Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikos ir provanso dvelksmas interjere

QUOTE(Noa @ 2016 10 05, 15:46)
Cobre, o tai tada tau ne geriau į hamamą keisti ne vonią, o dušą? Ar labai jau ten pažeistų tau įsitikinimus dar dušas?  Visa kita - kabina, bliūdas, suolas, du kranai - dušui nemaišytų, jis sau tykiai būtų kur kampe. Ateitų koks vyras, kuriam nereikia daug procedūrų, apsipiltų ir išeitų. Dar jam būtų patogiau, nes vietos daugiau.  O su tuo hamamu gi žaidimas. Bet jei užsinorėsi vonios, o jos nėr? Vonia gi visai kas kita, negu dušas ar hamamas.

Aš va dabar pasiaukojau ir leidau daryti vonią antram aukšte. Kuris dar net nepradėtas. Tai iš vonios turiu tik įvadą, viskas. Ir bbz kiek be jos gyvensiu. Tai man labai nepatinka tai. KIta vertus, jeigu pas jus šeimoj vonia nėra mėgiama ir naudojama, jeigu jūs jos nepasigesit vis viena, tada tik gargaras...

taip viskas sudeliota jau, kad dusas yra numatyta ir viskas jau suvesta pirmam aukste. ir ta patalpele mazyte. dusas, kriaukle ir tulikas. ten ta vieta praktiskai isprievartauji, kad dusas butu. o labai jau patogu pirmam ji tureti, nes tarkim atvarei po bulviakasio ir tiesiai pro duris i dusa, o tada jau i kambarius visas svarus. arba is krepsinio aiksteles tiesiai i dusa smile.gif prie geriausiu noru hamamiukstis, net mizernas, ten niekaip netelpa. na niekaip.
tada antram aukste vonia numatyta. bet patalpa irgi tokia, kad viskas puikiai telpa, bet jau i sona labai neprifantazuosi. tai arba vonia, arba dusas, arba hamamas su dusu, nes neprotinga ten daryti tik hamama, kai dar ir dusas puikiai isiprojektuoja. tai vat. o su hahamu zaidimo nera, nebent aplamai jis netinka. taip, kaip man netinka dusas ir naudojuosi juo tik ypatingais atvejais ir neturint kito pasirinkimo. as net greituoju budu, bet vistiek i vonia lendu ax.gif tai kai antram kaime grizdavom nuo juros, tai as hamamu naudodavausi, nes man maloniau ir patogiau, tiesiog suola tik maloniai susildydavau, uzpylus 3-4 bliudelius karsto vandens. o toliau jau gretuteliai viskas. tas man ir patiko, kad patogus ir universalus reikalas, nera taip, kad jei negali skirti keliu valandu, tai ir lieki nesiprauses. galima viens du, o galima ir vakaroti su atvesintu vynu ir vynuogem. o galima su brangiausiuoju procedurintis, o galima ir su drauge - visaip kaip galima biggrin.gif
jauciuosi jau kaip ir pripasakojusi detaliai viska. dabar beliks stebeti, ar zlugs mano fantazijos, ar ne smile.gif jei zlugs, tai didziai nepergyvenu, nes vonia irgi geras isradimas.
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2016 10 05, 17:11)
suola tik maloniai susildydavau, uzpylus 3-4 bliudelius karsto vandens. o toliau jau gretuteliai viskas. tas man ir patiko, kad patogus ir universalus reikalas, nera taip, kad jei negali skirti keliu valandu, tai ir lieki nesiprauses.

