QUOTE(rarity @ 2016 10 05, 17:08)
Kiek teko būti hamamuose (ne naminiuose), tai ten visaip nuprausia, nušveičia, išmaudo, išplauna viską, po paskui dar išmasažuoja su aliejais. Kokios trys valandos gryno relakso.
Namie visai neįsivaizduoju. Ypač kaip visą patalpą prišildyti - kad gera būtų nuogai relaksuoti, turėtų būti virš 30 laipsnių minimum. Arba kaip su drėgme dorotis, kad visokie grybai kampuose nepradėtų augti. Visa patapla kokia tais spec danga turėtų būti padengta
Namie visai neįsivaizduoju. Ypač kaip visą patalpą prišildyti - kad gera būtų nuogai relaksuoti, turėtų būti virš 30 laipsnių minimum. Arba kaip su drėgme dorotis, kad visokie grybai kampuose nepradėtų augti. Visa patapla kokia tais spec danga turėtų būti padengta
ir dar tas stalas
jo, mintis yra, reikia dabar neskubėti ir tegu viskas susiguli. Pakeliui reiktų išsibandyti kur nors. gal net kapadokijoje, tik pirma reikia susigooglinti į kurią čia pusę ir ar toli eit
tame hamame nesunkiai atsirastų vietos ir paprastam dušui, jeigu yra toks poreikis. Drėgmė ir visi kiti reikalai - čia jau detalės. Svarbu pati idėja. Sušyla viskas ir vien nuo karšto vandens. Nesakau, jog tai nesvarbios detalės, bet priemonių yra
Papildyta:
QUOTE(rarity @ 2016 10 05, 17:35)
Papasakosite, kai/jei įsirengsite
Tikiu, kad viskas įmanoma, tik įdomu kaip realybėje tai tai atrodo ir kiek kainuoja padaryti, kad būtų kokybiškai naudojama. longger, gal vis tik sauna geriau?
Tikiu, kad viskas įmanoma, tik įdomu kaip realybėje tai tai atrodo ir kiek kainuoja padaryti, kad būtų kokybiškai naudojama. longger, gal vis tik sauna geriau?
matai, jeigu ir būtų pirtelė/šmukelė tai jokiu būdu ne sauna. Aš nesuprantu kentėjimo sauso oro virš 100°C. Nu ir kas ilgiau, o gal gali 120°C "pakelti". Kas nors pamiršo grandinėlę - ir turi randą savaitei ar ilgiau. Ne, aš tiek nepakeliu ir nejaučiu jokio malonumo ten. Mano mintyse buvo "tradicinė turkiša garinė pirtis". Tik va filosofijos joje aš įžvelgiu nedaug ir kirba man jog tai sueorpintas, sukultūrintas, sukomercintas bedvasis skolinys iš kažkur nukeltas. Todėl jis ir neturi dvasios Va hamam - jau iššūkis. Čia rimtai skamba.
- Varom i hamam?
- kurrr? O kas tas yra?
- Nežinai???? Tundra, einam, parodysiu. Už tą patį ir nugarytę man patrinsi.
va čia jau lygis o "varom į pirtelę", tai man jau čia asociasijos tokios šiokios nelabai susijusios su relaksu ir poilsiu sielai. nu bet gal mano jaunystė buvo sugadinta neteisingos kompanijos ir patirtis neteisinga. Dažnai ta pirtelė net nebūdavo užkūriama o kam?
Cobre, ačiū už inspiruojančią įdėją!