Vat atsiverčiau komercinį pasiūlymą:
"Sklendė su pavara AGUJ 125M - vnt - 213.00 Lt"
Čia jau tiksli kaina, nors pirkau ne iš šį komercinį pasiūlymą pateikusių ir įtariu kad pigiau, taigi, to meto kaina - 62
QUOTE(mintas @ 2018 03 05, 22:39)
Nu va, mano rekupas tiekdamas gerokai aukštesnę temperatūrą (tad nekreipkim dėmesio į srautų neatitikimus), surijo ~40 daugiau per metus. Vadinasi 1000 atsipirks 1000/40 per 25 metus :O. Nėra daug. Nors rekupas tiek laiko ir neištemps, užsilenks greičiau, nei spės atsipirkti. Bet vis tiek nedaug metų.
Mintai, tu visus savo namo sprendimus įvertinai naudos-pinigų santykiu? Jau kartą sakiau, kad tuo metu, kai tu gavai statybos leidimą, galėjai jei ne C, tai B klasės namą statyti. Būtum daug pinigų šiltinimui, sandarumui ir t.t. sutaupęs. Ar jie atsipirks?
Be to kartais daiktai perkami ne dėl atsipirkimo, o N kitų priežasčių - komforto, dizaino, prestižo, sutaupymo ir t.t. Aš "Zehnderį" rinkausi dėl jo efektyvumo, nes norėjau išlaužti itin pigiai eksploatuojamą namą. Geoterminį irgi rinkausi dėl to, kad jo COP aukštesnis nei orinukų. Galutinis rezultatas rodo, kad sprendimai pasiteisino - namas tikrai pigiai eksploatuojamas. Taip pat manau, kad mano pasirinkimai gana logiški ir tikrai nėra brangūs.
Papildyta:
QUOTE(silainiai @ 2018 03 05, 22:44)
O kur dar vos ne kasmetinės naujovės?
Naujų rekuperatorių kas metai nebūna. Naują modelį išleidžia kas 5-7 metus, jei ne dar ilgiau.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 03 05, 22:46)
Vat atsiverčiau komercinį pasiūlymą:
Čia jau tiksli kaina, nors pirkau ne iš šį komercinį pasiūlymą pateikusių ir įtariu kad pigiau, taigi, to meto kaina - 62
Perki pigų rotocinį ir tada tiuninguoji ortakyną, kad 7-8 val. per parą vėdintum tik pusę namo. Vadinasi, pripažįsti, kad rotacinis stipriai švaisto namo šilumą, nes jo efektyvumas mažas.
Įtariu dabar sklendžių kaina tikrai dvigubai didesnė. O tai reiškia apie 100-120 eurų. Kiek vienetų reikia? Taigi "Zehnderio" atsipirkimas jau trumpėja.
QUOTE(cibulis @ 2018 03 05, 21:52)
visus savo namo sprendimus įvertinai naudos-pinigų santykiu? ... Būtum daug pinigų šiltinimui, sandarumui ir t.t. sutaupęs. Ar jie atsipirks?
Be to kartais daiktai perkami ne dėl atsipirkimo, o N kitų priežasčių - komforto, dizaino, prestižo, sutaupymo ir t.t.
Be to kartais daiktai perkami ne dėl atsipirkimo, o N kitų priežasčių - komforto, dizaino, prestižo, sutaupymo ir t.t.
Nenoriu pradėti naujo fleimo, bet Cibuli, pasiskaityk ką parašei.
Taip vertinu daug dalykų naudos-pinigų santykiu, bet mano didesnės sąskaitos už rekupą buvo ne dėl naudos-pinigų kaip pats išsireiškei (paprastai tai vadinama kainos/kokybės santykis), o dėl didesnio komforto. Tavo rekupas tiekė maksimum 19°C orą, o mano rekupas tiekė ne mažesnės temperatūros nei 23°C. Kur čia didesnė kokybė, arba kur kaina-nauda?
Pričiom man mažinti apšiltinimo sluoksnį? Aš manai daugiau moku, už tuo pat metu gavusius statybų leidimus ir pasistačiusius granulinius katilus? Perlenki Cibuli, oi perlenki. Mano kiekviena į statybas išleista kapeika atsipirko.
