Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 18 oji tema

QUOTE(b.kite @ 2017 01 09, 11:35)
<p>Centre apvalus su skulptura ir aplink isideste 4 vienodo dydzio. Apvalus apie 2.5 skersmens ten planuoju sliauziancias, nes jis praaukstintas kaip klomba. Aplink 4 vienodi 4*3 m mazdaug iki 10 roziu viename floribudiniu arba arbatiniu. Zodziu galvosukis</p>

Kad paskui jums nesigautų iš toliau žiurint tas vidurys kaip įdubes unsure.gif , jei šliaužiančias sodinsit , gal i viduri kokias arbatines, o aplink angliškas, pvz austin, tada tos arbatines savaime paaukštetų ir gautus vienam lygmeni su austino...na čia tik samprotauju, sunku ka pasakyt, o už rožiu kas auga aukšti, žemi augalai? kaip idomu visas skypas žiuretusi unsure.gif , nes pagal plotus turbut iš kart po rožiu nebus tvora?
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2017 01 09, 12:06)
Kad paskui jums nesigautų iš toliau žiurint tas vidurys kaip įdubes  unsure.gif , jei šliaužiančias sodinsit , gal i viduri kokias arbatines, o aplink angliškas, pvz austin, tada tos arbatines savaime paaukštetų ir gautus vienam lygmeni su austino...na čia tik samprotauju, sunku ka pasakyt, o už rožiu kas auga aukšti, žemi augalai? kaip idomu visas skypas žiuretusi  unsure.gif , nes pagal plotus turbut iš kart po rožiu nebus tvora?

ne kruminiu jau turiu sociai, cia noretusi kito varianto..
Atsakyti
sveikos,
gal jau dairotes roziu pavasariniam sodinimui? mirksiukas.gif
as jau nusiziurejusi 14 vnt roziu is floribunda.lt gal atsirastu prisijungsianciu is Kauno 4u.gif
Atsakyti
Na aš šį pavasarį nieko neužsakinesiu, bent jau kol nesimatys kaip peržiemojo smile.gif , dabar suku galvą ka pasodinti iš vienmečiu prie kraštu rožyno mirksiukas.gif
Atsakyti

Centre apvalus su skulptura ir aplink isideste 4 vienodo dydzio. Apvalus apie 2.5 skersmens ten planuoju sliauziancias, nes jis praaukstintas kaip klomba. Aplink 4 vienodi 4*3 m mazdaug iki 10 roziu viename floribudiniu arba arbatiniu. Zodziu galvosukis

Bandžiau įsivaizduoti tokį variantą, bet pagal jokias sodinimo taisykles nesižiūrėtų, nebent vidurys toli nuo kraštinių gėlynų pvz. su suoleliais prie kraštinių gėlynų ir takeliu aplink ratą, kad žema skulptūra būtų, o ne aukšta ir liekna. Su tokiu planavimu, kaip jūs norit, sodinami vijokliniai augalai aplink skulptūrą, o šliaužiančias gal geriau aplink kraštinius gėlynus, kaip tik uždengtų arbatinių apačią. Jei labai norisi šliaužiančių viduryje, manau reikia daryti aplink ratą atraminę sienelė pvz. iš akmenų ir pripilti žemių į vidurį.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo s2002m: 18 sausio 2017 - 11:28

Kai sniegas prades tirpti parodysiu konturus kurie jau rudeni pradeti. Centras yra pakeltas kaip ir rasote su akmenimis.. takeliai ir suolai taip pat numaryti. Man tik vienas galvosukis kokia minti isausti tarp 4 rozyneliu aplinkui kuriuose tilps po 10 roziu. Nesinori siaip susodinti patinkancias veisles. Norisi gilesnes minties.. keturios pasaulio salys ar kazkas pan.. kazkokios gal filosofijos.. ai turbut per giliai kapstau..

Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2017 01 18, 11:38)
<p>Kai sniegas prades tirpti parodysiu konturus kurie jau rudeni pradeti. Centras yra pakeltas kaip ir rasote su akmenimis.. takeliai ir suolai taip pat numaryti. Man tik vienas galvosukis kokia minti isausti tarp 4 rozyneliu aplinkui kuriuose tilps po 10 roziu. Nesinori siaip susodinti patinkancias veisles. Norisi gilesnes minties.. keturios pasaulio salys ar kazkas pan.. kazkokios gal filosofijos.. ai turbut per giliai kapstau..</p>

perskaičius apie pasaulio šalis iš kart prisiminiau Rožes vardą ir tą idomia biblioteką su panašiu principu knygu kambariu išdestymu bigsmile.gif , pagalvokit apie tai, tik aš mažai rožiu veislese apsiskaičius kad parinkt pvz pietuose : sodint tas kurių autoriai iš pietu valstybiu, vakaruose gal angliškas mirksiukas.gif , nu mintį turbųt supratot, bet ar ji igyvendinama čia klausimas smile.gif

arba spalvom bent jau žaist: vakarai-violetine, na ir pan smile.gif, arba metų laikais: žiema-balta ...

