Įkraunama...
Įkraunama...

Pletkai ir diskusijos apie dienos aktualijas

Gyvūnai yra gėris. Taškas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2016 10 14, 11:15)
Oi kai aš nueinu pas veterinarę, tai prisiklausau siaubo istorijų. Pvz. paskutinė buvo, kad atnešė šešką užmigdyti, nes jis labai smirdi. Kai veterinarė pasiūlė tiesiog iškastruoti ir išimti tas liaukas, nesutiko, nes......atsibodo. Tai pasiliko veterinarė. Ir tokių istorijų esu girdėjusi ne vieną ir ne dvi ir iš kitų veterinarų, kuomet visiškai prašo užmigdyti visiškai sveikus gyvūnus, nes jie rujoja, atsiveda vadas, kandžiojasi ir pan. Kai sprendimas būna labai paprastas - kastruot, dresiruot ir pan. Ir tikrai žinau, kad ne vienas veterinaras yra tokius gyvūnus parsinešęs namo, kartais net sergančius, bet pagydomus. Paskui suranda jiems namus.
Va dabar gydau savo katiną. Na tikrai buvo kas pirštą prie smilkinio pasukiojo dėl to. Nu bet aš negaliu nurašyt gyvūno, kuris su mumis gyveno 9 metus.

O dar kai kas piktinasi, kai sakoma, kad zmones konkreciai nuzmogeje.
Norite pasakyti, kad buvo tokiu, kurie jums, po 9 metu auginimo, siule negydyti nuosavo katino? blink.gif
Tokiems siulytojams patarciau ir savo artimuju negydyti susirgus, o kam, vistiek kazada numirs?
Man buvo tokia situacija, kai draugai, savo nuostabu, sveika suniuka, po 4 metu nutare atiduoti kitiems, nes atsibodo. Kai suzinojau tokia naujiena, tiesiai sviesiai motinai pasiuliau ir savo paauglius vaikus atiduoti. Nes jeigu jie tokie nevykeliai, kad istisai namie sededami nesugeba suns i lauka isvesti, tai tokiu irgi geriau namie netureti. Moteriskes akys vos ant kaktos neissoko biggrin.gif O as, durniu ijungus ir pasakiau: tai ka, jeigu viena seimos nari ramiai atiduodat, kodel kitu gaila?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo world: 14 spalio 2016 - 10:23
QUOTE(pikkolo @ 2016 10 14, 10:15)
Oi kai aš nueinu pas veterinarę, tai prisiklausau siaubo istorijų. Pvz. paskutinė buvo, kad atnešė šešką užmigdyti, nes jis labai smirdi. Kai veterinarė pasiūlė tiesiog iškastruoti ir išimti tas liaukas, nesutiko, nes......atsibodo. Tai pasiliko veterinarė. Ir tokių istorijų esu girdėjusi ne vieną ir ne dvi ir iš kitų veterinarų, kuomet visiškai prašo užmigdyti visiškai sveikus gyvūnus, nes jie rujoja, atsiveda vadas, kandžiojasi ir pan. Kai sprendimas būna labai paprastas - kastruot, dresiruot ir pan. Ir tikrai žinau, kad ne vienas veterinaras yra tokius gyvūnus parsinešęs namo, kartais net sergančius, bet pagydomus. Paskui suranda jiems namus.
Va dabar gydau savo katiną. Na tikrai buvo kas pirštą prie smilkinio pasukiojo dėl to. Nu bet aš negaliu nurašyt gyvūno, kuris su mumis gyveno 9 metus.

kai bandėm traukš šunę į gyvenimą, tai kainavo virš 400 eurų, irgi buvo tokių, kurie sakė, kad senas, vistiek nudvės ir pan...
Atsakyti
QUOTE(world @ 2016 10 14, 11:17)
Norite pasakyti, kad buvo tokiu, kurie jums, po 9 metu auginimo, siule negydyti nuosavo katino? blink.gif

Buvo, nes jam nustatė cukrinį diabetą, buvo komplikacijų, savaitę laiko lašines lašinom (namie irgi), dar vaistai. Vien tyrimai dar kiek kainavo. O dabar insuliną kasdien leidžiu. Jau taip mėnesį. Vis dar tikiuosi, kad viskas susitvarkys, pradžioj buvo baisiai sunku (o dar esu nestuke.gif ), dabar lyg ir viskas gerėja.
Papildyta:
QUOTE(BurmeSS @ 2016 10 14, 11:19)
kai bandėm traukš šunę į gyvenimą, tai kainavo virš 400 eurų, irgi buvo tokių, kurie sakė, kad senas, vistiek nudvės ir pan...

