Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikos ir provanso dvelksmas interjere

QUOTE(Noa @ 2016 10 15, 19:23)
Bet nusipirkau aš tą kilimą Kauno antikvariate. Jau seniai buvau nužiūrėjus, bet man strigo dydis, biškį mažokas. Siaurokas. Be to, jis tas pigesnysis, Hamadan, ant tų jų nešiojamų staklių austas, užtai jie būna tokie banguotais kraštais, o man ten jeigu jis tokio dydžio, kaip yra, labai įspraust reikia - ir išeis, kad palei lovą vienur tarpas, kitur nėra tarpo.

Koki? bigsmile.gif
Nugis negalima taip daug vien rasyti ir nieko neparodyti ploja.gif
Lauksim reziume po valyklos mirksiukas.gif
Atsakyti
Jei ten kas seka, tai matė jį, mat vienas tebuvo. Na du, bet vienas tikrai mažiukas. Aš apžiūrėjau jį iš pat pradžių, bet būtent dėl kupranugario šūdo/tigro myžalų turėjau vilčių rast naują biggrin.gif Vis tiek gi, kilimas, ne kokia vaza, kurią į indaplovę sukišai ir ištraukei kaip naują... Atsižvelgiant į natūralų nusidėvėjimą biggrin.gif
Bet kai pažiūrėjau tų naujų kainas ir kokybę, tai senas + valykla ir geresni, ir pigiau kainuoja biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 17 spalio 2016 - 13:03
QUOTE(Noa @ 2016 10 15, 20:08)
Aš dabar nervinuosi dėl cheminės valyklos biggrin.gif

Žo, nunešu, o ten sako - bet žinokit, ponia, kad kilimai po valymo gali paminkštėti. Sakau, o tai ką? Sako, minkštesni pasidaryt.  Sakau, o tai yra blogai? Atsako - na, kam blogai, o kam nieko. Sakau, tai palaukit, o tai reiškia, kad jis susigadins, nenoriu, kad susigadintų? Sako, supraskit, ponia, mes nežinom. Tai imam ar neimam? Sakau, tai kad nežinau, kas tas kilimo minkštumas, aš neįsivaizduoju, kas tada jam atsitiks, kodėl minkštas kilimas blogai. Ar jis turi būti kietas? Sako, tai gal jums ir neblogai, aš tik privalau informuoti. Čia aš išvis persigandau, galvoju, blin, nu, iš vienos pusės, ką aš žinau, kas ant jo vaikščiojo, iš kitos - nenoriu sugadint biggrin.gif
Galų gale kita boba pasakė, kad gal gali kraštai pasibanguot, o gali ir nepasibanguot, gali ir išvis nieko nebūt, tada išvyniojo ir sako - bet jie jau pasibangavę! Tie kilimai tokie ir yra, jie visi tokie, nauji irgi. Tada galvoju - ai, gal blogiau vis tik nebus biggrin.gif Gal ten koks senas turkas sėdėjo, bezdėjo, tai reiktų vis tiek išvalyti biggrin.gif
Ir pridaviau.
O dabar bijau biggrin.gif

Nebijokit. Ne del sugadinimo, nes nezinau ar nesusigadins. Bet del pacio kilimo biggrin.gif

Drauge dirba tokioj firmoj, kuri prekiauja raksluosciais is Pakistano. Atveze kada dovanu man ir liepe butinai issiskalbt pties naudojant. Klausiu kam, gal kad minkstesnis butu ar pan. Tai sako: siuna tai juos Pakistane, maza ka, gal koks pakistanietis su grybelinem kojom ant jo uzlipes buvo, o tu veida i ji sluostysies.

