QUOTE(Kolumbijana @ 2016 10 02, 16:57)
AMH niekas neskyre pasidaryti, FSH tokio irgi, nebent cia yra santykis kiazkokiu hormonu? Viena kiauside pas mane net nesistimuliavo, dvi operacijos padare savo. Tai tas rezervas tikrai mazas.
Na negalėjo jums fsh netirti. Tik greičiausiai tyrė ne tą ciklą, kai stimuliavo. Tai folikulys stimuliuojantus hormonas. Jei jis būna per aukštas, tai organizmas į stimuliuojančius nereaguoja, todėl prieš ivf skiriami vaistai fsh numušti. Papasakosiu savo pavyzdį: mano viskas iki pirmo ivf buvo normūje, o po pirmojo ivf galvojau, kad tik prl išsiderino - tyriausi fsh net du kartus po pirmo ivf ir viskas buvo gerai- iki maksimalios ribos puvo labai toli, kažkur ties vidurkiu. Atvažiavau į tr ivf ir patikėti negalėjau - fsh virš normos. Turkai rekomendavo man važiuoti namo, nes, sakė niekas neaugs. Sakė, jei nepavyks, tai atsakymas, kad kaltas fsh. Panašiai ir buvo - augo tik du, kurie buvo dominuojantys, o antriniai gal šeštą stimuliacijos d pajudėjo iš vietos. Ir, aišku, antrinių nė vienas neapsivaisino. Tuo tarpu lt, kai pirmą ivf dariau, kol organizmas dar buvo šviežias ir neišderintas, tai apsivaisino visi išpunktuoti. Jei lygint tr ir lt mano ivf - tai, jei per tr fsh būtų buvęs normalus, tai embrionukų vienodą skaičių su lt būtumėm turėję. Tai va, kaip svarbu koks yra fsh stimuliacijos pradžioje