Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(Vytas_ @ 2018 03 21, 09:29)
Matavom ant išmetimo/padavimo. Lauke

Ir pas Cibulį matavom ir pas mane. Matuojant ant padavimo ir išmetimo, gaunami apie 30%-40% mažesni skaičiai, nei matuojant paskui kiekviena difuzorių atskirai tiek pas Cibuli, tiek pas mane. Matavimo prietaisas tiesiog kaukia ant didesnių srautų ir labai, labai didelį pasipriešinimą sukuria ir kuo srautas didesnis, tuo pasipriešinimas didesnis ir išmatuoti rodmenys netikslesni. Labai didelė paklaida ir atitinkamai matavimai gaunasi labai netikslūs. Drąsiai gautą rezultatą gali didinti 30%-40% ir gausi plius minus panašų į realybę rezultatą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 21 kovo 2018 - 09:59

Dar kartą pasikartosiu, oro kiekius dideliuose vamzdziuose geriausiai matuoti su diferencialinio slėgio matuokliu prijungtų prie pitot triubeles.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 03 21, 08:51)
Pasirodo yra skaičių. Įdomus dalykas tas rotacinis rekūpas: didėjant oro kiekiui, didėja į namą tiekiamo oro temperatūra. Greičiausiai daug šilumos nuostolių dėl besisukančio rotoriaus. Kitas vertus, žiemą didelių oro kiekių niekas ir nevarinėja. Realiausias našumas iš pateiktų lentelėje 130-140 kubų. Tuomet į namą grąžinama temperatūra nėra aukšta, nors ir name ne itin šilta (dar buvo negyvenamas?).

Bet kuriuo atveju manau, kad rotaciniai, kuomet lauke vos keli laipsniai minuso, grąžins ne aukštesnę nei 15 laipsnių temperatūrą. O tokia temperatūra yra ne komfortiška ir rotaciniui jau nuo nedidelio minuso reikia teno.

Namas buvo negyvenamas. Ir rekupas su ortakiais gal buvo nešiltintas (jis šaltoje palėpėje). NK skaičiuotas pagal (Tpatalpos - Tlauko)/(Tištraukiama - Tlauko). Nėra čia visai teisingi duomenys. Dabar viskas jau sutvarkyta. Temperatūrą šiek tiek aukštesnę grąžina, bet kadangi pas mane yra vandeninis pašildymas, o rekupas rodo temperatūrą už pašildytuvo, nežinau koks efektyvumas dabar. Gal kažkada patikrinsiu-pažaisiu.

Dar grįžtant prie oro srautų. 130-140 kubų ne per mažai? Suprantu, kad noras taupyti begalinis bet manai užteks tiek? Paskaičiuokim dar kartą paduodamą oro kiekį. Nežinau kiek šeimoje žmonių, bet tarkim 4 (pas mane 5)- du suaugę, du vaikai. Antras aukštas: vaiko kambariai po 30m3/h, tėvų miegamasis 60m3/h. Svetainėje skaičiuoji pagal žmones ar pagal plotą? Jei pagal žmones 120m3/h, jei pagal plotą tarkim plotas 35m2 * 1.8 = 63m3/h (labai jau taupus skaičius). Darbo kambarys yra? Tarkim yra, skiriam 30m3/h. Sumoje gaunasi 213m3/h (jei svetainė pagal plotą ir šeimos nariai joje labai nebezdės). Tai kur čia 130-140 ?

Man tarkim, 30m3/h žmogui (miegamajame, vaiko kambaryje, darbo kambaryje) yra minimali riba. Savo laiku dariau eksperimentus su tais kiekiais. Miegojau vaiko kambaryje, kurio plotas 15m2. Jei į kambarį paduodi mažiau (visas ištraukimas vyksta per durų apačią į koridorių), tai ryte atsikėlus išeini iš kambario, po kurio laiko užeini atgal ir gali pasakyti, taip čia kažkas nakvojo. Tokiu atveju galima ir 20m3/h paduoti. Bet jei nori, kad per naktį būtų geras mikroklimatas, tai man reikėja gal 45m3/h. Ir Mintas, gali nebesekti istorijos apie padavimą/ištraukimą kiekviename kambaryje. Niekas taip nedaro, kad kiekvienoje patalpoje padavimas ir ištraukimas. Būna kombinuotas variantas.
Atsakyti

Na CO2 lygiai labai geri ir prie mažų oro srautų, bent pas mane svetaine svyruoja tarp 560 ppm kai nieko joje nebūna ir iki 800 ppm kai būna 2 suaugę ir 2 vaikai. Svetainės tūris pakankamai didelis. Paduodame  apie 125 m3/h. visame name. Patikrinsiu kaip mazesniame kambaryje kinta CO2.