Nuo to karto viska ka benusiperku - skalbiu. Ypac jei gaminta Pakistane tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(sazininga @ 2016 10 17, 18:30)
Nebijokit. Ne del sugadinimo, nes nezinau ar nesusigadins. Bet del pacio kilimo  biggrin.gif

Neturėtų susigadinti. Kiek stebėjau tuos rytietiškus kilimus, kur PL Allegro pardavinėja, tai deklaruoja, kad po valyklos. Reiškia niekas ten nesigadina. Bo jau neduok dieve, vienas lenkas kitam apgadintą ir dar brangų daiktą parduos biggrin.gif paskandalint tokiu atveju, jie nesikuklina.
Atsakyti
Mane labai nudžiugino mintis apie lenkišką skandalą. Užtai man lenkai ir patinka - jie kaip mes biggrin.gif

Užsisakiau dėžutes biggrin.gif Ir svarstau, kokia spalva jas reik dažyt biggrin.gif Sienos baltos, sofa ir viena siena juoda (taip pageidavo kambario gyventojas). Parketas parketinės spalvos, stalas juodas, kėdė juoda, expedit lentyna balta.

Kilimas margas, esmė raudona. Raudonai dažyt nesutinku, tai juk bus kvaila, kaip Kalėdų senelio dirbtuvės. Baltai - biesas žino, tai studentas bernas, o ne šešiametė mergytė. Juodai - gal per aštrus kontrastas... Parketo spalvos nenutaikysiu. Galvoju - gal įjungt šlangą ir nudažyt kaip mors žaliai - rudai? Tų spalvų detalių yra ir kambary, ir kilime... Pvz. senas rudas lagaminas, tarnaujantis vietoj staliuko prie sofos...
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 10 17, 22:42)
Mane labai nudžiugino mintis apie lenkišką skandalą. Užtai man lenkai ir patinka - jie kaip mes biggrin.gif

Užsisakiau dėžutes biggrin.gif Ir svarstau, kokia spalva jas reik dažyt biggrin.gif Sienos baltos, sofa ir viena siena juoda (taip pageidavo kambario gyventojas). Parketas parketinės spalvos, stalas juodas, kėdė juoda, expedit lentyna balta.

Kilimas margas, esmė raudona. Raudonai dažyt nesutinku, tai juk bus kvaila, kaip Kalėdų senelio dirbtuvės.  Baltai - biesas žino, tai studentas bernas, o ne šešiametė mergytė. Juodai - gal per aštrus kontrastas... Parketo spalvos nenutaikysiu. Galvoju - gal įjungt šlangą ir nudažyt kaip mors žaliai - rudai?  Tų spalvų detalių yra ir kambary, ir kilime... Pvz. senas rudas lagaminas, tarnaujantis vietoj staliuko prie sofos...

jeigu dėžutės medinės, parketas irgi ... nu tai palikit taip kaip yra. Nulakuokit ir viskas. ne?
o jeigu ten mediena skiriasi, tai patamsinti/pašviesinti ten visokių priemonių yra. Nes nu natūralus medis yra gražu. Neveltui parketas pas jus. Nu tai plikit ir dėžutes natūralias. Aišku, toje baltoje komodoje tos medinės dėžutės atrodys nekažkaip, kitą vertus, kokios nors žaliai rudos irgi netūrėtų būt geriau labai jau.
Arba vieną dėžutę nudažykit, ir jeigu nepatiks, tai padarys jums kitą tą vieną. Nes tie meninikai irgi ir suplėšo ir prigadina daug drobių. Per filmą rodė. Tai jeigu kokiam Picaso ne iš pirmo karto sekėsi, tai jūs kaip minimum turit rteisę sugadint kokias tris dėžutes, jei ne daugiau. Nes kitaip rizikuojat turėt ne meną, o kičą kokį nors. Nes tik kičas iš pirmo karto gaunasi, menas ilgai spardosi, kol išeina. Arba ateina. Nežinau iš tikro, bet svarbu kad pasiliktų ir neatsibostų ir visin girtų. Kaip minimum kelis mėnesius. Nes jeigu mane giria tik pusvalandį, tai aš pradedu įtarinėti dirbtinumą.
Atsakyti
Negaliu gadinti dėžučių, nes jų viena 6 eu kainuoja biggrin.gif Galiu nebent perdažyt biggrin.gif O dažyt reikia, nes parketas ąžuolinis, o dėžutės pušinės. O su beicavimu mes jau mėginim su stalu, gavosi fignia biggrin.gif

