QUOTE(Pupcis @ 2018 03 21, 00:30)
Rekupo temperatūras esu skelbęs seniau. Pagrinde skundęsis Raitūzui, nes NVK neatitinka deklaruojamo. Kažkokius skaičius radau archyve:
https://www.part.lt/...09746e88267.JPG
Pasirodo yra skaičių. Įdomus dalykas tas rotacinis rekūpas: didėjant oro kiekiui, didėja į namą tiekiamo oro temperatūra. Greičiausiai daug šilumos nuostolių dėl besisukančio rotoriaus. Kitas vertus, žiemą didelių oro kiekių niekas ir nevarinėja. Realiausias našumas iš pateiktų lentelėje 130-140 kubų. Tuomet į namą grąžinama temperatūra nėra aukšta, nors ir name ne itin šilta (dar buvo negyvenamas?).
Bet kuriuo atveju manau, kad rotaciniai, kuomet lauke vos keli laipsniai minuso, grąžins ne aukštesnę nei 15 laipsnių temperatūrą. O tokia temperatūra yra ne komfortiška ir rotaciniui jau nuo nedidelio minuso reikia teno.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2018 03 21, 07:12)
Sia žiemą žemiausia pas mane buvo apie 20 kiek pamenu.
Lietuviškos normos: 40-60 proc. drėgmė. Kažkur mažiau, kad pagal PHI ir 30 proc. drėgmė dar normali. Rekuperatorius rodo, kad šiuo metu ištraukia 36 proc. drėgmę, name stovintis termometras rodytų apie 30 proc. drėgmę. Aš asmeniškai drėgmės trūkumo nejaučiu, esant minėtoms sąlygoms.