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 03 21, 00:11)
Bandyk standartinius 000 arba 123 smile.gif

Papaudus tuos du mygtukus ir palaikius 4s, tiesiog gali susigalvoti savo PIN'ą kokį nori, kurį suvedus negalėsi keisti įrenginio parametrų. Tik žiūrėti. Nėra ten paslėpto meniu, kuriame rodo slėgius ir kt.
Atsakyti

Papaudus tuos du mygtukus ir palaikius 4s, tiesiog gali susigalvoti savo PIN'ą kokį nori, kurį suvedus negalėsi keisti įrenginio parametrų. Tik žiūrėti. Nėra ten paslėpto meniu, kuriame rodo slėgius ir kt.

Tai gal skiriasi programinės įrangos versijos, primasto Amalva visko. Būna net ne ta programine įranga įrašyta kartais, kolegai taip nutiko :) Na svarbu taviškis bent technogiskai pazangesnis už dabartinius naujus Amalvos.

Atsakyti
Štai kokį dar atsakymą gavau iš vokiečių "Zehnder'io":

The higher is the heat exchanger surface per m³/h, the higher is the heat recovery.
If there is a temperature difference, then the warmth will always be transferred to colder surface.
The additional heat that comes from the fans, is not so high with low level rotation, so the influence of this is small.
The values that are presented are measured by the sensors inside of the unit.

Žodžiu, neišduoda efektyvumo paslapčių. Dar paprašė plačiau apie "ComfoGate" papasakoti. Priduoti Mintą ar ne?
Papildyta:
QUOTE(Pupcis @ 2018 03 21, 12:11)
Dar grįžtant prie oro srautų. 130-140 kubų ne per mažai? Suprantu, kad noras taupyti begalinis bet manai užteks tiek? Paskaičiuokim dar kartą paduodamą oro kiekį. Nežinau kiek šeimoje žmonių, bet tarkim 4 (pas mane 5)- du suaugę, du vaikai. Antras aukštas: vaiko kambariai po 30m3/h, tėvų miegamasis 60m3/h. Svetainėje skaičiuoji pagal žmones ar pagal plotą? Jei pagal žmones 120m3/h, jei pagal plotą tarkim plotas 35m2 * 1.8 = 63m3/h (labai jau taupus skaičius). Darbo kambarys yra? Tarkim yra, skiriam 30m3/h. Sumoje gaunasi 213m3/h (jei svetainė pagal plotą ir šeimos nariai joje labai nebezdės). Tai kur čia 130-140 ?

Mintas sako, kad dar mažiau laiko. Kiti žiemą 130-140 kubų varinėja ir sako, kad pakanka. Tu painioji projektinį dydį ir realiai naudojamą. Žmogui ant galvos pakanka 30 kubų. Dažniausiai šeimoje 4 žmonės, todėl turėtų pakakti 120-140 kubų. Kiti tavo nurodyti skaičiai buvo apie ar virš 300 kubų ir tikrai tokių kiekių žiemą nereikia. Beje, kam tau 700 kubų apartas? Vasarą namą su juo vėsini? Ar namas labai didelis? Kokius realia oro kiekius varinėji?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 21 kovo 2018 - 13:56
QUOTE(cibulis @ 2018 03 21, 13:59)
Dažniausiai šeimoje 4 žmonės, todėl turėtų pakakti 120-140 kubų.

