QUOTE(mintas @ 2018 03 17, 21:02)
Aš skaičiavau, pagal Lietuvos teisės aktuose užfiksuotus dydžius, pagal kuriuos tau visi namo parametrai turėjo būti paskaičiuoti, taip kad graužk morkas ir naujos skaičiuoklės ieškok, nes kaip jau minėjau, ji daugelio niuansų nevertina.
Prapiesariau, prapiesariau... Morkų užsimanei. Pritariu, padeda akims. Tada gal ir formules geriau įžiūrėsi. A tai daba vienos nesąmonės. Ajajai...
Aš tiek "Zehnderio" duomenų pateikiau, kad tu su "Žiguliuku" gali rūkyti ir morkas graužti, prapiesariau.
Jei tu pagal PHI formule sugebi apskaičiuoti tik 75 proc. efektyvumą, kuomet jis turi būti apie 90 proc., tai tikrai esi prapiesarius (čia toks išsiblaškęs profesorius, jeigu ką!).
Tu geriau ne prie pačio efektyviausio rekuperatoriaus pasaulyje kabinėkis, o paskelbk "Žiguliuko" duomenis. Prilipai ir vis kabinėjiesi. Pats laikas būtų pasikalbėti apie "Žiguliukus".
Oro kiekius "Žiguliukas" pučia 20 proc. mažesnius nei ant papyriaus parašyta. Faktas - matuoklis tai parodė. Elektros "Žiguliukas" srebia kaip tarybinis prosas. Atgal temperatūrą pučia tokią šaltą, kad net baltosios meškos sušaltų. Prapiesariau, ar matavai, kokios temperatūras pučia išbalansuotas "Žiguliukas"? Dar pasirodys, kad ir 15 laipsnių tėra 13. Eik, prapiesariau, pamatuok. Ir drėgmę nuimk, nes ir ten greičiausiai vien žiopli zuikiai. Ir dar pasidaryk "Žiguliuko" ratų suvedimą, nes nuo disbalsano rotorius taip kreivai kala, kad net tinkas nuo sienos šokinėja. Žiūrėk ir dar namą išsandarins.
A pagavai, prapiesariau, kad dabar kalbėsime apie tavo "Žigiuliuką". Kas ten dar žadėjo paleisti šį savaitgalį "Žiguliuką"? Gal jau yra skaičiai ar kardanas kala per babyną?
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2018 03 17, 21:08)
Cibuli, toje skaičiuoklėje oro slėgis yra kPa, arba kilopaskaliais. Normalus slėgis mūsų sąlygomis yra apie 100 kPa arba 100000 Pa.
Pripažįstu, supainiojau. Aš pagalvojau apie slėgį ortakiuose.