Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 18 oji tema

QUOTE(Lyžuka @ 2016 11 03, 11:19)
nežinau kodel, aš dar pasitikslinau ar floribundiniu nekerpa tai kelios atrašė, kad ir tų  blink.gif

šiaip ten kaip pavyzdys ideta:
http://www.rozes.lt/...ar-palikti.html

tipo sibirka jokiu nekerpa

na aš tai kerpu tas žemas ir užpilu ant ju durpiu ir tada kai jau pašala dar eglišakiu

Mes apie rožių kirpimą esame ne kartą jau kalbėję seminaruose. Rožės nebekarpomos nuo rugsėjo pradžios ar net rigpjūčio vidurio iki lapkričio, tam kad jos nebeaugintų naujų ūglių (jie nespėja sumedėti iki šalčių ir todėl nušala). Nekarpoma rožė pradeda bandinti uogas (žinoma ne visos), o ne augti toliau. Ir taip pasiruošia žiemai. Lapkričio mėn. mes galime rožes apgenėti, kad būtų patogiau jas uždengti. Tačiau būtent ne iki žemės paliekant galiukus, kuriuos kai kas užpila žemėmis ar durpėmis. Taip galima eilgtis su AH rožėmis. Bet ir tai tai nėra geras dengimo būdas. Pakarpyti galima ir floribundines, kurių negalime prilenkti. Visas kitas lenkiame ir užtvirtinė kažkuo, kad rožė neatsilenktų, ir dengiame. Nukarpyti reikia lapus ir žiedus.
Pagrindinis genėjimas vyksta pavasarį, kai rožė pradeda sprogti. Būtent tada genint mes dar labiau paskatiname rožę augti ir augintis naujus uglius. Todėl ir nerekomenduojama rožių kirpti trumpai iš rudens, nes pavasarį nebeturėsite ką genėti.
Atsakyti
Dalele, teoriškai aišku labai, bet praktiškai nelabai smile.gif, tiksliau kaip pvz prilenkt nemažą Jubile Celebration krūmą? Ar bandyti guldyti visas šakas į skirtingas puses ?

dar toks pasamprotavimas, gal mes, pvz kaip aš gana nedaug su tom rožėms susidurus tiesiog neskiriam, kad tos pačios David Austin gali buti ir arbatines ir floribundines ir t.t. , na vienas veisejas veda n skirtingų grupiu rožiu? Painiai čia išvarčiau, bet gal suprasit kur lenkiu?
Atsakyti
rolleyes.gif nelabai lenkiasi , aš porą pabandžiau , po šaką nulaužiau...ir daugiau nebandžiau , ...aukštai užpyliau žemėmis ir dengsiu stačias , kaip ir pernai... rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Lyžuka @ 2016 11 06, 22:34)
Dalele, teoriškai aišku labai, bet praktiškai nelabai smile.gif, tiksliau kaip pvz prilenkt nemažą Jubile Celebration krūmą?  Ar bandyti guldyti visas šakas į skirtingas puses ?

dar toks pasamprotavimas, gal mes, pvz kaip aš  gana nedaug su tom rožėms susidurus tiesiog neskiriam, kad tos pačios David Austin gali buti ir arbatines ir floribundines ir t.t. , na vienas veisejas veda n skirtingų grupiu rožiu? Painiai čia išvarčiau, bet gal suprasit kur lenkiu?

na angliškos gal daugiausiai krūminės yra...AH gal tarp jų nelabai ir yra...
O šiaip tai jo , jūsų samprotavimas aišku , tiesiog reikia daugiau įsigilinti , skaityti ne vieną šaltinį aprašymų...
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2016 11 04, 13:15)
rolleyes.gif per teliką vakar girdėjau...nesinori tikėti , bet jau šiais laikais tai visko gali tikėtis unsure.gif

joo prgnozes pasikeite.. jau rodo man naktimis - 9 ir jau saltukas visa savaite laikysis..
vakar buvo didysis darbas nugeneti tas sakas kurios trukdys dengimui ir apkasiau kalnais sniegu. kaip ir uzdengiau biggrin.gif sestadieni vaziavau pirkti agrodangos ir nespejau jos panaudoti, nes pas mus labai daug sniego priderbe..

