Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikos ir provanso dvelksmas interjere

QUOTE(rarity @ 2016 10 05, 17:08)
Kiek teko būti hamamuose (ne naminiuose), tai ten visaip nuprausia, nušveičia, išmaudo, išplauna viską, po paskui dar išmasažuoja su aliejais. Kokios trys valandos gryno relakso.
Namie visai neįsivaizduoju. Ypač kaip visą patalpą prišildyti - kad gera būtų nuogai relaksuoti, turėtų būti virš 30 laipsnių minimum. Arba kaip su drėgme dorotis, kad visokie grybai kampuose nepradėtų augti. Visa patapla kokia tais spec danga turėtų būti padengta

drinks_cheers.gif
ir dar tas stalas wub.gif
jo, mintis yra, reikia dabar neskubėti ir tegu viskas susiguli. Pakeliui reiktų išsibandyti kur nors. gal net kapadokijoje, tik pirma reikia susigooglinti į kurią čia pusę ir ar toli eit biggrin.gif
tame hamame nesunkiai atsirastų vietos ir paprastam dušui, jeigu yra toks poreikis. Drėgmė ir visi kiti reikalai - čia jau detalės. Svarbu pati idėja. Sušyla viskas ir vien nuo karšto vandens. Nesakau, jog tai nesvarbios detalės, bet priemonių yra 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(rarity @ 2016 10 05, 17:35)
Papasakosite, kai/jei įsirengsite smile.gif
Tikiu, kad viskas įmanoma, tik įdomu kaip realybėje tai tai atrodo ir kiek kainuoja padaryti, kad būtų kokybiškai naudojama. longger, gal vis tik sauna geriau? biggrin.gif

matai, jeigu ir būtų pirtelė/šmukelė tai jokiu būdu ne sauna. Aš nesuprantu kentėjimo sauso oro virš 100°C. Nu ir kas ilgiau, o gal gali 120°C "pakelti". Kas nors pamiršo grandinėlę - ir turi randą savaitei ar ilgiau. Ne, aš tiek nepakeliu ir nejaučiu jokio malonumo ten. Mano mintyse buvo "tradicinė turkiša garinė pirtis". Tik va filosofijos joje aš įžvelgiu nedaug ir kirba man jog tai sueorpintas, sukultūrintas, sukomercintas bedvasis skolinys iš kažkur nukeltas. Todėl jis ir neturi dvasios biggrin.gif Va hamam - jau iššūkis. Čia rimtai skamba.
- Varom i hamam?
- kurrr? O kas tas yra?
- Nežinai???? Tundra, einam, parodysiu. Už tą patį ir nugarytę man patrinsi.

va čia jau lygis biggrin.gif o "varom į pirtelę", tai man jau čia asociasijos tokios šiokios nelabai susijusios su relaksu ir poilsiu sielai. nu bet gal mano jaunystė buvo sugadinta neteisingos kompanijos ir patirtis neteisinga. Dažnai ta pirtelė net nebūdavo užkūriama biggrin.gif o kam? biggrin.gif

Cobre, ačiū už inspiruojančią įdėją!
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 10 05, 17:47)
drinks_cheers.gif
ir dar tas stalas  wub.gif
jo, mintis yra, reikia dabar neskubėti ir tegu viskas susiguli. Pakeliui reiktų išsibandyti kur nors. gal net kapadokijoje, tik pirma reikia susigooglinti į kurią čia pusę ir ar toli eit  biggrin.gif
...
- Varom i hamam?
- kurrr? O kas tas yra?
- Nežinai???? Tundra, einam, parodysiu. Už tą patį ir nugarytę man patrinsi.

Kai jau sugooglinsi, pagarsink - išbandyti oi kaip norėtųsi wub.gif
Atsakyti
rarity, tai ten esme padaryt nisa, bet nedaryti jos uzdaros. tada pageidautina marmuras suolams ir marmurinis puodas. ir kranai . viskas. galima irengti prabangiau, galima paprasciau, bet paskaiciavom ir grazi vonia kainuos tikrai ne pigiau. jokiu specialiu dalyku jai nereikia.
pradzioj mastem, kad gal reiktu elektrinius kilimelius sudeti i suolus ir grindis. bet prasiturskus hamame virs valandos, tokia mintis isgaravo savaime - prisyla nuo vandens, o nisa ir mazos pertvareles neleido silumai sklaidytis. zodziu, matem viska veiksme biggrin.gif stebejomes, kaip viskas paprasta ir efektyvu. pas mane tik vienas minusas - durys. jos trukdo igyvendinti sia ideja paprastai ir vercia ieskoti kazkokio sprendimo. jei nesumastysiu kazko paprasto ir normaliai atrodancio, kad irengti nisa, tada minties atsisakysiu.

