Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(mintas @ 2018 03 18, 11:22)
Neįsivaizduoju iš kur Cibulis traukia, kad jo rekupo NVK siekia 90% kai sertifikate nurodytas 86% dydis, na bet tai eilinis marketinginis triukas, kaip ir rekuperatoriaus NVK vertinti tiktai pagal tiekiamas į patalpas temperatūras, kad tik rekupas patraukliau atrodo. Tuo labiau, kai konkrečiu atveju, reklamščiko nėra kaip susaistyti su oficialiais įrangos atstovais smile.gif. Negalima tikėti jokiais marketologų tekstais...

Tai čia tu marketingistas - pridirbęs nesąmonių su savo "Žiguliuku" ir viešai skelbia, kad čia taip turi būti. Po dviejų mėnesių aiškinimosi, išdrįso prisipažinti, kad yra kažką pridaręs, bet dabar slepia kaip "Žiguliuką" tiuningavo.

Žiuri į sertifikatą ir nemato, kad pūsdamas 88 kūbus, "Zehnderis" turi net 91 proc. efektyvumą. Jei aš pučiu 70 kūbų, tai efektyvumas turėtų būti didesnis nei 91 proc., bet jis sugeba išskaičiuoti tik 75 proc. Akivaizdžiai pridaręs klaidų, bet akis tik drasko.

Tai kas čia reklamščikas? Ar pameni, prapiesariau, kad tu visą šį širšalą sukėlei. Pats prisikabinai prie mano duomenų ir bandei įrodyti, kad tavo “Žiguliuko" duslerkės galas ilgesnis. Pasirodo, kad klydai pagal visus punktus, bet vis tiek putojiesi. Tai jam PHI blogai, nes "Žiguliuko" drėgmės neskaičiavo, tai formulės netinka. Toks neapsakomas noras įgelti ir sudirbti. Bet vis neišeina, tik kuo toliau, tuo labiau savo "Žiguliuką" diskredituoji.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 03 18, 12:24)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Verteris" data-cid="72040200" data-time="1521364923"><div><p>Jei bandome išmatuoti disbalansą, tai, bijau, užduotis ne tokia jau paprasta - matuojant ortakiuose, gausime pieno riebumo skaičius, nes slėgiai ten priklausys ir nuo temperatūrų, vamzdynų pasipriešinimų ir dar bele ko. Jei sutariame, kad 'subalansuotu' vadinsime tokį darbo režimą, kai neskatinama oro infiltracija per pastato konstruktyvą, tai matuočiau slėgio skirtumą tarp vidaus ir lauko. Na ir viduje daviklį talpinčiau kur nors toliau padavimo/šalinimo vietų, lauke kiek įmanoma apsaugočiau nuo vėjo įtakos.</p></div></blockquote><p>Na tiek Zhenderis, tiek Renoventas pvz naudoja 2 diferencialinius slėgio daviklius kaip suprantu ir matuoja rekupo viduje. </p>

Na taip, bet grįžtam prie klausimo, ką norime pasiekti. Rekuperatorių inžinieriai turi laiko ir žinių į skaičiavimus įtraukti visus žinomus parametrus (skirtingų temperatūrų oro tankį, gal net srauto greičius gali pamatuoti ir pan.). Iš įšorės pasijungus pamatysime, kad, tarkim, slėgio skirtumas tarp vamzdžių yra 30 Pa. O gal tas skirtumas kaip reikalingas, kad per skirtingų dydžių/ilgių padavimo/ištraukimo vamzdyną cirkuliuojantys oro kiekiai būtų vienodi?
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2018 03 18, 12:32)
O gal tas skirtumas kaip reikalingas, kad per skirtingų dydžių/ilgių padavimo/ištraukimo vamzdyną cirkuliuojantys oro kiekiai būtų vienodi?

Esu įsitikinęs, kad ties rekuperatoriumi iš vidinių ortakių pusės, slėgių skirtumui esant vienodam, realiai bus eliminuotas disbalansas. Aišku, rekupo nesandarumas irgi įneš šiokią tokią paklaidą, bet esmė yra ištraukiamo ir tiekiamo oro kiekiuose.

Kadangi tiekiamas vėsesnis oras, nei ištraukiamas, tai ištraukiama turi būti daugiau, kad eliminuoti slėgių skirtumą dėl sušilusio oro tūrio pasikeitimo. Ortakyno pasipriešinimas matuojant ties rekuperatoriumi, jau irgi būtų įvertintas ir ties rekuperatoriumi turėtų būti matomas pats tiksliausas vaizdas.

Bet jei sugalvočiau kaip, jungčiau lauką su vidumi neliesdamas rekuperatoriaus, aišku atkreipdamas dėmesį į tavo paminėtus niuansus, tokius kaip vėjo įtakos minimizavimas ir kt., jungčiau tik lauką su vidum per daviklį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 18 kovo 2018 - 13:31
Vaikai miega,galima paekspermentuoti smile.gif
Matuojam Vidus/Laukas, tiksliau tamburas su pravirom durim, juolab ir vejo siandien nera.
Spynele lauk ir apkiljuojam vamzdeli:
http://www.part.lt/i...54260494634.jpg
Taip atrodo "laboratorija"
http://www.part.lt/i...91ac9752754.jpg
Taip ziurim slegiu skirtumus, kazkodel mano turima sensoriaus biblioteka truputi "klaidinga", tiksliau nelabai pritaikyta ESP8266 plokstei, nes sensoriu -500/+500 Pa, bet as sugebu ismatuoti tik max -136/+136 Pa. Na gal neesme, mums vistiek idomi reiksme 0.00, o sia puikiai matuoja smile.gif
Po subalansavimo atrodo taip:
http://www.part.lt/i...10135518124.jpg
Puciau maksimaliai, t.y. apie ~340 kubu, tiek buvau ismatataves su Testo irenginiu kuriu matavo tiek Mintas ir Cibulis.
Galutins balansas gavosi toks prie max:
http://www.part.lt/i...01b3dc56836.png
100% paduodamas, istraukimas is patalpu 85%
Prie mazesniu greiciu skirtumai mazeja, bet ju tiksliai nebegaudziau nes vaikai atsikele smile.gif