Va dėl šito ir aš galvoju kaip iš tikro gaunas. Realiai taip, užtenka 4 žmonėm tokio kiekio. Dažniausia būna miegamasis 60m3, ir 2 vaikų kambariai po 30m3. Gaunam 120m3. Bet gi yra dar svetainė ir dar galbūt viena kita patalpa ir jei nėra kažkokių sklendžių, į tas patalpas irgi paduodama dar vos ne tiek pat oro. Tada išeina, kad norint palaikyt miegamuosiuose po 30m3 "ant galvos" realiai turi varinėti kokius 240-250m3 blink.gif
Atsakyti
Mintas sako, kad dar mažiau laiko. Kiti žiemą 130-140 kubų varinėja ir sako, kad pakanka. Tu painioji projektinį dydį ir realiai naudojamą. Žmogui ant galvos pakanka 30 kubų. Dažniausiai šeimoje 4 žmonės, todėl turėtų pakakti 120-140 kubų. Kiti tavo nurodyti skaičiai buvo apie ar virš 300 kubų ir tikrai tokių kiekių žiemą nereikia. Beje, kam tau 700 kubų apartas? Vasarą namą su juo vėsini? Ar namas labai didelis? Kokius realia oro kiekius varinėji?

Mano nurodyti skaičiai buvo 213m3/h, ne "apie ar virš 300". Žmogui ant galvos pakanka 30m3/h, bet ta galva laksto po namą, nebūna vienoje vietoje ir jai gero oro reikia visur. Cibuli, nenoriu pradėt tuščio ginčo, pradėsi gyventi name pats nuspręsi kiek oro reikia.
Na o pas mane name 252,5m2 vėdinamo ploto. Rekupas dirba 2 greičiu = 350m3/h. Vasarą naktimis pasileidžia ant max. vėsinimo tikslu. Gyvenam 5-iese ir šuo (ir dar keli augintiniai).
Papildyta:
Štai kokį dar atsakymą gavau iš vokiečių "Zehnder'io":

The higher is the heat exchanger surface per m³/h, the higher is the heat recovery.
If there is a temperature difference, then the warmth will always be transferred to colder surface.
The additional heat that comes from the fans, is not so high with low level rotation, so the influence of this is small.
The values that are presented are measured by the sensors inside of the unit.

Žodžiu, neišduoda efektyvumo paslapčių. Dar paprašė plačiau apie "ComfoGate" papasakoti. Priduoti Mintą ar ne?

Jau toks kelias nueitas link tiesos, tai būtų "griekas" neiišsiaiškinti su gamintoju. Čia ne pridavimas. Tiesiog žmogus mano, kad gamintojas pagrąžina skaičius. Tai paprašyk, kad Zehnder atstovas pakomentuotų, kur čia buvo išreikšta mintis su per žema išmetama temperatūra, lyginant su paduodama. Bus visiems įdomu. Tuo pačiu paklausk apie rekomenduojamus oro kiekius "ant galvos".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupcis: 21 kovo 2018 - 14:58
QUOTE(Pupcis @ 2018 03 21, 15:42)
Mano nurodyti skaičiai buvo 213m3/h, ne "apie ar virš 300". Žmogui ant galvos pakanka 30m3/h, bet ta galva laksto po namą, nebūna vienoje vietoje ir jei gero oro reikia visur. Cibuli, nenoriu pradėt tuščio ginšo, pradėsi gyventi name pats nuspręsi kiek oro reikia.

Aš apie 300 kubų kalbėjau šioje lentelėje. Ten yra 272-320 kubų ir tai tikrai per dideli oro kiekiai žiemą. Todėl iš tos lentelės ir paėmiau protingesnius oro kiekius: 130-140 kubų. Ginčytis ir neketinu.
Papildyta:
QUOTE(Pupcis @ 2018 03 21, 15:42)
Jau toks kelias nueitas link tiesos, tai būtų "griekas" neiišsiaiškinti su gamintoju. Čia ne pridavimas. Tiesiog žmogus mano, kad gamintojas pagrąžina skaičius. Tai paprašyk, kad Zehnder atstovas pakomentuotų, kur čia buvo išreikšta mintis su per žema išmetama temperatūra, lyginant su paduodama. Bus visiems įdomu.

Žodį pridavimą tik juokų forma įrašiau. Ir taip aišku, kad Minto nepriduosiu. Galbūt atvirkščiai: išmetama per aukšta temperatūra, t.y. iš jo atimama per mažai šilumos.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 03 20, 22:15)
Bet žinok aš vistiek būčiau už entalpinius, trūksta tos drėgmes žiemą.</p>

Gal tokių drėkintuvėlių pasimėtyt verta?
Atsakyti

Gal tokių drėkintuvėlių pasimėtyt verta?

Varnom nebent baidyti tinkami :)

Atsakyti