Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

Renkantis recupa reiktu atkreipti ,kad jis turetu slegio daviklius ir moketu susibalansuoti paduodama ir istraukiama srautus .Jei neturi ,tai net neziureciau i joki ar jis plokstelinis ar rotacinis ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 11 kovo 2018 - 23:23

Gal kas iš stipriai besidominčių turi sudarę kokį sąrašiuką kurie yra plius minus verti dėmesio aparatai sakykim pagal kategorijas ekonominis variantas / iki ~1700 / iki ~2500 / 2500+ ? Spėju ne, bet būtų tikrai naudinga besirenkantiems. Dabar pykstatės kuris geresnis aparatas, kai jie visai kitose kainų kategorijose sėdi :)

Atsakyti
QUOTE(korida @ 2018 03 11, 23:20)
Renkantis recupa reiktu atkreipti ,kad jis turetu slegio daviklius ir moketu susibalansuoti paduodama ir istraukiama srautus

Tai gal srauto davikliai reikalingi, ne slėgio?
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2018 03 12, 02:11)
Dabar pykstatės kuris geresnis aparatas, kai jie visai kitose kainų kategorijose sėdi smile.gif

Mes nesipykstame, kuris geresnis. Paprasčiausiai Mintas nežinojo, kad jo rotacinis pučia mažesnius oro kiekius, nesakė, kad yra išbalansavęs oro srautus ir pan. Buvo ne vienodos lyginimo sąlygos.
Atsakyti
Man rekuperatorių projektavęs žmogus aiškino, jog rekuperatorius ver valandą turi pakeisti visą namo oro kubatūrą, tada darbas bus atliktas 100% teisingai ir efektyviai. Mano atveju kvadratūra 127kv/m x 2.6m (lubų aukštis) = 330kub per valandą.
Atsakyti
QUOTE(Darius S @ 2018 03 12, 13:50)
Man rekuperatorių projektavęs žmogus aiškino, jog rekuperatorius ver valandą turi pakeisti visą namo oro kubatūrą, tada darbas bus atliktas 100% teisingai ir efektyviai. Mano atveju kvadratūra 127kv/m x 2.6m (lubų aukštis) = 330kub per valandą.

Na taip, bet jei projektuoti vėdinimo sistemą taip, kad padavimas gyvenamosiose patalpose, o ištraukimas 'nešvariose', tai ir su puse oro kiekio (165 m3) oras visose patalpose pilnai pasikeis.
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2018 03 12, 08:01)
Tai gal srauto davikliai reikalingi, ne slėgio?

Nemontuoja srauto daviklių.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2018 03 12, 00:20)
Renkantis recupa reiktu atkreipti ,kad jis turetu slegio daviklius ir moketu susibalansuoti paduodama ir istraukiama srautus  .Jei neturi  ,tai net neziureciau i joki ar jis plokstelinis ar rotacinis ...

Na čia kaip kam. Jei rekuperatorius pilnai automatizuotas 'plug and forget' - tai taip, jei visaip rankiškai primaigomas, tai kam jie? Pvz., jei name yra židinys ar krosnelė, kaip jie sugyventu su automatiniu rekuperatoriumi? Bent jau įkuriant laikinai viršslėgį norėsis viduje turėti.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2018 03 12, 12:54)
Na taip, bet jei projektuoti vėdinimo sistemą taip, kad padavimas gyvenamosiose patalpose, o ištraukimas 'nešvariose', tai ir su puse oro kiekio (165 m3) oras visose patalpose pilnai pasikeis.

Tiesą sakant, taip ir suprojektuota smile.gif Tai turėtų būt viskas gerai. Siūlė statyt galingesnį rekuperatorių (save vtr 500), bet tada ir ortakynas visas labai stipriai išbrangsta, o pagrindinis privalumas - esant didesniam žmonių kiekiui patalpoje gaunasi efektyvus vėdinimas + rekuperatorius įprastu režimu dirba ne pilnu pajėgumu (reik suprast, kad nuolat dirbdamas pilnu pajėgumu greičiau dėvisi). Šioj vietoj pasirinkau save vtr 300, sakiau pilnai užteks, statysiu ant pusės galingumo ir užteks man pakeisto oro ne per valandą, o per dvi biggrin.gif Bet jei sakot, kad ir su 165m3 pasikeis tas oras, tada puiku smile.gif kai gyvensiu, gal tada daugiau kokių atsiliepimų bus, kol kas tik ortakiai pravedžioti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2018 03 12, 13:07)
Na čia kaip kam. Jei rekuperatorius pilnai automatizuotas 'plug and forget' - tai taip, jei visaip rankiškai primaigomas, tai kam jie? Pvz., jei name yra židinys ar krosnelė, kaip jie sugyventu su automatiniu rekuperatoriumi? Bent jau įkuriant laikinai viršslėgį norėsis viduje turėti.

Man nuo rekuperatoriaus iki židinio bei gartraukio nuvestas atskiras laidas, kad rankiniu būdu galėčiau suaktyvint rekuperatorių didesniam oro padavimui, nes tiek židiniui, tiek gartraukiui reikia oro.
Atsakyti
QUOTE(Darius S @ 2018 03 12, 13:14)
Šioj vietoj pasirinkau save  vtr 300

Kas lėmė būtent tokį pasirinkimą?
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2018 03 12, 13:55)
Kas lėmė būtent tokį pasirinkimą?

Aš rinkausi ne tarp gamintojų, o tarp galingumų, t.y. tarp 300 ir 500, galingesnio įrengiams brangesnis, tai nusprendžiau imt silpnesnį, tikiuosi užteks. O gamintoją pasiūlė/rekomendavo žmogus, kuris projektuoja ir dirba būtent su šiais produktais. Kažkaip tuo žmogum labai pasitikiu, tai tikiuosi, kad veiks gerai smile.gif Daugiau, tiesa sakant aš labai ir neiškojau, užklausiau poros dar, kurie tuo užsiima, bet iš bendravimo buvo aišku, kad apie vėdinimą mažai ką supranta ir iš karto primeta: aš tau žymiai pigiau padaryčiau... Ir tas pigiau, turbūt, būtų iki tol, kol galutinės sąmatos nepateiktų, kaip dažnai būna smile.gif

Pridedu dar savo planiuką, kaip išvedžiotas vėdinimas.

Priedas  V_dinimas.jpg   523,09KB   1 Parsiųsta kartų
Atsakyti
QUOTE(Darius S @ 2018 03 12, 13:50)

Visi gyvenantys name tvirtina, kad žiemą, arba maždaug pusę metų, tikrai pakanka daug mažesnių oro kiekių nei projektuota. Realiai varinėsi 130-150 kubų, kartais prapūsdamas didesnius kiekius.

Kitą pusmetį reikia didesnių oro kiekių, nes kuomet karšta su mažais kiekiais nesijaučia gaiva. Bet vien rekuperatorius namo vasarą neatvėsins. Kažkiek temperatūrą vakare ar naktį numuš, bet manau, kad nuo perkaitimo reikia kitų sprendimų.
Atsakyti