longerr, butent, kad ta zona galima naudoti ir kaip duso zona. jei bus hamamas, tai bus ir dusas, nes pas mane ten viskas suvesta jau.
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2016 10 05, 17:55)
rarity, tai ten esme padaryt nisa, bet nedaryti jos uzdaros. tada pageidautina marmuras suolams ir marmurinis puodas. ir kranai . viskas. galima irengti prabangiau, galima paprasciau, bet paskaiciavom ir grazi vonia kainuos tikrai ne pigiau.  jokiu specialiu dalyku jai nereikia.

Tikėsimės, kad viskas pavyks ir lauksime pasirodant 4u.gif

Bet mąstau, kad greitam apsiprausimui tai neveiks - kol viskas sušils, praeis kiek laiko - 15-30 min. Tik pradėtum mėgautis, o jau reikia eiti. Ilgesniam pabuvimui ok, įtikinot biggrin.gif
Teoriškai svarstau, jei dar ne kūrenimo sezonas, bet ir nekaršta. Tada atsuku duše karštą vandenį uždarau duris ir po kelių min vos ne garinė (reikia dušą su garu nusipirkti).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rarity: 05 spalio 2016 - 18:11
QUOTE(longger @ 2016 10 05, 18:47)

matai, jeigu ir būtų pirtelė/šmukelė tai jokiu būdu ne sauna. Aš nesuprantu kentėjimo sauso oro virš 100°C. Nu ir kas ilgiau, o gal gali 120°C "pakelti".

o "varom į pirtelę", tai man jau čia asociasijos tokios šiokios nelabai susijusios su relaksu ir poilsiu sielai. nu bet gal mano jaunystė buvo sugadinta neteisingos kompanijos ir patirtis neteisinga. Dažnai ta pirtelė net nebūdavo užkūriama  biggrin.gif o kam?  biggrin.gif

Čia jau aš negaliu susiturėt - nereikia tų lietuvių ar balažin kieno sukurtų pasityčiojimų iš saunos priimti už matą. Saunos idėja išsigimė kartu su elektrinėm krosnelėm butuose. Tikra sauna - tai max. 50-60 laipsnių ir 80-100 proc. drėgmės is garo, gaunamo nuo kokios pusės tonos įkaitusių akmenų. Tarp kitko labai giminiškas dalykas lietuviškai kaimiškai pirčiai.

Man pirtis- tikras spa su aromaterapija biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(femme @ 2016 10 05, 18:10)
Čia jau aš negaliu susiturėt - nereikia tų lietuvių ar balažin kieno sukurtų pasityčiojimų  iš saunos priimti už matą. Saunos idėja išsigimė kartu su elektrinėm krosnelėm butuose. Tikra sauna - tai max. 50-60 laipsnių ir 80-100 proc. drėgmės is garo, gaunamo nuo kokios pusės tonos įkaitusių akmenų. Tarp kitko labai giminiškas dalykas lietuviškai kaimiškai pirčiai.

Man pirtis- tikras spa su aromaterapija biggrin.gif

Žodynas sako, kad sauna tai kaitinimas karštu oru, o ta kur su garais, tai gal vadinamoji rusiška. Beje, akmenis puikiai ir elektrinis pečius įkaitina

http://www.elucida.l...rciu-rusys.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rarity: 05 spalio 2016 - 18:16
QUOTE(rarity @ 2016 10 05, 19:14)
Žodynas sako, kad sauna tai kaitinimas karštu oru, o ta kur su garais, tai gal vadinamoji rusiška. Beje, akmenis puikiai ir elektrinis pečius įkaitina

Nediskutuosiu apie tai, kaip lietuviai interpretuoja saunas, nes apie autentiškas tradicines skaičiau gerus metus biggrin.gif

