Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(cibulis @ 2018 03 26, 14:39)
nes ne kartą buvau parašęs daug riebiau.

Vzaimna, perskaitei dažniausiai gražiau, nei būtų skambėjęs pirminis tekstas. Bandau tvardytis, bet su tamsta tai sunku padaryti.

Mane akivaizdžiai erzina tavo melas,

Jei nesupranti savo vartojamų žodžių prasmės, atsiversk keletą puslapių atgal, ten paaiškinau, kuo skiresi melas nuo apgaulės.

Taip, aš griebiausi tam tikrų veiksmų, nutylėdamas tam tikrus niuansus, kad parodyti, kaip galima pagražinti rekuperatoriaus rodomus parametrus, tiesa, apie tai, kad šis tas nutylėta aš parašydavau.

Ir iš vis, Kai tavasis rekuperatorius iš nerealaus 99%-110% NVK patapo, realiu su 84%-86%, toliau nematau prasmės ką nors įrodinėti. Taip, tavo rekuperatorius ne amžinas variklis, ir kaip jis gali atrodyti, kaip amžinasis variklis, aš ir įrodydavau su savo rekupo pavyzdžiu, truputį pakoreguodamas jo parametrus. Akivaizdu, tavo rekuperatoriaus gamintojas naudoja kitus būdus, nes nei iš šio nei iš to, paduodamo oro temperatūros tokiomis aukštomis negali būti, bet realiai man net neįdomu dabar, ką daro tavo rekuperatoriaus gamintojas su tavo rekuperatoriumi.

Nori išsiaiškinti, rašinėti gamintoji tikrai neverta, spėju teisingai pasakyti tik Lietuvos ar kitų šalių universitetai galėtų.

kad būtų bent šioks toks balansas.

Bent šioks toks ir yra. Toks, koks yra prie projektinių oro srautų yra mažesnis nei mažas, bet ne tai esmė. Išsimatavęs parametrus aš dabar tiksliau galėsiu valdyti savo rekuperatorių, kad galėčiau pasiekti užsibrėžtų tikslų. Man rekuperatorius, ne tik orą name pakeičiantis prietaisas.

Mintui pučia +19 ir jis niekaip neįtakoja rekuperatoriaus darbo,

O kodėl dabar vėl akivaizdžiai meluoji?

Tolimesnis tekstas ir vėl melaginga informacija su kuria sieki mane išvesti iš pusiausvyros ir atitinkamai gauti vėl šūsnį gražių epitetų tamstos atžvilgiu.

Sori, atsibodo, sėkmės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 kovo 2018 - 15:12
QUOTE(mintas @ 2018 03 26, 16:07)
Vzaimna, perskaitei dažniausiai gražiau, nei būtų skambėjęs pirminis tekstas. Bandau tvardytis, bet su tamsta tai sunku padaryti.

Tolimesnis tekstas ir vėl melaginga informacija su kuria sieki mane išvesti iš pusiausvyros ir atitinkamai gauti vėl šūsnį gražių epitetų tamstos atžvilgiu.

Gerai, kad tvardaisi. Vadinasi, dar ne visai žlugęs ir esi doros kelio pradžioje. Linkiu tuo keliu ir eiti toliau.

Aš neprivalau atsiminti ar tuo metu taviškis pūtė 18, ar 18,5 ar 19 laipsnių. Kokį pamenu, tokį ir parašiau. Juk galėtum tiesiog mane pataisyti, o ne su žodžių kuvalda čia švaistytis. Matai, aš tavo visus skaičius turiu atsiminti lyg neturėčiau, ką daugiau veikti.
Papildyta:
Ir iš vis, Kai tavasis rekuperatorius iš nerealaus 99%-110% NVK patapo, realiu su 84%-86%, toliau nematau prasmės ką nors įrodinėti.

