Įkraunama...
Įkraunama...

Gegužiukai 2016, 40 tema

QUOTE(jauniute @ 2017 02 09, 12:08)
<p>Tiesa Linden, pries kelias diena susitvarkiau fb ir prisijungiau prie kitos temos grupes smile.gif kadangi nenoriu vieisntis nuotrauka is nugaros puses isidejau ir tiek smile.gif jeigu jus visos dar pasiruosusios mane pas save priimti su dideliu noru ateiciau smile.gif tik nezinau ar visos sutiktu kad as nesiviesinu ir ar ne per velu? smile.gif<sub></sub>
</p>

Dėl manęs - tai prašom. O dėl.kitų nuomonės- nežinau.
Gaily administruoja, tik ji ir prijungt gali.
Mes tik vartotojai ☺
Atsakyti

Dėl manęs - tai prašom. O dėl.kitų nuomonės- nežinau.
Gaily administruoja, tik ji ir prijungt gali.
Mes tik vartotojai ☺

Supratau :) Dekui uz info :)

Atsakyti
Sveikos.

Kovojam mes su vidurių kietėjimu toliau. Prisiskaičiau Jūsų pamąstymų ir patarimų, vaikas sėdo ant dietos. Maitinau tik moliūgu, cukinija, virtu ir žaliu obuoliu ir avižų koše su slyvom. Daugiau nieko. Dar pradėjau duoti vandenį, nes prisiskaičiau, kad jeigu problemos su kietėjimu vidurių - rekomenduojama jo duoti. Na ir padėtis iš baisios pasidarė pakenčiama. Nors tikėjausi, kad vidurius jau vos ne paleis nuo tokio raciono, bet jie patapo tik vos vos pakenčiami. Ir padažnėjo gamtinių reikalų atlikimo dažnis. Dar apskritai sumažinau maitinimų kiekį, kad gautų tik MP, bet supratau, kad mano vaikui nelabai toks variantas, nes jau ėmė reikalauti maisto. Tai galvoju, kad jeigu kelionėje, tai su MP vien niekaip neišeitų išmaitinti. Prieš kelias dienas įvedžiau vėl mėsą ir vėl viduriai kieti, ir vėl reikalus atlikinėja su ašarom. Nemanau, kad čia psichologiškai, nors gamta pasiūlymą, dėl pasikalbėjimo apie psichologines problemas keitėjimo, laukau mintyje. Dabar vis paskaitau kažką, kad tarkim mėsą įvedė tik 9tą mėnesi, vis pakraupstu, gal aš per anksti. Anądien daviau kiaušinio, su drauge kalbu - sako davė tik nuo 9 mėn, aš vėl į paniką. Nieko nebesuprantu nei kaip man vaiką maitint, kad nekietėtų viduriai, nei kada ką duot. Vieni kalba kad per vėlai viską duodu, jau tokio amžiaus vos ne viskuo vaikus maitino, kiti sako viską daug vėliau duodavo. Jau erzina.

Prieš kelias dienas suėjo 8 mėn, dama mano strykt ir atsistoja, stovi vis tvirčiau, pasilaikydama už stalo/kėdės/lovelės vaikšto (na, perstato kojas slinkdama į šoną) smile.gif Kažkodėl pastaruoju metu ėmė laaabai dažnai naktį atsikeldinėt ir prašytis mp. Gal toks laikas. Augimo šuolis ar kažkas. Kažkuriuo metu būdavo kad tik 3-4 kartus prabunda, o dabar nebesuskaičiuoju. Na, bet nieko, smulkmena.

Dėl miegojimo - pietų miegą jau seniai miega tik vieną kartą. Dažniausiai 12 val dienos. Dažniausiai 30-40 minučiu. Bet pasitaiko kad ir 1 val 30 min išmiega. Nakties miegas nuo 18 iki 6-7.

