Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(arkava @ 2018 03 23, 09:52)
taigi dėl trinties - didelis srautas trinasi į ortakio sieneles ir kaista, tuo pakeldamas oro temperatūrą. Fizika smile.gif))

Fizika yra tokia, kad Mintas atsisako pamatuoti "Žigulio" disbalansą. Nesako, ką yra pridirbęs, kad jo "Žiguliukas" toks efektyvus. Aš savo įrenginį leidau išnagrinėti visais įmanomas variantais: matavome aerometru, matavau kalibruotu termometru temperatūras ir drėgmę, matavome slėgių skirtus - disbalansą, pateikiau gamyklos atsakymus, PHI paaiškinimus, pats padariau ir parodžiau disbalanso įtaką ir t.t. O tas, kuris sukėlė visą šį širšalą, tik kitus kaltina, bet pats nenori tais pačiais metodais pasitikrinti. Štai čia yra totalus cheating'imas. Visiškas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 03 23, 08:33)
Tu geriau taip išskaičiuok ir paaiškink, kodėl "Žiguliukai" temperatūrą užkelia vos ne vienu laipsniu, kai pradeda pūsti didesnius oro kiekius.

Seniau Komfovent Rego400V temperatūrinį efektyvumą (raudona linija) gamintojas pateikdavo taip:
vartotojo įkelta nuotrauka

Vėliau pradėjo pateikinėti taip:

Ar temperatūrinis efektyvumas ir šiluminis naudingumas yra tas pats parametras? Jeigu taip, tai matosi, kad net gamintojas pakeitė savo "nuomonę". Pagal antrą grafiką matyti, kad prie mažų srautų naudingumas mažesnis, prie didesnių padidėja, o prie didžiausių vėl sumažėja. Nors pagal pirmą grafiką, prie mažų srautų naudingumas didžiausias.

Naujausioje dokumentacijoje grafiko išvis nepateikia. Tik lentelę Šiluminis naudingumas su gražiais skaičiais. Mažom raidėm parašyta "Patalpos temperatūra 22C, sąntykinė drėgmė 20%". Ar realu, kad RH būtų tik 20% ?

Komfovent Kompakt Rego700 dokumentacijoje ši lentelė pavadinta Temperatūriniu naudingumu. Čia skaičiai pateikti ne tokie gražūs. Bet ir patalpos temperatūra ne 22C, bet 20C. Apie drėgmę nieko nerašo:

Atsakyti

Įdomu kaip matematiškai buvo skaiciuotas, t.y. pagal kokias formules :)

Atsakyti
Pasilyginau slėgių skirtumą ir aš. Slėgių skirtumas sakyčiau nedidelis, disbalanso buvimą labiau įtakoja ne rekupas, o ortakynas. O šeip bendrą vaizdą galima buvo nuspėti ir pagal išmatuotus srautus. Slėgių skirtumas sutampa su oro srautų nesutapimais. Realiai tai ne disbalanso buvimas, o konkretus slėgių skirtumo dydis buvo įdomesnis, ir buvau nudžiugintas, pamatęs jį nedidelį.

Dėkui už pagalbą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 25 kovo 2018 - 21:19
QUOTE(mintas @ 2018 03 25, 22:14)
Pasilyginau slėgių skirtumą ir aš. Slėgių skirtumas sakyčiau nedidelis, disbalanso buvimą labiau įtakoja ne rekupas, o ortakynas. O šeip bendrą vaizdą galima buvo nuspėti ir pagal išmatuotus srautus. Slėgių skirtumas sutampa su oro srautų nesutapimais. Realiai tai ne disbalanso buvimas, o konkretus slėgių skirtumo dydis buvo įdomesnis, ir buvau nudžiugintas, pamatęs jį nedidelį.

Dėkui už pagalbą.

Tai parodyk skaičius, ką išmatavot. O tai vėl mintiškai vartai. Kas yra nedidelis slėgio skirtumas? Kaip ortakiai gali įtakoti disbalansą? Mane į matavimus bijojai pasikviesti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 25 kovo 2018 - 22:03

Kiek mačiau, visi matavimai cia:

https://eenamas.word...-ivedimas-nr-2/

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 03 25, 22:02)
Mane į matavimus bijojai pasikviesti?

Tu mane ir toliau įžeidinėsi ir tikėsies, kad kviesiu. Išmok bendrauti.
Atsakyti
Įdomiai matavote: ne tik išėmėte filtrus, bet ir įrenginio varikliai sukosi skirtingais greičiais. Ar rekuperatorius veikia be filtrų? Aišku, kad ne, todėl reikėjo filtrus pasikeisti ir tada matuoti arba reikėjo matuoti su esamais filtrais. Matavimas be filtrų yra visiškai netikslus.

