Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(cibulis @ 2016 12 08, 17:53)
Galbūt esu žioplas, bet tokios eilutės neradau. Ne kartą ieškojau, bet neradau. Prie sąnaudų yra nurodomos tik momentinės pašildytuvo sąnaudos, bet jos niekur neapskaitomos, nefiksuojamos. Galbūt klystu, bet neradau.

Kažkoks akių dūmimas. Suprasčiau, jei išvis nerodytų tų teno sąnaudų (sutaupytų ant matavimo elektronikos), bet kai momentinę galią matuoja, o suminio energijos suvartojimo nerodo, kažkaip jau neskaniai atrodo...
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2016 12 08, 21:13)
Kažkoks akių dūmimas. Suprasčiau, jei išvis nerodytų tų teno sąnaudų (sutaupytų ant matavimo elektronikos), bet kai momentinę galią matuoja, o suminio energijos suvartojimo nerodo, kažkaip jau neskaniai atrodo...

Pasirodo, kad nerodo. Vadinasi dar ne visai kvailas esu, kad niekaip negalėjau rasti.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 12 08, 17:53)
Dar turiu įtarimą, kad rekuperatorius fiksuoja tik variklių sąnaudas. Ta prasme jis nefiksuoja ekrano apšvietimui sunaudotos elektros. Štai kodėl elektros matuoklis fiksuoja iki kelių vatų didesnes sąnaudas nei rekuperatorius. Aišku gali būti ir matavimo paklaidų.

Būtent paklaida man ir labiausiai tikėtina ir kas svarbiausia turiu labai rimtą įtarimą, kad ta paklaida tai ne prietaiso netikslumo paklaida, o programavimo būdu į valdiklį įvesta, kad visuomet rodytų geresnius rezultatus nei yra iš tikrųjų. Per daug jau geri tavo rekuperatoriaus parodymai.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 12 09, 11:24)
Būtent paklaida man ir labiausiai tikėtina ir kas svarbiausia turiu labai rimtą įtarimą, kad ta paklaida tai ne prietaiso netikslumo paklaida, o programavimo būdu į valdiklį įvesta, kad visuomet rodytų geresnius rezultatus nei yra iš tikrųjų.  Per daug jau geri tavo rekuperatoriaus parodymai.

Kai neveikia tenas ir rekuperatorius fiksuoja tik EC variklių sąnaudas, jis tai daro tikrai pakankamai sąžiningai. Prieš dvi paras rekuperatorius rodė, kad yra prisuktos 22 kWh elektros. Šiandieną rodė 23 kWh, t.y. per dvi paras prisuko maždaug 1 kWh elektros.

Išorinis matuoklis prieš dvi paras rodė tokius skaičius (3,37 kWh). Šiandieną radau 4,27 kWh.. Skirtumas išeina 0,9 kWh. Praktiškai tas pats, ką parodė ir rekuperatoriaus matuoklis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 09 gruodžio 2016 - 13:28
Jei idomu: ŠS nedirbant, ekraniuko apšvietimas ir dar nzn kas (siurbliukai stovi), "srebia" 20w. Matuoklio parodymai

QUOTE(cibulis @ 2016 12 09, 12:27)
Kai neveikia tenas ir rekuperatorius fiksuoja tik EC variklių sąnaudas, jis tai daro tikrai pakankamai sąžiningai. Prieš dvi paras rekuperatorius rodė, kad yra prisuktos 22 kWh elektros. Šiandieną rodė 23 kWh, t.y. per dvi paras prisuko maždaug 1 kWh elektros.