Kitam katinui reikėjo ausį operuoti, nes susidarė didelė hematoma. Dėl amžiaus buvo didelė rizika, kad narkozės neištvers, tad pralaikė 2 paras. Suplojom ~200 € (ir dar 5 savaitės gijimo). Šiek tiek nustebau kai vyras be kalbų sumokėjo, kai paklausiau ar nebuvo gaila tiek pinigų už katino operaciją, tai atsakė: nu negi leisi jam taip va nustipt.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2016 10 14, 11:22)
Buvo, nes jam nustatė cukrinį diabetą, buvo komplikacijų, savaitę laiko lašines lašinom (namie irgi), dar vaistai. Vien tyrimai dar kiek kainavo. O dabar insuliną kasdien leidžiu. Jau taip mėnesį. Vis dar tikiuosi, kad viskas susitvarkys, pradžioj buvo baisiai sunku (o dar esu nestuke.gif ), dabar lyg ir viskas gerėja.

Saunuole, susitvarkys, pamatysit 4u.gif Bent jau zinosit, kad padarete viska kas imanoma. As irgi saviske veziojau kasdien laselines statyti, kai sirgo baisingai, net ir i ligonine buvo pagulde biggrin.gif Baisus metas buvo: dukryte mazyte, tetis mirties patale guli klinikose, suo ziauriai apsirgo. Tai budavo ryte suruosiu vaika i darzeli, prisikraunu pilna ledo teciui, suneli susipakuoju i tase ir suku rata - darzelis, veterinarke, ten palieku sune ir tada jau i klinikas. Griztant, vel tas pats. Ir nieko, kazkaip issisukom.
Atsakyti
QUOTE(world @ 2016 10 14, 11:27)
Saunuole, susitvarkys, pamatysit 4u.gif Bent jau zinosit, kad padarete viska kas imanoma. As irgi saviske veziojau kasdien laselines statyti, kai sirgo baisingai, net ir i ligonine buvo pagulde biggrin.gif Baisus metas buvo: dukryte mazyte, tetis mirties patale guli klinikose, suo ziauriai apsirgo. Tai budavo ryte suruosiu vaika i darzeli, prisikraunu pilna ledo teciui, suneli susipakuoju i tase ir suku rata - darzelis, veterinarke, ten palieku sune ir tada jau i klinikas. Griztant, vel tas pats. Ir nieko, kazkaip issisukom.

Man tai mieliausias vaizdas, kai dukra prieina prie katino, jį glosto ir sako: tu tik nepasiduok, turi pasveikti biggrin.gif
Atsakyti
su viena drauge nutraukiau ilgametę draugystę, kai sužinojau, kad ji atsikratė savo dar tikrai pagysiančio ir gražiai pagyvensinčio katino, kadangi pati buvo tuo metu ligota. Pati save tai gelbėjo, gydė, kažkodėl eutanazijos neprašė sau, o katiną, tai jau galima užmigdyt??? Galėjo bet kieno iš draugų pagalbos prašyti, kad į kito miesto padorią veterinariją nuvežtų, nes pinigų ji turėjo, bet to nedarė, prisidengė kvaila priežastimi, kad katinas atseit jau nepadaro to, ko anksčiau, silpnesnis, tai galima migdyti 9 metų, kai katės ir 17 išgyvena rolleyes.gif O kaip ji deklaruodavo meilę gyvūnams, vaikystėje gelbėdavo, padėdavo ir panašiai, o išaugo įka-kokį monstrą blink.gif Nereikia man tokios "draugės" rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2016 10 14, 11:15)

Aš irgi savo katiną vežu pas vereinorių ir gydau. Ir šunį, žmonėms atsibodusį, kuriam jau 14 metų, auginu. Bet tai buvo mano pasirinkimas juos turėt. Ir nesužmoginu jų, vienoj lovoj neguliu ir iš vieno bliūdo nevalgau.
O čia žmonės gelbėjo pertrenktą šunį, nuvežė pas veterinorių. Paskui, matyt , nebesugalvojo ką su tuo gyvūnu daryt. Nesuprantu kam čia kriminalą iš to daryti ax.gif . Pagaliau galėjo tas moralistas veterinorius pats pasilikti ir gydyti tą šunelį. Sakau, po tokių įvykių žmonės bijos gelbėt gyvūnėlį, kad paskui ką ne taip nepadarytų, kai aplinkui tiek moralistų...
Atsakyti
Jei nemoki gelbėti - nelįsk, kviesk tarnybas, kas mokės tai padaryti, ieškok pagalbos. Tai gal ir su žmogum taip galima padaryti? Randi, bandai gelbėti, nepavyksta, nuveži miškan ir išmeti, vistiek gi mirė.
Nereikia didvyrio vaidinti, jei nemoki to daryti iki galo. Man yra tekę rasti fejerverkų išgąsdintą, priglušintą nebepakylantį į orą balandį sniege vėlų rudenį ar žiemą. Tai nė nebandžiau pati jo iki galo gydyti ar ką jam daryti, nes nemoku. Naktį praleido pas mane šiltai, o iš pat ryto skambinau įvairioms tarnyboms tol, kol radau kas moka jais rūpintis. Jei jau apsiėmi ką daryti, tai daryk iki galo.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2016 10 14, 11:46)
Aš irgi savo katiną vežu pas vereinorių ir gydau. Ir šunį, žmonėms atsibodusį, kuriam jau 14 metų, auginu. Bet tai buvo mano pasirinkimas juos turėt. Ir nesužmoginu jų, vienoj lovoj neguliu ir iš vieno bliūdo nevalgau.
O čia žmonės gelbėjo pertrenktą šunį, nuvežė pas veterinorių. Paskui, matyt , nebesugalvojo ką su tuo gyvūnu daryt. Nesuprantu kam čia kriminalą iš to daryti ax.gif . Pagaliau galėjo tas moralistas veterinorius pats pasilikti ir gydyti tą šunelį. Sakau, po tokių įvykių žmonės bijos gelbėt gyvūnėlį, kad paskui ką ne taip nepadarytų, kai aplinkui tiek moralistų...

