Už. O ką keičia jei būtų prieš?
QUOTE(norcis @ 2018 04 08, 00:07)
<p>Už. O ką keičia jei būtų prieš?</p>
tai tada tik vesinimui, jei prieš tai ir oro pašildymui iki nulinės ar teigiamos temperatūros
QUOTE(mariuzs @ 2018 04 08, 13:18)
tai tada tik vesinimui, jei prieš tai ir oro pašildymui iki nulinės ar teigiamos temperatūros
Jei namo šildymas vandeninis, užpildžius tokiu pat tirpalu, kaip ir lauko kolektorių, nesunkiai galima pajungti ir šildymą. Galima ir su skirtingais skysčiais, bet tuomet dar šilumokaitis būtų reikalingas. Tiesa, tai būtų jau tiekiamo į namus oro pašildymas, o ne apsauga nuo užšalimo.
Tokiu budu vesinimas bus truputi geresnis, nes apeinama rekuperatoriaus logika jugti bypasa jeigu is lauko paduodama temperatura didesne ne 12C(bent pas Zhenderius tas yra)., be to oras nebus papildomai vel susildomas keliaujant per bypasa. Ploksteliniuose, bent Zhenderyje oras per baypasa vistiek pasyla 2-3C. Analogiskai pasyla yra rotoriniuose irenginiuose kiek zinau, tik nezinau ant kiek stipriai.
QUOTE(norcis @ 2018 04 09, 22:30)
Užpildys propilglikoliu kaip ir lauko kontūras, taip pajungt kad šildytų be šilumokaičio ir kito termofikato?
Jei visą vidinę šildymo sistemą užpildysi tuo pačiu glikoliu, kaip ir lauko, tai nebaisu bus maišyti srautus, tad galima apsieiti be šilumokaičio.
Pastatai tik ventilius, vienus atsuki į kaloriferį tekės skystis iš žemės, kaloriferis vėsins tiekiamą orą. Tuos užsuksi, atsuksi iš šildymo sistemos ir į kaloriferį tekės šiltas šildymo sistemai skirtas skystis, atitinkamai kaloriferis šildys rekuperatoriaus tiekiamą orą.
Pastačius motorizuotus ventilius ir valdiklį, galima automatizuoti šį procesą, bet kadangi į metus ventilius reikės pasuktu labai nedaug kartų, man užtektų ir mechaninių ventilių už kelis eurus.
Šiaip tai sistemą reikėtų dar šiek tiek patobulint pastatant balansavimo ventilius, kad galima būtų sureguliuoti šildymo ar vėsinimo intensyvumą, arba kitais būdais reguliuot srauto intensyvumą, na bet čia jau smulkmenos.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2018 04 09, 22:33)
Tokiu budu vesinimas bus truputi geresnis
Pritariu, jei rekupui nereikia apsaugos nuo užšalimo, kaloriferį rekomenduočiau montuoti tik ant vidinių ortakių. Tada rekupas išspaustų maksimumą ir kaloriferiui tektų mažiau darbo. Pastačius prieš rekupą, patalpų vėsinimo metu, būtų eliminuotas rekuperatoriaus šilumokaitis, ir visas vėsinimo galingumas tektų tiktai kaloriferiui.
QUOTE(Vytas_ @ 2018 04 24, 11:27)
Zehnder Q 450 jau veikia ;) kol kas nelabai daug info galiu suteikti. Pirmas malonus dalykas, kad Auto režime reguliuoja drėgmės lygį name. Nuo vakar vakro pakėlė drėgmę virš 40% nuo nepilnų 30%.
Taip, aš irgi pastebėjau, kad reguliuoja drėgmę. Prieš keletą savaičių, kai įjungiau bypassą ir padidinau našumą, iš karto įsijungė drėgmės lygio kontrolė ir nuo maždaug 30-32% pakėlė drėgmę iki 40-42%.
QUOTE(Vytas_ @ 2018 04 24, 10:27)
Zehnder Q 450 jau veikia ;) kol kas nelabai daug info galiu suteikti. Pirmas malonus dalykas, kad Auto režime reguliuoja drėgmės lygį name. Nuo vakar vakro pakėlė drėgmę virš 40% nuo nepilnų 30%.
Manyčiau, kad prie tokių lauko sąlygų, kai dienos metu lauke net virš +20°C būna, ir natūraliai vėdinant drėgmės lygis namuose nuo 30% pakiltų.
QUOTE(cibulis @ 2018 04 24, 12:25)
Taip, aš irgi pastebėjau, kad reguliuoja drėgmę. Prieš keletą savaičių, kai įjungiau bypassą ir padidinau našumą, iš karto įsijungė drėgmės lygio kontrolė ir nuo maždaug 30-32% pakėlė drėgmę iki 40-42%.
Cibuli, Vytai aš irgi žadu pasipiršti Zehnder Q350, tik kiek aš aiškinausi - Zehnder drėgmę reguliuoja, bet nedidina, tačiau mažina, jei drėgmės lygis viršyja 50%. Tai čia Mintas matyt teisus - buvo išsausėję namai - įleidot per ByPass drėgno oro ir pakilo drėgmė. Jei aš klystu - būtinai mane pataisykit.
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2018 04 24, 21:58)
Cibuli, Vytai aš irgi žadu pasipiršti Zehnder Q350, tik kiek aš aiškinausi - Zehnder drėgmę reguliuoja, bet nedidina, tačiau mažina, jei drėgmės lygis viršyja 50%. Tai čia Mintas matyt teisus - buvo išsausėję namai - įleidot per ByPass drėgno oro ir pakilo drėgmė. Jei aš klystu - būtinai mane pataisykit.
Galbūt, bet šiuo atveju man nieko nereikėjo burti ar išradinėti. Per tvorą Amalvos rotacinis dirba, name sausiau nei pas mane. Cia faktas. Plius as puciu apie 280 kubu. Uz tvoros rodo 250 kub.m.
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2018 04 24, 21:58)
Kodel niekas del dregmes kontroliavimo nesvarsto tokio varianto?
Pigesnis rekupas ir brangesnis ss oras-oras su dregmes reguliavimu (jeigu tiket gamintoju reklama).
Nes kiek skaitineju atrodo yra didele problema su dregmes reguliavimu siuolaikiniuose namuose, nes man asmeniskai per sausas oras yra "peilis".
Dzukiskos atveju manau is viso butu idealus variantas, kabelini sildyma kombinuoji su dregme reguliuojanciu oras-oras, paprastu, kad ir amalvos rekupu ir visos sildymo-drekinimo-vedinimo problemos isprestos.