O kaip tame hamame galvą išsiplauti ir muilus nuo kūno gerai nuskalauti? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2016 10 05, 16:11)
taip viskas sudeliota jau, kad dusas yra numatyta ir viskas jau suvesta pirmam aukste. ir ta patalpele mazyte. dusas, kriaukle ir tulikas. ten ta vieta praktiskai isprievartauji, kad dusas butu. o labai jau patogu pirmam ji tureti, nes tarkim atvarei po bulviakasio ir tiesiai pro duris i dusa, o tada jau i kambarius visas svarus. arba is krepsinio aiksteles tiesiai i dusa smile.gif  prie geriausiu noru hamamiukstis, net mizernas, ten niekaip netelpa. na niekaip.
tada antram aukste vonia numatyta. bet patalpa irgi tokia, kad viskas puikiai telpa, bet jau i sona labai neprifantazuosi. tai arba vonia, arba dusas, arba hamamas su dusu, nes neprotinga ten daryti tik hamama, kai dar ir dusas puikiai isiprojektuoja.  tai vat. o su hahamu zaidimo nera, nebent aplamai jis netinka. taip, kaip man netinka dusas ir naudojuosi juo tik ypatingais atvejais ir neturint kito pasirinkimo. as net greituoju budu, bet vistiek i vonia lendu  ax.gif  tai kai antram kaime grizdavom nuo juros, tai as hamamu naudodavausi, nes man maloniau ir patogiau, tiesiog suola tik maloniai susildydavau, uzpylus 3-4 bliudelius karsto vandens. o toliau jau gretuteliai viskas. tas man ir patiko, kad patogus ir universalus reikalas, nera taip, kad jei negali skirti keliu valandu, tai ir lieki nesiprauses. galima viens du, o galima ir vakaroti su atvesintu vynu ir vynuogem.  o galima su brangiausiuoju procedurintis, o galima ir su drauge - visaip kaip galima  biggrin.gif 
jauciuosi jau kaip ir pripasakojusi detaliai viska. dabar beliks stebeti, ar zlugs mano fantazijos, ar ne  smile.gif  jei zlugs, tai didziai nepergyvenu, nes vonia irgi geras isradimas.

nu jau užsinorėjau rolleyes.gif taip skaniai papasakojai rolleyes.gif
pas mumi yra kampas be aiškios paskirties. Nu kokie 10-12m², o gal tik 9, nepamenu gerai. Nu tai jeigu aš ten nieko nesugalvosiu, tai bus ten bordakas, retsykiais paverčiamas kokia skalbinių džiovykla ir visokių gražtelių/varžtelių/dažų likučių/šiaip šūdelių visokių karalystė. Nu ir man visą laiką kirbėjo va kokį mini namų spa ar bent jau link to ten pasidaryti. nes ir nereikia nieko aukoti, dušas yra, ten kur yra, vonia irgi užėmusi savo vietą ir niekas niekam netrukdo. Kadangi nieko rimto į galvą neatėjo, o bordakėlio nesinori, tai jau galvojau kokią pirtelę-šūdelę-būdelę pasidaryti. Vietos kaip ir yra, bet kaip ir nelabai, nes jei nori džiakudzi makudzi - jau kaip ir nebetelpi. Tik kad ta pirtelė paskui nebūtų tas pats bordakėlis, kuriuo niekas nesinaudoja. Nes bo teoriškai ją mėgstam, bet ant kiek ja praktiška darytis - nežinau. Nu ir čia jūs tik BAC su savo home edition of the hamam hmm.gif ir va galvoju, o kodėl gi ne????
Atsakyti
QUOTE(femme @ 2016 10 05, 16:24)
O kaip tame hamame galvą išsiplauti ir muilus nuo kūno gerai nuskalauti? unsure.gif

taip pat, kaip tai daro ir dideliam hamame smile.gif bliudukas juk tam ir yra smile.gif siaip tai sitas hamamas, tai nera kaip musu pirtys, kai esme karstu oru iskaitinti kuna, kad jis prakaituotu. cia naudojamas vanduo. karstas, siltas, saltas. baigiama butinai saltu. poros atveriamos su karstu. siuolaikiniuose hamamuose, kad viskas vyktu sparciau, nuvaroma i saunas. bet cia jau fuflo, realiai taip neturi buti.
Atsakyti

semi kaušą vandens iš to dubens ir pili ant savęs. Nori ant kojų, nori ant nugaros, nori ant galvos. O viskas bėga ir nubėga į trapą. Va mane muilino ant to šilto stalo, tai labai patiko wub.gif paskui dar po visko įtrynė aliejais visokiais. Kokias 45 minutes trynė. Net nežinojau, jog tiek odos turiu lotuliukas.gif sakau gal tame hamame išsitampiau kiek lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 10 05, 17:35)
semi kaušą vandens iš to dubens ir pili ant savęs.