QUOTE(gediminas_ @ 2018 03 05, 14:25)
Dėkui, mintai, už atsakymą. Turbūt jau esi rašęs, bet patenkintas sprendimu recirkuliacinio gartraukio? Antrą kartą darytum taip pat?
Aš darysiu recirkuliacinį, bet virtuvėje bus atšokantis OVR jungiklis, kuris nustatytą laiką suks rekupa maksimaliu greičiu. Berods spustelėjus 2 kartus - galimas antras - ilgesnis - laikas. Manau man to pilnai pakaks - turėjome recirkuliacinį bute be rekupo ir nekvepėjo nakai nei blynais, nei žuvimi.
QUOTE(cibulis @ 2018 03 05, 21:57)
Vadinasi, pripažįsti, kad rotacinis stipriai švaisto namo šilumą, nes jo efektyvumas mažas.
O kam man tai pripažinti, kai net gamintojų pateiktose techninėse charakteristikose rotacinių įrenginių temperatūrinis NVK yra mažesnis už plokštelinių.
Jei pameni, fleimas buvo ne apie rotorinių rekupų žemesnį NVK, o apie tai, kad rotoriniai rekupai ir per didžiausius šalčius gali dirbti be jokio elektrinio teno ir tokiu atveju, (pabrėžiu - per šalčius) rotorinių rekupų eksploataciniai kaštai bus mažesni už našiausio plokštelinio įrenginio nepriklausomai nuo to, kokio rekupo NVK aukštesnis.
QUOTE(mintas @ 2018 03 05, 22:58)
Nenoriu pradėti naujo fleimo, bet Cibuli, pasiskaityk ką parašei.
Taip vertinu daug dalykų naudos-pinigų santykiu, bet mano didesnės sąskaitos už rekupą buvo ne dėl naudos-pinigų kaip pats išsireiškei (paprastai tai vadinama kainos/kokybės santykis), o dėl didesnio komforto. Tavo rekupas tiekė maksimum 19°C orą, o mano rekupas tiekė ne mažesnės temperatūros nei 23°C. Kur čia didesnė kokybė, arba kur kaina-nauda?
Pričiom man mažinti apšiltinimo sluoksnį? Aš manai daugiau moku, už tuo pat metu gavusius statybų leidimus ir pasistačiusius granulinius katilus? Perlenki Cibuli, oi perlenki. Mano kiekviena į statybas išleista kapeika atsipirko.
Aš gi ne apie didesnes tavo sąskaitas dabar kalbu. Kaip tu vėl viską suveli. Čia buvo kalba ar verta už "Zehnderį" mokėti 1000 eurų daugiau. Tai ir pasakiau, kad rotacininkas Mintas nėra patenkintas savo rekupų, kuris realiai pučia 12-15 laipsnių ir visaip jį tiuninguoja, pvz., statys sklendes ir vaikys dar mažesnį oro kiekį, nors ir taip varinėja tik 120 kubų.
Pričiom tu pričiom... B klasės namą su granuliniu tikrai būtų pigiau pastatyti ir jis atitiktų tavo rotacinį įrenginį. Bet kažkodėl namo apšiltinimui negailėjai pinigų, netgi tinginio pečių - geoterminį pasistatei. Tai kodėl aš negaliu nusipirkti brangesnio "Zehnderio"? Kiekvienas savaip supranta komfortą.
QUOTE(cibulis @ 2018 03 05, 21:57)
Įtariu dabar sklendžių kaina tikrai dvigubai didesnė.
Pas tave lankstūs ortakiai ir į svetainę eina 3 atšakos, tad reiškia reikėtų 3vnt sklendžių su pavaromis, tad lankščių ortakių atveju, toks dalykas kaip zonų atjunginėjimo įrengimas ir nauda iš to turėtų būti keblesnis klausimas, nei skardos atveju.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2018 03 05, 22:14)
B klasės namą su granuliniu tikrai būtų pigiau pastatyti ir jis atitiktų tavo rotacinį įrenginį.
Tai vadinasi aš namą stačiau ne kaina-nauda santykį žiūrėdamas?
Ne, Zenderio nepirkčiau jokiais būdais.
QUOTE(mintas @ 2018 03 05, 22:06)
O
....
....
QUOTE(cibulis @ 2018 03 05, 22:14)
Aš ...