Tu akivaizdžiai turi problemų su pavydu. Jis niekada nepūtė 110 proc. naudingumu. Ir jis pučia vis dar taip pat kaip ir pūtė. Skiriasi tik skaičiavimai. Aš sau pasiskaičiuoju primityviai: grąžinamo oro temperatūra/iš namo ištraukiama temperatūra. PHI skaičiuoja pagal iš namo išmetamą temperatūrą, todėl ir gauna mažesnius skaičius. Žodžiu, tavo pyktis ir pavydas visai tau užtemdė protą.
Papildyta:
Bent šioks toks ir yra.

Išsimatavęs parametrus aš dabar tiksliau galėsiu valdyti savo rekuperatorių, kad galėčiau pasiekti užsibrėžtų tikslų. Man rekuperatorius, ne tik orą name pakeičiantis prietaisas.

Bent šioks toks yra pasakyta labai švelniai.

Dėl kitos dalies atsakymą puikiai žinai: matavimai be filtrų yra niekiniai. Reikėjo įsidėti naujus filtrus ir pasimatuoti. O dabar išsimatavai į pietus skrendančių karvių pieno riebumą.
Papildyta:
Sori, atsibodo, sėkmės.

Sorry seems to be the hardest word. Tu apie šitą?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 03 26, 15:03)
Aš pūsdamas realius, o ne kreivai išskaičiuotus, 220 kubų negirdžiu jokio triukšmo.

Čia tiems, kas bando padaryti šiokias tokias išvadas iš skaitomo teksto, noriu atkreipti dėmesį, kad aš apie triukšmo girdimumą kalbu, kai aplinkui yra maksimali galima tyla - nakties metu, miegamajame prieš miegą. Cibulis savo ortakyno klausydavosi tik dienos metu, kai aplinkinis triukšmo fonas gerokai didesnis,

Be to, Cibulio namas gerokai arčiau miesto šurmulio, o mano namas iš trijų pusių ribojasi su mišku.

Taigi, girdimumo sąlygos skiriasi. Jei patalpoje dienos metu yra žmonių, kitų pašalinių garsų, iš ortakių neišgirsi jokio garso prie didžiausių rekuperatoriaus apkrovų ir pas mane.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 03 26, 16:31)
Čia tiems, kas bando padaryti šiokias tokias išvadas iš skaitomo teksto, noriu atkreipti dėmesį, kad aš apie triukšmo girdimumą kalbu, kai aplinkui yra maksimali galima tyla - nakties metu, miegamajame prieš miegą. Cibulis savo ortakyno klausydavosi tik dienos metu, kai aplinkinis triukšmo fonas gerokai didesnis,

Aš klausiau 04:30 ar 04:35 paryčiais. Visi miegojo: kaimynų pečiai, katinai, mašinos ir paukščiai. Buvo taip tylu, kad girdėjau sekundes mušantį rankinį šveicarišką laikrodį, bet ventiliacijos negirdėjau nei mažiausio garselio. Tyla spengė ausyse. Visiška. Tyla. Tą rytą kai aš specialiai matavau garso lygį savo ortakiuose. Įrangą fiksavo 0,0001 dB (A).

Mintai, tu nusiramink ir nesiteisink. Viskas normaliai. O jei teisybę pasakyti, tai man juokas ima iš tavo noro būti NR.1. Tau tikrai taip svarbu pasigirti, kuo mažesnėmis vėdinimo sąnaudos? Ir nesvarbu, kad jos yra pagražintos: vėdini pusę namo, nenaudoji žiemos rėžimo, bet disbalansu užkeli tiekiamą temperatūrą, tada išsausini orą... Kam visas šitas cirkas? Tada jautiesi geriau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 26 kovo 2018 - 15:48
QUOTE(cibulis @ 2018 03 26, 15:42)
Aš klausiau 04:30 ar 04:35 paryčiais. Visi miegojo: kaimynų pečiai, katinai, mašinos ir paukščiai. Buvo taip tylu, kad girdėjau sekundes mušantį rankinį šveicarišką laikrodį, bet ventiliacijos negirdėjau nei mažiausio garselio. Tyla spengė ausyse. Visiška. Tyla. Tą rytą kai aš specialiai matavau garso lygį savo ortakiuose. Įrangą fiksavo 0,0001 dB (A).