Ai, parsivešiu kilimą, padėsiu, stversiu vaikus ir galvosim biggrin.gif Nes čia kai pasakai - ai sienos baltos, grindys medinės, kilimas raudonas, dažysiu pritinkančia spalva - žaliai, tai skamba visiškai durnai biggrin.gif

O kai pradedi gilintis, kad dar ten yra gėlė žaliam vazone, žalia skulptūrėlė, gal dar kokį paveikslą įsabačinsiu - va ir išeis, kad ta žalia visai nieko. O gal neįsabačinsiu, tas vaikas nemėgsta paveikslų, bent jau tų, kurie namuose, anei nuotraukų, taigi visaip gali būt biggrin.gif Ir ta žalia ten turi būti kažkokia, žalia, ne žalia, sendinta, maišyta, kandžių suėsta, nu žo.
Man paprastai būna, kad susivaigstu viena, padarau kita ir žiūriu akis išpūtus, kaip čia taip dabar įdomiai išėjo ir kur dabar tai dėt biggrin.gif
Atsakyti
ale iš pūšies link ąžuolo galima padaryti. netgi galima pasibandyti viską ant vidinės pusės ar dugno ir įsitikinti, kad pavyko. Gaila kad neišversi dėžutės kaip kokio megztinio, nu bet įsivaizduoti galima.
Aj, dar sugalvojau. nugi paimkit jūs pušinės lentos gabalą ir tegu jums vyras atpjauna gabaliukų kiek nors, tai jūs juos ir spalvinkite, o tai kas gausis ir patiks tai galite ir ant dėžučiu perkelti. Tai taip sutaupysit kažkiek €. Nors tikri menininkai pinigų neskaičiuoja ir pasitiki savim nuo pirmos iki paskutinės minutės. Ir jeigu viems atrodo kad nesigavo, tai jie paprasčiausiai dar nedaaugo ir vadinasi tam daiktui reikia laiko, kad jį suprastų ir aplinkiniai. Kitą vertus, po 15 metų, tam vaikui jau nebreiks tų dėžučių, nors ir bus supratęs. Tik expedito naujo jau reiks. tai gal svarbu, kad vis dėlto aplinkiniai suprastų iš karto. O visokie vazonai tai turi tendenciją keistis. Ypač kai sudūžta. ir tada tokios pat spalvos nebesinori.
Dar galima jas skirtingas padaryti. kažkiek baltų, kažkiek juodų, kažkiek žalių, kažkiek raudonų. netgi patogiau taip būtų. Mama, kur mano kojines sudėjai??? Raudonoj su žaliu dėžutėj, sūneli! Ir viskas aišku. nereikia visų 25 sutikrinti. Po kiek laiko iš viršaus baltas sukeitei su patinėm juodom - ir žiūrėk kambarys jau nušvitęs kitaip.
Ir dažyt galimo pasidėjus ant kilimo, tada kažkiek prisitaškys ir tada kilimas įgaus tokį pat atspalvį, kaip ir dėžutės. Aš nesakau, jog visi iš karto supras, bet laiui bėgant tik padėkos jums.
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 10 18, 10:56)
Negaliu gadinti dėžučių, nes jų viena 6 eu kainuoja biggrin.gif Galiu nebent perdažyt biggrin.gif O dažyt reikia, nes parketas ąžuolinis, o dėžutės pušinės. O su beicavimu mes jau mėginim su stalu, gavosi fignia biggrin.gif

