Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikos ir provanso dvelksmas interjere

QUOTE(Noa @ 2016 10 18, 16:35)
Užsirašau, neimti pinotekso.

man sunku su beicais, aš su jais nesusidūrus. Aš susidūrus tik su guašu biggrin.gif

nu, ok. Be lyrinių nukrypimų.
Beicas. Yra seniuose kibiriukas ar 2 eurai. kažkoks lietuviškas paprastasis. Va šitas Litro ten pilnos akys. pasiimat kokio norisi atspalvio, nors ir ąžuolo. ir dar jį skiesti galima. Išbandytas reikalas. patuonuojat nors ir teptuku. Jeigu patrinsit iš karto su skuduriuku - atspalvis gausis šiek tiek švelnesnis. Patarčiau pasibandyti ant kokio medienos gabaliuko. Manau kad liko kokių nors lentų nuo griovimo. Galit dėt 2 ar tris sluoksnius - spalva intensyvės. Su juo matysis visa medžio struktūra, bet nebus pušis. Pušis bus, bet spalviškai bus kaip ąžuolas ar ką tik pasirinksit. Ir viskas. papildomai galite palakuoti, tada dėžė kažkiek blizgės ir lengviau valysis, bei malonesnė lietimui bus. Lakas man labai šitas patiko
Dar kitas variantas, kad galite dar nubeicavus lengvai paviršių pašveisti. Tai prasišveis šviesesnė mediena ir vaizdas bus tarsi tai dėžei jau tiek pat, kiek tam namui. Galima lakuot, taip medis ne taip greitai nisisčiupinės nuo rankų.
jeigu vis dėlto nereikia jokių medžio tekstūrų, tai imate pilnai dengiančią emalę medžiui ir nutepate. viskas. Bus kažkokia spalva. Arba galite pasidaryti kaip tos įkeltos dėžės buvo. Pradžioje nutepate tamsesniais dažais, išdžiūvus - baltais. Tada kampus, kraštus ar net visą plokštumą pašveičiate, kur stipriau, kur silpniau, kad nusišveistų tas baltas ir išlystu tamsus, kur noris pasiliktų tik baltas. Šveitimui naudokite šveitimo kempinėles kokio 150 grūdo, arba paprastu šlifavimo popieriumi. Emaliniai dažai būna atsapresni valymui, tai lakuoti tikrai nebūtina.
Su pinoteksu padarysite tą patį, tik jis yra impregnantas, ne beicas. Jis truputi kitaip veikia, stipriau geriasi ir nežinau ar jis vandens pagrindu būna. Aš su juo (skaidriu) ištepiau lauko baldus, kokius 7 ar 8 sluoksnius, tai man kieme prastovėjo kokius 5 metus kaip nauji, paskui vietom pradėjo lysti patamsėjimai. rezultatas buvo kaip lakuotos medienos, bet geriau.
pati paeksperimentuokite ir pamatysite, kaip viskas lengva. Ti primygtinaisiūlau paprašyti vyro, kad atneštų lentučiu pasibandymams. Aišku jos turi būti nušveistos.
Kaip reg minėjo, su trafaretais yra labai geras dalykas. Aš juos darausi pati. Susirandi kažkokį šriftyą, ar visą užrašą iš interneto, atsispausdini ir išsikerpi ant storesnio popieriaus. prisiklijuoji su lipnia juosta ir nupurški su belekokiais purškiamais dažais. Nors ir blizgančiais. Arba jeigiu neturiu po ranka balionelio - voliuku pavolioji ir gaunasi tas pats, tik ilgiau.

viskas, einu gult biggrin.gif
Atsakyti
Kodėl gult? Negulk, anksti dar biggrin.gif

O ką rašyt su tais trafaretais? "Puskojinės"? "Darbuotojų asmens kortelės"? "Obuoliai"? "Atsargiai, radiacija"? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 10 18, 17:17)
Kodėl gult? Negulk, anksti dar biggrin.gif

O ką rašyt su tais trafaretais? "Puskojinės"? "Darbuotojų asmens kortelės"? "Obuoliai"?  "Atsargiai, radiacija"?  biggrin.gif

mano vaikams labai reikėjo visokių armeiskų/kareiviškų bajerių. Nu ten kraujo grupė Rh(I)- ar ten kažkas panašiai, nu belekokios berniukiškos nesąmonės, ale:
user posted image
tai man negi gaila biggrin.gif Arba šiaip kokie nors skaičiai. Nesvarbu reikšmė, svarbu kokios tos raidės salvos ir kaip jos padedada iš principo metamam daiktui lauk, pasidaryti visai integruotinam dar keliem metams. Arba transformuoti iš šūdo į ... nu iš principo į kitokį šūdą biggrin.gif bet pats procesa yra kūrybinis, dalyvauja ir vaikai. Nesigauna - išmeti ir tiek mirksiukas.gif
nors jau senai bedariau kažką panašaus.

P.S. gult, bo jaučiu pareinant draugę migreną. Aš be jos - niekur biggrin.gif
Atsakyti
Ne nu, jei jau rašyt, tai norėčiau rašyt tai, ką žinau. Kitaip bus kaip tada, kai nuėjau į kažkokią jogą, ir priešais mane stovėjo sena pensinio amžiaus boba su viršsvoriu ir kultūringom pilkom kelnėm, ant kurių subinės - didelės - buvo dailus užrašas - ir didelis - Beauty Queen biggrin.gif

Bėda, kad aš ir užrašus galiu sugalvoti debiliškus biggrin.gif Mano kūryba rašytine forma irgi gali prasiveržti... Neplanuotai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 10 18, 18:09)
nu, ok. Be lyrinių nukrypimų.
...su trafaretais yra labai geras dalykas. Aš juos darausi pati. Susirandi kažkokį šriftą, ar visą užrašą iš interneto, atsispausdini ir išsikerpi ant storesnio popieriaus. prisiklijuoji su lipnia juosta ir nupurški su belekokiais purškiamais dažais. Nors ir blizgančiais. Arba jeigiu neturiu po ranka balionelio - voliuku pavolioji ir gaunasi tas pats, tik ilgiau.