Nu gal ir smagu biggrin.gif
Tik jau su greitu nusiprausimu man čia nelabai siejasi, visi tie porų atsivėrimai...
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 10 05, 16:31)
Nu ir čia jūs tik BAC su savo home edition of the hamam  hmm.gif ir va galvoju, o kodėl gi ne????

todel, kad nebandziusi. ir nezinai ar tau (tikiuosi galima tujinti, nes kazkaip norisi su pastoviom bendrautojom familiariau bendraut smile.gif )patiks. ar naudosi, kam naudosi. as vien is pasakojimu nedrisciau daryt. man atrodo, kad daug protingiau noreti i kapadokija nuvaryt. o ten ir tas hamamas prie to pacio juk biggrin.gif as tai jau matau, kaip ten ir pasipilinguoji, ir greituoju budu pasiturskiu, ir koki zurnaleli pavartau, ir vynelis, ir losjonai, ir nagai-ragai sutvarkyti, kai nesimaudau, tai epiliacija ten irgi patogu darytis. nu zodziu, jau matau, kaip mano dienos ir naktys prabega neislendant is hamamo biggrin.gif. ir praustis atsisedus man patogu labai. o vonioj turiu atsistot tam procesui - man gulet smagu, o stai prieinu iki sveitimusi ir nepatogu., baigesi malonumai ir prasidejo darbas, viskas susigadina. o su amzium ta vonia bus dar nepatogiau. taip, kad as matau ne tik suolelius ir bliudus, as matau, kaip realiai man tas visas reikalas reikalingas ir naudojamas bus.
Papildyta:
QUOTE(femme @ 2016 10 05, 16:39)
Nu gal ir smagu biggrin.gif
Tik jau su greitu nusiprausimu man čia nelabai siejasi, visi tie porų atsivėrimai...

o duse manai labiau atsiveria, jei nori greitukiskai? smile.gif tai jei nori tiesiog greit nusipraust, tai gali ta padaryt, man, kaip nemegstanciai duso, tai buvo atradimas. pasirodo patogu. o jei nori atsiverineti kazka, tada jau pamazele, kaip ir gulinejant vonioje smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 05 spalio 2016 - 16:43
QUOTE(Cobre @ 2016 10 05, 17:46)
o duse manai labiau atsiveria, jei nori greitukiskai? smile.gif  tai jei nori tiesiog greit nusipraust, tai gali ta padaryt, man, kaip nemegstanciai duso, tai buvo atradimas. pasirodo patogu. o jei nori atsiverineti kazka, tada jau pamazele, kaip ir gulinejant vonioje smile.gif

Tai aš suvokiu, kad man čia būtų alternatyva voniai, bet ne dušui smile.gif įlindai, atsukai karštą vandenį ir išlindai po 3 min., o čia jau su tais bliūdeliais greitai nebent sėdimąją nusiplaut biggrin.gif

Bet aš irgi lėtų procedūrų megėja, tai ir klausinėju bandydama pajausti proceso niuansus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(femme @ 2016 10 05, 16:50)
Tai aš suvokiu, kad man čia būtų alternatyva voniai, bet ne dušui smile.gif įlindai, atsukai karštą vandenį ir išlindai po 3 min., o čia jau su tais bliūdeliais greitai nebent sėdimąją nusiplaut biggrin.gif