Ir ėėė. Koki čia pabėgimai feisbukan verysad.gif
Atsakyti
Repecke, tai isvis viena karta dienoj tik miega?
Paguosiu, as irgi neskaiciuoju kiek kartu valgo nakti, nes miega su manim, automatiskai duodu ir viskas.
Del viduriuku net gi nezinau kas dar galetu pagelbet. Pabandyk gal virs wc palaikyt , i pampi nepatogu jau kraut vaikui biggrin.gif
Mesa as duodu nuo 7 men. Kaitaliuoju jautiena, vistiena, triusiena.
Kiausinio tryni kolkas pora kartu daviau paragaut.
Atsakyti
Aš laikausi nuomonės, kad geriau jau vėliau kokį nors produktą įvesti nei anksčiau. Spės prisiragauti, o kol pienelio pakankamai, tai jis vis tiek pagrindinis maistas. Kad naktį valgo kelis kartus, tai man ne problema (didesnė būtų, jei nebūtų tokios patikimos migdymo priemonės biggrin.gif ), bet man bėda, kad nuo tiek valgymo dažnai prašlampa, o va perrenginėjant tai jau išsibudina... Tai kokią 4 nakties, kai prabunda, pamaitinu, įmiega, o tada miegančiam sauskelnę keičiu ir dažnai neprabunda. Blogiau būna, jei bevalgydamas pro šoną prašlampa, nes guli ant šono. Bandėm ir sauskelnes didesnes segti, bet vis tiek neišlaiko visos nakties. Rytais, jei nepabunda, kai vyresniuosius darželin išleidžiu, pati prikeliu ir pasodinu ant puoduko - daaaug padaro biggrin.gif Ir labai gerai ant puoduko visos dujos išeina, palengvėja pilvukui smile.gif

Aš mėsą nuo 8 mėn. daviau, nuo 9 kiaušinį pridėjau, žuvį turbūt nuo 10 duosiu.
Kiaušinį į daržovienę įdėjau, tiksliau pusę kiaušinio. Galvoju, kiek čia jo duoti, kitą kartą gal jau ir visą sutrinsiu, kai taip patiko smile.gif

Dėl miego, tai maniškis po neilgai, bet pamiega 3 kartus. Jei atsikelia apie 8, tai paskui apie 10-11 užmiega, antrąkart po pietų apie 16-17, trečią - prieš miegą apie 20-21, tuo metu kaip tik vyresniuosius guldom, tai vis ramiau būna smile.gif

Aha, į feisbuką nenubėkit, pabūkit ir čia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Asoje @ 2017 02 09, 23:45)
Aš laikausi nuomonės, kad geriau jau vėliau kokį nors produktą įvesti nei anksčiau.

..., bet man bėda, kad nuo tiek valgymo dažnai prašlampa,

Pritarsiu, kad aš ir laikausi pozicijos, jog nèr ko skubėti 😊
Mėsytę ragauja nuo 8.5 mėn. Kol kas tik triušieną r vištieną.. Tik jas namines gavau. Kiaušinių neragavo dar. Pieno produktų irgi nesiruošiu kol kas duoti ☺

Asoje, o kokos sauskelnės tau praleidžia ?
Maniškis daugybę kartų naktį valgo, bet atlaiko Pampers Baby dry. Šįryt pasvėriau po nakties, tik 284 gr. Tiesiog stebiu, ar jei dažniau keliasi naktį, tai daugiau ir valgo ar tik nusiraminimui. Sprendžiant, kiek prisiusioja - valgo ir naktim 😊

REepečkè, dėl vidiriukų kietėjimo. Primaitinimo pradžioj porą sav buvo ne kas. Bet slyvų tyrelė, obuoliukas ir paderintas maistas sutvarkė.
Turėjus kelis metus problemų, visis duphalac, mikrolax išbandžius. Tikrai diskomfortas. Neįsivaizduoju, kaip sumąsto juos skirti kūdikiams. Jau extra atveju geriau viburcol žvakutę, dar prieš tai aliejuku patepus.
Palaiuk su kiaušiniais, mėsytėmis.

Klausei dėl atostogų. Be problemų 2 sav atostogavom. Peitums vežiausi tyrelių. O grūdinių ėmiau ùžplikomų Holle košyčių, pasiimdavau kavinėj verdančio vamdens, visad turėjau šalto virinto vandens. Skanindavau vaisiais. Šakutè sutrindavau bananą, pagremžt obuoliuką. Ir oro uoste puikiai taip valgė..
Aišku kelionèj patogu seilinukas ilgom rankovėm. Drėgnos antibakterinės servetėlės, tinkamčios sąlyčiui su maistu Green Shield, pirkau assorti.
Vaikas skrydžius pramiegojo. Ir per atostogas puikiausias miegas grynam ore. Taip kad drąsiai mėgautis saulyte linkiu 😊
Atsakyti
QUOTE(repečkė @ 2017 02 09, 21:24)
Sveikos.

