Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(Verteris @ 2016 12 21, 10:15)
Per kokį mechanizmą taip padarėte? OVR signalas į rekuperatorių? O kokį modelį namie turite, pas kai kuriuos (visus Amalvos, pvz), yra tik vienas ovr įėjimas, tai kokiam gartraukio naudojimui ir nebelieka papildomo režimo?
Papildyta:
O modelis koks nors su elektroniniu 'išjungimu' ar senu paprastu mechaniniu jungikliu? Pastaruoju atveju turėtų fiziškai viską gi išjungti?

Modelis Systemair ,rotorinis.Pas ji yra keli ovr išėjimai.Viename is ju pajungiau prie signalizacijos reles,kuri sujungia kontaktus ir rekuperatorius supranat,kad reikia persijungti i kita režimą.

OVR is wc dar nepasidariau(laidai pravedžioti),bet kad ir nelabai poreikis yra,viskas puikiai džiūna ir taip.

Virtuves gartraukis recirkuliacinis.
Atsakyti
Su vienu žmogumi, kuris turi Amalvos rotacinį įrenginį, sutarėme daryti monitoringą. Jie kam įdomu palyginti, ką pučia rotacinis įrenginys ir entalpinis plokštelinis, prašome sekti informaciją.
Atsakyti
Amalvos rotacinis mane labai domina. Dėkingas už pasidalinimą. Apibendrinimas bus A+ namo feisbuke ar reikia sekti tą žmogų atskirai?
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2017 01 01, 16:42)
Amalvos rotacinis mane labai domina. Dėkingas už pasidalinimą. Apibendrinimas bus A+ namo feisbuke ar reikia sekti tą žmogų atskirai?

Duomenis skelbsime A+ namo puslapyje.
Atsakyti
Cibuli, feisbuke neradau (arba blogai ieškojau), bet gal nesunku parašyt kiek kubų oro rekuperatorius pučia kiekvienoj padėty? Kaip suprantu jos yra trys. Ir preliminariai kubatūra namo. Dėkingas.
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2017 01 03, 23:30)
Cibuli, feisbuke neradau (arba blogai ieškojau), bet gal nesunku parašyt kiek kubų oro rekuperatorius pučia kiekvienoj padėty? Kaip suprantu jos yra trys.  Ir preliminariai kubatūra namo. Dėkingas.

Padėtys yra keturios. Viskas mano atveju buvo taip. Kai pirmą kartą paleido rekūpą, įvedė projektinį oro kiekį - 215 kubų oro. Visus kitus tris greičius apskaičiavo pats rekuperatorius ir juos pasiūlė.

Pirmas greitis - 70 kubų.
Antras - 166 kubai.
Trečias - 215 kubų.
Ketvirtas - 325 kubai.

Namo kubatūros tiksliai nepaskysiu. Pirmo aukšto grindų plotas - 73,24 kv. m. Čia kadastrinis. Realiai kažkur apie 75 ar 76 kv. m. Iki perdangos aukštis - 2,80 m, iki GKP - 2,66 m. Taigi pirmame aukšte kažkur 195-212 kubų oro. Antras aukštas panašiai. Taigi bendras kažkur apie 380-400 kubų oro. Skaičiuoju ir palėpę.
Atsakyti
Ačiū!
Atsakyti
Gal galite rekomenduoti rekuperatorių/vėdinimo sistemų montuotojus Kaune?
Arba kas gali padaryti, tik vėdinimo sistemos brėžinius?
Atsakyti

Pats esu pasistatęs namuose amalvos rotacinį rego 450 ve rekupą. man montuotojai pajungė monitoringą, tai per metus 1091 kWh prisuko. Vasarą iš vis, per mėnesį tik 56 kWh sukdavo

jei įdomu numesiu linką kur pažiūrėti visus duomenis

Atsakyti
QUOTE(tadass_ @ 2017 01 04, 11:25)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="gediminas_" data-cid="71327196" data-time="1483278146"><div><p>Amalvos rotacinis mane labai domina. Dėkingas už pasidalinimą. Apibendrinimas bus A+ namo feisbuke ar reikia sekti tą žmogų atskirai?</p></div></blockquote><p></p><p></p><p>Pats esu pasistatęs namuose amalvos rotacinį rego 450 ve rekupą. man montuotojai pajungė monitoringą, tai per metus 1091 kWh prisuko. Vasarą iš vis, per mėnesį tik 56 kWh sukdavo</p><p>jei įdomu numesiu linką kur pažiūrėti visus duomenis</p>

imesk idomu.
Atsakyti
QUOTE(tadass_ @ 2017 01 04, 11:25)
Pats esu pasistatęs namuose amalvos rotacinį rego 450 ve rekupą. man montuotojai pajungė monitoringą, tai per metus 1091 kWh prisuko. Vasarą iš vis, per mėnesį tik 56 kWh sukdavo</p><p>jei įdomu numesiu linką kur pažiūrėti visus duomenis</p>

Čia su tenu? Koks oro kiekis pučiamas? 1091 kWh metams atrodo daugokai. Pinigais pagal mano turėtą planą per metus išeina 130,92 euras.

Anksti dar džiaugtis, bet mano entalpinis per pirmą mėnesį prisuko elektros vos už 1 eurą. Aišku mažas pajėgumas buvo - vos 70 kubų. Antru greičiu, kuomet rekuperuoja 166 kubus oro, per mėnesį prisuko 20 kWh elektros už 2,4 euro (čia jau ir tenai buvo įsijungę). Nuo gruodžio 10 iki gruodžio 3 d. dar prisuko 15,52 kWh elektros (pūtė 166 kubus).

Iš viso nuo spalio 10 d. iki gruodžio 31 d. prisuko elektros: 9+20+15,52=44,52 kWh elektros. Trijų mėnesių pučiamo oro vidurkis apie 135 kubai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 04 sausio 2017 - 11:12
QUOTE(tadass_ @ 2017 01 04, 10:25)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="gediminas_" data-cid="71327196" data-time="1483278146"><div><p>Amalvos rotacinis mane labai domina. Dėkingas už pasidalinimą. Apibendrinimas bus A+ namo feisbuke ar reikia sekti tą žmogų atskirai?</p></div></blockquote><p></p><p></p><p>Pats esu pasistatęs namuose amalvos rotacinį rego 450 ve rekupą. man montuotojai pajungė monitoringą, tai per metus 1091 kWh prisuko. Vasarą iš vis, per mėnesį tik 56 kWh sukdavo</p><p>jei įdomu numesiu linką kur pažiūrėti visus duomenis</p>

Žinoma įdomu.

Dabar galvoju, nuo namo šiltumo priklauso rekupo sanaudos? Kaip ir nelabai turbūt? Ta prasme čia jau šilumos šaltinio reikalas už kiek eurų jis prigamins energijos, kad name būtų stabilūs tarkim 22 laipsniai, o rekuperatoriui tai visai neįdomu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 04 sausio 2017 - 13:51