Bet aš irgi lėtų procedūrų megėja, tai ir klausinėju bandydama pajausti proceso niuansus smile.gif

as ir sakau, kad visi tie reikalai turi buti paciu isbandyti. plius, reiktu ta isbandyti teisingoje vietoje, nes sakau, antras hamamas manes nesuzavejo. buo naudotis patogu, bet niuansai visi tokie, kad jei analogiska daryti, tai mazumele viskas ne taip gerai butu. todel as dvi patirtis sujungusi bandysiu viena reikala sudelioti. jau sakiau, kad prausimasis, skiriama laiko trukme, karstumo poreikis ir t.t., viskas labai individualu, todel reikia spresti pritaikant viska sau. as vien galva 5 minutes plaunu smile.gif. tai man dusas per tris niekaip nesigauna smile.gif tai su savo pripratimais man laiko uzeme prausimasis tame kampelyje tiek, kiek ir duse. o duso as nemegstu smile.gif
jau kaip ir kartojames savo kalbose mirksiukas.gif
Atsakyti

Kiek teko būti hamamuose (ne naminiuose), tai ten visaip nuprausia, nušveičia, išmaudo, išplauna viską, po paskui dar išmasažuoja su aliejais. Kokios trys valandos gryno relakso.
Namie visai neįsivaizduoju. Ypač kaip visą patalpą prišildyti - kad gera būtų nuogai relaksuoti, turėtų būti virš 30 laipsnių minimum. Arba kaip su drėgme dorotis, kad visokie grybai kampuose nepradėtų augti. Visa patapla kokia tais spec danga turėtų būti padengta
Ten gi kai prigaruoja, tai nė tų gražių vyrukų arba mergikių, kur maudo, nelabai matyt būna
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rarity: 05 spalio 2016 - 17:24
QUOTE(rarity @ 2016 10 05, 17:08)
Kiek teko būti hamamuose (ne naminiuose), tai ten visaip nuprausia, nušveičia, išmaudo, išplauna viską, po paskui dar išmasažuoja su aliejais. Kokios trys valandos gryno relakso.
Namie visai neįsivaizduoju. Ypač kaip visą patalpą prišildyti - kad gera būtų nuogai relaksuoti, turėtų būti virš 30 laipsnių minimum. Arba kaip su drėgme dorotis, kad visokie grybai kampuose nepradėtų augti. Visa patapla kokia tais spec danga turėtų būti padengta

ir vel apie ta pati smile.gif juk jau viska parasiau smile.gif o isivaizduoti sudetinga, as irgi isivaizdavau vienaip, o realybe kita. ir jau rasiau, kad lyginti tu abieju hamamu nereikia, nes: 1. jie nelabai lyginami del dydziu ir del ju naudojimo. 2. nelyginami, nes tai, ka jus praejote, skirta turistams. jei buna turku, tai jie puikiai ten relaksuoja ir prausiasi patys, masazu ir pilingu, kuriuos atlieka darbuotojai, net neimdami. nors aisku, kad jei nores, tai ir uzsisakys sias paslaugas. tiesiog hamamas, tai nebutinai visos proceduros, kurias jus praejote. proceduros irgi gerai, tiesiog tai yra skirtingi dalykai. juk ir pas mus pirtyse ne visi vanojasi, apsipila kibirais ledinio vandens, soka i kudras ar ritinejasi sniege. bet jei turistui visa sita procesa atliktu, jis "zinotu", kaip turi buti 3. jei zmogus nepabande, tai nera ka ir kalbeti apie isivaizdavimus smile.gif o del temperaturos, tai gal neatidziai skaitete ir ziurejote, kaip turi atrodyti toks hamamas. tokioje erdveje pasiekti 30 laipsniu vieni niekai, garantuoju, kad kai maudausi vonioje, temperatura tikrai didesne nei 30 pas mane uzkyla smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2016 10 05, 17:24)
tokioje erdveje pasiekti 30 laipsniu vieni niekai, garantuoju, kad kai maudausi vonioje, temperatura tikrai didesne nei 30 pas mane uzkyla smile.gif

Papasakosite, kai/jei įsirengsite smile.gif
Tikiu, kad viskas įmanoma, tik įdomu kaip realybėje tai tai atrodo ir kiek kainuoja padaryti, kad būtų kokybiškai naudojama. longger, gal vis tik sauna geriau? biggrin.gif
Atsakyti