bet as taip galvoju, kad tai bus laikina ir vistiek atslugs tas saltukas ir dar nuleis ta sniega, o tada jau bus tikrasis dengimas smile.gif tikiuos

o stai paskutine puokste siu metu smile.gif vakar parnesta namo, po genejimo likuciai
user posted image
Atsakyti
ax.gif bet Vilniuje daugiau kaip -3 nerodo...tai visai dar nebaisu rožėms.O kaip bus iš tiesų rolleyes.gif
Atsakyti
Pas mus apie nulį smile.gif, reiks ir man tokia puokštė komponuot, nes vakar atrodė taip smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 07 lapkričio 2016 - 11:49
4u.gif gražu...o aš savoms jau šeštadienį nukarpiau žiedus , kai kurioms ir lapus...bet jau nuo Superexelsos tikrai nerankiosiu lapų...patys nė vienas nenukritęs...lai miega su lapais...tas pats ir su kiliminėmis...misija neįmanoma nurinkti tiek lapelių... blink.gif
Atsakyti
Prašau patarimo 4u.gif Šiemet vasarą bandžiau įšaknydinti rožes Robustą bei Flammentanz. Atrodo pavyko bigsmile.gif Išleido keletą šakelių, tačiau daigeliai tokie gležni, bijau, kad neištvers žiemos. Nors abi rožės gana atsparios šalčiui. Dabar šios rožytės gyvena vazonėliuose. Kaip apsaugoti jas žiemą? Gal įkasti su vazonėliais į žemę, ar geriau į rūsį nunešt, o gal į nešildomą šiltnamį?
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2016 11 07, 14:56)
Prašau patarimo  4u.gif Šiemet vasarą bandžiau įšaknydinti rožes Robustą bei Flammentanz. Atrodo pavyko  bigsmile.gif Išleido keletą šakelių, tačiau daigeliai tokie gležni, bijau, kad neištvers žiemos. Nors abi rožės gana atsparios šalčiui. Dabar šios rožytės gyvena vazonėliuose. Kaip apsaugoti jas žiemą? Gal įkasti su vazonėliais į žemę, ar geriau į rūsį nunešt, o gal į nešildomą šiltnamį?

as irgi turiu viena vazonelyje roze, tai ja prikasiau su visu vazonu darze ir gerai apkaupiau, manu, kad tikrai nieko jai nenutiks.
sklepe roze isgyvens, bet nesupras kas darosi, gali ne laiku pradeti sprogti, augti, nutys sakos, be reikalo iseikvos energija..
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2016 11 07, 15:52)
as irgi turiu viena vazonelyje roze, tai ja prikasiau su visu vazonu darze ir gerai apkaupiau, manu, kad tikrai nieko jai nenutiks.
sklepe roze isgyvens, bet nesupras kas darosi, gali ne laiku pradeti sprogti, augti, nutys sakos, be reikalo iseikvos energija..

Ačiū 4u.gif Įkasiu su vazonėliais į žemę, parinkusi šiltesnę vietą arčiau namo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2016 11 07, 15:56)
Prašau patarimo  4u.gif Šiemet vasarą bandžiau įšaknydinti rožes Robustą bei Flammentanz. Atrodo pavyko  bigsmile.gif Išleido keletą šakelių, tačiau daigeliai tokie gležni, bijau, kad neištvers žiemos. Nors abi rožės gana atsparios šalčiui. Dabar šios rožytės gyvena vazonėliuose. Kaip apsaugoti jas žiemą? Gal įkasti su vazonėliais į žemę, ar geriau į rūsį nunešt, o gal į nešildomą šiltnamį?

Esu auginusi vėsiame kambaryje per žiemą. Augo lėtai, lapų nemetė. Pavasarį pasodinau lauke. Išaugo į gražų krūmą (čia apie Flammentanz'ą ir Sympathie) 4u.gif
Atsakyti
Gal ks dengėte rožes va tokiais maišais .
http://www.ukzinios....psnio_nuotr.jpg
Aš jų turiu nemažai. Rožių nedaug ir tik antrametės. Nedidelės. Galvoju apvyniočiau perpiovusi per šoną ir galą, o ant viršaus pušišakių.
Kaip manot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 07 lapkričio 2016 - 19:12