Ai, parsivešiu kilimą, padėsiu, stversiu vaikus ir galvosim biggrin.gif Nes čia kai pasakai - ai sienos baltos, grindys medinės, kilimas raudonas, dažysiu pritinkančia spalva - žaliai, tai skamba visiškai durnai biggrin.gif

O kai pradedi gilintis, kad dar ten yra gėlė žaliam vazone, žalia skulptūrėlė, gal dar kokį paveikslą įsabačinsiu - va ir išeis, kad ta žalia visai nieko. O gal neįsabačinsiu, tas vaikas nemėgsta paveikslų, bent jau tų, kurie namuose, anei nuotraukų, taigi visaip gali būt biggrin.gif Ir ta žalia ten turi būti kažkokia, žalia, ne žalia, sendinta, maišyta, kandžių suėsta, nu žo.
Man paprastai būna, kad susivaigstu viena, padarau kita ir žiūriu akis išpūtus, kaip čia taip dabar įdomiai išėjo ir kur dabar tai dėt biggrin.gif

Čia kai neseniai eksperimentavau su spalvom, tai labai patiko ir maždaug atitinka pajuodinimą RAL7022, RAL7026 ir RAL7033 (jos gal į pilkumą labiau bet turi ir žalumo). Gerai skamba prie medinių grindų. Po tų eksperimentų, kilo mintis, kad tos visos techninės, tipo transformatorinių, šovinių dėžių, sovietinių tūlikų ir pan. spalvos labai neblogai įsipaišo į klasiką vietoj mergaitiškos duck egg.
Čia fainai net aprašyta, kur naudojama https://en.wikipedia...t_of_RAL_colors. Dar buvau rasdus, kad kažkuri RAL spalva (neatsimenu tiksliai kuri) šiuo metu išbaninta, už dalyvavimą WWII biggrin.gif.

Kažkada buvo mintis panašiam paveikslų nemėgėjui ant sienos pakabinti porą senų motininių plokščių .O ką, gatava instaliacija biggrin.gif Ir žalios spalvos turi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Y2K: 18 spalio 2016 - 10:45
O ką manot apie medines žaliuzes arba langines klasikiniam interjere?
Gal kas turit, lanbiausiai domina minusai.
http://www.medines-zaliuzes.lt/
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 10 18, 10:56)
Negaliu gadinti dėžučių, nes jų viena 6 eu kainuoja biggrin.gif Galiu nebent perdažyt biggrin.gif O dažyt reikia, nes parketas ąžuolinis, o dėžutės pušinės. O su beicavimu mes jau mėginim su stalu, gavosi fignia biggrin.gif ...

siūlyčiau persigalvoti - medžio spalva nebūtinai turi sutapti, o skirtingos rūšies medis gali turėti ypatingo žavesio (skirtumas išgaunamas skirtingomis dažyvėmis - kad nesigautų dryžių išmokau dažyti - dažai šepetėliu o tada skubiai ištrini skepetaite (gerai tinka seni medvilniai marškinėliai) - nes pati medžio faktūra yra tikras grožis - kam ją slėpti po dažais.
Na, o jau išdažiusi, atsisiųsčiau trafaretų iš Ebay (nes daugiau nežinau iš kur tokių gauti, gal yra ir Lietuvoje - tai paprotinkit) ir aprašinėčiau, kaip aprašomos pvz. vyno dėžės - būtų toks industrinis stilius, kuris studentui, manau, labai tiktų
Įdėsiu nuorodą apie ką kalbu, nes nuotraukų įkelt nemoku
http://www2.hm.com/e...0343521005.html

Atsakyti
Pala pala, reg, kaip tu siūlai dažyti? Taip, kad būtų ir spalva, ir faktūra?

Nu irgi variantas mastau.gif

Kol kas dar neturiu tų dėžių. Sėdžiu, mąstau smile.gif
Papildyta:
O tos pilkos rimc geros unsure.gif
Atsakyti