Kitas ir dar tikriausiai svarbesnis dalykas: iš mažesnių greičių matau tik du matavimus, kuomet sutampa variklių našumai. Visais kitais atvejais kažkodėl darėte natūralų matavimo disbalansą. Prie 30/30 proc. +0,60 Pa, o prie 50/50 proc. -0,30 Pa. Našumo skirtumas nedidelis, o slėgis pasikeičia per 1 Pa. Esant didesniems greičiams slėgių skirtumas siekia nuo -2 iki -5,50 Pa. Vaikio matavimai lyg ir apie -4 Pa rodė ir tuomet disbalansas buvo 15 proc.

Tavo įrenginys, Mintai, visiškai nesugaudo oro srautų ir manau esant vienodiems variklių greičiams natūraliai sukuria apie 5-10 proc. disbalansą. Tu dar papildomai nusistatai 10 proc. disbalansą ir galiausiai to net nežinodamas turėjai apie 15-20 proc. disbalansą. Štai dabar ir aišku, kodėl taip efektyviai dirbo įrenginys. O tu dar kiek suprantu nakčiai svetainę ar viso pirmo aukšto nevedini.

Dar tavo kelios mintys šiame įraše priešatrauja viena kitai: Dabar galiu pasakyti, kad PN reikalavimus atitinkantis oro srautas yra mažas, tikrai projektus darykit, kad oro srautai padengtų bent 0,5 namo tūrio per valandą...

Kitoje vietoje rašai:
Eksploatuodamas namą su pajungtu tik 2 aukšto vėdinimu, pastebėjau vieną dalyką. Net ir be pajungto 1 aukšto vėdinimo, šis aukštas puikiausiai prasivėdindavo, nes abu aukštus jungianti laiptinė pas mane atvira...

Vienur sakai, kad trūksta oro ir reikia didelių kiekių, kitur kalbi, kad tik pusę namo užtenka vėdinti.

Dar viena citata:
Dabar jau visa tai įrengta ir užtikrinu, prie 120m³/h ir gerokai didesnių oro srautų siekiančių net 170m³/h-180m³/h, jokio garso iš difuzorių negirdžiu, tik didinant srautą dar labiau, nakties metu, kai aplink tyliausia, pradedi iš aplinkinio fono išskirti oro šniokštimo garsą, kuris miegoti netrukdo...
Kokį oro kiekį pūsdamas pradedi girdėti šniokštimą?

Ir dar viena citata, kurią paliko tavo blogo lankytojas Artūras:
As savo rego laikau visada ant vasaros rezimo. Tai sia kaip ir praeita karta suveike apsauga, del per zemos tiekiamos temperaturos putimas issijunge 🙂 O raso, kad ROTACINIAI neuzsala, panasu, kad melas jei jau gamintojas apsauga padares yra.

Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 03 26, 00:09)
Tu mane ir toliau įžeidinėsi ir tikėsies, kad kviesiu. Išmok bendrauti.

O tu manęs neįžeidinėji? Pažiūrėk pats kritiškiau ir tada visi taškai susidėlios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 26 kovo 2018 - 10:11
QUOTE(cibulis @ 2018 03 26, 10:14)
O tu manęs neįžeidinėji? Pažiūrėk pats kritiškiau ir tada visi taškai susidėlios.

Ką ten žiūrėti, nei vienam asmeniui, išskyrus tave nesu pasakęs nei vieno negražaus žodžio, atsakau tau taip, kaip tu į mane kreipiesi, palaikau tavo užduotą kalbos manierą. Jei jau ieškai analogijų, pasižūrėk, kaip tamstai sekasi bendrauti ir su kitais asmenimis, ne tik su manim ir tada jau aiškinkis, kas iš mūsų pirmas negražiai vienas kitą pavadino.

Nemielas man toks bendravimo būdas, tad nematau reikalo jo tęsti.

Aukščiau tekste, kur tamstai kažkas nesueina, tai tik tamstai nesueina, man puikiausiai sueina ir su logika nesipjauna.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 03 26, 15:20)
Ką ten žiūrėti, nei vienam asmeniui, išskyrus tave nesu pasakęs nei vieno negražaus žodžio, atsakau tau taip, kaip tu į mane kreipiesi, palaikau tavo užduotą kalbos manierą. Jei jau ieškai analogijų, pasižūrėk, kaip tamstai sekasi bendrauti ir su kitais asmenimis, ne tik su manim ir tada jau aiškinkis, kas iš mūsų pirmas negražiai vienas kitą pavadino.

