Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 18 oji tema

QUOTE(mamaSandra @ 2016 09 29, 17:51)
foto skolinta is rasosaugalai.lt
matyt kaip dideles, aukstos rozes draugauja su mazesniais augalais.
Manau svarbu pati kota - apacia pridengti,o aukstaugiu naturalistiniu augalu deranciu su rozemis tikrai yra nemazai.

Foto profesionalios augintojos, ir ne tik augintojos, o kuri nusimano dar kaip ir rožes suderinti su daugiametėmis. Tai nėra taip paprasta, nes rožės silpnos konkurentės ir arti nieko nepasodinsi, bet koks augalas gali jas užgožti. Bent jau aš mačiau gražius gėlynus tik rožes su apvadu arba daugiametes be rožių. Neatkalbinėju, gal jums pavyks tai įgyvendinti mirksiukas.gif

QUOTE(Lyžuka @ 2016 09 30, 07:10)
ai dar užkliuvo aprašymai, kad sibirkos visos angliškos yra nurodoma aukštis 1-1,5 m , o lenku tam psl 0,7-1 m  g.gif

Man jau seniai užkliūva aprašymai... Kiek neperku, trečdalis vis kitokio aukščio negu nurodyta, nu išskyrus vijoklines, 50 cm dar nieko, bet kai vos ne metras... Jau ir taip žiūriu per keturis ar penkis puslapius tuos dydžius, bet niekad nežinai kaip tai rožei šaus į galvą išaugti. Kitais metai tręšiu naturaliom trąšom, gal suvienodės lotuliukas.gif

QUOTE(diuni @ 2016 09 30, 08:38)
4u.gif o ar daug kas ir ar daug auginat arbatines hibridines...ot nelimpa man jos nors tu ką...nors žiedai kaip ir gražūs...bet neįdomios jos man kažkokios...net nežinau , kodėl link jų širdis nelinksta...bet...šįkart vieną paėmiau- nežinau kaip draugausim

Man jų žiedai labai labai wub.gif Bet forma tai nors nusišauk, apačioje plika, stori kotai, tiksliau šluotkočiai, pats augalas dažniausiai siauras ir gėlyne nesižiūri, nes žemė šviečiasi tarp šakų. Pradėjau apvadą sodinti, gal pridengs daugiau ir pagerės vaiždas. Sodinau iš trijų skirtingų augalų: šalavijų Ostfriesland ir Mainacht, levandų hidcote blue ir katžolės walkers low. Iš pradžių visas po dvi iš eilės sodinau, išskyrus levandą, o dabar net nežinau ar gera tokia įdėja. Po vieną sodinant lyg tai per skystai gaunasi, bet katžolės ką tik padalintos jau išbujojo, o šalavijai tai menkučiai palyginus unsure.gif
Atsakyti
4u.gif šalavijai irgi išbujos...mano beveik visos rožės bendrame gėlyne...tiesa , gėles , kurios palenda po rožėmis , raunu lauk laikas nuo laiko...o taip dar visai valdoma situacija. Na išskyrus tą maryrose , kur tikrai reik jau kitos vietos jai ieškoti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 30 rugsėjo 2016 - 10:21
QUOTE(diuni @ 2016 09 30, 08:38)
Ostino rožės žavios tuo , kad panašios į senovines , romantiško stiliaus... smile.gif
Man gražu , nors ir be jų yra tokio stiliaus rožių gan daug...o ir pačios senovinės dar yra...

Tai austino ir yra ypatingos tuom kad jis sukryzmino su senovine roze, as del ju irgi mirstu smile.gif dievinu jas
tik tiek norejau priminti kad ir be austino yra kitu anglisku ypatingu, kad ir harkines man taip pat sis veisejas labai patinka, jos kazkokios kitokios.

as auginu arbatines, man jos labai patinka del nuostabaus ziedo, bet jos lepesnes, linkusios daugiau nusalti.
Atsakyti
Laba diena,noriu paklausti,ar galima rozes persodinti?jos jau gal kokiu 4 metu,ir reikia persodinti nes toje vietoje kasimai vyks,nesinori ju prarasti,labai jau graziai zydi paskutintus 2 metus :-) patarkit kaip viska teisingai padaryti? 4u.gif
Atsakyti
2 metu butu tai sakyciau drasiai imkit ir persodinsit, bet 4 m. rozes persodinti jau sunku, jos suvargti gali, bet jus neturite kitos iseities tai kelkite, jei galima palaukti darykit tai lapkricio pradzioje, pagal orus ziurekit, kad jau butu vesu ir nebutu noro rozei sprogti.. atsargiai iskaskit, kad kuo maziau pasizeistu saknys ir zemes kuo maziau nubyretu.
Atsakyti
blink.gif FELLOWSHIP dabar tik išsinagrinėjau...o kai užsakinėjau , kažkaip nekreipiau dėmesio...bet dabar pamačiau- nuostabi...ir šita SAMARITAN liko nepastebėta...o dabar graži irgi rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 30 rugsėjo 2016 - 13:57
Cardinal Hume - kur geriau sodinti ar kur šilčiau ir daugiau saulės , ar kur būna pavėsio...skaitau įvairius aprašymus ir nelabai man aišku...gal kas auginat ir galit pakomentuoti. 4u.gif
Atsakyti
diuni, man atrodo jūs rimtai susirgote rožlige, net gi pasakyčiau sunkia stadija biggrin.gif
Pasiskaičiavau, kiek pas mane vietos dar likę, tai turbūt ties 90 ir sustosiu.

