Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(cibulis @ 2018 03 17, 19:25)
Žodžiu, Mintai eik toliau skaičiuoti.

Žodžiu eik graužt morkų. Išmok pats pagal formules skaičiuoti, tada ir prašyti nereikės. Ar aš blogai apskaičiavau sužinosi, tik pagal tą pačią formulę perskaičiavęs, o ne pagal kokias tai dar naujas. Taip kad graužk morkas ir tylėk kamputyje.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 03 17, 20:30)
Žodžiu eik graužt morkų. Išmok pats pagal formules skaičiuoti, tada ir prašyti nereikės. Ar aš blogai apskaičiavau sužinosi, tik pagal tą pačią formulę perskaičiavęs, o ne pagal kokias tai dar naujas. Taip kad graužk morkas ir tylėk kamputyje.

O tai išsiblaškęs prapiesarius papuolė. Akinius ant nosies ir iš naujo pažiūrėk štai. Oro svoris nuo N parametrų priklauso ir pakeitus vien slėgį iš 100 Pa į 50 Pa keičiasi per pusę. Gal nemoki naudoti šia skaičiuokle, pone prapiesariau? Pasakyk mano slėgį ortakiuose prie 70 kubų ir aš tau tiksliai šį skaičių prie 20,2, 38 drėgmės ir 150 altitudės pasakysiu.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 03 17, 19:41)
Pasakyk mano slėgį ortakiuose prie 70 kubų

Šį dydį tavo projekto autorius turėjo apskaičiuoti. Ai tiesa, pinigėlius pataupei, pats projektą pasidarei, tai dabar vertink savo ortakių ilgius ir pats skačiuokis jų pasipriešinimą ir pagal pasipriešinimą, reikalingą oro slėgį, tam pasipriešinimui įveikti, kad būtų pasiektas 70m³/h našumas. Gal dar man ir tavo ortakyno ilgius suskaičiuoti?

Ai dar, tu tikras kad 70m³/h aš kiek pamenu, tas skaičius stipriai šokinėjo pas tave. Kad tiksliai apskaičiuoti, reikia tikslų oro srautą žinoti, o ne ~70³/h.
Papildyta:
Ai, dar vienas niuansas, nepamiršk įvertinti ne tik teisingos altitudės, bet ir oro slėgio už lango. Altitudė pastovi, bet oro slėgis kinta priklausomai nuo oro frontų. Bet pala, ta formulė lauko slėgio pokyčių nevertina. Šūd@s ta tavo skaičiuoklė, eik rimtesnių paieškoti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 17 kovo 2018 - 19:58
QUOTE(mintas @ 2018 03 17, 20:46)
Šį dydį tavo projekto autorius turėjo apskaičiuoti. Ai tiesa, pinigėlius pataupei, pats projektą pasidarei, tai dabar vertink savo ortakių ilgius ir pats skačiuokis jų pasipriešinimą ir pagal pasipriešinimą, reikalingą oro slėgį, tam pasipriešinimui įveikti, kad būtų pasiektas 70m³/h našumas. Gal dar man ir tavo ortakyno ilgius suskaičiuoti?

Ai dar, tu tikras kad 70m³/h aš kiek pamenu, tas skaičius stipriai šokinėjo pas tave. Kad tiksliai apskaičiuoti, reikia tikslų oro srautą žinoti, o ne ~70³/h.

Pasiūta prapiesarius, kad pirmokas jo klaidas parodė. Ai ai ai... Valerijono prapiesariui...

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 03 17, 19:59)
Pasiūta prapiesarius, kad pirmokas jo klaidas parodė. Ai ai ai... Valerijono prapiesariui...

Aš skaičiavau, pagal Lietuvos teisės aktuose užfiksuotus dydžius, pagal kuriuos tau visi namo parametrai turėjo būti paskaičiuoti, taip kad graužk morkas ir naujos skaičiuoklės ieškok, nes kaip jau minėjau, ji daugelio niuansų nevertina.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 03 17, 20:41)
O tai išsiblaškęs prapiesarius papuolė. Akinius ant nosies ir iš naujo pažiūrėk štai. Oro svoris nuo N parametrų priklauso ir pakeitus vien slėgį iš 100 Pa į 50 Pa keičiasi per pusę. Gal nemoki naudoti šia skaičiuokle, pone prapiesariau? Pasakyk mano slėgį ortakiuose prie 70 kubų ir aš tau tiksliai šį skaičių prie 20,2, 38 drėgmės ir 150 altitudės pasakysiu.

Cibuli, toje skaičiuoklėje oro slėgis yra kPa, arba kilopaskaliais. Normalus slėgis mūsų sąlygomis yra apie 100 kPa arba 100000 Pa. 50 kPa slėgio turbūt kažkur Himalajuose, ir ne prie pačių žemiausių kalnų, paieškoti reikėtų. Nepratusiam žmogui jau reiktų deguonies kaukės, kad sąmonės neprarasti.

Kaip pats jau turėtumėte įtarti, tas 100 Pa išretinimas ar sutankinimas ortakiuose jo tankį įtakos mažiau 0,1%. 1 m3 oro svorį kur kas ženkliau įtakoja temperatūra, ten pokyčiai tarp vidaus / lauko jau gali būti ir virš 10%.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2018 03 17, 20:08)
Normalus slėgis mūsų sąlygomis yra apie 100 kPa

Žvilgtelėjau, Slėgis: 1023.3 hPa, Kaip tą "h" raidę konvertuoti į kPa?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 03 17, 21:17)
Žvilgtelėjau, Slėgis: 1023.3 hPa, Kaip tą "h" raidę konvertuoti į kPa?

