Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 18 oji tema

Ir as labai noriu su 4 rozem prisijungti.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aldam: 23 kovo 2017 - 11:38

Gal kas pasidalins patirtimi kaip klojama ta geotekstile ar kaip ji ten vadinama, kad piktzoles nezeltu.. ar pirma ji klojama ir paskui roze s sodinamos ar pirma vistik rozes pasodinti ir paskui dengti?  Ir dar gal kas uzmate jos gera kaina man didelio kiekio reikia. 

Atsakyti

Gal kas jau gavo is floribundos siuntas 🙂 Labai jau laukiam, praneskit kas pirmos gausit

Atsakyti
Kaunietės,

Ar geras sąrašiukas?

R&B – 3 vnt
kajoka – 3 vnt
X-iuke – apie 12 vnt
Aldam – 4 vnt
Išmanioji – 3-5 vnt

Turim tokius “taškus”: Rumšiškės ir Palemonas/Giraitė (9 fortas). Toliau nežinau.

Klausimas dėl pirkimo – kas perka? Siuntimas nesuprantu ar 12, ar 25 EUR.

Šiek tiek patirties turi R&B ir aš. Dėl kitų nežinau. Jeigu daugiau niekas neturi patirties pirkimuose, tai spręsim, kas iš mūsų 2 pirks.

Gal dar kas prisijungs? Po to persikelsim bendrauti į až 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Išmanioji: 23 kovo 2017 - 12:27
QUOTE(b.kite @ 2017 03 23, 13:18)
<p>Gal kas pasidalins patirtimi kaip klojama ta geotekstile ar kaip ji ten vadinama, kad piktzoles nezeltu.. ar pirma ji klojama ir paskui roze s sodinamos ar pirma vistik rozes pasodinti ir paskui dengti?  Ir dar gal kas uzmate jos gera kaina man didelio kiekio reikia. </p>

Geriau jos nekloti visai. Zeme po ja susitrombuoja, nepraeina oras, niekaip neiterpsite i dirva trasu. To labiau, kad ji po kurio laiko vis tiek susideves ir atrodys kraupiais draiskalais. Nenorite raveti, mulciuokite zieve, bus dar ir papildomas maitinimas.
Atsakyti
pritariu ir aš , prastas sprendimas , aš esu išklojus viena dali rozyno, tai ir del trašu, o labiausia palindo po ja kurmiai ar kas ir iškilnojo ja tokiais kauburiais, ant kuriu nei kokiu akmenuku ar mulčio neužpilsi, atrodo tragiškai, o jau kaip susitrombavo žeme unsure.gif
Atsakyti

Gal kas pasidalins patirtimi kaip klojama ta geotekstile ar kaip ji ten vadinama, kad piktzoles nezeltu.. ar pirma ji klojama ir paskui roze s sodinamos ar pirma vistik rozes pasodinti ir paskui dengti?  Ir dar gal kas uzmate jos gera kaina man didelio kiekio reikia. 

Aš klojau kai buvo jau pasodintos rožės gal porą mėnesių, bet nepatogu buvo, nes rožės styrojo į visas puses ir maišė patiesti. Ant geotekstilės pripyliau žievės mulčo ir jame sėkmingai sėjosi piktžolės. Tarp rožių norėjau česnakus, tulpes sodinti, todėl man ta geotekstilė daugiau maišė nei padėjo. Jei kokiais akmenukais mulčiuoti, ar tokioje vietoje tiesti, kur jos nesimato, gal ir nieko ta geotekstilė. Dabar tik žole užmulčiuoju ir ravėjimo tiek pat kaip su geotekstile.

Pas mane irgi žemė susitrombavo, bet ir sunki ji pas mane. Dabar kai bordiūrą dar sodinu, tai ta geotekstilė iš viso tik trukdytų.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo s2002m: 23 kovo 2017 - 12:43
dar i akmenukus prikrito bile kiek vejo prineštu šypų ir dulkiu, seklos sugebejo sudygti, esmej priežiuros netgi daugiau negu paprastoj dirvoj
vartotojo įkelta nuotrauka

jau matosi kad dygsta piktžoles
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 23 kovo 2017 - 12:53
Man pasiimti labiausiai tiktų Giraitė, pirkimuose patirties neturiu, tad džiaugčiausi jei apsiimtu kasnors kitas....
Atsakyti

Sveikos, mano kolkas sarashe 13 vnt, jei nedings kas nors iki pirkimo ;) is uzsienio uzsakymu niekad nedarius pati... Jei kas apsiims pirkimu - pasiimsiu is betkur su shokoladu :)

Atsakyti
B.kite, agrodanga tiesiama pati storiausia, kai jau pasodintos rožės. Pirk ne pačią plačiausią, nes lengviau bus patiesti. Tiesi iš įšorinės rožyno pusės ir atsistojusi iš rožyno vidaus, kerpi tiesia linija nuo kiekvieno krūmo iki tol kol reikia. Ties rožių krūmais po to įkirpsi +, kraštus užlenksi į vidų. Tai bus vieta tur galima įtepti trąšas. Viską susmaigstai vinimis, kad vėjas nekilnotų. Kai rožės suželia tai vėjas jau nebekilnoja, bet iki to, per didelius vėjus būna visko.
Toks dengimas tinka tik rožynui, be jokio mulčo. Aplamai rožynams netinka jokie akmenėliai ar medžio žievės mulčas. nes byra žiedlapiai, rožių lapai. Tik agrodanga. Lapus ir žiedlapius aš tiesiog su vandens čiurkšle iš šlangos nuplaunu ir prie krašto atsidūrusias rožines šiukšles susemiu. Tad dangą reikia tiesti taip, kad pilant vandenį kita dangos juosta būtų po apačia ir šiukšlės nepalystų po ja.
Žinoma, jei kuriate mišrų rožyną ir dažnai augalus mėgstate iškasinėti ar prisodinti naujų, tai danga gal nelabai. Nors aš pati praktiškai visur patiesusi agrodangą. Kur dar jos nėra, ten tiesiu šiemet, nes užkniso ravėjimas. Mano dangai jau 7 metai, tad šiemet senuose rožynuose ją keisiu nauja, nes senoji labai jau sudurstyta.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Pasiskaičiau, kad gyvatvorėms tinkamos Aicha. Gal kas auginate? Ar vertos dėmesio?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eliss: 24 kovo 2017 - 09:09