O kodėl kai kas juo naudojasi be teno? Gal jie baltos meškos? O gal teno nereikia? Tiesiog laikas griauti rotacininkų mitus, kad Žiguliukams žiemą nereikia teno. Ir daugiau mitų reikia griauti. Tik visi bijo skelbti normalią informaciją.
O kodėl kai kas juo naudojasi be teno? Gal jie baltos meškos? O gal teno nereikia? Tiesiog laikas griauti rotacininkų mitus, kad Žiguliukams žiemą nereikia teno. Ir daugiau mitų reikia griauti. Tik visi bijo skelbti normalią informaciją.
Kam ko reikia - vienam komforto, kitam mažų sąnaudų bet kokia kaina, kad tik galėtų pasigirt. O komfortas kainuoja, kitaip nebūna. Tu sumokėjai daug - turi gerą rekūpą, geras sąnaudas. Aš sumokėjau nedaug, turėsiu vidutinioką, prastesnes sąnaudas. Per kiek metų bendra suma kaina + eksploatacija susilygins jau reikia skaičiuot, bet aš manau turėtų būti bent 10 metų. O po tiek laiko jau keisim rekupus tiek tu, tiek aš
p.s. o kad rotaciniam nereikia teno tai tiesa - jis gali veikt be problemų, tik grąžins labai žemą temperatūrą, bet nesustos, nedisbalansuos srautų ir veiks kaip nustatyta. O plokštelinis be teno žiemą, jau disbalansuos srautus atsišildymui, arba dar blogiau - išvis stos kuriam laikui.
Labai įdomūs jūsų ginčai. Bet aš nelabai suprantu kodėl daug kas taip bijo to teno? Verčiasi per galvą, kad tik jis nesijungtų. Jis juk tam ir yra - komfortui, kad nereiktų gaut į namus 12-15 laipsnių ir tai kaina, kurią moki įsigijęs pigesnį įrenginį. Aš taip suprantu.
Balamūtai, labai bus įdomu pamatyt tavo duomenis, jei nepatingėsi paskelbti. Kiek pučia ir kiek elektros sunaudoja bent apytiksliai.
Tu ne man sakyk. Aš nebijau. Prapiesarius bijo. Ir išbalansuoja Žiguliuko barabaną, kad net chata dreba nuo vibracijos. Tikriausiai prapiesariui nuo šildymosi rekūpu kilo depresija, nes aliektros prisuko dešimčiai metų į priekį. Todėl ir varo su išbalansuotu barabanu.
Todėl, kad tiems, kuriems ir prie -7°C lauke dabar pučia 19,6°C į vidų be teno, tai yra labai komfortiška temperatūra, ir tenui aš nematau poreikio.
Ar jungtum teną tokiomis sąlygomis pats?
</p><p></p><p>Balamūtai, labai bus įdomu pamatyt tavo duomenis, jei nepatingėsi paskelbti. Kiek pučia ir kiek elektros sunaudoja bent apytiksliai.</p>
Būtent, Gediminai, aš irgi to nesuprantu. Jei taip tai ir su mašina žiemą galima važiuoti be šildymo, ventiliatoriaus, radijos ir kitų prietaisų - žiūrėk irgi sutaupytum litrą kitą Bandysiu kažkiek skelbti kiek išeis, tik tiek kad su "žiguliuku" šitam forume ne lygis
Jei tu pagal PHI formule sugebi apskaičiuoti tik 75 proc. efektyvumą, kuomet jis turi būti apie 90 proc.,
Čia Lietuva, su minusinėm temperatūrom, o ne Vokietija, kur rekuperatoriai testuojami prie pliuso, čia lietūs lija ir patys geriausi rekuperatoriai sugeba pasiekti tik 74,9% NVK.
Viskas lygis. Neklausyk, ką sakau dėl "Žiguliuko" (nors žiūriu, kad terminas gerai prigijo). Man tiesiog juokas ėmė iš prapiesariaus, kuris neaišku kokių ten nesąmonių pridaręs, kad tik būtų pigiau: pusę namo vėdina, teno nejungia, išbalansuoja srautus ir t.t. Pats prapiesarius užsiminė, kad tiuningavo savo "Žiagą", bet vis neišsiduoda, ką be pūkuoto vairo užsidėjo. Gal dar sėdyne šerno kailiu nuklojo.
Papildyta:
You're unbelievable... Štai tau riebus pliusas. Calkjuleiting dar kartelį ir pagal savo skaičiavimus išcalkjuleiting 90 pracentukų. Ar išlauši?
