Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 18 oji tema

QUOTE(Lyžuka @ 2016 10 19, 10:55)
mačiau ten tas rožes, šita gal koks Wiljam Sekspyr ?  unsure.gif

biggrin.gif žiūrėsim...o gal net visai ji nebus raudona .. biggrin.gif nuotraukos turbūt irgi bendrinės , paveiksliukas ir tiek...iš jų turbūt negalima nieko spręsti apie konkrečią veislę...
Bet jau ružavą atspėi , jeigu ji bus ružava , aišku , be šansų...nes jų berods daugiausiai yra biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 19 spalio 2016 - 10:00
na čia kas augina bent 100-150 rožių tai gal natūroj ir pasakytų kas tokia smile.gif
Atsakyti
tiesa rolleyes.gif , kalbant apie angliškas...prisiminiau , ką norėjau pažymėti...labai man patiko
http://www.davidaust.../darcey-bussell
pirkau pavasarį iš Panevėžio , latviškas...
nuostabi spalva ,gerai laiko žiedai visas oro sąlygas , gan ilgaamžiai...puiki ji... sveikas gražus augalas...pateisino visus norus dėl jos smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Lyžuka @ 2016 10 19, 11:04)
na čia kas augina bent 100-150 rožių tai gal natūroj ir pasakytų kas tokia  smile.gif

wub.gif
nežinau , ar kas tuomet atsilieps auginantis 150 ružavų rožių wub.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2016 10 19, 11:10)
tiesa rolleyes.gif , kalbant apie angliškas...prisiminiau , ką norėjau pažymėti...labai man patiko
http://www.davidaust.../darcey-bussell
pirkau pavasarį iš Panevėžio , latviškas...
nuostabi spalva ,gerai laiko žiedai visas oro sąlygas , gan ilgaamžiai...puiki ji... sveikas gražus augalas...pateisino visus norus dėl jos smile.gif
Papildyta:

wub.gif
nežinau , ar kas tuomet atsilieps auginantis 150 ružavų rožių wub.gif

itrauksiu į norų sarašus smile.gif

o man iš austin tai labai super pasiteisino Lady of Shalot , viskas tas ptas ka apie aną parašėt smile.gif tik spalva kita smile.gif

na yra čia tikrų rožininkiu tik gaila kad jos retai savo grožius parodo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2016 10 19, 11:13)
itrauksiu į norų sarašus smile.gif

o man iš austin tai labai super pasiteisino Lady of Shalot , viskas tas ptas ka apie aną parašėt smile.gif tik spalva kita smile.gif

na yra čia tikrų rožininkiu tik gaila kad jos retai savo grožius parodo  ax.gif

4u.gif Turiu ir ją ...bet jau ji senesnė , nei Darsy...tai pripratau biggrin.gif
Tikrai , gaila...vieną seku facebooke...fantastiškos jos rožės. ( Lietuvoje) . ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 19 spalio 2016 - 10:26
QUOTE(diuni @ 2016 10 19, 11:19)
4u.gif Turiu ir ją ...bet jau ji senesnė , nei Darsy...tai pripratau biggrin.gif
Tikrai , gaila...vieną seku facebooke...fantastiškos jos rožės. ( Lietuvoje) . ax.gif

aš tai per rosebook esu tokia iš Panevežio rožininkę pastebėjus... grožiai ten jos nerealus

Diuni parašykit į az kas tokia, ir aš noriu sekti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 19 spalio 2016 - 10:37
QUOTE(Lyžuka @ 2016 10 19, 11:34)
aš tai per rosebook esu tokia iš Panevežio rožininkę pastebėjus... grožiai ten jos nerealus