Nemielas man toks bendravimo būdas, tad nematau reikalo jo tęsti.

Aukščiau tekste, kur tamstai kažkas nesueina, tai tik tamstai nesueina, man puikiausiai sueina ir su logika nesipjauna.

Kam tas tamstai, tamstos, tamsta, kai gyvai vienas kitą vadiname tu. Toks manieringumas yra perteklinis. Jei nori žinoti šito ilgo ginčo metu aš 1001 kartą susitvardžiau, nes ne kartą buvau parašęs daug riebiau. Mane akivaizdžiai erzina tavo melas, visos informacijos iki galo nepasakymas, nutylėjimai ir išvedžiojimai.

Tau galai sueina? Vėl tiesiai į akis meluoji. Prie mažų oro kiekių, tavo rekuperatorius turi būti nustatytas 5 proc. skirtumu, kad būtų bent šioks toks balansas. O esant didesniems greičiams disbalanso skirtumas siekia dar daugiau.

Kitiems pučia 12-15 laipsnių, Mintui pučia +19 ir jis niekaip neįtakoja rekuperatoriaus darbo, nors faktas, kad įtakoja. Kitiems rotaciniai vasaros režimu žiemą net sustoja, bet Mintas nieko nėra pridaręs. Už tokią demagogija dar ne taip turėtum per nagus gauti, nes toks informacijos vartymas yra mažų mažiausiai ne etiškas. Sakysi tu nemeluoji, nes visko iki galo nesakai. Būtent - taip ir elgiesi. Slepi tiesa, daug informacijos nutyli, nesakai iki galo.

Juk akivaizdu: vėdini tik antrą aukštą, buvo natūralus 10 proc. disbalansas, tu dar pats įjungei 10 proc. disbalansą ir realiai namą vėdinimai su 20 proc. disbalansu. Kam reikėjo meluoti ir pūsti miglą į akis? Tau tikriausiai nepatinka toks mano bendravimo tonas, bet aš tiesiog nevirškinu melagių, kurie visko iki galo nepasako ir taip iškraipo informaciją. Žodžiu, normalūs žmonės puikiai supranta, kad tu esi cheating'tojas ir tavo tamsta, tamstai, tamstos čia visiškai nepadės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 26 kovo 2018 - 14:45
QUOTE(cibulis @ 2018 03 26, 10:14)
Matavimas be filtrų yra visiškai netikslus.

Gerai kad turit savo nuomonę, deja, bet ji skiriasi nuo manosios.

Visais kitais atvejais kažkodėl darėte natūralų matavimo disbalansą.

Šeip tai ten balanso ieškota.

Prie 30/30 proc. +0,60 Pa, o prie 50/50 proc. -0,30 Pa. Našumo skirtumas nedidelis, o slėgis pasikeičia per 1 Pa.

Taip, ir tekste paaiškinau, kodėl taip yra.

Tavo įrenginys, Mintai, visiškai nesugaudo oro srautų

Jis ir neturi gaudyti, daviklių jis neturi, kad galėtų.

Dabar galiu pasakyti, kad PN reikalavimus atitinkantis oro srautas yra mažas, tikrai projektus darykit, kad oro srautai padengtų bent 0,5 namo tūrio per valandą...

Kitoje vietoje rašai:
Eksploatuodamas namą su pajungtu tik 2 aukšto vėdinimu, pastebėjau vieną dalyką. Net ir be pajungto 1 aukšto vėdinimo, šis aukštas puikiausiai prasivėdindavo, nes abu aukštus jungianti laiptinė pas mane atvira...

Vienur sakai, kad trūksta oro ir reikia didelių kiekių, kitur kalbi, kad tik pusę namo užtenka vėdinti.

Toliau tekste paaiškinta, kaip atrodytų tokie nesuderinami pagal prasmę tekstai, gali būti suderinami. Abi frazės teisingos.

Dabar jau visa tai įrengta ir užtikrinu, prie 120m³/h ir gerokai didesnių oro srautų siekiančių net 170m³/h-180m³/h, jokio garso iš difuzorių negirdžiu, tik didinant srautą dar labiau, nakties metu, kai aplink tyliausia, pradedi iš aplinkinio fono išskirti oro šniokštimo garsą, kuris miegoti netrukdo...
Kokį oro kiekį pūsdamas pradedi girdėti šniokštimą?

