Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 18 oji tema

Dėkui už pastabas

dar parašysiu jog visos rožės bus sodinamos šalia tamsaus klinkerio sienos, todėl rinkausi šviesias spalvas, kad nepaskęstų tamsoje :)

Turiu vieną sieną maždaug šešių metrų ilgio, kurios viduryje atsivedžiau vandenį ir noriu pastatyti tokio tipo sieninį fontanėlį, o šalia jo iš abiejų pusių aukštas rožes, kurios apvynios jį iš abiejų pusių ir viršaus. Tiesa, link jo bus gan dažnai vaikštoma, bet manau patogių atramų ir plastikinių elektriko dirželių tas rožes suvaldysiu :)

f911a566bc68d564ae565ceee1ddabd7.jpg

Atsakyti
Rožės užstos tokį gražų fontanėlį, nes jų plotis mažiausiai 0.5 m. Taigi įsivaizduokite 0.5m. nuo dienos atstumą ir abiejų pusių. Gausis fontanėlis nišoje. O tokio grožio slėpti nereikia smile.gif Prie fontanėlio tiktų melsvės, plonalapiai vilkdalgiai, raskilos ar kažkas kito, bet žemo. Pas mane kaip tik vandens čiaupas paslėptas taip, tarp angliškų rožių. Na, nebent pasodintumėte kokią Altisimo ir leistumėte auginti jai vieną- dvi šakas. Tau tuomet žiūrėtusi, jei visa likusi siena būtų visai tuščia. Aš esu mačiusi daug tokių fontanėlių Italijoje, man jie nuostabūs smile.gif Įsiveskite į Google: Wall fountains and plants ir pažiūrėkite vaizdų smile.gif
Atsakyti

man kaip tik gražiau kai fontanėlis ne kaip kleckas ant sienos, o tarsi apaugęs gėlėmis.

Kadangi jis pats tik apie pusmetrį pločio, tai iš šonų dar lieka po du su viršum laisvos sienos ploto, taigi manau jog turėtų pakakt keliom rožėm.

Svarbiausia po to parinkt gražią atraminę sienutę ir suformuot vainiką tarsi arką.

Kaip manote kuri iš aukštaūgių tam labaiusiai tiktų?

Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2017 01 23, 11:36)
</p><p></p><p></p>

Jubilee Celebration wub.gif
Atsakyti
</p><p></p><p></p>
*
QUOTE(Dalelė @ 2017 01 23, 19:14)
Jubilee Celebration wub.gif

O pas Jus ji aukštaūgė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emvida: 23 sausio 2017 - 18:37
QUOTE(Emvida @ 2017 01 23, 18:36)
</p><p></p><p></p>
*
O pas Jus ji aukštaūgė?

Pas mane ji gal 1.50m., o gal ir daugiau. Bet ką daugiau gražaus iš to sąrašo aukšto pasodinti? Vieną kartą žydintį Alchymist'ą? Kitos aukštos- labai plačios. Bet žinoma ne mums čia rinktis smile.gif
Atsakyti

o aš maniau A Shropshire Lad arba New Dawn matyt kol dar neišbandžius tų spyglių, tai jie nelabai ir baugina.

Noriu, kad visa šešių metrų metrų plytų siena būtų uždengta rožėmis. :wub:

Tieas, visai pamiršau jog dar yra gražuolės Giardina, gal jos tiktų tam reikalui?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamaSandra: 23 sausio 2017 - 20:51

Merginos,  o Jūs esat pirkusios iš roziurojus.lt ?

pažiūrėjau kad kainos ten visai neblogos, ale kokio dydžio daigai ir kaip prigyja? gal išbandėt? dovanokit, jei pasikartosiu, visų temų neperskaičiau.

Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2017 01 23, 20:40)
<p>o aš maniau <strong>A Shropshire Lad arba New Dawn </strong>matyt kol dar neišbandžius tų spyglių, tai jie nelabai ir baugina.</p>
<p>Noriu, kad visa šešių metrų metrų plytų siena būtų uždengta rožėmis. wub.gif</p>
<p>Tieas, visai pamiršau jog dar yra gražuolės Giardina, gal jos tiktų tam reikalui?</p>

Man norėtusi prie fontanėlio tvarkingo krūmo smile.gif Apie New Dawn paskaitykite čia:My Webpage
Pas mano tėvus New Dawn, vienas krūmas 2,5 m. pločio ir 1,80 aukščio.
Atsakyti

echh, kad man toki kruma taip is kart :)

pas mane plotai neriboti tai nors 20 tokiu :)

jei gerai supratau - New Sawn nebutinai su atrama gali augt? gali ir kaip padrikas didelis krumas?

Atsakyti

Jie prekiauja pirmametemis rozemis tutelese..

Atsakyti

turbut todel ir rekomenduoja pirmais metais neleist zydet?

ot prisipirkau roziu is lenku floribundos su jumis nepasitarus...ar nereiks nagu grauzt :)

Atsakyti