Yra tie elektriniai pečiai - termosai, kur akmens kiekis didesnis, tai jie dar pusėtinai atlieka savp funkciją garinti vandenį, bet vistiek nepalyginsi su malkomis kūrenama krosnim ar pečium.
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2016 10 05, 18:01)

Bet mąstau, kad greitam apsiprausimui tai neveiks - kol viskas sušils, praeis kiek laiko - 15-30 min. Tik pradėtum mėgautis, o jau reikia eiti. Ilgesniam pabuvimui ok, įtikinot biggrin.gif
Teoriškai svarstau, jei dar ne kūrenimo sezonas, bet ir nekaršta. Tada atsuku duše karštą vandenį uždarau duris ir po kelių min vos ne garinė (reikia dušą su garu nusipirkti).

jus tikriausiai neskaitot ka rasau smile.gif as isbandziau ir man tinka, kaip duso pakaitalas - vadinasi man suveike viskas taip, kaip tikejausi, kai pabandziau tai naudoti vietoj duso. ne vietoj vonios, ne vietoj pirties, o vietoj duso.. dusu as nesimegauju,todel is apsiprausimo nesitikiu didelio relakso analogisko bent jau valandai relaksinimosi. zodziu, jau rasiau smulkiau viska, pradedu kartotis stipriai smile.gif
visi skirtingi, del ko as ir mano bendrakeleiviai alpom, del to kitas purtytusi tris dienas smile.gif tiesiog keista, kad teigiate kazka, ko nepatyrete tam, kuris isbande. as ivertinau savo poreikius ir potyrius, nedrisciau sakyti, kad tai atitinka poreikius ir potyrius likusios zmonijos dalies. Man silta, o kitas gal drebetu. man patogu, o kitam grizimas i akmens amziu.
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2016 10 05, 18:36)
jus tikriausiai neskaitot ka rasau smile.gif

Cobre, relax. Jūs išbandėte, Jums tinka ir tai yra nuostabu. Mintį paleidote į viešą erdvę, man kyla asociacijos, aš jas išsakau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 10 05, 17:47)
va čia jau lygis  biggrin.gif o "varom į pirtelę", tai man jau čia asociasijos tokios šiokios nelabai susijusios su relaksu ir poilsiu sielai. nu bet gal mano jaunystė buvo sugadinta neteisingos kompanijos ir patirtis neteisinga. Dažnai ta pirtelė net nebūdavo užkūriama  biggrin.gif o kam?  biggrin.gif

Cobre, ačiū už inspiruojančią įdėją!

i sveikata

pirtis jau kas kita. man atrodo, kad daugiau prisiruosimo pirciai reikia

o cia susimanei, penkios mnutes ir jau relaksas wub.gif ir pigu, nes vandens daug neisnaudoji, jokiu kaitinimu. pabandziu realiai, jau gal ir zinotum ar norisi papildomu kaitinimu ar ne, tada ga ir tie kilimeliai kazka duotu. nors realiai tai siltas marmuras patampa greitai, o karstesnis irgi be problemu pasidaro. tik ar butent tiek karscio, kiek buna nuo karsto vandens, ir tiek garu yra tikimasi, tai nepabandes juk negali zinoti, todel taip is lempos daryti nedrisciau.

va taip mazdaug reikalas vyksta

user posted image
user posted image
user posted image

cia irgi nedidelis, bet ir ne mazylis hamamas

http://www.albarnous...04-1024x819.jpg

cia maziukas namuose. kaip sakiau, yra padaroma nisa.

https://s-media-cach...0d5803f0140.jpg

situo hamamu as naudojausi
user posted image

o cia as ruosiuosi veiksmui, sildau suoliuka ax.gif

user posted image
Atsakyti
Labas vakaras, žiūriu apie pirtis kalba eina, fanatikė esu, grišiu atgal paskaityt..o dabar kol nepamiršau savo reikalo...aš noriu kažko tokio, bet nesuprantu -aš to magnetinių dažų principo, tie dažai tepas ant fanieros paprastos ir tada poto prie jų kimba magnetukai? o jei iškart imi plieninį lakštą, tada jau nereikia magnetinių dažų?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2016 10 05, 19:52)
o cia as ruosiuosi veiksmui, sildau suoliuka  ax.gif

Wau, Cobre wub.gif
Atsakyti