Tai juk parašyta, iki konkrečių dydžių negirdžiu, vadinasi virš konkrečių nurodytų dydžių jau girdžiu.

Ir dar viena citata, kurią paliko tavo blogo lankytojas Artūras:
As savo rego laikau visada ant vasaros rezimo. Tai sia kaip ir praeita karta suveike apsauga, del per zemos tiekiamos temperaturos putimas issijunge 🙂 O raso, kad ROTACINIAI neuzsala, panasu, kad melas jei jau gamintojas apsauga padares yra.

Ten ne rekuperatoriaus apsauga suveikia, ten apsauga, nuo per šalto oro tiekimo į patalpas. Situacija įmanoma, kai veikia prie rekuperatoriaus pajungtas gartraukis gilių šalčių metu. Tada šiltas oras išmetamas apeinant šilumokaitį ir tiekiamas oras negauna pakankamai energijos, kad būtų pakankamai sušildytas, tad ir gaunasi pliūpsnis šalto oro.

Tik geriau įsigilinęs į Raituzo blogą, kur jisai paaiškino, kodėl gartraukio nejungė prie rekuperatoriaus, supratau problemos esmę, ir todėl pats persigalvojau pajunginėti gartraukį prie rekuperatoriaus, nors vasarą, tai puikiausiai galima būtų.

Toks disbalansas gali būti ir kitomis situacijomis, pavyzdžiui neteisingai užprogramavus židinio įkūrimo režimą, ar dar ką. Bet tai dar kartą kartoju, ne rekuperatoriaus apsauga, o apsauga nuo nekomfortiškų sąlygų, kurios didesnė tikimybė, kad atsirado dėl vartotojų klaidos.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 03 26, 15:20)

Mintai, tu rekuperatorių naudoji be filtrų? Kokio galo reikėjo matuoti be filtrų? Juk rekuperatorius dirba tik su filtrais ir pats kaltas, kad užsikišusio filtro nepasikeiti. O tai reiškia, kad dėl užsikišusio filtro - ypač oro padavimo - realus disbalansas turi būti dar didesnis. Bet juk tau reikia pasigražinti skaičius. Visiška nesąmonė ir noras prieš kitus atrodyti kiečiau nei yra iš tiesų. Taip tik pats save išdūrei.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 03 26, 15:47)
Ten ne rekuperatoriaus apsauga suveikia, ten apsauga, nuo per šalto oro tiekimo į patalpas.

Visiškai dzin dzilin (čia labai norėčiau kažką tokio riebaus parašyti - susilaikiau) dėl ko suveikė, bet faktas, kad sustojo. Įtariu, kad pūtė mažiau +12, nors realiai komforto riba pagal PHI yra +16,5 laipsnių. Vadinasi, daugiau nei pusę žiemos realiai negali veikti. Normalūs žmonės įsijungia žiemos režimą ir negaili +10 eurų per mėnesį, bet Mintui reikia pasigirti savo tiuningu, todėl jis taupo ir 20 proc. išbalansuoja oro srautus.
Papildyta:
Tai juk parašyta, iki konkrečių dydžių negirdžiu, vadinasi virš konkrečių nurodytų dydžių jau girdžiu.

Visiškai užspausta sistema, jei ribinis dydis yra 170 kubų. Įvertinus, kad tu tą oro kiekį išskaičiavimai, tikėtina, kad ir prie mažesnių oro kiekių girdi. Aš pūsdamas realius, o ne kreivai išskaičiuotus, 220 kubų negirdžiu jokio triukšmo. 315 kubų jau šiek tiek girdisi. Kreivai padarytas užspaustas projektas.
Papildyta:
Šeip tai ten balanso ieškota.

OK, ieškojai tu balanso, bet matavimai parodė, kad be filtrų turi laikyti 5 proc. skirtumą, kad būtų balansas. O kaip su filtrais? Tikriausiai ir visų 10 proc. reikėtų, kad būtų balansas. Mintai, gali pamatuoti ar teisingas temperatūras rodo tavo rekūpas. Gal ir čia dar sukčiauja? Pats laikas būtų pamatuoti. Su oro srautais nesusitvarko, natūraliai išbalansuoti oro srautai, našumas daug mažesnis nei marketinginėje špargalkėje rašo (realiai tesiekia 280 kubų oro), su drėgme rekūpas nesusitvarko... Tai gal ir temperatūras rodo taip pat kreivai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 26 kovo 2018 - 15:04