Tai kieno ziguliuka ar mercedesa pamatuoti ? smile.gif)))
Atsakyti

Vakare jeigu turėsiu laiko, galėsiu kažką panašaus pamatuoti gal net rekuperatoriaus viduje, t.y. ką ištraukia is patalpų ir ką paduoda. Koks bus skirtumas tada. 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 03 18, 14:39)
Tai kieno ziguliuka ar mercedesa pamatuoti ? smile.gif)))

Mano Bugatti Veyron. Nematau reikalo draginti su "Žiagu". Aš 5 puodelius kavos išgersiu kol "Žiagas" pajudės. Aišku, juokauju.

O jei rimtai, nematau reikalo matuoti slėgių skirtumo, nes ten daug dalykų nevertinama. Pirmiausia tegul Mintas pagal PHI formulę suskaičiuoja kažką apčiuopiamesnio, kad naudingumas būtų apie 90 proc. prie 70 kubų. Kol gauna su 11W tik 75 proc. nematau reikalo toliau kalbėti. Taip pat tegul pasako, ką išderino, kad pučia rotacinis +19 prie gero minuso.

Jūs ne prie "Zehnderio" kabinėkitės, o tegul "Žiagų" driver'iai pateikia tiek informacijos, kiek aš pateikiau. Tada ir pakalbėsim.
Atsakyti
Jau valandą laiko pučiu 315 kubų. Laike +1,1 į namą grąžina 18, ištraukia 22. Tik baigiau rašyti ir pajutau gaivą. Kaitina saulė. Pirmam aukšte 23, antram 24 pagal termostatus.
Atsakyti

Aišku aš matuodamas negaliu įvertinti slėgio padidejimo dėl aukštos vidaus temperatūros. Čia jau fizika prasideda, bet pats daviklis turi temperatūros kompensavimo algoritmą. Toks pats daviklis jeigu neklystu stovi ir Cibulio ferrari :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 18 kovo 2018 - 17:07
QUOTE(vaikis_ @ 2018 03 18, 18:07)
Aišku aš matuodamas negaliu įvertinti slėgio padidejimo dėl aukštos vidaus temperatūros. Čia jau fizika prasideda, bet pats daviklis turi temperatūros kompensavimo algoritmą. Toks pats daviklis jeigu neklystu stovi ir Cibulio ferrari smile.gif

Bugatti. Ferraris rūko pavėsyje. Išskyrus kelis modelius. O jei rimtai, nėra ką matuoti. Tegul Mintas suskaičiuoja normaliai pagal PHI formulę. Viskas, ką čia buriate, yra tik burtai.
Atsakyti
Praėjo para laiko, kai paleidau rekupą. Tenas buvo visąlaik įjungtas, nustatyta kad pūstų nemažiau 18 laipsnių, galingumas 30%. Kiek tai yra kubais neįsivaizduoju, bet jei max pučia 324 kubus, tai 30% turėtų būti beveik 100 kubų. Tiesa naktis buvo šalta -10, dieną irgi buvo apie 0. Per 24h elektros prisuko 3,65kWh, per mėnesį būtų 113kWh, arba 11€. Man tinka, to ir tikėjausi.
Pultelyje rodo šilukaičio efektyvumą, tai daugiau 70% nesu matęs, sukasi apie 60-65%.
Vardan eksperimento pusvalandžiui buvau išungęs teną ir padidinęs galingumą iki 50%, nusistovėjo tokie skaičiai:
https://www.part.lt/...950e5973472.jpg
p.s. modelis Domekt R 300 V
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balamūtas: 18 kovo 2018 - 19:33

Mano akim labai normalios išlaidos elektrai. Turint omeny, kad šiandiena buvo plius minus statistinis žiemos šilumos vidurkis Lietuvoje, tai visai realu turėt ~70 eurų sezonines išlaidas.

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 03 18, 13:39)
Spynele lauk ir apkiljuojam vamzdeli:
100% paduodamas, istraukimas is patalpu 85%

Žiūriu plintusai irgi dar nesudėti, ne aš vienas toks smile.gif

Geras, greitai įgyvendintas eksperimentas. Vis tik man keista, balansas yra kai ištraukimas mažesnis nei padavimas. Man čia galai nesueina. Gal kas gali paaiškinti šią situaciją? Į patalpas tiekiamas šaltesnis oras, nei esantis patalpose, todėl jis patalpų viduje sušyla ir plečiasi, tad mano supratimu reikėtų išmetinėti daugiau nei padavinėti, norint turėti balansą, o čia gaunasi atvirkščiai. Tikrai būtų įdomu šios situacijos paaiškinimą išgirsti. Pasidalinkit savom idėjom.

Aišku įdomu bus ir pas save balansą rasti smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 18 kovo 2018 - 19:46