Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 18 oji tema

pas mane jau lelijos sprogsta po dangalais ir durpemis kur prie roziu buvo isodintos, tai durpes truputi pažarsčiau, o ant leliju dar užmečiau eglišakiu , kad taip saule nenudegintu ju
Atsakyti
as dar tikrai nenudangstysiu, vikso dar gali buti, kur taip skubintis, tegul pamiega po uzklotais.. pamatys saule sprogt prades.. o salnu tikrai dar bus..
Atsakyti
Mano rožės jau praeitą savaitę nudengtos, nes buvo užklotos sukarpytais didmaišiais. Dauguma super.Tik vijoklinės nelabai gerai atrodo. Ypač Lavinija. Ko gero išmesiu ją ramia širdimi, nes tik vienais metais įspūdingai žydėjo, o žydi ant antramečių blink.gif Šaltas vėjas palenda po maišine medžiaga ir apšaldo. Gi dar prilenktos buvo, bet gal per mažai. O tokias kaip Baroc, Anique net nebandau lenkti. Apkarpau [potrumpiai ir viskas. Šiemet Barokas turėjo šaką gal 2,5 m aukščio, bandžiau atsargiai lenkti, trekšt, išlūžo iš pačio pamato. blink.gif
Atsakyti
Aš irgi vakar nudengiau , žemių kaupai dar yra ir palikau ploną agro ant viršaus. Kai kurios atrodo puikiai , bet , kurios buvo ilgos aprištos , tai nušąlusios šakos ilgosios , gal nebuvo pakankamai subrendusios dar klojant...Tiesa , viena rožė , pernai nedengta buvo peržiemojusi geriau , nei šiemet uždengta...gal per šilta buvo , nežinau , bet reiks pjauti iki žemės - Scarlet meillandecor( atsiprašau , gal su klaidom parašiau). Na žodžiu , vėliau , kai reiks jau genėti , matysis daugiau rolleyes.gif
Papildyta:

Iš Kaimo, su lenkimu man tai beveik nė viena ilgoji neprisilenkė .Po šaką pabandžiau , išlaužiau , ir neverta net kankintis...
Papildyta:
rolleyes.gif ir man atrodo , jos apdengtos gali greičiau pradėti sprogti , nes žemė kaupuose visai sausa ir nešalta jau...o penktadienį po lietaus pašvietus saulei nuo dangų kilo garas biggrin.gif
Atsakyti

mergaites, apie new dawn paklausinet noriu.

Ka manot jei as jas sodinciau ne prie sienos o salia didoku krumu: jazminu, pukeniu, putinu, veigeliu?

kad augtu kaip krumai? nes kiek paskaitau tai abejoju ar bus galimybe ja kaip vijokli salia sienos auganti nurist, prilenkt, apklot...

Su krumu gal paprasciau butu?

Atsakyti
Kovas yra kovas, jau nebus -20 , o iki -10 (kas irgi mažai tiketina) ir nedengtoms nieko mirksiukas.gif ,tuo labiau tokia švelni žiema buvus, nedriokstels dabar ..tikėkimes tongue.gif

aš pilnumoj neatidengiau tik aukštesniu krumu, palikau eglišakiu ant ju ir žemes visos liko
Atsakyti

Mano rožės jau praeitą savaitę nudengtos, nes buvo užklotos sukarpytais didmaišiais. Dauguma super.Tik vijoklinės nelabai gerai atrodo. Ypač Lavinija. Ko gero išmesiu ją ramia širdimi, nes tik vienais metais įspūdingai žydėjo, o žydi ant antramečių blink.gifŠaltas vėjas palenda po maišine medžiaga ir apšaldo. Gi dar prilenktos buvo, bet gal per mažai. O tokias kaip Baroc, Anique net nebandau lenkti. Apkarpau [potrumpiai ir viskas. Šiemet Barokas turėjo šaką gal 2,5 m aukščio, bandžiau atsargiai lenkti, trekšt, išlūžo iš pačio pamato. blink.gif

Aš irgi Antike net neįsivaizduoju kaip prilenkti reikėtų, vos pajudinus dvimetrinę šaką man ji išlūžo prie žemės. 

Pas mane šilta, tai persodinau jau Mainzer Fastnacht. Šaknų smulkių labai mažai, gal dėl to prastai ir augo. Nuošalesnėje vietoje duosiu jai porą metų, jei neatsigaus - pakeisiu. Gal į Lavender Ice :hm:

Jau taip laukiu pirkinių kada atsiųs. Nors be žiedų, bet vis tiek norisi greičiau pasodinti, nes pernai užsivėlinau labai

Gal kas nors gali rekomenduoti FB grupę apie rožes. "Rožės ir ne tik" neprijungė kažkodėl...

Atsakyti
 mamaSandra, man atrodo, krūmai apvogs rožę, todėl arti sodinti neišeis, nebent kaip pavienį krūmą, o prilenkt ir užkloti juk vis tiek reikės
Atsakyti
QUOTE(s2002m @ 2017 03 06, 14:08)
<
<p>Gal kas nors gali rekomenduoti FB grupę apie rožes. "Rožės ir ne tik" neprijungė kažkodėl...</p>

Keista, bandykite dar kartą unsure.gif

čia ne grupės, bet vistiek užeikite:
https://www.facebook...943179/?fref=ts
jie kartais ka nors idomaus parašo, šiaip nuotrauku gražių yra smile.gif

arba čia :
https://www.facebook...vidaustinroses/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 06 kovo 2017 - 14:18
QUOTE(mamaSandra @ 2017 03 06, 10:13)
<p>mergaites, apie new dawn paklausinet noriu.
</p><p>Ka manot jei as jas sodinciau ne prie sienos o salia didoku krumu: jazminu, pukeniu, putinu, veigeliu?
</p><p></p><p>kad augtu kaip krumai? nes kiek paskaitau tai abejoju ar bus galimybe ja kaip vijokli salia sienos auganti nurist, prilenkt, apklot...
</p><p>Su krumu gal paprasciau butu?
</p>

Kažin ar kas turi ją kaip vijoklį Lietuvoje. Nebent kur nors labai užuovėjoje. Pas mane gal pusantro metro nuo pietinės sienos ir tai dažniausiai apšąla. O kaip krūmas visai neblogai atrodo.
O beje, jeigu norisi kažko balto, galite pabandyti Elfe. Tik tiek, kad viduriukai ne rausvi, o žalsvi. Žiedo forma ta pati. Šiemet dvi palikau nedengtas, nes lyg žadu vieną išmesti. (Kelintą kartą perku kaip The Piligrim, o visai ne piligrimas. Jau atveža sumaišytas) Nagi keli ilgi stiebai žalutukai kaip rūta.

Jei reikia krūmo tarp krūmų , tai gal kažką iš rugozų? Arba neužmušamą Flamentanz. Bus jums beveik vijoklinė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 06 kovo 2017 - 15:06
Auginu New Dawn kaip vijoklinę. Prilenkiu be problemų. Kai auga ne prie namų, tai įvairiai teko elgtis. Net beveik nukirpus iki šaknų, labai greit atželia, tik žydėt pradeda truputį vėliau.
Atsakyti

Gaudvile mano si roze auga prie pergoles, siemet palikau, nekirpau, prilenkiau prie zemes, bet jau nudengiau, idomu, nenusals sakeles, dar maciau salnu bus. Ekspeimentuoju pirmus metus su ja, noriu aukscio :rolleyes:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luju: 07 kovo 2017 - 08:16