ 2017 01 06, 22:48)
Vyksta. Kartok sandarumo testą, nes jau viską pamiršai.

O tie langistai po visų darbų (paketų keitimo ir t.t.), sureguliavo apkaustus? Kaip suprantu, pakankamai daug juos mėsinėjo (paketus keitė, tarpines dėjo ir t.t.), ar reguliavo po to pritraukimą, prispaudimą? Leido tik pro varčias, nevarstomi langai tvarkoje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Verteris: 06 sausio 2017 - 23:11
QUOTE(Verteris @ 2017 01 07, 00:10)
O tie langistai po visų darbų (paketų keitimo ir t.t.), sureguliavo apkaustus? Kaip suprantu, pakankamai daug juos mėsinėjo (paketus keitė, tarpines dėjo ir t.t.), ar reguliavo po to pritraukimą, prispaudimą? Leido tik pro varčias, nevarstomi langai tvarkoje?

Kai kas labai iš manęs juokėsi, kad negirdžiu, ką man sako ir klausiu to paties. Taip, man padarė kad varčia prie staktos prisispaustų kaip mylymasis prie mylymosios. Ir dar stipriau. Bet išėjo šūdas.

Apie klausimą netaikau tau. Nes jis nėra esminis. Esminis dalykas yra kitos pusės požiūris į darbą.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 01 07, 00:28)
Esminis dalykas yra kitos pusės požiūris į darbą.

O gal tiesiog neimanoma idealiai padaryti...
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 01 06, 23:48)
Vyksta. Kartok sandarumo testą, nes jau viską pamiršai. O gal ir nežinojai?

Iš nuotraukos, kur Vytauto "kardai" pakeisti stiklo pluoštu matosi, kad problema ne Rehau rėme, o toje vietoje kur stiklajuostės glaudžiasi prie stiklo. Didesnis prispaudimas matyt neduos tiek efekto, kiek pavyzdžiui Saudal putų užpurškimas tarp rėmo ir paketo (vietoje dešrų) .
Atsakyti
QUOTE(remiga @ 2017 01 07, 15:07)
Iš nuotraukos, kur Vytauto "kardai" pakeisti stiklo pluoštu matosi, kad problema ne Rehau rėme, o toje vietoje kur stiklajuostės glaudžiasi prie stiklo. Didesnis prispaudimas matyt neduos tiek efekto, kiek pavyzdžiui Saudal putų užpurškimas tarp rėmo ir paketo (vietoje dešrų) .
[right][snapback]71343164[/snapback][/right]

Reikėtų diskusiją perkelti į langų ar A+ namų temą. Ne vieta čia.
Atsakyti
Laba diena
Norėjau pasiklausti patarimo kotedže 110 kv.m. ruošiuodi įsirenginėti rekuperacija. Man firma siūlo rekuperatoriu Renovent Excellet 300, bet kiek čia skaičiau tai yra plokštelinis rekuperatorius ir nelabai tinkantis mūsų oro sąlygom kadangi neveikia be pašildymo žiemą. O jeigu veiks pašildymas tai papildomi kaštai už elektrą. Ar teisingai samprotauju?
Matau daug kas nautoja rotacinius Komfovent Domekt -R-400, jie kaip ir šaltu oru gali dirbti.
Turiu kelis klausumus dėl rotacinio nesijaučiau nemalonus kvapai nes rašo kad gali jaustis? Ar statėte papildoma šildytuvą? Ar jungiate gartraukį prie rekuperatoriaus?
Gal galit patartis kas Vilniui kokybiškai atlieka projektavimo ir montavimo darbus?
Dėkui
Atsakyti
QUOTE(Alikas425 @ 2017 01 08, 15:17)
Laba diena
Norėjau pasiklausti patarimo kotedže 110 kv.m.  ruošiuodi įsirenginėti rekuperacija. Man firma siūlo rekuperatoriu Renovent Excellet 300, bet kiek čia skaičiau tai yra plokštelinis rekuperatorius ir nelabai tinkantis mūsų oro sąlygom kadangi neveikia be pašildymo žiemą. O jeigu veiks pašildymas tai papildomi kaštai už elektrą. Ar teisingai samprotauju?
Matau daug kas nautoja rotacinius Komfovent Domekt -R-400, jie kaip ir šaltu oru gali dirbti.
Turiu kelis klausumus dėl rotacinio nesijaučiau nemalonus kvapai nes rašo kad gali jaustis? Ar statėte papildoma šildytuvą? Ar jungiate gartraukį prie rekuperatoriaus?
Gal galit patartis kas Vilniui kokybiškai atlieka projektavimo ir montavimo darbus?
Dėkui

Siūlyčiau perskaityti bent porą vėdinimo temų (ne lapų) atgal ir rasi daugumą atsakymų ;)
Atsakyti