Tada visą procedūrą pakartojau su į patalpas tiekiamu oru. Štai ką rodė telefono programėlė. Termometrą pastačiau ne prie pat triukšmo vamzdžio kaip rytą, o įkišau į jį. Štai ką rodė termometras.
Tiekiamo oro temperatūros skirtumas nuo rytinio matavimo siekia 0,4 laipsnio, o drėgmės tik 1 proc. Dėl paduodamo oro matavimų abejoju labiau, nes temperatūros skirtumas siekia taip pat 0,4 laipsnio, o štai drėgmės neatitikimas net 8 proc. Akivaizdu, kad kažkur yra klaida.
Galbūt rekuperatoriaus davikliai rodo ne visai tiksliai, o gal mano kalibruotas termometras pjauna grybą. Juo labiau, kad jo kalibravimas buvo prieš pusantrų metų ir jis nėra kalibruotas prie 19 laipsnių.
Netgi jeigu tikėti tik kalibruoto termometro parodymais, tai iš namo ištraukė 20,7 laipsnių ir 31 proc. drėgmės orą, o grąžino 19 laipsnių ir 35 proc. drėgmės orą. Lauke buvo -7 laipsniai, tenas nedirbo, varinėjo 70 kubų oro.
Tiesa, įvertinus, kad kalibravimo protokolas vienai temperatūrai siūlo pridėti 0,2, kitai atimti 0,1 laipsnio, tai skirtumas tarp 20,7 ir 19 laipsnių realiai gali būti ne 1,7, o tik 1,4 laipsnio. O kur dar matavimo paklaidos ir netikslumai.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 03 16, 22:11)
O kam tau tai? Kad lygintum su savo, kuris apgaudinėja ir po to visiems teigtum, kad tavasis geresnis šiuo atžvilgiu?
Čia turėčiau pasakyti labai negražų žodį (leidžiu sugalvoti pačiam), nes aš sakau kaip yra, o tu vis gražini ir manipuliuoji skaičiais. Tebūnie, jei tau taip lengviau gyventi.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 03 16, 22:03)
Tiesa, visiems, kas galvoja apie tokio įrenginio pirkimą, vadovaujantis mano pateiktais skaičiais, ir besitikintiems, kad ir jums panašiai veiks, žinokite, kad aš šį tą nutyliu ir jums vargiai pavyks pasiekti mano pasiektus parametrus įprastomis sąlygomis.
Pats prisipažįsti, jog meluoji ir specialiai pagražini duomenis. Aš sakau kaip yra. Kodėl taip kvailai elgiesi?