Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

O kuo skiriasi modeliai Renovent Excellent 400 4/0, Renovent Excellent 400 3/1, Renovent Excellent 400 2/2 ?
Atsakyti

O kuo skiriasi modeliai Renovent Excellent 400 4/0, Renovent Excellent 400 3/1, Renovent Excellent 400 2/2 ?
Skirtumas vamzdžių pajungimo isdestyme, gaminio instrukcijas pastudijuokit :)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 17 kovo 2018 - 17:38
Šiandieną dar kartą atlikau "Zehnder ComfoAir Q350" entalpinio modelio temperatūrų ir drėgmės matavimą. Kalibruotą termometrą šį kartą stačiau ne kolektorinėje dėžėje, o apie 15-20 cm kišau į triukšmo slopintuvą. Tuomet kalibruotas termometras buvo dar arčiau rekuperatoriaus - maždaug 1 m atstumu. Kiekvienu atveju termometrą triukšmo slopintuve laikiau ne mažiau 30 min.

Pradėjau nuo pirmo greičio, kuomet rekuperatorius varinėja 70 kubų oro. Pirmas bandymas - iš namo ištraukiamas oras. Nuotraukoje matyti, kad iš namo ištraukiamo oro drėgmė 33 proc., bet iš tiesų buvo 31 proc. tik ta nuotrauka su tikrais duomenimis išėjo išplaukus. Antras bandymas - į namą tiekiamas oras.

PIRMAS GREITIS - 70 kubų
Ištraukimas
Rekuperatorius - 20,9 laips. ir 39% drėgmė.
Termometras - 21,3 laips. ir 31% drėgmė.
Temperatūros skirtumas 0,4 laipsnio, drėgmės skirtumas 8%.

PADAVIMAS
Rekuperatorius - 20,2 laips. ir 36% drėgmė.
Termometras - 19,9 laips. ir 35% drėgmė.
Temperatūros skirtumas 0,3 laipsnio, drėgmės skirtumas 1%.

Antro greičio rezultatai. Tuomet rekuperatorius varinėja 140 kubų oro. Pradėjau nuo į namą tiekiamo oro. Tuomet tą patį matavimą atlikau su iš namo ištraukiamu oru.

ANTRAS GREITIS - 140 kubų
Ištraukimas
Rekuperatorius - 21,4 laips. ir 38% drėgmė.
Termometras - 21,7 laips. ir 31% drėgmė.
Temperatūros skirtumas 0,3 laipsnio, drėgmės skirtumas 7%.

PADAVIMAS
Rekuperatorius - 18,8 laips. ir 34% drėgmė.
Termometras - 18,7 laips. ir 34% drėgmė.
Temperatūros skirtumas 0,1 laipsnio, drėgmės skirtumas 0%.

Išvada: temperatūrų skirtumas siekia 0,1-0,4 laipsnius. Įvertinus paklaidą, kuri siekia 0,1-0,2 laipsnio, realaus temperatūros skirtumo nėra arba jis siekia iki 0,2 laipsnio. Į namą paduodamo oro drėgmė skiriasi 0-1%, todėl realiai drėgmės skirtumo irgi nėra. Vienintelis akivaizdus skirtumas yra dėl iš namo ištraukiamo oro drėgmės, kuris siekia 7-8%.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 03 17, 12:08)
Aš daviau skaičius, tu ir skaičiuok.

Jau seniai apskaičiuota. Mokėk pinigus ir sužinosi rezultatą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 17 kovo 2018 - 18:13
QUOTE(mintas @ 2018 03 17, 19:13)
Jau seniai apskaičiuota. Mokėk pinigus ir sužinosi rezultatą.

Už tai, kad tau nemokamai daviau PHPP knygą ir programą, daviau matuoklį ir dar bala žino ką, tu man turėtum nemokamai pamatus apšiltini. Ne, aš ne tik nesiruošiu mokėti, net prašyti nesiruošiu. Ir gali nepateikti skaičiavimų. Jei norėsiu, PHI instituto paprašysiu. Šiaip ir pats suskaičiuočiau. Tik tingiu knistis ir ieškoti duomenų, nes man neįdomu, ką tu skaičiuoji. Viską suskaičiavo PHI.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 17 kovo 2018 - 18:20
Priedas  aaaa.png   54,11KB   1 Parsiųsta kartų

Šeip tai įdomiai toje formulėje elektros sąnaudos skaičiuoamos. Tipo bando eliminuoti elektros sąnaudas, ir įvertinti tik šilumokaičio efektyvumą. Gaunasi, kuo didesnės elektros sąnaudos, tuo efektyvesnis rekuperatorius. Spėju, rotoriniame rekuperatoriuje nustatyk, kad tiektų 30°C temperatūros orą, tai rekuperatoriaus efektyvumas iš vis būtų virš 100% pagal tą formulę paskaičiavus. Akivaizdu, kad kai rororių vertino, skaičiavo, be teno, o kai plokštelinius, kur teno neatjungsi, jau su tenu. Neteisinga formulė. Didesnės elektros sąnaudos ne didinti rekuperatoriaus efektyvumą turi, bet mažinti.

