QUOTE(cibulis @ 2018 03 12, 08:13)
Paprasčiausiai Mintas nežinojo, kad jo rotacinis pučia mažesnius oro kiekius, nesakė, kad yra išbalansavęs oro srautus ir pan. Buvo ne vienodos lyginimo sąlygos.
Tamstos žinutėje yra netikslumų:
- Mintas nežinojo kokius oro kiekius pučia jo rekuperatorius. Ne mažesnius ar didesnius oro srautus, o būtent kokius oro srautus pučia konrečiomis sąlygomis, komplekte su individualiu ortakių pasipriešinimu.
- sakė, kad disbalansavo oro srautus ir Cibulis vėl pradėjo skleisti dezinformaciją. Ot kaip madinga šiais laikais fake news.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2018 03 12, 12:54)
Na taip, bet jei projektuoti vėdinimo sistemą taip, kad padavimas gyvenamosiose patalpose, o ištraukimas 'nešvariose', tai ir su puse oro kiekio (165 m3) oras visose patalpose pilnai pasikeis.
Ortakyną, kad neviršytų užduoto triukšmo lygio 35 Db ar 25 Db, siūlyčiau projektuoti 0,5 dydžiui, o rekupą statyti 1 kaitos per val. dydžiui.
Papildyta:
QUOTE(Darius S @ 2018 03 12, 15:19)
Cinkuoti iš lauko iki rekuperatoriaus, kur diametras didelis, nuo rekuperatoriaus iki skirstytuvo (šitie vamzdynai nepigūs, nes metražas ilgas, o reikia dar ir apšiltinti + garso slopintuvai keli pastatyti ir paskirstymo dėžės dar akustinės), nuo skirstytuvo jau lankstūs ortakiai 70mm.
Rekuperatorių man siūlo už 1590 kažkur, pirmam pasitaikiusiam internetiniam puslapyje radau už 1850.
Pas mane iš lauko skardiniai ortakiai. Nepatinka man jie. Su Bangu kalbųjau šiuo klausimu, tai ir jis skardiniais skundžiasi. Laukiniai ortakiai turi būti gerai apšiltinti, o skardą gerai apšiltinti sudėtinga. Šiuo atveju, gal teisingesnis Cibulio pasirinkimas, nors ir brangesnis - ortakiai iš putplasčio.
Vidinių ortakių, jei per ortakyną nebus šildoma ir kondicionuojama, šiltinti nėra poreikio. Jei bus šildoma ir/ar kondicionuojama, šiltinti reikia.
Rekomenduočiau rinktis didesnio - 90mm diametro ortakius.