Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 18 oji tema

Sveikos rožių augintojos,

Prisipažinsiu - visos temos neskaičiau dėl laiko trūkumo... Tad atleiskite, jei tai jau buvo apkalbėta...
turiu tokią bėdą dilemą... šiemet man padovanojo pirmą vijoklinę rožę, kuri auga vazone. Jos dydis apie 1,65m aukščio, vazonas na kokių max 25cm diamtero manau.
Kol kas pasodinti į žemę jos neturiu galimybės, galėčiau persodinti tik į didesnį vazoną.
tik keli mane neraminantys klausimai:
1. ar galiu dabar persodinti? ar ne per vėlu?
2. kur rožę laikyti per žiemą, kad ji nesušaltų? dabar įnešiau į garažą, bet jos labai parudavo lapai, tad nežinau, gerai tai ar ne... nesinorėtų jos prarasti... gal nešti į kambarį? :hm
3. ar reikėtų jai apgenėti šakas dabar ar po persodinimo?
lauksiu visų įmanomų patarimų smile.gif
Dėkui Jums iš anksto 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

kas užsisakinejot iš floribundos ar galima ten papildyti, nes nusiunčiau papaildymą, tai tyla, nieko neatrašė
Atsakyti
QUOTE(ing. @ 2016 10 17, 15:33)
Sveikos rožių augintojos,

Prisipažinsiu - visos temos neskaičiau dėl laiko trūkumo... Tad atleiskite, jei tai jau buvo apkalbėta...
turiu tokią bėdą dilemą... šiemet man padovanojo pirmą vijoklinę rožę, kuri auga vazone. Jos dydis apie 1,65m aukščio, vazonas na kokių max 25cm diamtero manau.
Kol kas pasodinti į žemę jos neturiu galimybės, galėčiau persodinti tik į didesnį vazoną.
tik keli mane neraminantys klausimai:
1. ar galiu dabar persodinti? ar ne per vėlu?
2. kur rožę laikyti per žiemą, kad ji nesušaltų? dabar įnešiau į garažą, bet jos labai parudavo lapai, tad nežinau, gerai tai ar ne... nesinorėtų jos prarasti... gal nešti į kambarį? :hm
3. ar reikėtų jai apgenėti šakas dabar ar po persodinimo?
lauksiu visų įmanomų patarimų smile.gif
Dėkui Jums iš anksto 4u.gif

Dideliai rožei geriausia augti žemėje, bet jei dabar neturite vietos jai sodinti (Nors galėtumėte ją nors laikinai įkasti ją bet kur) tai būtinai persodinkite ją į didžiausią vazoną kokį tik turite.
1. Dabar pats laikas sodinti rožes.
2. Laikykite graže. Lapai ir taip žiemą nukris, tai koks skirtumas mėnesiu ankščiau ar vėliau smile.gif Kambaryje ji pradės augti, bet kadangi jai trūks šviesos ir bus per šilta, rožė ne normaliai augs, o išstyps mad.gif
3.apgenėkite dabar, bus lengviau sodinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2016 10 18, 08:22)
Sveikos  4u.gif

kas užsisakinejot iš floribundos ar galima ten papildyti, nes nusiunčiau papaildymą, tai tyla, nieko neatrašė

rolleyes.gif man tai jie , kaip kažkada minėjau , iš viso nieko neatsakė...gal nelabai linkę bendrauti...arba labai apkrauti užsakymais ir dėl to neatrašo...
Atsakyti
Supratau, nu gal tada teks iki pavasario atidet, nes siusti kita užsakyma dėl keliu rožiu jau neverta
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2016 10 18, 08:29)
Dideliai rožei geriausia augti žemėje, bet jei dabar neturite vietos jai sodinti (Nors galėtumėte ją nors laikinai įkasti ją bet kur) tai būtinai persodinkite ją į didžiausią vazoną kokį tik turite.
1. Dabar pats laikas sodinti rožes.
2. Laikykite graže. Lapai ir taip žiemą nukris, tai koks skirtumas mėnesiu ankščiau ar vėliau  smile.gif Kambaryje ji pradės augti, bet kadangi jai trūks šviesos ir bus per šilta, rožė ne normaliai augs, o išstyps mad.gif
3.apgenėkite dabar, bus lengviau sodinti  smile.gif

Sveiki,

dėkoju už atsakymą 4u.gif
Didžiausias mano vazonas gali būti 20l kibiras biggrin.gif
1. Supratau ;)
2. dėkui. viskas labai aišku.
3. kiek maždaug apgenėti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2016 10 18, 10:25)
rolleyes.gif man tai jie , kaip kažkada minėjau , iš viso nieko neatsakė...gal nelabai linkę bendrauti...arba labai apkrauti užsakymais ir dėl to neatrašo...

na va vakar atsakė, papilde, sumokejau ir laukiu bigsmile.gif , tik paraše, kad normaliai užsakiusiems sius nuo 15 d o veliau nuo 23 dienos, tai nežinau į kurį traukinį įsėsiu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2016 10 19, 09:50)
na va vakar atsakė, papilde, sumokejau ir laukiu  bigsmile.gif , tik paraše, kad normaliai užsakiusiems sius nuo 15 d o veliau nuo 23 dienos, tai nežinau į kurį traukinį įsėsiu  bigsmile.gif

4u.gif o , puiku...įdomu , kada aš savas irgi gausiu... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2016 10 19, 09:53)
4u.gif o , puiku...įdomu , kada aš savas irgi gausiu... rolleyes.gif

nu įdomu, būtinai pasidalinkit įspūdžiais iš tu kur savas gausit smile.gif , nes girdėjau kad pvz kai kas lenkų svogūnines gavo gerokai papelijusias
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 19 spalio 2016 - 09:17
QUOTE(ing. @ 2016 10 18, 13:43)
Sveiki,

3. kiek maždaug apgenėti?  ax.gif

Turėtų būti panašiai kiek šaknų, tirk ir šakų. Arba šakų truputį mažiau.
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2016 10 19, 10:17)
nu įdomu, būtinai pasidalinkit įspūdžiais iš tu kur savas gausit  smile.gif , nes girdėjau kad pvz kai kas lenkų svogūnines gavo gerokai papelijusias

ax.gif na va...lelijas iš Benex gavau tikrai gražius svogūnus...tiesa , dar ir 3 rožes angliškas paėmiau iš jų...geltoną , raudoną ir ružavą be pavadinimų...labai jau ten pigios jos buvo...bet kokybė tai nelabai...matosi senokai užkonservuotos , viena pavaškuota...bet išvyniojus , šaknys gyvos...gyvens turbūt tikrai...šiaip šakos nemenkos ir daugiau nei trys...
http://cebule-kwiato...wona-1-szt.html
galėsiu kitą met spėlioti -koks pavadinimas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 19 spalio 2016 - 09:52
QUOTE(diuni @ 2016 10 19, 10:42)
ax.gif na va...lelijas iš Benex gavau tikrai gražius svogūnus...tiesa , dar ir 3 rožes angliškas paėmiau iš jų...geltoną , raudoną ir ružavą be pavadinimų...labai jau ten pigios jos buvo...bet kokybė tai nelabai...matosi senokai užkonservuotos , viena pavaškuota...bet išvyniojus , šaknys gyvos...gyvens turbūt tikrai...šiaip šakos nemenkos ir daugiau nei trys...
http://cebule-kwiato...wona-1-szt.html
galėsiu kitą met spėlioti -koks pavadinimas biggrin.gif

mačiau ten tas rožes, šita gal koks Wiljam Sekspyr ? unsure.gif
Atsakyti