Liuks idėja- būtinai bandysiu pasigaminti trafaretą. Dar nežinau ką rašysiu, bet mano nuomone geriau kažką bereikšmio, pvz mašinos numerius, kažkokius serijinius numerius ar dar ką -man juokingai atrodytų vaikino (ir ne tik) kambarys pvz su užrašu "Čia gyvena laimė", nors užrašai "Kojinės", "Trumpikės" gal nieko biggrin.gif
Dar - pinoteksas būna ir vidaus darbams, jis gal ne toks baisus - pasiūliau tiesiog todėl, kad jo galima rasti vyro garaže... bet beicas-dažyvė (aš tai galvoju, kad dažyvės , tai tokie dažai, pro kuriuos persimato medienos piešinys - gal ir klystu) geriau... Dėl lako, tai mano nuomonė griežta - nenaudoti. Jis tiesiog pakeičia pačią medieną-taip ji geriau valosi, taip ji švelnesnė - bet tai jau nebe tikras medis, o aplietas plastiku, o jeigu dar ir blizga mirksiukas.gif (nes ne visi lakai blizga) - bet tai jau niuansai...
Atsakyti
QUOTE(reg @ 2016 10 18, 19:50)
man juokingai atrodytų vaikino (ir ne tik) kambarys pvz su užrašu "Čia gyvena laimė".

Nu kodėl. Išimi dėžę, o ji pilna alaus skarbonkių. Tada supranti, kad tikrai biggrin.gif

na, bet laimė turėtų gyventi virtuvėje biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aganju @ 2016 10 18, 16:06)
Sveikos,

galima, ir aš užklausiu.

planuojamės virtuvę, kaimiško/ provansiško stiliaus.
Virtuvės komplektas - balkšvas IKEA Hittarp
http://www.ikea.com/...ph125061_s4.jpg

Lubos bus pušies dailylentės.
Jas, galvoju gal lakuosim matiniu šviesiu laku, arba vandeniniu impregnantu. Sienas, norėčiau dažyti Cappucino white ar tamsesniu atspalviu. Ką daryt, kad išvengt sviesto sviestuoto efekto, t.y. kaip suderint rusvas sienas su naturalaus medžio lubomis?

kokios sp. plyteles bus?
Atsakyti
noa, nemesk tik lentynos, mazu greitu laiku ir jos bus klasika smile.gif
http://www.southshor...tobias.html?m=1
Atsakyti
Gražių vaizdų prieš miegą 4u.gif

http://www.southshor...uff-i-love.html

http://www.southshor...ay-10716_7.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TuDa: 18 spalio 2016 - 22:17
QUOTE(Y2K @ 2016 10 18, 16:48)
Aš tai nepagaunu skirtumo tarp dažyvės ir beico. Ar čia vienas ir tas pats....

Prisiminiau, tikkurila gražios spalvos ir produktų turi visiems gyvenimo atvejams. Štai:

Ir tas jų vaškas visai nieko:) http://www.tikkurila...skas.4994.shtml
Atsakyti
QUOTE(Y2K @ 2016 10 18, 17:24)

Papildyta:
O kokios grindys? Šiaip sienas darykit ryškesnes/tamsesnes ir bus ok.
O lentučių nebus perdaug (fasadai ir lubos)?

Laba ryta. grindys ąžuolo parketo, vidutiniško šviesumo. Lentučių manau nebus per daug, nes erdvė didelė, aukštos skandinaviško stiliaus 'stoginės' lubos.
o dėl ryškesnės sienų spalvos svarstysiu, bet bijau, kad nerežtų akies, nes sienų, pereinančių į valgomąjį, plotas didelis.

QUOTE(mamaSandra @ 2016 10 18, 21:24)
kokios sp. plyteles bus?

Virtuvės sienų plytelių dairausi iš marokiško//ispaniško stiliaus mozaikinių, dar neišsirinkau, bet faktas, kad spalvų reikia gan ryškių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Y2K @ 2016 10 18, 16:48)
Aš tai nepagaunu skirtumo tarp dažyvės ir beico. Ar čia vienas ir tas pats....

nu taip, dabar tie produktai persipynę ir perdengia vienas kitą, o ir pavadinimų naujų prikurta. Kažkada, ne taip senai, tokios sąvokos kaip dažyvė neegzistavo. Iš principo beicas buvo skirtas baldams ir vidaus naudojimui, o dažyvė tai čia toks kaip impregnantas + spalva + atsparus kažkiek lauko salygom. Žodžiu viskas viename. Bet aiškios linijos nėra. Vadina dabar visi viską kaip tik nori.
Papildyta:
QUOTE(reg @ 2016 10 18, 18:50)
Dėl lako, tai mano nuomonė griežta - nenaudoti.  Jis tiesiog pakeičia pačią medieną-taip ji geriau valosi, taip ji švelnesnė - bet tai jau nebe tikras medis, o aplietas plastiku, o jeigu dar ir blizga  mirksiukas.gif  (nes ne visi lakai blizga) - bet tai jau niuansai...

pamėginkite tada nišinius produktus. Yra tokie alyvos-lakai. labai gerai dengia, atrodo beveik kaip alyvuota, o atsparumas beveik kaip lako. Viskas valosi nuo jų puikiai. Kai kas juos pilsto ir po 1ltr. Bet jau kaina ten bus ~20€/ltr ir daugiau.
Atsakyti