Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

O gal yra svetainė, kur galima pažiūrėti įrenginių aprašytą modbus protokolą? Įdomu, kaip su domekt serijos rekuperatoriais?

Kolegai systemair buvo atsiuntę, prašykit Amalvos, po naujos www svetainės kažkur dingo visa jų normali dokumentacija.....

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 03 20, 22:12)
Mintai rask kitą tokį rekuperatoriu, kad ir ne plokštelini su teisingu oro srautų balansavimu už tokią kainą, kiek ten 1300 eur ir statau brendžio bonka smile.gif

Kai ten prirašėt, kaip tas pigesnis modelis kastruotas, kažkaip neužfiksavau, ar ir apie srautų balansavimą buvo parašyta smile.gif.

Ok, sakykim ten super tikslus srautų balansavimas, bet ką mes iš to tikslumo turim? Žiemą geriau turėti minimalų minusinį balansą namų viduje, nei 100% balansą. Didesnis disbalansas, per daug patalpas išsausins ir bendras vėdinimo sistemos NVK kris, bet minimalus bus vien pliusai ir vos jaučiamas minusas.

Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2018 03 20, 22:15)
Bet žinok aš vistiek būčiau už entalpinius, trūksta tos drėgmes žiemą.

Dzūkiškos pirkios situacija visai kita, pas jį atviro tipo ŽŠ. Mano supratimu drėgmės žemėje netrūksta, tad entalpinis nelabai ką turėtų gražinti.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 03 20, 17:57)
parodyk gyvai pajungta davikli, geriausiu atveju slegio rele stoves kuri tik parodo uzterstus filtrus. Arba parodyk ekranelyje rodomas Pa reiksmes. Na gal senas kompact ir rode, jau senai tas buvo, tai gal ir maisau su paprastais Amalvos. Dabrtiniuose nemaciau jokiu slegio davikliu, pas kolega naujas stovi (metu senumo smile.gif), na neradau as ten nieko viduje. Parodykit jus man nauja Amalvos su slegio davikliais, 2 slegio davikliai, o ne vienu skirta filtru uzterstumui matuoti.

Kompaktas 2013m. nėra senas. Senieji su AC varikliais deltaP nematavo, o su EC matuoja.

Va filtro uzteržtumo relė:
https://www.part.lt/...fb0b8548193.JPG
Čia matosi vienas slėgio relės vamzdelis. Kitas yra kitoje filtro pusėje. Nenufotkinau.

O čia išmetimo oro ventiliatoriaus diferencinio slėgio vamzdelis -dP:
https://www.part.lt/...52bbfd07338.JPG

ir diferencinio slėgio vamzdelis +dP:
https://www.part.lt/...d4de4574219.JPG

Patys slėgio davikliai randasi ant plokštės. Ji gan giliai paslėpta, reikia truputį apardyti rekupą, kad pamatyti.

Kaip sakiau kolega pirko ką tik Domekt'ą su C6.1 automatika (ar C6,2, kažkuri iš jų prabangesnė). Pas jį per apps'ą telefone rodo 4 temperatūras (paduodama į namus, ištraukiama iš namų, paduodama iš lauko ir išmetama į lauką) ir kūbus. Kiek mačiau m3/h visai nesviruoja, man panašu į setpoint, o ne actual value. Bet skambino į Amalvą pasiteirauti dėl to, tai sakė, kad kūbus kažkaip išskaičiuoja, atseit ventiliatorių dP davikliai yra.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 03 20, 20:49)
Dėl SystemAir nežinau, bet komfovent ModBus tai tikrai turi.

Dėja mano ModBus neturi. Turi Ethernet, per kurį pasijungia Ping2 su web serveriu. Abejoju ar per ten ką nors įmanoma nuskaityti. Pats ping'o web serveris man nepatinka. Daug ko ten nerodo, ką galėtų rodyti, nėra archyvų ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupcis: 20 kovo 2018 - 23:33

Kompaktas 2013m. nėra senas. Senieji su AC varikliais deltaP nematavo, o su EC matuoja.

Va filtro uzteržtumo relė:
https://www.part.lt/...fb0b8548193.JPG
Čia matosi vienas slėgio relės vamzdelis. Kitas yra kitoje filtro pusėje. Nenufotkinau.

O čia išmetimo oro ventiliatoriaus diferencinio slėgio vamzdelis -dP:
https://www.part.lt/...52bbfd07338.JPG

ir diferencinio slėgio vamzdelis +dP:
https://www.part.lt/...d4de4574219.JPG

Patys slėgio davikliai randasi ant plokštės. Ji gan giliai paslėpta, reikia truputį apardyti rekupą, kad pamatyti.

Kaip sakiau kolega pirko ką tik Domekt'ą su C6.1 automatika (ar C6,2, kažkuri iš jų prabangesnė). Pas jį per apps'ą telefone rodo 4 temperatūras (paduodama į namus, ištraukiama iš namų, paduodama iš lauko ir išmetama į lauką) ir kūbus. Kiek mačiau m3/hi visai nesvyruoja, man panašu į setpoint, o ne actual value. Bet skambino į Amalvą pasiteirauti dėl to, tai sakė, kad kūbus kažkaip išskaičiuoja, atseit ventiliatorių dP davikliai yra.
Papildyta:
Dėja mano ModBus neturi. Turi Ethernet, per kurį pasijungia Ping2 su web serveriu. Abejoju ar per ten ką nors įmanoma nuskaityti. Pats ping'o web serveris man nepatinka. Daug ko ten nerodo, ką galėtų rodyti, nėra archyvų ir t.t.

