Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 18 oji tema

Gal galite išduoti kuo laistote savo rožes? Nusipirkau miniukesiš maximos į savo rožyną. Tai taip skirtumas pasijautė, kai šalia savosios pasodinau. Lapai sodriai žali, nes trąšų prifarširuotos. manoji irgi lyg neskursta, bet gal reiktų dar pamaitinti?

As geguze antrametes tresiau dabar tik vanduo.. 

o man klausimukas - kada reiktu profilaktiskai nuo ligu nupurkst? Pernai ilgai ekologiskai tempiau, bet paskui kad isimete     kazkokia demetlige tai krito lapai kaip kazi kas... net nulapint rudeni nebelabai reikejo..

Atsakyti

Aš nupurškus actara, tai kolkas nieko tokio nematyti, užtat per kokius 20 m augantys katileliai net juodi nuo amaro, teks ir juos pakrapyt

As amarus muilu truciju, kazkaip efektyviai gaunas, tpfutpfutpfu, bet tik skruzdziu uz tvoros laukuos dofyga tai padirbeja darbstuoles ir vel...

nesu ta didzioji ekologe bet kol susitvarko, tinka ir sitos priemones, nes nzn is kur jus tas actaras traukiat - net kai ir uzsigeidziu rimciau uzsimot, as ju pardavime nematau :)

Atsakyti

Lenkas panasu siemet apgavo, nes man skleidziasi viena jau tikrai ne ta roze.. na tik tiek kad tikrai grazi matosi..

Atsakyti
QUOTE(FAINulka@ @ 2017 06 26, 22:03)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Lyžuka" data-cid="71695515" data-time="1498503403"><div><p>Aš nupurškus actara, tai kolkas nieko tokio nematyti, užtat per kokius 20 m augantys katileliai net juodi nuo amaro, teks ir juos pakrapyt</p></div></blockquote><p>As amarus muilu truciju, kazkaip efektyviai gaunas, tpfutpfutpfu, bet tik skruzdziu uz tvoros laukuos dofyga tai padirbeja darbstuoles ir vel...</p><p>nesu ta didzioji ekologe bet kol susitvarko, tinka ir sitos priemones, nes nzn is kur jus tas actaras traukiat - net kai ir uzsigeidziu rimciau uzsimot, as ju pardavime nematau smile.gif</p><p></p>

pvz pas mus yra litagroj ir dar kitoj vietinej parduotuvej prekiaujančioj visokiais tokiais panašiais dalykeliais mirksiukas.gif

va ta sukeista lenkaitė:

vartotojo įkelta nuotrauka
per veja niekaip nepavyko gražiai nufotografuoti, pumpurų sočiai, bet jau vienas žiedas žydejo, tai ryte išsiskleide, vakare jau nubyrejo, tikiuosi kad nuo lietaus ir vejo, negi bus tokia trumpaamžė , beveik tuščiavidure, gal kuri nutuokiat kas čia per viena?

Gražuole Balerina wub.gif skleidžias

šiemet pirmoji pražydus smile.gif Winchester Cathedral

o čia Prairie Joy skleidžias vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 26 birželio 2017 - 21:48
QUOTE(Soni @ 2017 06 26, 09:32)
Mano rozes uzpuole dideli zali kirminai, kurie grauzia lapus- patarkit ka daryt ir kuom purksti? Siaip rozytes labai graziai ir gausiai zydi, bet tik tie lapai apkramtyti

Man nuo žalių kirminų padėjo tik decis, žalias muilas beveik jokio efekto nedavė.
Atsakyti
Gražūs žiedai pas visas. Pas mane Katedral irgi žiedauose, dar šalia Chipendalle gan gausiai pražydę. O iš floribundų kasdien rankioju išlaužytas šakas, nes visą savaitę vėjai, tai iš vienos pusės, tai iš kitos.

Nuo visokių vabalų nepakeičiama Actara. Jei turite pažįstamų ūkininkų, kurie užsiima rapsais, galite paprašyti trupučio Proteus, Biskaya, Eforia, Actelico ar kažko iš sisteminių. Kris ne tik amarai, bet ir skruzdės,
Nuo ligų purkšiu neužilgo, kartu su insekticidu. Paprastai naudoju Signum, jo labai platus veikimo spektras ir saugo iki mėnesio.

Parašiau tai, kas nepatiks eko merginoms. Na, bet yra kaip yra, mano kitas tikėjimas. tongue.gif
Atsakyti

pvz pas mus yra litagroj ir dar kitoj vietinej parduotuvej prekiaujančioj visokiais tokiais panašiais dalykeliais mirksiukas.gif va ta sukeista lenkaitė: [url="http://www.part.lt/perziura/3a355a61b8edc1f773553ca1f9e5648017.jpg"]3a355a61b8edc1f773553ca1f9e5648017.jpg[/url] per veja niekaip nepavyko gražiai nufotografuoti, pumpurų sočiai, bet jau vienas žiedas žydejo, tai ryte išsiskleide, vakare jau nubyrejo, tikiuosi kad nuo lietaus ir vejo, negi bus tokia trumpaamžė , beveik tuščiavidure, gal kuri nutuokiat kas čia per viena?

gal kokia kita violetine is ju turimas?

http://www.floribund...ia-id-2510.html

http://www.floribund...ou-id-2688.html

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FAINulka@: 29 birželio 2017 - 08:35
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 06 28, 22:47)
Gražūs žiedai pas visas. Pas mane Katedral irgi žiedauose, dar šalia Chipendalle gan gausiai pražydę. O iš floribundų kasdien rankioju išlaužytas šakas, nes visą savaitę vėjai, tai iš vienos pusės, tai iš kitos.

