QUOTE(Linni @ 2016 10 05, 09:24)
Kur?
Baltu nemaciau
O kuo jos geresnės už paprastas? Tai kad ten ir baltų ir juodų yra kartu.
Papildyta:
Paieskojau informacijos internete:
"Viena kompanija sugalvojo atrinkti kartais pasitaikančias baltas sėklas. Per keliolika metų selekcijos būdu buvo išvesta baltoji chia.
Žinoma, marketingo prasme balta spalva itin patraukli, o maistingumo teiginiai padeda lengviau reklamuoti. Tačiau reikia turėti omenyje du dalykus:
- ji išvesta selekcijos būdu, taigi nėra originali senojo chia
- jos maistinės savybės labai mažai tesiskiria nuo juodosios.
nternete radau medikų ir kitų mokslininkų straipsnių angliškai, kur teigiama, kad maistine prasme jos praktiškai nesiskiria. Tai yra Salvia Hispanica, tos pačios botaninės rūšies mėtų šeimos augalas, kilęs iš Centrinės Amerikos. Kai kurie ekspertai mano, kad juodoji chia yra stipresnis antioksidantas (kas būtų logiška, nes tai selekcijos nepaliesta rūšis), o baltoji turi daugiau baltymų ir yra švelnesnio skonio."
http://sveikaspoziur...klause-del.html