Štai kokius oro kiekius mano rekuperatorius pučia visais keturiais greičiais. Šioje nuorodoje stumdamas žymeklį į bet kurią pusę galiu pakeisti oro srautus kiekvienam greičiu. Koks optimalus oro kiekis žiemą? Mintai, sakai, kad mano 165 kubų pagal rekupą (arba 203/215 pagal matuoklį) per daug. Kiek mažinti - iki 120, 130 ar 140 kubų?
O štai ši nuotrauka rodo, kad rekuperatorius pučia subalansuotą srautą. O ši nuotrauka rodo, kad rekuperatorius gaudo oro srautus.
Štai kokius oro kiekius mano rekuperatorius pučia visais keturiais greičiais. Šioje nuorodoje stumdamas žymeklį į bet kurią pusę galiu pakeisti oro srautus kiekvienam greičiu. Koks optimalus oro kiekis žiemą? Mintai, sakai, kad mano 165 kubų pagal rekupą (arba 203/215 pagal matuoklį) per daug. Kiek mažinti - iki 120, 130 ar 140 kubų?
O štai ši nuotrauka rodo, kad rekuperatorius pučia subalansuotą srautą. O ši nuotrauka rodo, kad rekuperatorius gaudo oro srautus.
Kokius oro srautus pūsti - čia jau kai gyvensite name empiriškai, bandymų keliu, nustatyti teks. Tai, kas Mintui yra komfortiška, vienam gali būti stipriai per mažai, kitam stipriai per daug. Nosys pas visus skirtingos ;) Svarbu, kad yra galimybė pareguliuoti greičius.
. Koks optimalus oro kiekis žiemą? Mintai, sakai, kad mano 165 kubų pagal rekupą (arba 203/215 pagal matuoklį) per daug. Kiek mažinti - iki 120, 130 ar 140 kubų?
1 greitis - 70
2 greitis - 130
3 greitis - 170
4 greitis - maks
Nesunkiai kaitaliojasi, atstatyti buvusius visada suspesi, bet karta pradejas nusistatineti optimaliausius dydzius pagal savo poreiki, prie pradiniu dydziu daugiau negrysi.
Kokius oro srautus pūsti - čia jau kai gyvensite name empiriškai, bandymų keliu, nustatyti teks. Tai, kas Mintui yra komfortiška, vienam gali būti stipriai per mažai, kitam stipriai per daug. Nosys pas visus skirtingos ;) Svarbu, kad yra galimybė pareguliuoti greičius.
Sutinku, bet kadangi būtent Mintas siūlo mažinti kiekius, tai jo ir klausiu. Šiaip ir pats pradedu galvoti, kad 170 kubų arba antras greitis gali būti per daug. Suprantama, realų kiekį geriausia nustatyti gyvenant name. Mažinti/didinti galima kas 5 kubus.
1 greitis - 70
2 greitis - 130
3 greitis - 170
4 greitis - maks
Nesunkiai kaitaliojasi, atstatyti buvusius visada suspesi, bet karta pradejas nusistatineti optimaliausius dydzius pagal savo poreiki, prie pradiniu dydziu daugiau negrysi.
Šių nustatymų keitimas galimas tik su montuotojo slaptažodžiu. Aš jį seniai žiniau, bet norėjau pasakyti, kad ne visi vartotojai gali landžioti į išplėstinį meniu.
O apie oro kokius turiu tokių minčių. PHI sertifikate nurodoma, kad pučiant 88 kubus, "Zehnderio" efektyvumas siekia 91 proc., nors įprastai jis yra 86 proc. Galbūt 88 kubai yra mažiausias ir tuo pačiu efektyviausias oro kiekis? Todėl manyčiau pirmą greitį reikia nustatyti 85 arba 90 kubų.
Jei antras greitis pagal rekuperatorių mažėja nuo 165 iki 130 kubų, tai mažėjimas sudaro apie 21 proc. Pagal matuoklį mažėjimas būtų nuo 203/215 kubų iki 160/170 kubų.
Kitas dalykas dėl STR ištraukiamo oro normų. Mano atveju: virtuvė - 72 kubai, vonia - 54 kubai, WC (du) - 36 kubai, drabužinė - 11 kubų. Viso išeina 209 kubai. Nori sakyti STR normos yra ženkliai padidintos?