1 Hektopaskalis = 100 Pa
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 03 17, 21:02)
Aš skaičiavau, pagal Lietuvos teisės aktuose užfiksuotus dydžius, pagal kuriuos tau visi namo parametrai turėjo būti paskaičiuoti, taip kad graužk morkas ir naujos skaičiuoklės ieškok, nes kaip jau minėjau, ji daugelio niuansų nevertina.

Prapiesariau, prapiesariau... Morkų užsimanei. Pritariu, padeda akims. Tada gal ir formules geriau įžiūrėsi. A tai daba vienos nesąmonės. Ajajai...

Aš tiek "Zehnderio" duomenų pateikiau, kad tu su "Žiguliuku" gali rūkyti ir morkas graužti, prapiesariau.

Jei tu pagal PHI formule sugebi apskaičiuoti tik 75 proc. efektyvumą, kuomet jis turi būti apie 90 proc., tai tikrai esi prapiesarius (čia toks išsiblaškęs profesorius, jeigu ką!).

Tu geriau ne prie pačio efektyviausio rekuperatoriaus pasaulyje kabinėkis, o paskelbk "Žiguliuko" duomenis. Prilipai ir vis kabinėjiesi. Pats laikas būtų pasikalbėti apie "Žiguliukus".

Oro kiekius "Žiguliukas" pučia 20 proc. mažesnius nei ant papyriaus parašyta. Faktas - matuoklis tai parodė. Elektros "Žiguliukas" srebia kaip tarybinis prosas. Atgal temperatūrą pučia tokią šaltą, kad net baltosios meškos sušaltų. Prapiesariau, ar matavai, kokios temperatūras pučia išbalansuotas "Žiguliukas"? Dar pasirodys, kad ir 15 laipsnių tėra 13. Eik, prapiesariau, pamatuok. Ir drėgmę nuimk, nes ir ten greičiausiai vien žiopli zuikiai. Ir dar pasidaryk "Žiguliuko" ratų suvedimą, nes nuo disbalsano rotorius taip kreivai kala, kad net tinkas nuo sienos šokinėja. Žiūrėk ir dar namą išsandarins.

A pagavai, prapiesariau, kad dabar kalbėsime apie tavo "Žigiuliuką". Kas ten dar žadėjo paleisti šį savaitgalį "Žiguliuką"? Gal jau yra skaičiai ar kardanas kala per babyną?
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2018 03 17, 21:08)
Cibuli, toje skaičiuoklėje oro slėgis yra kPa, arba kilopaskaliais. Normalus slėgis mūsų sąlygomis yra apie 100 kPa arba 100000 Pa.

Pripažįstu, supainiojau. Aš pagalvojau apie slėgį ortakiuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 17 kovo 2018 - 20:26
QUOTE(cibulis @ 2018 03 17, 20:26)
Kas ten dar žadėjo paleisti šį savaitgalį "Žiguliuką"? Gal jau yra skaičiai ar kardanas kala per babyną?

Paleidau prieš gerą valandą. Tik tiek, kad aš nesiruošiu kažko įrodinėt, išjunginėt tenų ir t.t., nes nematau tam prasmės. Žinau, kad efektyvumas nebus stebuklingas, bet mane tenkino žemesnė kaina, bet brangesnė eksploatacija. Nustačiau 30%, kas turėtų būt apie 100 kubų, nustačiau kad pūstų nemažiau 18 laipsnių, pajungiau per el. energijos matuoklį ir palikau. Rytoj matysim ką prisuks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balamūtas: 17 kovo 2018 - 20:36
QUOTE(balamūtas @ 2018 03 17, 21:35)
Paleidau prieš gerą valandą. Tik tiek, kad aš nesiruošiu kažko įrodinėt, išjunginėt tenų ir t.t., nes nematau tam prasmės. Žinau, kad efektyvumas nebus stebuklingas, bet mane tenkino žemesnė kaina, bet brangesnė eksploatacija. Nustačiau 30%, kas turėtų būt apie 100 kubų, nustačiau kad pūstų nemažiau 18 laipsnių, pajungiau per el. energijos matuoklį ir palikau. Rytoj matysim ką prisuks.

Aš ir neprašau įrodinėti. Šiuo metu lauke šalta, todėl būtų puiku pamatyti, ką rotaciniai įrenginiai pučia be teno. Ypač keliais skirtingais greičiais: 30, 50, 60 proc. ir pan. Tik kiekvieną greitį reikėtų palaikyti bent po 30 min. Tuomet visas testas užtruktų bent porą valandų. Aišku įdomus ir toks bandymas, koks nustatytas. Lauksim rezultatų rytoj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 17 kovo 2018 - 20:45
QUOTE(cibulis @ 2018 03 17, 20:45)
Aš ir neprašau įrodinėti. Šiuo metu lauke šalta, todėl būtų puiku pamatyti, ką rotaciniai įrenginiai pučia be teno. Ypač keliais skirtingais greičiais: 30, 50, 60 proc. ir pan. Tik kiekvieną greitį reikėtų palaikyti bent po 30 min. Tuomet visas testas užtruktų bent porą valandų. Aišku įdomus ir toks bandymas, koks nustatytas. Lauksim rezultatų rytoj.

O kokia prasmė be teno? Nesiruošiu aš jo laikyt išjungto, man reikia kad pūstų komfortišką temperatūrą, o ten dėl euro kito nesiruošiu "plėšyt maikės".. smile.gif Nebent jei bus laiko vardan eksperimeto.
Atsakyti