Papildyta:
Šiaip linksmai apie Žiguliukus...
Jei neturėjai rotacinio "Žiago"
tu ne vyras,
netiuninai ir neišderinai srautų
tu ne vyras
atjunk teną, pūsk šerkšną
tada būsi vyras
ir rotacinis "Žiagas"
bus geriausias rekūpas.
Todėl, kad tiems, kuriems ir prie -7°C lauke dabar pučia 19,6°C į vidų be teno, tai yra labai komfortiška temperatūra, ir tenui aš nematau poreikio.
Ar jungtum teną tokiomis sąlygomis pats?
Aš į jūsų ginčus lįst nenoriu, bet iš ilgų diskusijų aišku, kad bet kas tokį patį įrenginį pasistatęs tokios temperatūros atgal į namus taip paprastai neišgaus. O kaip tai įgyvendinta tavo atveju - kažkodėl paslaptis. Tai galima šitą situaciją vertint kaip išimtį iš taisyklės ir nelabai kreipt dėmesio pačiam renkantis rekuperatorių. Aš žinau, kad kai teks rinktis rekuperatorių, vargu ar galėsiu skirti 2000+ eurų, todėl "Žiguliuko" veikimas man net labai aktualus. Dėl to ir įdomu kodėl yra bijančių teno. Ar tikrai elektros sanaudos kosminės ar čia principai ar dar kažkas.
Kelis metus reupas man pradirbo, žiemos metu su tenu šildydamas tiekiamą orą iki 23°C ir per visus metus prisuko apie 1000kW, tiesa srautai žiemos metu buvo ne per didžiausi, apie 100m³/h.
Dabar nejungiu teno, ne todėl, kad bijočiau jį jungti, bet dėl ir taip aukštų paduodamų temperatūrų.
Labai normalus klausimas. Ir manau, kad daugiau yra žmonių, kuriems įdomu, kokias temperatūras pučia rotacinis ir kiek tai kainuoja. Informacija labai prieštaringa. Vienas žmogus Bango puslapyje rašė, kad rotacinį rekuperatorių jungia su 2-3 val. pertraukomis, puspasyvio namo savininkas aiškiai parašė, kad be teno pučia 12 laipsnių, Biesas praeitą žiemą dalinosi informacija, kad irgi pučia apie 12-15 laipsnių. Faktas, kad kuomet šalta rotaciniui reikia teno. Įdomu, kiek jis tada elekros prisuka.
Aš specialiai nesikabinėju ir nenoriu sudirbti rotacinio. Man tik buvo pikta, kad Mintas netyli dalį informacijos ir sako, kad jam pučia 19 laipsnių per šalčius ir per metus prisuka 30 eurų. Įvairūs mūsų matavimai parodė, kad oro kiekiai realiai buvo mažesni, nes Mintas žino tik išskaičiuotą našumą, be disbalanso ar dar kažkokių gudrybių grąžina šaltą orą, nesusitvarko su drėgme, prisuka dvigubai daugiau elektros. Dar klausimas ar tos temperatūros, kurias rodo ekranas yra tikros. Būtų galima ir jas pamatuoti.
Suprantama, kad dvigubai brangesnė eksploatacija nereiškia, kad lyginame 1000 eurų su 2000 eurų. Ten sumos proto ribose: 30 prieš 60 eurų ir pan. Tiesiog man labai nepatinka, kuomet nutylima dalis informacijos, nepasakoma, kokių tiuningų yra pridaryta, kitiems atrodo, kad rotacinis per pusę pigesnis ir pučia dvigubai geriau už per pusę pigiau. Nereikia apgaudinėti žmonių ir visaip vartyti informacijos. Aš tik apie tai.
Džiugu, kad šita ilga ir vietomis bukai kvaila diskusija davė vaisių ir žmonės kritiškiau vertins informaciją. Aš negiriu savo įrenginio ir niekam jo primygtinai nesiūlau pirkti. Tiesiog skelbime informaciją, kokia ji yra. Malonu, kad kažkas pasileido naują rotacinį ir normaliai pasidalins informacija. Taip pat malonu, kad dar Q450 Zehderis greitai pradės veikti. Kuo daugiau skirtingų rekuperatorių informacijos, tuo visiems tik geriau. Aš dar norėčiau Systemair ir Flexit rotacinių duomenų. Visiems nuo to bus tik geriau.
Tai prisipažinsi kaip tai padarai ar ne? Juk net keli žmonės to tavęs jau seniai klausia. Ar dabar išiminėji patentą savo išradimui, o tik tada papasakosi?