QUOTE(Noa @ 2016 10 18, 16:35)
Užsirašau, neimti pinotekso.
man sunku su beicais, aš su jais nesusidūrus. Aš susidūrus tik su guašu
man sunku su beicais, aš su jais nesusidūrus. Aš susidūrus tik su guašu
nu, ok. Be lyrinių nukrypimų.
Beicas. Yra seniuose kibiriukas ar 2 eurai. kažkoks lietuviškas paprastasis. Va šitas Litro ten pilnos akys. pasiimat kokio norisi atspalvio, nors ir ąžuolo. ir dar jį skiesti galima. Išbandytas reikalas. patuonuojat nors ir teptuku. Jeigu patrinsit iš karto su skuduriuku - atspalvis gausis šiek tiek švelnesnis. Patarčiau pasibandyti ant kokio medienos gabaliuko. Manau kad liko kokių nors lentų nuo griovimo. Galit dėt 2 ar tris sluoksnius - spalva intensyvės. Su juo matysis visa medžio struktūra, bet nebus pušis. Pušis bus, bet spalviškai bus kaip ąžuolas ar ką tik pasirinksit. Ir viskas. papildomai galite palakuoti, tada dėžė kažkiek blizgės ir lengviau valysis, bei malonesnė lietimui bus. Lakas man labai šitas patiko
Dar kitas variantas, kad galite dar nubeicavus lengvai paviršių pašveisti. Tai prasišveis šviesesnė mediena ir vaizdas bus tarsi tai dėžei jau tiek pat, kiek tam namui. Galima lakuot, taip medis ne taip greitai nisisčiupinės nuo rankų.
jeigu vis dėlto nereikia jokių medžio tekstūrų, tai imate pilnai dengiančią emalę medžiui ir nutepate. viskas. Bus kažkokia spalva. Arba galite pasidaryti kaip tos įkeltos dėžės buvo. Pradžioje nutepate tamsesniais dažais, išdžiūvus - baltais. Tada kampus, kraštus ar net visą plokštumą pašveičiate, kur stipriau, kur silpniau, kad nusišveistų tas baltas ir išlystu tamsus, kur noris pasiliktų tik baltas. Šveitimui naudokite šveitimo kempinėles kokio 150 grūdo, arba paprastu šlifavimo popieriumi. Emaliniai dažai būna atsapresni valymui, tai lakuoti tikrai nebūtina.
Su pinoteksu padarysite tą patį, tik jis yra impregnantas, ne beicas. Jis truputi kitaip veikia, stipriau geriasi ir nežinau ar jis vandens pagrindu būna. Aš su juo (skaidriu) ištepiau lauko baldus, kokius 7 ar 8 sluoksnius, tai man kieme prastovėjo kokius 5 metus kaip nauji, paskui vietom pradėjo lysti patamsėjimai. rezultatas buvo kaip lakuotos medienos, bet geriau.
pati paeksperimentuokite ir pamatysite, kaip viskas lengva. Ti primygtinaisiūlau paprašyti vyro, kad atneštų lentučiu pasibandymams. Aišku jos turi būti nušveistos.
Kaip reg minėjo, su trafaretais yra labai geras dalykas. Aš juos darausi pati. Susirandi kažkokį šriftyą, ar visą užrašą iš interneto, atsispausdini ir išsikerpi ant storesnio popieriaus. prisiklijuoji su lipnia juosta ir nupurški su belekokiais purškiamais dažais. Nors ir blizgančiais. Arba jeigiu neturiu po ranka balionelio - voliuku pavolioji ir gaunasi tas pats, tik ilgiau.
viskas, einu gult