Nuo visokių vabalų nepakeičiama Actara. Jei turite pažįstamų ūkininkų, kurie užsiima rapsais, galite paprašyti trupučio Proteus, Biskaya, Eforia, Actelico ar kažko iš sisteminių. Kris ne tik amarai, bet ir skruzdės,
Nuo ligų purkšiu neužilgo, kartu su insekticidu. Paprastai naudoju Signum, jo labai platus veikimo spektras ir saugo iki mėnesio.

Parašiau tai, kas nepatiks eko merginoms. Na, bet yra kaip yra, mano kitas tikėjimas. tongue.gif

Nesu eko mergina, bet tikrai liūdna skaityti. Negi jau ir paukščius su boružėm išnuodijote, kad taip amarai ir vikšrai užpjovė? Aš savo vaikui maisto pamuilėse nevolioju, tai ir paukščių putotais snapais nenoriu matyti. Dabar gi pats jauniklių vedžiojimas, erzelis nuo zyliukų ir kitų mažių, tai kuo tėvai maitins. Mano gėlyne vos tik pasirodo amarai, tuoj ir dingsta, boružės badauja.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2017 06 29, 14:57)
Nesu eko mergina, bet tikrai liūdna skaityti. Negi jau ir paukščius su boružėm išnuodijote, kad taip amarai ir vikšrai užpjovė? Aš savo vaikui maisto pamuilėse nevolioju, tai ir paukščių putotais snapais nenoriu matyti. Dabar gi pats jauniklių vedžiojimas, erzelis nuo zyliukų ir kitų mažių, tai kuo tėvai maitins. Mano gėlyne vos tik pasirodo amarai, tuoj ir dingsta, boružės badauja.

Kad tuos amarus nesunku ir vandeniu nuplauti, ar ranka nubraukti, kam Actara nuodytis, ypač, jei rožių tik kelios dešimtys. Jei kasmet nuodysit, bus tik daugiau, juk išnyks ir naudingi vabzdžiai. O kaip tokia aplinka paveiks jus, tai neišsiaiškinsit.
Džiaukitės žiedais smile.gif .

Iš pirmo rožės žiedo ne visada galima spręsti dėl veislės atitikimo, tai ir- ar tuščiavidurė, ar trumpaamžė, kantrybės smile.gif .
Atsakyti
Tai ir sakiau : eko neskaitykite. Daviau patarimą, gal kam pravers. O kitos nesinaudos ir galvos nesuks.
Tiesą sakant , mano gėlynai - ne amarų ir boružių valgykla ax.gif Netoli upelis su pakrančių bruzgynais, marš pietauti ten.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 06 29, 16:46)
Tai ir sakiau : eko neskaitykite. Daviau patarimą, gal kam pravers. O kitos nesinaudos ir galvos nesuks.
Tiesą sakant , mano gėlynai - ne amarų ir boružių valgykla  ax.gif Netoli upelis su pakrančių bruzgynais, marš pietauti ten.

Aš amarams iki šiol kokią sunkausią chemija naudojau - tai kalio muilas, niekad nebuvo jų tiek, kad nesusitvarkyčiau. Bet patikėkit, šiais metais invazija visam sode tokia, kad iš tolo juoduoja KIEKVIENA tręšnių šaka ant naujo prieaugio, laiku nesiėmiau rimtensių nei kailio muilas priemonių, tai jau bus zalos bus, tas pats, gal kiek maziau ant rozių, raganių ir viso kito. Boruzų vien pašvilpus nepriskris. Aktaros neimsiu, bet Decis dabar jau eis į trasą, o ką daryt...
Papildyta:
QUOTE(Emvida @ 2017 06 29, 15:53)
Kad tuos amarus nesunku ir vandeniu nuplauti, ar ranka nubraukti, kam Actara nuodytis, ypač, jei rožių tik kelios dešimtys. Jei kasmet nuodysit, bus tik daugiau, juk išnyks ir naudingi vabzdžiai. O kaip tokia aplinka paveiks jus, tai neišsiaiškinsit.
Džiaukitės žiedais smile.gif .
Iš pirmo rožės žiedo ne visada galima spręsti dėl veislės atitikimo, tai ir- ar tuščiavidurė, ar trumpaamžė, kantrybės smile.gif .

Plauti turbūt galima, kai kasdien vietoj tvarkaisi, ir kasdien zaisti - uzlipa-nuplauni, uzlipa-nuplauni... Esu prieš Actarą iš principo - ypač dėl kelių amarų, ir ne vieną mano tokį pasisakymą galima čia forume rasti. Tačiau reiktų būti ir nuoširdziam - net jei nenuodiji savo darzo chemija, naudingi vabzdiai nesuėda, ką ten kalbėt - nė kiek pastebimiau net neapnaikina tunto tų amarų. IŠ savo patirties sakau. Galima būti uz ekologiją, bet būkime objektyvūs...
Atsakyti
Kas del chemijos, nelabai gal merginos veikimo principa supranta. Tik neisizeiskite, prasau 4u.gif
Decio poveikis, toks, kaip dichlofoso - nupurskei, ismire ir kita diena atskrido kita kolonija.
Actaros poveikis kitoks, nupurskei, ji isiskverbia i lapus ir stieba, o kas paragauja - dvesia. Naudojant su lipsnia medziaga, nuodas islieka apie dvi savaites. Kaip zinia, boruzes, skruzdes ir visi geri padarai lapu neragauja, todel ir nezusta.
Chemija geriausia purksti po 21val, kai bitutes miega, skrusdelytes skruzdelynuose uzsidariusios, o boruzu irgi nebesimato.
Tai tiek. 4u.gif
Atsakyti