Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 18 oji tema

Prašau rožininkių pagalbos 4u.gif
Mano rožės peržiemojo visai neprastai, buvau užpylusi durpėmis, šiek tiek dengiau eglišakiais, agroplėvele. Atidengus atrodė gražios, žaliais stiebais. Bet netrukus kai kurių rožių stiebai prie žemės pradėjo juoduoti, nors toliau žali ir su sprogstančiais pumpurais. Manau, kad tokios rožės žaliuos neilgai, nes žievė juoda. Ką patartumėte daryti? Bijau, kad taip neatsitiktų su visomis.

Pas mane analogiska situacija, taip dziaugiausi, kad gerai perziemojo... nupurksciau vario sulfatu.

Ar teko pirkti maximoj rozes :B vakar sisigundziau viena paimti, nes nuolaidos, bet visikai be saknu :oh: ar cia man      tokia pakliuvo :oh:​ 

Atsakyti

Siemet atsilaikiau ir ne vienos nenupirkau. Bet kiek teko nenuvyle saknys. Baltu mazu nelabai budavo bet pagrindines sakneles neblogos budavo. Tik man ju uzlankstymas nu taip keistai..

Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2017 04 26, 08:51)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Linetax" data-cid="71585883" data-time="1492936057"><div><p>Prašau rožininkių pagalbos vartotojo įkelta nuotrauka
Mano rožės peržiemojo visai neprastai, buvau užpylusi durpėmis, šiek tiek dengiau eglišakiais, agroplėvele. Atidengus atrodė gražios, žaliais stiebais. Bet netrukus kai kurių rožių stiebai prie žemės pradėjo juoduoti, nors toliau žali ir su sprogstančiais pumpurais. Manau, kad tokios rožės žaliuos neilgai, nes žievė juoda. Ką patartumėte daryti? Bijau, kad taip neatsitiktų su visomis.</p></div></blockquote><p>  Pas mane analogiska situacija, taip dziaugiausi, kad gerai perziemojo... nupurksciau vario sulfatu.</p><p>  Ar teko pirkti maximoj rozes cool.gif vakar sisigundziau viena paimti, nes nuolaidos, bet visikai be saknu doh.gif ar cia man      tokia pakliuvo doh.gif​ </p><p> </p><p></p>

Kelis kartus pirkau Maximoje. Jie ne visada nurodo tikra veisle, bet kai as veisliu nesivaikau, buna idomu laukt, kokie ziedai bus smile.gif Saknys - kaip pasiseka, kartais tikrai geros, kartais apverktinos bukles, kai nusiperki ir nezinai ar prigis su tokiom saknim. Bet cia taip su visais Maximos sodinukais, nei veisles atitinka ir su skanim savotiska loterija... Dauguma gerai augo, graziai zydejo, negaliu skustis. Numire daugiau nuo neprieziuros, nes kol savo sklypo neturejau, nupirkdavau motinai, anytai, o ten su savo supratimais apie roziu auginima, senam zmogui nepaaiskinsi, plius kaimas, tai ozys nugrauzia, tai dar kas. Siaip jei priziuret, viskas gerai. Tik jei norisi konkrecios spalvos, veisles, tai nebutinai tokia buna, kokia nurodyta ant pakelio.
Atsakyti
Pamatau maksimines ir siunčiu jas ant trijų raidžių. Kiek jau kartų buvo : nusiperku floribundą, sodinu prie floribundų, užauga 3 m ilgio vytelės. Dar žydinčios vieną kartą. Kitą pavasarį jas tenka iškasti lauk. Net spalvos ne tos. Arba išauga laukinis erškėtis.
Jau geriau turguje "tūteles" pirkti. Šiandien greituoju būdu pralėkiau turgų, jau rožėmis prekiauja. wub.gif Ryt eisiu iš arčiau apžiūrėti. Reikės įsidėti pinigų limitą, nes virstu nepakaltinama.
Atsakyti

Kelis kartus pirkau Maximoje. Jie ne visada nurodo tikra veisle, bet kai as veisliu nesivaikau, buna idomu laukt, kokie ziedai bus smile.gifSaknys - kaip pasiseka, kartais tikrai geros, kartais apverktinos bukles, kai nusiperki ir nezinai ar prigis su tokiom saknim. Bet cia taip su visais Maximos sodinukais, nei veisles atitinka ir su skanim savotiska loterija... Dauguma gerai augo, graziai zydejo, negaliu skustis. Numire daugiau nuo neprieziuros, nes kol savo sklypo neturejau, nupirkdavau motinai, anytai, o ten su savo supratimais apie roziu auginima, senam zmogui nepaaiskinsi, plius kaimas, tai ozys nugrauzia, tai dar kas. Siaip jei priziuret, viskas gerai. Tik jei norisi konkrecios spalvos, veisles, tai nebutinai tokia buna, kokia nurodyta ant pakelio.

:4u: 

Atsakyti

Vaziuosiu savaitgali ir as i turgu latvisku roziu rinktis :unsure: 

Atsakyti
OMG , kiek rožių turguje privežta. Neregėtų, negirdėtų veislių. Mačiau margų floribundų fantastiškų. wub.gif Reikės susirašyti veisles, kurios patiks, nusipirkti. Tiesa, jau mačiau vieną : Heritage. Seniai jos norėjau.
Mary Ann, vienur rašo floribunda, kitur AH. Ei, rožininkės, kokia jūsų nuomonė? Spalva patiko, gal imti?
Atsakyti
as turiu Mary Ann buvau pirkusi is sibirkos, labai patinka, floribudine, didokais ziedais, ziedas keiciasi senstant, laikosi gana ilgai. Kad sirgtu nepastebejau. krumas formuojasi kiek keistai. bet priekaistu jai jokiu neturiu. man ji labai patinka
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2017 04 29, 14:00)
as turiu Mary Ann buvau pirkusi is sibirkos, labai patinka, floribudine, didokais ziedais, ziedas keiciasi senstant, laikosi gana ilgai. Kad sirgtu nepastebejau. krumas formuojasi kiek keistai. bet priekaistu jai jokiu neturiu. man ji labai patinka

Tada jamam be jokių svarstymų. 4u.gif
Atsakyti

as irgi savo svajoniu geltonai-oranzini rozyna susisodinau, jei kompiutery spalvos neapgaus ir viskas prigis tikiuos kazko tokio  :rolleyes:

rozes2017.jpg

Atsakyti
Fainulka, pasakiškos rožės pasirinktos. wub.gif

Vakar prigriebiau Mary Ann, Mariathereza ir Soul. Dar kaimynei a la vijoklines Jasmina ir Morgengruss. Matysis ir man tas jų žydėjimas, tai kam čia išlaidauti. Dabar nebežinau, ar noriu dar tos Heritage. Kas auginate, ar verta grieko? Gal vietoje jos ką nors iš naujienų papirkti. hmm.gif Vietos ne prūdai. Dar kokios 8 -10 ir reikės naujo rožyno. Va dar svarstymai, ar pirkti Alchymistą. Vieną kartą žydintis... tas stabdo.
Atsakyti
FAINulka@ man labai grazhu, ash pernai toki rozhyna sodinau, tik derinau ne su melyna o su alyvishkai burgundishku atspalviu ;) pernai dar nelabai zhiurejosi, nes pavieniai zhiedeliai,shiemet tikiuosi geresnio efekto ;)

pernai tik Hastestad Rostock dzhiugino ishtisu zhydejimu :)

Shiemet sodinau Rozhiniai melyna rozhyna...

Atsakyti