Išorinis matuoklis prieš dvi paras rodė tokius skaičius (3,37 kWh). Šiandieną radau 4,27 kWh.. Skirtumas išeina 0,9 kWh. Praktiškai tas pats, ką parodė ir rekuperatoriaus matuoklis.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 12 09, 13:34)
Jei idomu: ŠS nedirbant, ekraniuko apšvietimas ir dar nzn kas (siurbliukai stovi), "srebia" 20w. Matuoklio parodymai

Dar valdiklio procesorius ir kita valdymo elektronika turi srėbti iš kitos pusės 20W tai vien kompiuterio maitinimo šaltinis gali sunaudoti ant tuščių apsukų, tad 20W nors ir nėra mažai, bet gana dažnas išjungtų elektrinių prietaisų dydis.
Atsakyti
Del rekuperatoriaus:
Pas save padariau ,kad ijingus namo signalizacija,rekupertorius gauna impulsa ir sumažina vėdinimo kieki(iki 60m3).Grįžus namo po darbų ir išjungus signalizacija atsistato tiekiamo oro srautas (iki 120 m3).Šildymo sanaudose ,tai jauciama.Viskas vyksta automatiškai,nereikia sau kvaršinti galvos.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 12 09, 13:34)
Tai čia nieko, aš neseniai pamatavau, kad mano Whirlpool skalbimo mašina išjungta srebia 14W biggrin.gif Bet labai tikėjausi, kad kažkokia dalis to turi išspinduliuoti šilumą, deja neradau kur ranka priėjo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(makufas @ 2016 12 21, 10:08)
Del rekuperatoriaus:
Pas save padariau ,kad ijingus namo signalizacija,rekupertorius gauna impulsa ir sumažina vėdinimo kieki(iki 60m3).Grįžus namo po darbų ir išjungus signalizacija atsistato tiekiamo oro srautas (iki 120 m3).Šildymo sanaudose ,tai jauciama.Viskas vyksta automatiškai,nereikia sau kvaršinti galvos.

Per kokį mechanizmą taip padarėte? OVR signalas į rekuperatorių? O kokį modelį namie turite, pas kai kuriuos (visus Amalvos, pvz), yra tik vienas ovr įėjimas, tai kokiam gartraukio naudojimui ir nebelieka papildomo režimo?
Papildyta:
QUOTE(saaba @ 2016 12 21, 10:13)
Tai čia nieko, aš neseniai pamatavau, kad mano Whirlpool skalbimo mašina išjungta srebia 14W biggrin.gif Bet labai tikėjausi, kad kažkokia dalis to turi išspinduliuoti šilumą, deja neradau kur ranka priėjo unsure.gif

O modelis koks nors su elektroniniu 'išjungimu' ar senu paprastu mechaniniu jungikliu? Pastaruoju atveju turėtų fiziškai viską gi išjungti?
Atsakyti
QUOTE(makufas @ 2016 12 21, 10:08)
Del rekuperatoriaus:

Automatizuojuosi panašiai ir aš - rekupo srauto sumažinimas kai nieko nėra namie, "boost" trumpam nusiprasus duše kai užregistruojamas drėgnumo padidėjimas, dar planuose išorinių pietinės pusės žaliuzių vadymas nuo saulės jutiklio. Viskas Z-wave pagrindu, gan paprasta pačiam susijunginėti ir jokių laidų.
Atsakyti
QUOTE(zeng @ 2016 12 21, 10:37)
Automatizuojuosi panašiai ir aš - rekupo srauto sumažinimas kai nieko nėra namie, "boost" trumpam nusiprasus duše kai užregistruojamas drėgnumo padidėjimas, dar planuose išorinių pietinės pusės žaliuzių vadymas nuo saulės jutiklio. Viskas Z-wave pagrindu, gan paprasta pačiam susijunginėti ir jokių laidų.

Vėlgi - valdymas per tinklą (rekupo valdiklio web/snmp/modbus/etc.) ar per ovr funkcijas?
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2016 12 21, 13:15)
Vėlgi - valdymas per tinklą (rekupo valdiklio web/snmp/modbus/etc.) ar per ovr funkcijas?

Bus per modbus. Jeigu Z-wave valdiklis susikalbes, taip kaip teoriskai turi susikalbet smile.gif.
Atsakyti