Cibulio rekuperatorius:

su tenu
((20,2-0,1)+(95/86,1*0,28))/(20,2--9,1)+4,8%=86.8%

Jei tie rezultatai būtų be teno, tik su 11W, tai efektyvumas būtų 74,96%

Oro svoris (1.23kg/m³) ir oro šiluminis talpumas (0,28W/(kg*K)) paimtas iš šio teisės akto, nesigilinau, bet kiek pamenu, tie dydžiai yra prie 20°C, kas realiai kaip tik atitinka konkrečios situacijos temperatūras.

Nieko aš tau Cibuli neskolingas, jei taip manai, tai klysti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 17 kovo 2018 - 19:04
QUOTE(mintas @ 2018 03 17, 19:44)
Šeip tai įdomiai toje formulėje elektros sąnaudos skaičiuoamos. Tipo bando eliminuoti elektros sąnaudas, ir įvertinti tik šilumokaičio efektyvumą.

Cibulio rekuperatorius:

su tenu

Jei tie rezultatai būtų be teno, tik su 11W, tai efektyvumas būtų 74,96%

Nieko aš tau Cibuli neskolingas, jei taip manai, tai klysti.

Žinoma, kad neskolingas, bet tu pirmas pradėjai - 100 eurų ir suskaičiuosiu. Gavai tuo pačiu atgal.

Vienareikšmiškai blogai skaičiuoji. Šimtu procentu. El. teno elektros sąnaudos turi būti eliminuotos. Pagalvok logiškai: priklausomai nuo lauko temperatūros ir ventiliuojamo oro kiekio, teno el. sąnaudos bus skirtingos. Todėl jas skaičiuodami tikrai nevertina teno sąnaudų. Tu ir protinguolis Korida susimovėt lygioje vietoje. Vienareikšmiškai.

Pagal PHI mano rekuperatorius varinėdamas 88 kubus oro pasiekia 91 proc. efektyvumą. Aš varinėjau 70 kubų oro, todėl jo efektyvumas turi būti apie 91 proc. Vienareikšmiškai blogai skaičiuoji. Būtent su tais trimis neaiškiais dydžiais ir susimovei. Eik ir skaičiuok iš naujo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 17 kovo 2018 - 19:05
QUOTE(cibulis @ 2018 03 17, 19:04)
Vienareikšmiškai blogai skaičiuoji.

Vienareikšmiškai nusišneki. Suskaičiavus man irgi kilo tokios pat mintys, tada pradėjau nagrinėti formulę ir akurat, elektros sąnaudų skaičius yra abiejų trupmenų skaitiklyje, o skaitiklyje esančio skaičiaus didinimas vienareikšmiškai didina ir galutinį rezultatą. Pasikonsultuok pradžiai su bent kiek skaičiuoti mokančiu, prieš epitetais pradėdamas žarstytis.

Ten toje formulėje, akivaizdu, kad norima iš didesnių išmetamo oro temperatūrų išmesti elektros sąnaudas. Bet tai neteisingas požiūris.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 17 kovo 2018 - 19:13
QUOTE(mintas @ 2018 03 17, 20:12)
Vienareikšmiškai nusišneki. Suskaičiavus man irgi kilo tokios pat mintys, tada pradėjau nagrinėti formulę ir akurat, elektros sąnaudų skaičius yra abiejų trupmenų skaitiklyje, o skaitiklyje esančio skaičiaus didinimas vienareikšmiškai didina ir galutinį rezultatą. Pasikonsultuok pradžiai su bent kiek skaičiuoti mokančiu, prieš epitetais pradėdamas žarstytis.

Ten toje formulėje, akivaizdu, kad norima iš didesnių išmetamo oro temperatūrų išmesti elektros sąnaudas. Bet tai neteisingas požiūris.

O apskritai ar čia nereikia imti tik pačio rekuperatoriaus, kai be teno dirba, sąnaudų? Su teno energija visi skaičiavimų logika virsta kažkokia nesamone.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2018 03 17, 20:15)
O apskritai ar čia nereikia imti tik pačio rekuperatoriaus, kai be teno dirba, sąnaudų? Su teno energija visi skaičiavimų logika virsta kažkokia nesamone.

Aš būtent apie tai ir kalbu. Mintas dabar savaitę ginčysis.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 03 17, 19:21)
Aš būtent apie tai ir kalbu. Mintas dabar savaitę ginčysis.

Ok Cibuli, nesiginčysiu, man tinka ir Verterio variantas, tavo rekupo efektyvumas tik 74,96% prie screenshoote užfiksuotų sąlygų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 17 kovo 2018 - 19:27
QUOTE(mintas @ 2018 03 17, 19:44)
su tenu

Oro svoris (1.23kg/m³) ir oro šiluminis talpumas (0,28W/(kg*K)) paimtas iš šio teisės akto, nesigilinau, bet kiek pamenu, tie dydžiai yra prie 20°C, kas realiai kaip tik atitinka konkrečios situacijos temperatūras.

Štai čia oro svorį gali tiksliai sužinoti. Prie 98,9 Pa slėgio (toks duodamas automatiškai), 20,2 temperatūros, 38 drėgmės ir t.t. jis yra 81,94, o ne 86,1 kaip tu naudojai skaičiavimams. Žodžiu, Mintai eik toliau skaičiuoti. Įtariu, kad ir daugiau klaidų formulėje privėlei. O jei slėgį iš 100 Pa pakeiti į 50 Pa, tai šis skaičius bus tik 41,29. Privėlei, profesoriau, kaip reikiant.

Beje, koks gali būti slėgis mano ortakiuose prie 70 kubų? Kas žino?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 17 kovo 2018 - 19:38