Vėl prasideda...
QUOTE(mintas @ 2018 03 05, 23:17)
Pas tave lankstūs ortakiai ir į svetainę eina 3 atšakos, tad reiškia reikėtų 3vnt sklendžių su pavaromis, tad lankščių ortakių atveju, toks dalykas kaip zonų atjunginėjimo įrengimas ir nauda iš to turėtų būti keblesnis klausimas, nei skardos atveju.
O kur tas sklendes statyti? Prie pat kolektorinės dėžės, ant vamzdžio, prieš pat difuzorių? Be svetainės 3 difuzorių, dar yra svečių kambarys - 1 difuzorius. O tai pirmame aukšte ištraukimo nereikia uždaryti? Aš rytoj paklausiu, gal lansktiems ortakiams yra kitokių sprendimų. Beje, srauto mažinimui yra speciali medžiaga ne į difuzoriaus dėžę, o į patį ortakį. Viskas pagalvota.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 03 05, 23:17)
Ne, Zenderio nepirkčiau jokiais būdais.
A++ klasės namui reikalingas rekuperatorius, kurio naudingumas 90 proc. ir daugiau. Visi gamintojai skelbia, kad jų įrenginių našumas virš 90 ir siekia 95 proc. Realus toks nėra. Ir elektros sąnaudos kubui turi būti mažos. Realiai rotaciniai įrenginiai, kokie jie yra dabar netinka A++ klasės namui, nes jų efektyvumas per prastas. Įdomu ar sugebės patobulinti, ar tiesiog popieriuose NVK grąžinsis. Aš tau ir nesiūlau pirkti. Kiekvienas pats sprendžia, ko jam reikia.
QUOTE(cibulis @ 2018 03 05, 22:26)
A++ klasės namui
Aš stačiau vadovaudamasis PN namo idėja. Ne reikalavimais, o idėja.
Man visai neįdomūs jokie A, A+ ar A++ reikalavimai, ar net PN reikalavimai, tai turėjai suprasti iš mano energinio naudingumo sertifikato.
Man patiko idėja, jos ir laikiausi, o ne reikalavimai, kurie man kartais rodėsi kvaili. Man pasisekė, kad statybų leidimą gavau, tada, kada nereikėjo atsižvelgti į reikalavimus, su kuriais aš nesutikau.
Pavyzdžiui A++ namui reikalingos saulės baterijos. Nu nesąmonė jas dabar dėti. Bet dėsiu, kai manysiu, kad tai man yra patrauklu, vis tik spėju, kad tai bus ne greičiau, kaip po 3-5 metų.
QUOTE(mintas @ 2018 03 05, 23:33)
Man visai neįdomūs jokie A, A+ ar A++ reikalavimai, ar net PN reikalavimai, tai turėjai suprasti iš mano energinio naudingumo sertifikato.
Man patiko idėja, jos ir laikiausi, o ne reikalavimai, kurie man kartais rodėsi kvaili. Man pasisekė, kad statybų leidimą gavau, tada, kada nereikėjo atsižvelgti į reikalavimus, su kuriais aš nesutikau.
Pavyzdžiui A++ namui reikalingos saulės baterijos. Nu nesąmonė jas dabar dėti. Bet dėsiu, kai manysiu, kad tai man yra patrauklu, vis tik spėju, kad tai bus ne greičiau, kaip po 3-5 metų.
Mintai, tau dėmesio trūksta? Nieks čia apie tave nekalba. Aš sakau, kad tokie rotaciniai įrengiai, kokie yra dabar, per prasti A++ klasės namui. Tokius namus žmonės privalės statyti 2021 m. Niekas čia apie tave nekalba. Nebūk narcizas ir visur vien apie save negalvok. Jau rimtai baigi užknisti su tuo paranojiniu požiūriu. Niekas prie tavęs nesikabinėja.
QUOTE(mintas @ 2018 03 05, 23:33)
A++ ir sulės baterijos, tai jau gyvenimo filosofija ir jau "aktivus" namas ;) dar turi ir elektromobilis stovėti kieme ;)
Saulės baterija galima bus dėti, kai parama normali bus. Deja kol kas jos nėra...
Kai tik atsiras - iš karto. Gal iki to laiko ir Tesla Powerbank atpigs