Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(mintas @ 2018 03 20, 23:55)
Prieš prašant, pradžiai reikia išsiaiškinti ko prašyti, nes dabar tai sugedęs telefonas.

Nieko neduos Amalva. Nebent surasi draugą automatiką, kuris "nutekins" informaciją.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2018 03 20, 23:40)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Pupcis" data-cid="72043711" data-time="1521581405"><div><p>Kas man iš tos laimės ir iš tos garbės tsakant. Niekada negyniau rotacinių. Kaip tik rašiau, kad Amalvos buitiniai rekupai nedadaryti. Amalvai pramoniniai įrenginiai sudaro liūto dalį, o buitiniai- hobis. Seniau Domektai buvo išvis kastruoti, Kompaktai mandresni. Dabar Domektus bando patobulinti.
Pa reikšmių nerodo, jos tik sklando kažkur PIC'e ir yra naudojamos ventiliatorių rpm reguliavimui. Kam vartotojui matyti tuos Pa ?
Rekupo temperatūras esu skelbęs seniau. Pagrinde skundęsis Raitūzui, nes NVK neatitinka deklaruojamo.</p></div></blockquote><p>Pabandyk ant pultelio kaip sakiau, vienu metu į viršų ir į apačia paspausti, turi rodyti smile.gif</p>

Reikia PIN'o. Trys skaičiai...
Atsakyti

išmatuota (anemometru) su rodoma

Ką jūs matuojat su paprastais anemometrais, tai papūgu saudymas... Pirmą per dideles paklaidos, na gali nusistatyti kad įsskaičiuotu vidurkį kiekvieno difuzoriaus. Kitas dalykas didelės paklaidos dėl sukūriamo pasipriešinimo uzdedant gaubtą. Todėl buvo sukurti motorizuoti gaubtai balometrai, jų apačioje yra variklis su mentėm ir matuojant oro srautą, sukasi mente jog panaikintu pačio prietaiso pasipriešinimą. Kiek pamenu taip pat su diferencialinio slėgio daviklio pagalba tai įgyvendinta.Bet kiek žinau jie matuoja kas daugiau 30m3/h. Nori bendrą m3/h pamatuoti, imi diferiancialinio slėgio matuoklį, jungi pitot triubele ir kisi į pagrindinė paduodamo/istraukiamo magistrale. Taip bus žymiai tiksliau. O ką rodo isskaiciuotus srautus pats rekuperatorius pagal diferencialinius slėgio parodymus, tai taip pat formulė, todėl priklauso kaip ją "teisingai" gamintojas panaudojo.

Atsakyti

Nieko neduos Amalva. Nebent surasi draugą automatiką, kuris "nutekins" informaciją.
Papildyta:
Reikia PIN'o. Trys skaičiai...

Turi pasidalinti informacija, jei ne vienas, tai koks kitas vadybininkas tikrai atsiųs. Paprasius per galvą neduos. Prašykit modbus specifikacijos.

Bandyk standartinius 000 arba 123 :)

Atsakyti

Prieš prašant, pradžiai reikia išsiaiškinti ko prašyti, nes dabar tai sugedęs telefonas.

Va ko jums reikia, tiksliu registrų nuskaitymui ir įrašymui.

Kazka radau 

https://www.google.l...ASWZ66yli-zv6Yw

Atsakyti

Openhab ant avietės pasileidęs gali modbus plugina suinstaliuoti ir pabandyti pasizaisti :)

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 03 20, 22:15)
Bet žinok aš vistiek būčiau už entalpinius, trūksta tos drėgmes žiemą.</p>

Pas tave be entalpinis, kiek pamenu. Tai kaip drėgmę didiniesi?
Atsakyti

Pas tave be entalpinis, kiek pamenu. Tai kaip drėgmę didiniesi?

Praktiškai niekaip, kiek savaime "susigeneruoja" tiek. Na bet teisingai Mintas sakė, pas tamsta žemės silumokaitis padarytas, gal ir gelbės su drėgme. Bet vistiek abejoju ar pavyks  iki 40 ziema užkelti. Sia žiemą žemiausia pas mane buvo apie 20 kiek pamenu.

Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2018 03 21, 00:30)
Rekupo temperatūras esu skelbęs seniau. Pagrinde skundęsis Raitūzui, nes NVK neatitinka deklaruojamo. Kažkokius skaičius radau archyve:
https://www.part.lt/...09746e88267.JPG

Pasirodo yra skaičių. Įdomus dalykas tas rotacinis rekūpas: didėjant oro kiekiui, didėja į namą tiekiamo oro temperatūra. Greičiausiai daug šilumos nuostolių dėl besisukančio rotoriaus. Kitas vertus, žiemą didelių oro kiekių niekas ir nevarinėja. Realiausias našumas iš pateiktų lentelėje 130-140 kubų. Tuomet į namą grąžinama temperatūra nėra aukšta, nors ir name ne itin šilta (dar buvo negyvenamas?).

Bet kuriuo atveju manau, kad rotaciniai, kuomet lauke vos keli laipsniai minuso, grąžins ne aukštesnę nei 15 laipsnių temperatūrą. O tokia temperatūra yra ne komfortiška ir rotaciniui jau nuo nedidelio minuso reikia teno.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2018 03 21, 07:12)
Sia žiemą žemiausia pas mane buvo apie 20 kiek pamenu.

Lietuviškos normos: 40-60 proc. drėgmė. Kažkur mažiau, kad pagal PHI ir 30 proc. drėgmė dar normali. Rekuperatorius rodo, kad šiuo metu ištraukia 36 proc. drėgmę, name stovintis termometras rodytų apie 30 proc. drėgmę. Aš asmeniškai drėgmės trūkumo nejaučiu, esant minėtoms sąlygoms.
Atsakyti
Reikia tamstai pagyvent, pamiegot prie 30 proc. drėgmės - tikėtina kad kitaip kalbėsi (nepriklausomai kad PHI sako kad "tai norma".
Man 30 proc. - nekomfortiška, netgi tragiška

QUOTE(cibulis @ 2018 03 21, 08:51)
Kažkur mažiau, kad pagal PHI ir 30 proc. drėgmė dar  normali.
Aš asmeniškai drėgmės trūkumo nejaučiu, esant minėtoms sąlygoms.

Atsakyti

Taip kiekvienas skirtingas, kitiems ir 18-19C kaulų nelaužo :) Man 20-30 drėgnumo mažoka, tikrai norisi daugiau.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 21 kovo 2018 - 09:27
QUOTE(vaikis_ @ 2018 03 21, 01:08)
Ką jūs matuojat su paprastais anemometrais, tai papūgu saudymas... Pirmą per dideles paklaidos, na gali nusistatyti kad įsskaičiuotu vidurkį kiekvieno difuzoriaus. Kitas dalykas didelės paklaidos dėl sukūriamo pasipriešinimo uzdedant gaubtą. Todėl buvo sukurti motorizuoti gaubtai balometrai, jų apačioje yra variklis su mentėm ir matuojant oro srautą, sukasi mente jog panaikintu pačio prietaiso pasipriešinimą. Kiek pamenu taip pat su diferencialinio slėgio daviklio pagalba tai įgyvendinta.Bet kiek žinau jie matuoja kas daugiau 30m3/h. Nori bendrą m3/h pamatuoti, imi diferiancialinio slėgio matuoklį, jungi pitot triubele ir kisi į pagrindinė paduodamo/istraukiamo magistrale. Taip bus žymiai tiksliau. O ką rodo isskaiciuotus srautus pats rekuperatorius pagal diferencialinius slėgio parodymus, tai taip pat formulė, todėl priklauso kaip ją "teisingai" gamintojas panaudojo.</p>

Matavom ant išmetimo/padavimo. Lauke
Atsakyti
Na su 18 čia perlenkei truputi smile.gif
Bet kai pastoviai nosį riečia - nekas...

QUOTE(vaikis_ @ 2018 03 21, 09:12)
<p>Taip kiekvienas skirtingas, kitiems ir 18-19C kaulų nelaužo smile.gif Man 20-30 drėgnumo mažoka, tikrai norisi daugiau.</p>

Atsakyti