Diuni parašykit į az kas tokia, ir aš noriu sekti  ax.gif

4u.gif jaučiu , kad bus ta pati... rolleyes.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2016 10 19, 11:41)
4u.gif jaučiu , kad bus ta pati... rolleyes.gif  wub.gif

dar kažkuri iš šios temelės nariu buvo įkėlus pasakišką nuotrauka kai rožės auga sodo pakraščiais ir paskui ratu prie tokios skuptūros
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 19 spalio 2016 - 11:44
QUOTE(diuni @ 2016 10 19, 09:42)
ax.gif na va...lelijas iš Benex gavau tikrai gražius svogūnus...tiesa , dar ir 3 rožes angliškas paėmiau iš jų...geltoną , raudoną ir ružavą be pavadinimų...labai jau ten pigios jos buvo...bet kokybė tai nelabai...matosi senokai užkonservuotos , viena pavaškuota...bet išvyniojus , šaknys gyvos...gyvens turbūt tikrai...šiaip šakos nemenkos ir daugiau nei trys...
http://cebule-kwiato...wona-1-szt.html
galėsiu kitą met spėlioti -koks pavadinimas biggrin.gif

O parkowa nereiškia parko rožė? Nes ir lapai į parko rožės panašūs...
Atsakyti

Parkowa ir yra parko rožė.

Kažkas iš jūsų norite žiemai dengti rožes specialiais gaubtais. Tai gal ir gražiau, bet tokie gaubtai neprilenktų prie žemės rožių nuo šalčio Loetuvoje neapsaugo, nebent jūs gyvenate pajūryje. Rožes geriausia prilenkti ir dengti visą rožių plotą. Kuo didesnis plotas uždengtas, tuo geriau. O kad sniegas nesulaužytų šakų pridėkite nereikalingų vazonų, apverstų lauko kėdžių ir t.t. ir uždenkite keliais agrodangos sluoksniais.

Atsakyti
QUOTE(s2002m @ 2016 10 19, 19:00)
O parkowa nereiškia parko rožė? Nes ir lapai į parko rožės panašūs...

ax.gif taip , reiškia...aš tai visas Ostino krūmines irgi galėčiau pavadinti parko rožėmis.
Atsakyti
ax.gif nors , jeigu skaityti lietuviškai- parko rožėms priskiriama gal tik atsparūs erškėčių hubridai...angliškos gi tokios nėr...tiksliau yra , radau dvi http://www.davidaust...in-rugosa-roses
Žodžiu aš supratau taip kad kai kas deda lygybę tarp krūminių ir parko rožių...
Šiaip tai atskira rožių grupė pavadinta - angliškos rožės . O jau ten , matyt , kaip kam patinka taip ir sugrupuoja biggrin.gif
Išsamiai ir aiškiai galėtų pasisakyti patyrę ir labai apsiskaitę rožių augintojai... 4u.gif

Tarkim pagal tokią klasifikaciją

TYPES OF ROSES
Part of Roses For Dummies Cheat Sheet

Picking a rose plant is a matter of personal preference. Do you want fragrance, a climber, lots of blooms, a certain bloom size, or a compact plant? Here are the types of roses and their basic differences so you choose the type that fits your gardening plan:

Climbers: Vigorous, sprawling rose plants that need the support of an arbor, fence, or trellis to stay upright.

Floribundas: Free-blooming shrubs that produce tons of flowers, usually borne in large clusters. One of the best types of roses for landscaping.

Grandifloras: Vigorous bushes producing large, beautifully formed flowers that are more likely to be borne in clusters than one to a stem. ‘Queen Elizabeth’ is a classic grandiflora.

Hybrid teas: The most popular type of rosebush, with beautiful long-stemmed flowers that are ideal for cutting.

Miniatures: Small in leaf and stature but big in amount of bloom. Grow only 4 to 36 inches high but make great landscape plants, especially as edgings and in containers.

Old garden and species roses (Antique roses): A huge group of roses varying in plant habit and flower type. A larger number bloom only once a year. Many have extremely fragrant and/or uniquely formed flowers.

Polyanthas: Small, compact shrubs producing large clusters of flowers. Good landscape plants.

Shrubs: A diverse group of quite varied plants, includes many new excellent landscape varieties known for their easy care and abundant bloom. Also includes some of the hardiest roses.

Senovinės sodo ir antikinės...tai kadangi angliškos rožės yra senovinių rožių palikuonės , jas laisvai galima į tą grupę priskirti...bet galima prie Shrubs priskirti...
hmm.gif hmm.gif hmm.gif hmm.gif hmm.gif hmm.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 20 spalio 2016 - 08:33