Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 18 oji tema

QUOTE(Dalelė @ 2016 11 04, 21:45)
Mes apie rožių kirpimą esame ne kartą jau kalbėję seminaruose. Rožės nebekarpomos nuo rugsėjo pradžios ar net rigpjūčio vidurio iki lapkričio, tam kad jos nebeaugintų naujų ūglių (jie nespėja sumedėti iki šalčių ir todėl nušala). Nekarpoma rožė pradeda bandinti uogas (žinoma ne visos), o ne augti toliau. Ir taip pasiruošia žiemai.

oh, siemet man pirma karta rozes labai daug uogu uzmezge unsure.gif vis akis kliuvo, kad negerai- nusilps man jos tuos vaisius benokindamos, bet vis neradau laiko apkirpt. tik pries pora dienu apkarpiau. o pasirodo cia ne blogai, o gerai gavosi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 11 07, 19:11)
Gal ks dengėte rožes  va tokiais maišais .
http://www.ukzinios....psnio_nuotr.jpg
Aš jų turiu nemažai.  Rožių nedaug ir tik antrametės. Nedidelės. Galvoju apvyniočiau perpiovusi per šoną ir galą, o ant viršaus pušišakių. 
Kaip manot.

as kai agrodanga uzdengiu ir jei turiu tokiu maisu dar virsum uzmaunu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2016 11 08, 16:28)
as kai agrodanga uzdengiu ir jei turiu tokiu maisu dar virsum uzmaunu smile.gif

Pirmi metai uždengiau agro danga balta visą plotą rožyno, dar užvožiau ant viršaus po plastmasinę dėžutę, ar man dar ant viršaus pilti durpių, kaipa etis šalnos jau rimtos?
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2016 11 08, 15:21)
Pirmi metai uždengiau agro danga balta visą plotą rožyno, dar užvožiau ant viršaus po plastmasinę dėžutę, ar man dar ant viršaus pilti durpių, kaipa etis šalnos jau rimtos?

kazkaip nelabai isivaizduoju kaip cia jus padaret..
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2016 11 08, 17:26)
kazkaip nelabai isivaizduoju kaip cia jus padaret..

na nukirpau visas rozes ir apklojau agro plėvele, paskui kur rožės stimburiukai uždėjau po dėžutę(anksčiau dėdavau tik po užpylimo durpėmis, man tai kažkaip nenušaldavo) o va dabar galvoju ar dar durpių pilti kur rožės ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2016 11 08, 16:58)
na nukirpau visas rozes ir apklojau agro plėvele, paskui kur rožės stimburiukai uždėjau po dėžutę(anksčiau dėdavau tik po užpylimo durpėmis, man tai kažkaip nenušaldavo) o va dabar galvoju ar dar durpių pilti kur rožės ar ne?

Ir aš nelb supratau. Juk uzdengėt dėzėm, tai kaip rozes durpėm uzpilsit? Ar norit uzpilt jau ne rozes o dėzes?
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2016 11 07, 14:56)
Prašau patarimo  4u.gif Šiemet vasarą bandžiau įšaknydinti rožes Robustą bei Flammentanz. Atrodo pavyko  bigsmile.gif Išleido keletą šakelių, tačiau daigeliai tokie gležni, bijau, kad neištvers žiemos. Nors abi rožės gana atsparios šalčiui. Dabar šios rožytės gyvena vazonėliuose. Kaip apsaugoti jas žiemą? Gal įkasti su vazonėliais į žemę, ar geriau į rūsį nunešt, o gal į nešildomą šiltnamį?

As tokias su visu vazonu ikasu siltnamyje. Kai pranesa l.didelius salcius dar agro uzmetu. Pernai visos saknydintos perziemojo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 08 lapkričio 2016 - 22:50
QUOTE(Emila @ 2016 11 08, 22:30)
Ir aš nelb supratau. Juk uzdengėt dėzėm, tai kaip rozes durpėm uzpilsit? Ar norit uzpilt jau ne rozes o dėzes?

Noriu ant agro dangos užpilti dar po kibiriuką durpių ir tik tada užvožti dėžėm, dabar jos užvožtos be durpių .
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2016 11 09, 07:48)
Noriu ant agro dangos užpilti dar po kibiriuką durpių ir tik tada užvožti dėžėm, dabar jos užvožtos be durpių .

Aš tai darau priešingai, pirma pilu durpiu, o paskui dangstau dangom, tik dežiu jokiu nededu, nors čia gal ir mintis, jei paskui daug sniego, kad jų nesulaužytų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2016 11 09, 10:04)
Aš tai darau priešingai, pirma pilu durpiu, o paskui dangstau dangom, tik dežiu jokiu nededu, nors čia gal ir mintis, jei paskui daug sniego, kad jų nesulaužytų  ax.gif

4u.gif dėžės gerai...aplamai . kuo daugiau sluoksnių uždengimo , tuo daugiau oro tarpų , tuo geresnė apsauga nuo šalčio...
esu ir sjkaičiusi , kad rekomenduojama dengti medinėmis dėžėmis...turėjau mintį gal kartoninėmis...bet gi sušlaps , nes lis dar tikrai...nuo 16-os dienos žada jau kad bus vėl pliusas...
Tai nežinau , ar jau savaitgalį visai jas uždengti ar dar laukti...iki savaitgalio tikrai nieko nepadarysiu unsure.gif
Atsakyti
bet tų mediniu dėžių dar reikia tureti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2016 11 09, 10:49)
bet tų mediniu dėžių dar reikia tureti smile.gif

ax.gif na tai taip...aš tai neturiu...bet , turint kur laikyti , gal gerai būtų , nevienkartinės... biggrin.gif
Atsakyti