filosofijos čia biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 18 sausio 2017 - 11:46

Kai sniegas prades tirpti parodysiu konturus kurie jau rudeni pradeti. Centras yra pakeltas kaip ir rasote su akmenimis.. takeliai ir suolai taip pat numaryti. Man tik vienas galvosukis kokia minti isausti tarp 4 rozyneliu aplinkui kuriuose tilps po 10 roziu. Nesinori siaip susodinti patinkancias veisles. Norisi gilesnes minties.. keturios pasaulio salys ar kazkas pan.. kazkokios gal filosofijos.. ai turbut per giliai kapstau..

Dabar aiškiau jau, tik žiūrėkit, kad skulptūra ne per aukšta būtų, nes kitaip vieniša atrodys ir prireiks atkartojimų jai. Kiek suprantu bus klasikinė forma, tada aš grupuočiau pagal spalvas, kitos mintys kol kas neatėjo į galvą  :unsure: O gal dėl to, kad pas mane pusratis, padalintas į keturis spindulius, irgi grupuotas pagal spalvas  :D

Atsakyti

nugis rudeni nespejau uzsisakyt, visokie asmeniniai rupesciai uzgriuvo, tad rozyno irengimo darbus nukeliau pavasariui.

Stai mano apmoketas ir patvirtintas uzsakymas. Visas zadu sodint aplink nama, aukstasias salia atramu, zemesnias po langais, mat langu aukstis gaunasi ±50cm nuo zemes, tad noriu kad uz lango ziedai  matytusi.

1) Alchymist - 2 szt. - 14,00 zł brutto /sztuka
2) Queen of Sweden ( Austiger) - 4 szt. - 26,00 zł brutto /sztuka
3) Coral Dawn - 2 szt. - 11,00 zł brutto /sztuka
4) New Dawn - 2 szt. - 11,00 zł brutto /sztuka
5) Penny Lane (Hardwell) - 2 szt. - 19,50 zł brutto /sztuka
6) Giardina - 2 szt. - 19,50 zł brutto /sztuka
7) Eyes for  You - 1 szt. - 26,00 zł brutto /sztuka
8) Clair  Renaissance (POUlsyng) - 4 szt. - 16,00 zł brutto /sztuka
9) A Shropshire Lad (Ausled) - 2 szt. - 26,00 zł brutto /sztuka
10) Jubilee Celebration - 4 szt. - 26,00 zł brutto /sztuka
11) Heritage (Ausblush) - 2 szt. - 26,00 zł brutto /sztuka
12) Boscobel - 2 szt. - 26,00 zł brutto /sztuka

Atsakyti
Visos puikios rožės, tik Eyes for You šiek tiek iš kompanijos iškrenta.
Atsakyti

Visos puikios rožės, tik Eyes for You šiek tiek iš kompanijos iškrenta.

dekui, ta viena uzkabino savo isskirtine isvaizda, ji bus visiskai atkirai nuo visos kompanijos, kompanijoje su astrancijomis

Atsakyti
1) Alchymist - 2 szt. Labai aukšta ir labai plati vijoklinė rožė. 2 nebent skirtingose vietose sodinsite. Be to ji vieną kartą žydinti, tai bent šalia raganę vėliau pasodinkite, kad taip tuščia be žiedų nebūtų.
2) Queen of Sweden- 4 szt. - statūs krūmai, labai pedantiškai tvarkinga rožė :-) Ji po žydėjimo nepribarsto žiedlapių.
3) Coral Dawn - 2 szt. neauginu, tai nežinau. Pas mane yra Pink Dawn (vijoklinė), tai sakyčiau kad vidutinė rožė. Yra tikrai geresnių už ją.
4) New Dawn - 2 szt. - išauga didžiulis išsikerojęs krūmas, kuris kai tik eini pro jį, bando tave nuolat pagauti už drabužių ar plaukų. Parinkite jau vietą, kur bus mažiau vaikštoma.
7) Eyes for You - 1 szt. labai graži rožė. Aš dėl jos svaigstu jau antri metai, bet neturiu jai vietos. Pasodinkite šalia balto Iceberg- turėsite gražų derinį.
8) Clair Renaissance - 4 szt. super. Tvarkinga, siauras krūmas, graži.
9) A Shropshire Lad - 2 szt. labai aukštas ir platus nors ir retomis šakomis krūmas. Žiedai palikę žemyn.
10) Jubilee Celebration - 4 szt. - super.
12) Boscobel - 2 szt. - labai tvarkingais žiedais krūmas. Žiedai nuostabūs, o apie patį krūmą dar negaliu nieko per daug pasakyti, nes pati jį nesenai auginu.
Atsakyti