Pas kolegą atidares buvau Amalvos naują su C6.2 ar C6.1 pulteliu, viduje neradau jokių slėgio davikliu. Jam keitė viena varikli ir jis klausė kaip isskaiciuoja kubus, tai jie ten sakė pagal variklių apsukas maždaug parodo....

Taviškis kompact matosi rimčiau buvo pagalvota su automatika, bet kodel visuose negali dėti.... Paspausk ant savo standartinio pultelio pradiniame lange kartu abu mygtukus į viršų ir į apačia. Matysi oro kiekius :)

Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2018 03 20, 22:57)
Dėja mano ModBus neturi.

Prieš rašydamas, kad turi ModBus kontaktus, buvau atsidaręs naujos Domekt serijos valdiklio aprašymą, ten radau, tai sakau senam irgi bus, gal ir yra, bet dabar ant greitųjų neradau, vis tik, kažkaip buvau užtikrintas, kad esu matęs ModBus pajungimo galimybę savam rekupui, ir vat ji: Ping2 modulis turi galimybę pajungti ModBus. Ir ModBus RS485, tai kaip ir viskas aišku, standartas, bet tuomet kas per velnias prie ethernet lizdo prierašas ModBus TCP (502 port)?
Priedas  ping.png   87,87KB   0 Parsiųsta kartų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 20 kovo 2018 - 23:28
QUOTE(vaikis_ @ 2018 03 20, 18:43)
<p>Pupci tai paviešink ką pučia taviškis kompact su balansuotais srautais, tuo pačiu ir Pa reikšmes parodyk. Nes čia forumą dabar "uzkariavo" ploksteliniai, apgink rotaciniu garbe smile.gif</p>

Kas man iš tos laimės ir iš tos garbės tsakant. Niekada negyniau rotacinių. Kaip tik rašiau, kad Amalvos buitiniai rekupai nedadaryti. Amalvai pramoniniai įrenginiai sudaro liūto dalį, o buitiniai- hobis. Seniau Domektai buvo išvis kastruoti, Kompaktai mandresni. Dabar Domektus bando patobulinti.
Pa reikšmių nerodo, jos tik sklando kažkur PIC'e ir yra naudojamos ventiliatorių rpm reguliavimui. Kam vartotojui matyti tuos Pa ?
Rekupo temperatūras esu skelbęs seniau. Pagrinde skundęsis Raitūzui, nes NVK neatitinka deklaruojamo. Kažkokius skaičius radau archyve:
https://www.part.lt/...09746e88267.JPG
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupcis: 20 kovo 2018 - 23:56
QUOTE(vaikis_ @ 2018 03 21, 00:05)
Taviškis kompact matosi rimčiau buvo pagalvota su automatika, bet kodel visuose negali dėti.... Paspausk ant savo standartinio pultelio pradiniame lange kartu abu mygtukus į viršų ir į apačia. Matysi oro kiekius smile.gif

vaikis, paaiškinkit man kvailam, jeigu Kompakt ne tokie kvaili, kodėl pas mano tėvukus parodymai ekrane neatitinka realybės. Variklių galią reguliuoja.

Priedas  Capture.JPG   41,36KB   0 Parsiųsta kartų
Atsakyti

Prieš rašydamas, kad turi ModBus kontaktus, buvau atsidaręs naujos Domekt serijos valdiklio aprašymą, ten radau, tai sakau senam irgi bus, gal ir yra, bet dabar ant greitųjų neradau, vis tik, kažkaip buvau užtikrintas, kad esu matęs ModBus pajungimo galimybę savam rekupui, ir vat ji: Ping2 modulis turi galimybę pajungti ModBus. Ir ModBus RS485, tai kaip ir viskas aišku, standartas, bet tuomet kas per velnias prie ethernet lizdo prierašas ModBus TCP (502 port)?
attachicon.gifv2-system-default-insert.jpg

Tai čia bus tada Modbus TCP/IP variantas, Amalvos reikalaukit dokumentacijos. 

Atsakyti

Kas man iš tos laimės ir iš tos garbės tsakant. Niekada negyniau rotacinių. Kaip tik rašiau, kad Amalvos buitiniai rekupai nedadaryti. Amalvai pramoniniai įrenginiai sudaro liūto dalį, o buitiniai- hobis. Seniau Domektai buvo išvis kastruoti, Kompaktai mandresni. Dabar Domektus bando patobulinti.
Pa reikšmių nerodo, jos tik sklando kažkur PIC'e ir yra naudojamos ventiliatorių rpm reguliavimui. Kam vartotojui matyti tuos Pa ?
Rekupo temperatūras esu skelbęs seniau. Pagrinde skundęsis Raitūzui, nes NVK neatitinka deklaruojamo.

Pabandyk ant pultelio kaip sakiau, vienu metu į viršų ir į apačia paspausti, turi rodyti :)

Atsakyti

vaikis, paaiškinkit man kvailam, jeigu Kompakt ne tokie kvaili, kodėl pas mano tėvukus parodymai ekrane neatitinka realybės. Variklių galią reguliuoja.

attachicon.gifv2-system-default-insert.jpg

Kokiame ekrane ir ką konkrečiai neatitinka? Išmatuotus srautus anemometru?

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 03 21, 00:43)
Kokiame ekrane ir ką konkrečiai neatitinka? Išmatuotus srautus anemometru?

išmatuota (anemometru) su rodoma
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 03 20, 22:16)
prašykit Amalvos

Prieš prašant, pradžiai reikia išsiaiškinti ko prašyti, nes dabar tai sugedęs telefonas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 20 kovo 2018 - 23:55