Lauke nuo šios dienos popietės stabiliai laikosi -1 laipsnio temperatūra, todėl atlikau nedidelį testą. Didžiausius greičius įjungęs laikiau po 30 min., mažesnius po 15-20 min., t.y. kol nustoja kisti (mažėti arba didėti) į namą grąžinama temperatūra.
Testo pradžioje rekuperatorius rodo, kad iš namo ištraukia +21,1 laipsnio orą, nors šiandieną vidudienį visi termostatai ir kalibruotas termometras rodė +22 laipsnius.
70 kubų. Iš namo ištraukia 21,1, į namą grąžina 20,6, lauke -1,0 laipsnio. Toks nejudintas nustatymas buvo jau keletą savaičių. Tada įjungiau 170 kubų ir išmatavau visus kitus oro kiekius žemėjančia tvarka.
170 kubų. Iš namo ištraukia 21,1, į namą grąžina 18,6, iš lauko ateina -1,3 laipsnio. El. sąnaudos: 22-24 W.
130 kubų. Iš namo ištraukia 21,1, į namą grąžina 19,2, iš lauko ateina -1,4 laipsnio. El. sąnaudos: 16-18 W.
90 kubų. Iš namo ištraukia 21,0, į namą grąžina 20,0, iš lauko ateina -1,3 laipsnio.
85 kubai. Iš namo ištraukia 21,0, į namą grąžina 20,2, iš lauko ateina -1,2 laipsnio.
80 kubų. Iš namo ištraukia 21,0, į namą grąžina 20,3, iš lauko ateina -1,1 laipsnio.
70 kubų. Iš namo ištraukia 21,0, į namą grąžina 20,4, iš lauko ateina -1,0 laipsnio.
Galiausiai vėl padidinau oro srautus. 140 kubų. Iš namo ištraukia 21,0, į namą grąžina 19,2, iš lauko ateina -1,1 laipsnio. El. sąnaudos: 17-19 W.
150 kubų. Iš namo ištraukia 21,0, į namą grąžina 18,8, iš lauko ateina -1,1 laipsnio. El. sąnaudos: 19-20 W.
Mano projektinis oro kiekis 220 kubų. Iš namo ištraukia 20,9, į namą grąžina 17,5, iš lauko ateina -1,1 laipsnio. El. sąnaudos: 37-39 W.
Matavau nuo 17 iki 22.30 val., t.y. skirtingais ir gana dideliais greičiais namas turėjo gerai prasivėdinti, bet tik pačioje testo pabaigoje iš namo ištraukiama temperatūra krito iki 20,9 laipsnio.
Pūsdamas 70-85 kubus iš esmės grąžina labai panašią temperatūrą 20,2-20,4 laipsnių ribose. Pūsdamas 130-140 kubų taip pat grąžino vienodą temperatūrą 19,2 laipsnio.
Ar verta didinti pirmą greitį nuo 70 kubų iki 80-85 kubų? Koks antras greitis geresnis: 130 ar 140 kubų?
Padėkit apsispręsti dėl rekuperatoriaus, nes jau būtinai reikia artimiausiu metu montuotis. Biudžetas iki 1500. Realiai renkuosi tarp Amalvos ir Atrea Amalvos naujas modelis, pultas 6.1 - tikėtina, kažkiek bus aptvarkyti senesnių modelių "bugai". Pliusas, kad turėtų ne tiek sausinti orą kaip plokštelinis. Tik klausimas dėl naudingumo, nes kiek apie jį rašė komentaruose Bango bloge tai neblizga.. Atrea tikėtina naudingumas bus tikrai didesnis. Tik manau labai sausins orą. Ir klausimas kaip dėl užšalinėjimo, nes atstovai teigia kad jam nereikia jokių šildytuvų ir niekas neapšala, bet aš kažkaip tuo netikiu..
Sapnuose neapsala, jeigu nėra teno, bus vien disbalansas žiemą. Ir labai didelis, prie didesnio minuso visai gali sustoti. Ploksteliniai mūsų klimatui tik su tenu arba viska per žemės silumokaiti padavinėti.
Tos pačios kategorijos plokštelinis daug daugiau elektros ris žiemą nei rotorinis, jei turi teną, o jei teno nėra, tai prie didesnių šalčių iš viso nedirbs.
Nesilyginkit į Cibulio brangesnįjį modelį, ten automatika vienareikšmiškai protingesnė, nei pigaus priešpriešinių srautų egzemplioriaus.