Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(vaikis_ @ 2018 03 20, 19:43)
Pupci tai paviešink ką pučia taviškis kompact su balansuotais srautais, tuo pačiu ir Pa reikšmes parodyk. Nes čia forumą dabar "uzkariavo" ploksteliniai, apgink rotaciniu garbe smile.gif

Plokšteliniai gal ir neužkariavo, bet rotaciniai sulindo į bunkerius. Ta prasme galėtų kas nors padaryti mano prašomą testuką: 30, 50 ir 100 proc. našumas ir kokias temperatūras grąžina be teno. Nenoriu lygintis - ar tiesiogiai, ar netiesiogiai, - tiesiog tokia informacija daug kam būtų aktuali ir įdomi.

Minto pozicija irgi daugiau nei įdomi. Pats viešai pasakė, kad yra kažko pridaręs savo rekuperatoriuje, bet niekaip nenori įvardinti, ką konkrečiai. Iš pradžių mane kelis mėnesius puolė, o kai paaiškėjo, kad jo spėliojimai nepasitvirtino, dingo.

Sakai plokšteliai užkariavo. Gal ir taip. Švenčiam pergalę! Ai, dar reikia Minto rotacinį dėl srautų balansavimo pratestuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 20 kovo 2018 - 19:40

Rasiu laiko ir Minto rekuperatoriui, tik tegul pasako ar sutinka :)

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 03 20, 20:46)
Rasiu laiko ir Minto rekuperatoriui, tik tegul pasako ar sutinka smile.gif

Manau, kad nesutinka. Jau seniai būtų pasakęs. O gal dar svarsto.
Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2018 03 20, 17:00)
P.S.2 SystemAir'o plokštė turi gamykliškai Modbus ? Gamintojas leidžia keisti valdymo algoritmus per Modbus'ą ?

Dėl SystemAir nežinau, bet komfovent ModBus tai tikrai turi.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 03 20, 17:24)
Taip Systemair turi aprašyta modbus protokolą, galima prisijungti ir keisti praktiškai viską. 

O gal yra svetainė, kur galima pažiūrėti įrenginių aprašytą modbus protokolą? Įdomu, kaip su domekt serijos rekuperatoriais?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 03 20, 19:36)
o kai paaiškėjo, kad jo spėliojimai nepasitvirtino

Nichrena, pasitvirtino.

Visą laiką stumdei savo tiekiamo oro temperatūras ir aiškinai, koks aukštas tavo rekupo NVK.

Neteisingai tik bandžiau prisirišti prie tavo diktuojamų sąlygų aiškindamas, kad tavo rekupo NVK nėra stebuklingas ir 100% nesiekia.

Kadangi neteisingą taktiką buvau pasirinkęs, tad ir įrodinėti bandžiau, kad tos aukštos tiekiamos temperatūros pasiekiamos ne visai švariais būdais. Ok, dėl būdų neatspėjau, bet realiai man tai jau ir nesvarbu.

Apsistojai ties formulėm, ir pats paskaičiavęs įrodei, kad tavo rekupo NVK, labai jau žemiškas. Viskas, aš savo tikslą pasiekiau, man daugiau nieko ir nereikia.

Stebuklų nebūna, Cibilio rekupas irgi ne stebuklas, o žemiškas rekupas su standartiniais 84%-86% NVK.

Taigi, per daug nervų tu man suėdei, kad dar nors kiek daugiau tau skirčiau laiko. Sėkmės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 20 kovo 2018 - 21:24
QUOTE(mintas @ 2018 03 20, 22:23)
Nichrena, pasitvirtino.

Visą laiką stumdei savo tiekiamo oro temperatūras ir aiškinai, koks aukštas tavo rekupo NVK.

Neteisingai tik bandžiau prisirišti prie tavo diktuojamų sąlygų aiškindamas, kad tavo rekupo NVK nėra stebuklingas ir 100% nesiekia.

Kadangi neteisingą taktiką buvau pasirinkęs, tad ir įrodinėti bandžiau, kad tos aukštos tiekiamos temperatūros pasiekiamos ne visai švariais būdais. Ok, dėl būdų neatspėjau, bet realiai man tai jau ir nesvarbu.

Apsistojai ties formulėm, ir pats paskaičiavęs įrodei, kad tavo rekupo NVK, labai jau žemiškas. Viskas, aš savo tikslą pasiekiau, man daugiau nieko ir nereikia.

Stebuklų nebūna, Cibilio rekupas irgi ne stebuklas, o žemiškas rekupas su standartiniais 84%-86% NVK.

Taigi, per daug nervų tu man suėdei, kad dar nors kiek daugiau tau skirčiau laiko. Sėkmės.

Vartaliūzas tu varliūzas ir dar prapiesarius. Vėl viską vartai. Aš tau nervų neėdžiau. Tu juos pats sau ėdei: visur įžvelgei apgaulę, klastą, sukčiavimą, disbalasą, neteisingas temperatūras, reklamą ir t.t. Visos tavo sapalionės paneigtos. Ir paneigtos ne tavo teoriniais pasvaičiojimais, o praktiškais, empiriniais matavimais. Neturi, kaip nuneigti, tai ir toliau vartai, kaip tau patogiau. Tiesiog, negali per save perlipti ir pripažinti, kad buvai neteisus. Juk oras-vėdinimas tavo arkliukas. Ir tavo arkliukas dabar guli nudvėsęs.

Aš niekada ir niekur nesakiau, kad man rekūpas stebuklas. Realūs gyvi, lietuviškai matavimai patvirtino tai, ką ištestavo vokiečiai. Tau jų metodologija, formulės ir t.t. vis nepatiko. Tai tik tavo, prapiesariaus, kiemo lygio nuomonė.

