Ne kaip groja kelsiu rudenį ja groti solo o ten arba Augusta luisa arba sumersong sodinsiu ar dar viena iš floribundos esu nuziurejus terakkota iš floribundiniu
Ne kaip groja kelsiu rudenį ja groti solo o ten arba Augusta luisa arba sumersong sodinsiu ar dar viena iš floribundos esu nuziurejus terakkota iš floribundiniu
Pas mane panaši situacija, bet aš kaltę verčiu šliužams ar kažkokiems kitiems naktiniams lapų graužikams, nes dieną nieko nerandu...
Panašu, kad tie invaziniai šliužai įsisukę. Pakrapščiau mulčą ir radau kelis nedidelius šliužus be kiauto Brrrr. Matyt jie ir ėda. Nors tikrai ant augalų nesu radus nei vieno. Fuiiii
Norit auginti namuose?
Neverta. Nebent esat pasiryzusi eksperimentams.
Tam reikia labai vėsios ir kuo šviesesns vietos. Jei turit vietą, kurioje tepmperatūra iki pavasario nekyla daugiau 5 laipsnių - gerai. Je ne - turite susitaikyt su tuo, kad laikant kambario temperatūroje stybs pabalę stiebai (nors ppavasarį juos ir galima apgenėt), per ziemą, jei per šilta ir per mazai drėgmės - apdziūvinės lapai (o gal ir stiebai, po ko tiesiog viskas baigsis labai greit), puls voratinklinė erkė. Jei pasiryztat vis tik bandyt - persodinkite į tinkamą rozėms zemę į kuo didesnį vazoną. Tikrai didelį vazoną, kuris gali net atrodyt labai neproporcingai mazam augalui. Su daug zemės. Bus reikalingi dazni purškimai drėgmei palaikyt. Tiek nuo erkių, tiek dėl to, kad išvengt nudziūvimo.
neradau temos....bet kaip ir i tema:)) padovanojio man kambarines rozytes.....ziedai ne is mazu....nsinori prarasti....nes turejiau viena..tai gan trumpai dziugino:(kaip jas reikia taisiklingai priziureti ar imanoma suslaukti ziedu kitiems metams?
Aš jas auginu įstiklintame balkone. Kaip rašė Emila, būtinai persodinu į geresnes žemes (nebūtinai į labai didelį vazoną), stengiuosi nepamiršti patręšti. Nužydėjusias nukarpau (kartais iki plikų 5-10cm stiebų). Gyvena jau ne pirmus metus. Žinoma, nežydi taip gausiai, kaip pirktinės, bet smagu net ir žiemą už lango matyti pavienius rožių žiedus. Šiuo metu vėl yra sukrautų žiedų. Taip, voratinklinės erkės jas mėgsta. Tada dažniausiai negailestingai nukerpu, palikdama tik stiebus, nupurškiu ir jos vėl atželia
Mama augindavo ir neįstiklintam