Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

Pas jį gręžinys ir gliukolinis ž. silumokaitis... kaip gali būti oras vanduo smile.gif

Kažkaip pagalvojau jog bus oras-vanduo :)

Atsakyti

Man įdomu, kokias temperatūras pučia iki bypasso. Kaip tu jį apgavai, kad pūstų per bypassą nuolatos? Maniškis leidžia bypassą įjungti tik valandai.

Labai nenoriai jį atidarinėja, 100 proc. atidarė tik per 15 min. Įjungiau 220 kubų. Iš namo ištraukia 20,3 laipsnių orą, grąžina 17 laipsnių, lauke 13,8 laipsnio. Po 22 min. į namą pučia 15,6 laipsnių. Iš namo ištraukiama temperatūra nesikeičia. Nelabai pasivėsinsi tokiu oru su bypassu.

Apgavau pajungdamas lygegreciai atitinkamo nominalo varža prie rekuperatoriaus lauko temperatūros daviklio. Tokiu būdu galiu įjungti bypassa kai lauke yra nors 5C., viską valdo pajungtas rasbbery prie rekuperatoriaus. Aprašytos rekuperatoriaus greičiu taisykles priklausomai kaip kinta vidaus temperatūra, bypassas įsijungia kai viduje 24C ir lauke nemažiau 5C. Išsijungia kai viduje 23.5C. Jeigu lauke daugiau nei 10C leidžiu jog pats rekuperatorius jau valdytu bypassa.

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 04 05, 08:56)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="korida" data-cid="72059158" data-time="1522903327"><div><p>Pas jį gręžinys ir gliukolinis ž. silumokaitis... kaip gali būti oras vanduo vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Kažkaip pagalvojau jog bus oras-vanduo smile.gif</p>

joa, ten trieigio valdymas kaip pas oras-vanduo smile.gif kolkas patenkintas tuo kiniečiu

ten ne kaloriferis, o kanalinis aušintuvas su 200mm anga, tikslaus modelio dabar nežinau
Atsakyti

joa, ten trieigio valdymas kaip pas oras-vanduo smile.gifkolkas patenkintas tuo kiniečiu ten ne kaloriferis, o kanalinis aušintuvas su 200mm anga, tikslaus modelio dabar nežinau
O kiek kainavo jei ne paslaptis, nes jie nėra pigus. Systemair kanalinis aušintuvas 200mm skylei kainuoja apie 360 eur jeigu gerai pamenu. Tai kažkaip 300 eur už visą sistema skamba įtartinai. Kanalini aušintuvą reikėtų pakreipti kampu, jog kondensata galėtų teisingai nuvesti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 05 balandžio 2018 - 09:45
QUOTE(vaikis_ @ 2018 04 05, 10:44)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mariuzs" data-cid="72059272" data-time="1522910940"> joa, ten trieigio valdymas kaip pas oras-vanduo vartotojo įkelta nuotraukakolkas patenkintas tuo kiniečiu ten ne kaloriferis, o kanalinis aušintuvas su 200mm anga, tikslaus modelio dabar nežinau</blockquote> O kiek kainavo jei ne paslaptis, nes jie nėra pigus. Systemair kanalinis aušintuvas 200mm skylei kainuoja apie 360 eur jeigu gerai pamenu. Tai kažkaip 300 eur už visą sistema skamba įtartinai. Kanalini aušintuvą reikėtų pakreipti kampu, jog kondensata galėtų teisingai nuvesti.

atsiverčiau sąskaitą - aušintuvas DHCW-200 - 190eur be PVM
taip, aušintuvas šiek tiek kampu sumontuotas
Atsakyti

atsiverčiau sąskaitą - aušintuvas DHCW-200 - 190eur be PVM
taip, aušintuvas šiek tiek kampu sumontuotas

Pasijunkit drenaza į aušintuvą, nes nematau nuotraukoje. Kas valdo aušintuvo cirkuliacini siurblį, geoterminis? 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 04 05, 11:38)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mariuzs" data-cid="72059362" data-time="1522916441"><div><p>atsiverčiau sąskaitą - aušintuvas DHCW-200 - 190eur be PVM
taip, aušintuvas šiek tiek kampu sumontuotas</p></div></blockquote><p>Pasijunkit drenaza į aušintuvą, nes nematau nuotraukoje. Kas valdo aušintuvo cirkuliacini siurblį, geoterminis? </p>

jep, nudrenuosm kai pradės veikti smile.gif
cirkuliacinį valdys rekupas
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2018 04 04, 09:12)
Jei taip supratau - sujungta nesandariai smile.gif
Koks mazesnis uz 110 kanalizoko vamzdis?

Negaliu pasakyti tiksliai, bet man rodos mano klozeto rėmo komplekte buvo kanalizacinė pajungimo prie klozeto alkūnė. Ta alkūnė buvo tikrai mažesnio diametro nei 110mm, dabar nepamenu, bet kiek atmintis leidžia prisiminti iš akies bus apie 90-100mm diametro. Komplekte buvo ir pajungimo prie 110mm kanalizacijos vamzdžio mova, tad pajungimas nesukėlė jokių problemų, bet tas mažesnis diametras tikrai užkliuvo, ir mano suvokimu, tai labai geras dalykas.
Atsakyti

Mariuzs, o juo tik aušinsit ar ir pašildys tiekiamą orą žiemą (kad nereiktų teno)? Man irgi tokį pastatė, tik dar nepajungtas ir didesnė skylė  DHCW-250. Bus naudojamas vėsinimui. Klausiau dėl pašildymo - sakė, kad tam reikia tuomet atskiro šilumokaičio arba antro tokio įrenginio, kas klausimas ar ekonomiškai naudinga. Gal efektyviau kai oras tiekiamas šaltesnis ir palubėje difuzoriumi išsklaidomas, o energija šildymui efektyviau per grindis atiduos geotermas?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norcis: 06 balandžio 2018 - 23:07
QUOTE(norcis @ 2018 04 07, 00:05)
<p>Mariuzs, o juo tik aušinsit ar ir pašildys tiekiamą orą žiemą (kad nereiktų teno)? Man irgi tokį pastatė, tik dar nepajungtas ir didesnė skylė  DHCW-250. Bus naudojamas vėsinimui. Klausiau dėl pašildymo - sakė, kad tam reikia tuomet atskiro šilumokaičio arba antro tokio įrenginio, kas klausimas ar ekonomiškai naudinga. Gal efektyviau kai oras tiekiamas šaltesnis ir palubėje difuzoriumi išsklaidomas, o energija šildymui efektyviau per grindis atiduos geotermas?</p>

čia pastatytas prieš rekupą, paskirtis - žiemą minusinį lauko orą pašildyti šiek tiek kad nereiktu rekupui jungti teno apsaugos, o vasarą atvėsinti orą tiekiama per rekupo bypass
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mariuzs: 07 balandžio 2018 - 13:13

Aišku, kad niekas neaišku. Pas mane sakė gliukolis gręžinio cirkuliuos, todėl vasarą vėsins, o pašildyt negali.

Atsakyti
QUOTE(norcis @ 2018 04 07, 14:33)
<p>Aišku, kad niekas neaišku. Pas mane sakė gliukolis gręžinio cirkuliuos, todėl vasarą vėsins, o pašildyt negali.</p>

tai ant kurio ventiliacinio vamzdžio pastatytas? prieš ar už rekupo?
Atsakyti