Jie pasirinko tą gyvūną gelbėti, tai reikėjo ir gelbėti, o ne vėl numesti. Arba reikėjo ne gelbėti ir palikti. Vat visas moralas tame ir yra. Gal tam veterinarui niekas net nesiūlė to šuns pasilikti, gal gelbėtojai užtikrino, kad jie patys pasirūpins viskuo.
pati parašėte, kad jūsų pasirinkimas buvo auginti seną šunį, ir turbūt jį auginsit iki mirties. Nes tai yra atsakomybė, ne vien pasirinkimas. Jei nenori atsakomybės - tiesiog neimi sužeisto gyvūno ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2016 10 14, 11:59)
Jie pasirinko tą gyvūną gelbėti, tai reikėjo ir gelbėti, o ne vėl numesti. Arba reikėjo ne gelbėti ir palikti. Vat visas moralas tame ir yra. Gal tam veterinarui niekas net nesiūlė to šuns pasilikti, gal gelbėtojai užtikrino, kad jie patys pasirūpins viskuo.
pati parašėte, kad jūsų pasirinkimas buvo auginti seną šunį, ir turbūt jį auginsit iki mirties. Nes tai yra atsakomybė, ne vien pasirinkimas. Jei nenori atsakomybės - tiesiog neimi sužeisto gyvūno ir tiek.

Na, jie pasielgė kitaip, kaip galvojo tinkama tuo metu. Gal dabar pergyvena dėl to šunelio, kad kažkur nenuvežė ar neužkasė. Ir kažin ar veterinorius už dyką tam rastam šuneliui vaistus leido. Ar nė karto pati nesat praėjusi pro merdėjantį gyvūną. O pro žmogų? Kažin kiek automobilių pravažiavo pro tą pertrenktą šunį? Ar jie moraliau pasielgė nei tas, kuris bandė gelbėt? Moralizuot yra lengviausia. Moralizuotojų pilna visur ant kiekvieno kampo, o SM jų tiesiog apstu.
Labai gerą šmaikštų komentarą radau:
Ar bus atliekamus kriminalinis tyrimas ... Jeigu vairuotoją suras - ar jam bus iškelta baudžiamoji byla už asmens palikimą gyvybei pavojingoje būsenoje , ko pasėkoje ištiko mirtis ... atsakomybė - manau nemaža ... Ar bus ieškomas padaręs avariją vairuotojas [ pabėgimas iš avarijos vietos , sunkus kūno sužalojimas ] ko rezultatas - mirtis ... Kaip tokiu atveju turi elgtis vairuotojai ir kas už tai jiems turėtų grėstį ... O jei nuodugniai ištyrus paaiškėtų , kad avarija buvo imituota , o ištikrūjų - tai žmogžudystė ... kaip turėtų atsakytį nusikaltėlis ... Bet , ar bus atlikti visi rimti tyrimai , ar eilinį kartą vėl viskas nutils ... Kokia turėtų būtį visuomenės reakcija ////////////////

Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2016 10 14, 08:53)
Kai kurios taip ir nesuprato, kad istorija buvo ne apie šunį, o apie šūvį... Nesvarbu, kad nušautas, tai tik šuo, kai kas sako. O giliau pažiūrėjus. Už to šuns yra pareigūnas. Šiandien sumaišė šunį su vilku, suklydo, išsigando,rikošetas ir t.t., kokių tik nebuvo versijų, o jei rytoj bus ,,klaida '' ir nušaus pareigūną? Darbo metu, vykdant operaciją,  dieną, eilinis medžiotojas, išėjęs į mišką? Normalu? O jei tas pareigūnas buvęs už šuns, būtų buvęs jūsų vyras, tėvas, vaikas, brolis, kaip galvojat saugu jam buvo?

Aimėja, šaudo į tuos pareigūnus, ir sužeidžia būna.
Atsakyti