QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 06 29, 16:46)
Tai ir sakiau : eko neskaitykite. Daviau patarimą, gal kam pravers. O kitos nesinaudos ir galvos nesuks.
Tiesą sakant , mano gėlynai - ne amarų ir boružių valgykla
Netoli upelis su pakrančių bruzgynais, marš pietauti ten.
Aš amarams iki šiol kokią sunkausią chemija naudojau - tai kalio muilas, niekad nebuvo jų tiek, kad nesusitvarkyčiau. Bet patikėkit, šiais metais invazija visam sode tokia, kad iš tolo juoduoja KIEKVIENA tręšnių šaka ant naujo prieaugio, laiku nesiėmiau rimtensių nei kailio muilas priemonių, tai jau bus zalos bus, tas pats, gal kiek maziau ant rozių, raganių ir viso kito. Boruzų vien pašvilpus nepriskris. Aktaros neimsiu, bet Decis dabar jau eis į trasą, o ką daryt...
Papildyta:
QUOTE(Emvida @ 2017 06 29, 15:53)
Kad tuos amarus nesunku ir vandeniu nuplauti, ar ranka nubraukti, kam Actara nuodytis, ypač, jei rožių tik kelios dešimtys. Jei kasmet nuodysit, bus tik daugiau, juk išnyks ir naudingi vabzdžiai. O kaip tokia aplinka paveiks jus, tai neišsiaiškinsit.
Džiaukitės žiedais
.
Iš pirmo rožės žiedo ne visada galima spręsti dėl veislės atitikimo, tai ir- ar tuščiavidurė, ar trumpaamžė, kantrybės
.
Plauti turbūt galima, kai kasdien vietoj tvarkaisi, ir kasdien zaisti - uzlipa-nuplauni, uzlipa-nuplauni... Esu prieš Actarą iš principo - ypač dėl kelių amarų, ir ne vieną mano tokį pasisakymą galima čia forume rasti. Tačiau reiktų būti ir nuoširdziam - net jei nenuodiji savo darzo chemija, naudingi vabzdiai nesuėda, ką ten kalbėt - nė kiek pastebimiau net neapnaikina tunto tų amarų. IŠ savo patirties sakau. Galima būti uz ekologiją, bet būkime objektyvūs...