Vis užmirštu paklausti, kaip karpote arbatines hibridines? Aš jų stipriai nenurėždavau pavasarį, tai iš žemės dabar 2-3 šakos auga, o šakojasi daug aukščiau. Kiek randu internete, pataria palikti tokiom rožėm tik 15-20 cm. Gal jei taip genėsiu, išgausiu daugiau šakų iš žemės? Ar tai visai neįtakoja išsišakojimą?
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2016 09 30, 12:31)
Laba diena,noriu paklausti,ar galima rozes persodinti?jos jau gal kokiu 4 metu,ir reikia persodinti nes toje vietoje kasimai vyks,nesinori ju prarasti,labai jau graziai zydi paskutintus 2 metus :-) patarkit kaip viska teisingai padaryti? 4u.gif

Man teko persodinti ir ne kartą, dažniausiai nepalankiu metų laiku. Spalio gale, lapkritį, man atrodo, tinkamiausias laikas. Geriausia viršžeminę dalį nugenėti trumpai, palikti tik porą akučių ant šakų virš žemės, tada joms lengviausia atsigauti ir užpilti žemėmis, kad nepradėtų želti. Tiesa, labai gausiai palaistyti reikia. Man 8 vijoklines teko taip nurėžti dėl statybų, tai oi kaip širdį skaudėjo, bet visos atsigavo ir prigijo.
Atsakyti
QUOTE(s2002m @ 2016 09 30, 16:58)
diuni, man atrodo jūs rimtai susirgote rožlige, net gi pasakyčiau sunkia stadija  biggrin.gif
Pasiskaičiavau, kiek pas mane vietos dar likę, tai turbūt ties 90 ir sustosiu.
Vis užmirštu paklausti, kaip karpote arbatines hibridines? Aš jų stipriai nenurėždavau pavasarį, tai iš žemės dabar 2-3 šakos auga, o šakojasi daug aukščiau. Kiek randu internete, pataria palikti tokiom rožėm tik 15-20 cm. Gal jei taip genėsiu, išgausiu daugiau šakų iš žemės? Ar tai visai neįtakoja išsišakojimą?

bigsmile.gif wau...aš tai 90 dar tikrai neturėsiu...dar reiškia nėr tiek daug pas mane... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2016 09 30, 16:19)
bigsmile.gif wau...aš tai 90 dar tikrai neturėsiu...dar reiškia nėr tiek daug pas mane... blush2.gif

Pas mane dabar irgi nedaug tik 50 mirksiukas.gif bet jau suplanavau vietas kitoms 40. Tik kad pasodinimas užims dar daug laiko, nes statybos visokios vyksta sode, ir taip veja niokoja, o rožes ir nulaužti gali, tai jau palauksiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo s2002m: 30 rugsėjo 2016 - 17:10
QUOTE(b.kite @ 2016 09 30, 13:37)
2 metu butu tai sakyciau drasiai imkit ir persodinsit, bet 4 m. rozes persodinti jau sunku, jos suvargti gali, bet jus neturite kitos iseities tai kelkite, jei galima palaukti darykit tai lapkricio pradzioje, pagal orus ziurekit, kad jau butu vesu ir nebutu noro rozei sprogti.. atsargiai iskaskit, kad kuo maziau pasizeistu saknys ir zemes kuo maziau nubyretu.

Aciu 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(s2002m @ 2016 09 30, 17:14)
Man teko persodinti ir ne kartą, dažniausiai nepalankiu metų laiku. Spalio gale, lapkritį, man atrodo, tinkamiausias laikas. Geriausia viršžeminę dalį nugenėti trumpai, palikti tik porą akučių ant šakų virš žemės, tada joms lengviausia atsigauti ir užpilti žemėmis, kad nepradėtų želti. Tiesa, labai gausiai palaistyti reikia. Man 8 vijoklines teko taip nurėžti dėl statybų, tai oi kaip širdį skaudėjo, bet visos atsigavo ir prigijo.

Tai vat viskas per tas statybas unsure.gif turejau visas savo lelijas iskasti,o vietos db joms nerandu kur pasodinti,tad lauks iki pavasario,o ten jau ziuresiu smile.gif
Aciu uz patarimus,tikiuosi rozes prigis ir palauksiu tikrai kokio lapkricio,nes dar zydi mano enutes grazuoles 4u.gif
Atsakyti