Mintai, tu nusiramink ir nesiteisink. Viskas normaliai. O jei teisybę pasakyti, tai man juokas ima iš tavo noro būti NR.1. Tau tikrai taip svarbu pasigirti, kuo mažesnėmis vėdinimo sąnaudos? Ir nesvarbu, kad jos yra pagražintos: vėdini pusę namo, nenaudoji žiemos rėžimo, bet disbalansu užkeli tiekiamą temperatūrą, tada išsausini orą... Kam visas šitas cirkas? Tada jautiesi geriau?

Fantastiškas rezultatas 0,0001 dB (A) !
Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2018 03 27, 12:22)
Fantastiškas rezultatas 0,0001 dB (A) !

Tai tik pokštas, bet realiai tikrai nesigirdi. Tik maksimaliu greičiu girdisi. Man juoką kelia Minto lyginimas, todėl taip ir parašiau.
Atsakyti
Pavasaris ateina, reikia meet''a daryt, kaip kazkada buvo.
Ir viena kart išsiaiškint su tais pūtimais, dB, ir m3..... smile.gif ) )

"Поидем, разберемся ?
Ладно, приходи вечером в чат ..." smile.gif
Atsakyti
Štai dar kokią informaciją gavau iš vokiečių "Zehnderio": Here are the specifications of the sensors. The sensors we use now are the Sensirion SHT-20. Taip pat laiške buvo šis priedas. Taigi drėgmės tikslumo tolerancija yra +/-3 proc., o temperatūros +/-0,3 laipsnio. Mano matavimai ypač dėl temperatūros irgi parodė labai panašias paklaidas.
Atsakyti

Štai dar kokią informaciją gavau iš vokiečių "Zehnderio": Here are the specifications of the sensors. The sensors we use now are the Sensirion SHT-20. Taip pat laiške buvo [url="http://www.part.lt/img/1dfe9807916e9b9f29b58ed5c1e39993275.jpg"]šis priedas.[/url] Taigi drėgmės tikslumo tolerancija yra +/-3 proc., o temperatūros +/-0,3 laipsnio. Mano matavimai ypač dėl temperatūros irgi parodė labai panašias paklaidas.
Na va atspėjau sensoriu gamintoja iš nuotraukų :) Slėgio turi būti toks pats su kuriuo mes matavom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 28 kovo 2018 - 18:09
QUOTE(arkava @ 2018 03 27, 11:54)
Pavasaris ateina, reikia meet''a daryt

Aš už.
Atsakyti
Paieškojau daugiau informacijos apie Sensirion SHT20 jutiklius. Pasirodo SHT2x serija turi tris jutiklius: SHT20, SHT21 ir SHT25. Galėtų "Zehnderis" naudoti ir SHT25 jutiklį, kuris pats jautriausias. Drėgmės skirtumas +/-3,0% (SHT20) prieš +/-1,8% (SHT25), o temperatūros +/-0,3C (SHT20) prieš +/-0,2C (SHT25).

O kainos skiriasi ženkliai: SHT20 - 2,42 euro, SHT21 - 3,45 euro, o SHT25 - 5,95 euro. Klausimas ar dvigubai brangesni tiek pat geresni? Kokius jutiklius naudoja "Amalva"? Koks jų tikslumas?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 03 28, 21:39)
Paieškojau daugiau informacijos apie Sensirion SHT20 jutiklius. Pasirodo SHT2x serija turi tris jutiklius: SHT20, SHT21 ir SHT25. Galėtų "Zehnderis" naudoti ir SHT25 jutiklį, kuris pats jautriausias. Drėgmės skirtumas +/-3,0% (SHT20) prieš +/-1,8% (SHT25), o temperatūros +/-0,3C (SHT20) prieš +/-0,2C (SHT25).

O kainos skiriasi ženkliai: SHT20 - 2,42 euro, SHT21 - 3,45 euro, o SHT25 - 5,95 euro. Klausimas ar dvigubai brangesni tiek pat geresni? Kokius jutiklius naudoja "Amalva"? Koks jų tikslumas?

Amalva naudoja PT1000 ir 15bit A/D keitiklius smile.gif
Atsakyti