O štai tu, Mintai, dedi į kelnes ir nesutinki pamatuoti tavo "Žiguliuko" disbalanso. Esi kažką pritiuningavęs ir bijai išviešinti. Nesugebi paskelbti, kokias realias temepratūras pučia. Vis slėpi ir gražini informaciją. Žodžiu, esi varliūzas-vartaliūzas.

Tiesa, kokie tavo spėjimai pasitvirtino?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 20 kovo 2018 - 21:44
QUOTE(vaikis_ @ 2018 03 20, 13:43)
Galima jau dabar užsakyti iš užsienio už pigiau smile.gif Kaip suprantu turi tena komplekte.</p><p><a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.ventilatieland.nl/categorie/9040/zehnder-comfoair-e300.html'>https://www.ventilatieland.nl/categorie/9040/zehnder-comfoair-e300.html</a></p><p>

Bet jei pritaikytumėm numanomą 10% nuolaidą - sumokėčiau 200 brangiau, kad turėčiau pagalbą, garantijas ir servisą vietoje. Aišku, tau tai negalioja - tu su savo žiniomis galėtum dirbti šiose gamyklose ir tau jokio serviso nereikia. Bet likę 99 proc. manau nerizikuos pirkti užsienyje. Svarbiausia, kad atsiranda pigesni žvėriukai!
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 03 20, 21:41)
Vartaliūzas tu varliūzas ir dar prapiesarius.

Žinai ką, duodu aš tau kelią. Prašau, kelias laisvas. Nesiginčysiu daugiau su tavimi. 100% NVK stebuklas subliuško, daugiau tau kelio nepastosiu. Sėkmės.
Papildyta:
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2018 03 20, 21:44)

Svarbiausia, kad atsiranda pigesni žvėriukai!

Tai kad tie nauji žvėriukai, susidariau nuomonę, kad ne ką geresni už visus likusius, panašios kainos analogus. Kokie gi ten žvėriukai. Neliko kainos, neliko ir išskirtinumo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 20 kovo 2018 - 21:50
QUOTE(mintas @ 2018 03 20, 22:53)
Žinai ką, duodu aš tau kelią. Prašau, kelias laisvas. Nesiginčysiu daugiau su tavimi. 100% NVK stebuklas subliuško, daugiau tau kelio nepastosiu. Sėkmės.

O kas sakė, kad 100% NVK? Taip, aš skaičiuoju primityviai: tiekiamą į namą orą dalinu iš vidaus patalpų oro. Vienu metu tai buvo 19,9 (viduje) ir 19,8 (tiekiamas). Primityviai skaičiuojant išeina net 19,8/19,9=99.5 proc. efektyvumas. Tu su Korida užsiputojot, kad tokio negali būti. Pagal PHI formules išėjo apie 88 proc.

Jei gerai pakratytum susirašinėjimo istoriją, tai pamatytum, kad tu visą laiką mane puolei: disbalansas, tokio efektyvumo negali būti, su tenu/be teno ir t.t. Mintai, reikia mokėti pripažinti, kad buvai neteisus. Bet ir tai nėra esminis dalykas.

Aš tiesiog klausiu, kokių maklių esi pridaręs, kad tavo "Žiguliukas" per dusliarkę į namą gražiną +19 laipsnių? Skirtumas tarp mūsų toks, kad aš nepatingėjau susirašinėti su PHI, rinkti ir viešinti savo rekuperatoriaus informacijos, jei nežinojau, tai ir sakiau, kad nežinau, suorganizavau aerometro matavimus, išmatavau oro temperatūras ir drėgmę, leidau Vaikiui pamatuoti disbalansą. Žodžiu, visus tavo kaprizus įvykdžiau.

Dabar būtų sąžiningą, jei ir tu į mano klausimus atsakytum:

1. Ką padarei, kad tavo rekūpas pučia +19?
2. Leisk pamatuoti disbalansą?
3. Pamatuok, kokias temperatūras ir kokią drėgmę tiekia?
4. Paskelbk, ką tavo įrenginys be teno pučia 30, 50, 60 ir 100 proc. našumu.

Tokių duomenų reikia ne todėl, kad aš ar dar kažkas nori iš tavęs šaipytis. Tikrai neketinu to daryti ir tokio tikslo neturiu. Tiesiog būtų sąžininga, kuo manei kaltinai, kad pats pasitikrintum ir paskelbtum tokius duomenis. Kai kuriuos punktus galėtų padaryti ir kiti panašius įrenginius turintys žmonės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 20 kovo 2018 - 22:12

Papildyta:

Tai kad tie nauji žvėriukai, susidariau nuomonę, kad ne ką geresni už visus likusius, panašios kainos analogus. Kokie gi ten žvėriukai. Neliko kainos, neliko ir išskirtinumo.

Mintai rask kitą tokį rekuperatoriu, kad ir ne plokštelini su teisingu oro srautų balansavimu už tokią kainą, kiek ten 1300 eur ir statau brendžio bonka :)

Atsakyti

Bet jei pritaikytumėm numanomą 10% nuolaidą - sumokėčiau 200 brangiau, kad turėčiau pagalbą, garantijas ir servisą vietoje. Aišku, tau tai negalioja - tu su savo žiniomis galėtum dirbti šiose gamyklose ir tau jokio serviso nereikia. Bet likę 99 proc. manau nerizikuos pirkti užsienyje. Svarbiausia, kad atsiranda pigesni žvėriukai!

Na servisas ir ten yra, aišku ne toks greitas gal kaip pas mus būtų. Reikėtų jau pačiam sakyti kas blogai jog atsiųstu pakaitine detalę. Na aišku nieks nedraudžia iš mūsų pirkti jeigu siūlo nuolaidas. Bet žinok aš vistiek būčiau už entalpinius, trūksta tos drėgmes žiemą.

Atsakyti