Kovojam mes su vidurių kietėjimu toliau. Prisiskaičiau Jūsų pamąstymų ir patarimų, vaikas sėdo ant dietos. Maitinau tik moliūgu, cukinija, virtu ir žaliu obuoliu ir avižų koše su slyvom. Daugiau nieko. Dar pradėjau duoti vandenį, nes prisiskaičiau, kad jeigu problemos su kietėjimu vidurių - rekomenduojama jo duoti. Na ir padėtis iš baisios pasidarė pakenčiama. Nors tikėjausi, kad vidurius jau vos ne paleis nuo tokio raciono, bet jie patapo tik vos vos pakenčiami. Ir padažnėjo gamtinių reikalų atlikimo dažnis. Dar apskritai sumažinau maitinimų kiekį, kad gautų tik MP, bet supratau, kad mano vaikui nelabai toks variantas, nes jau ėmė reikalauti maisto. Tai galvoju, kad jeigu kelionėje, tai su MP vien niekaip neišeitų išmaitinti. Prieš kelias dienas įvedžiau vėl mėsą ir vėl viduriai kieti, ir vėl reikalus atlikinėja su ašarom. Nemanau, kad čia psichologiškai, nors gamta pasiūlymą, dėl pasikalbėjimo apie psichologines problemas keitėjimo, laukau mintyje. Dabar vis paskaitau kažką, kad tarkim mėsą įvedė tik 9tą mėnesi, vis pakraupstu, gal aš per anksti. Anądien daviau kiaušinio, su drauge kalbu - sako davė tik nuo 9 mėn, aš vėl į paniką. Nieko nebesuprantu nei kaip man vaiką maitint, kad nekietėtų viduriai, nei kada ką duot. Vieni kalba kad per vėlai viską duodu, jau tokio amžiaus vos ne viskuo vaikus maitino, kiti sako viską daug vėliau duodavo. Jau erzina.

Prieš kelias dienas suėjo 8 mėn, dama mano strykt ir atsistoja, stovi vis tvirčiau, pasilaikydama už stalo/kėdės/lovelės vaikšto (na, perstato kojas slinkdama į šoną) smile.gif Kažkodėl pastaruoju metu ėmė laaabai dažnai naktį atsikeldinėt ir prašytis mp. Gal toks laikas. Augimo šuolis ar kažkas. Kažkuriuo metu būdavo kad tik 3-4 kartus prabunda, o dabar nebesuskaičiuoju. Na, bet nieko, smulkmena.

Dėl miegojimo - pietų miegą jau seniai miega tik vieną kartą. Dažniausiai 12 val dienos. Dažniausiai 30-40 minučiu. Bet pasitaiko kad ir 1 val 30 min išmiega. Nakties miegas nuo 18 iki 6-7.

Ir ėėė. Koki čia pabėgimai feisbukan verysad.gif

Kaip tau atrodo, taip ir daryk dėl maisto, vieningos nuomonės nėra ir visos viską duoda labai skirtingai. Aš duodu gan daug, nes man priimtiniau, kad vaikas nuo metų pereina prie šeimos raciono maždaug, o ne kad iki metų pienas pagrindinis maistas smile.gif))

Užjaučiu dėl tokio dienos miego biggrin.gif nors naktį labai daug išmiega ji pas tave. Pas maniškę du miegai - trumpas apie 40 min ir pasnaudimas ir pietų apie 2 val. Nakties miegas apie 11 valandų.

Tai mes senbuvės seniausiai fb išėjusios iš čia smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Asoje @ 2017 02 10, 00:45)
Dėl miego, tai maniškis po neilgai, bet pamiega 3 kartus. Jei atsikelia apie 8, tai paskui apie 10-11 užmiega, antrąkart po pietų apie 16-17, trečią - prieš miegą apie 20-21, tuo metu kaip tik vyresniuosius guldom, tai vis ramiau būna smile.gif

Aha, į feisbuką nenubėkit, pabūkit ir čia smile.gif

Ojėj, tai kada nakčiai eina, kai tokiu metu trečias miegas? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(repečkė @ 2017 02 09, 20:24)
Sveikos.

Kovojam mes su vidurių kietėjimu toliau.

Repečke, mūsų atveju galutinė diagnozė buvo psichologija. O iki to kiek praeita...
Tik patariu su microlax nežaist... visgi greitai raumenukai tarsi pripranta, refleksai dingsta. Kuo mažiau ten lyst... geriau jau duphalac arba forlax tokie miltukai yra. Tie beskoniai-paprasčiau suduot ir nespazmuoja taip žarnyno.
Žiūrėti maistą, biogaia, leist organizmui adaptuotis palengva prie naujų produktų ir pan.
Ir reikia jiems ramią aplinką sudaryti dideliam reikalui. Pas mus buvo taip, kad vyrui koją išoperavo. Ir visi reikalai ilgam laikui kliuvo man su vaiku ant rankų, mažai namuose buvom ir pan. Taip ir prasidėjo... o įvaldo jie paskui "sulaikymo" techniką taip, kad sunku patikėti jog taip įmanoma...

Atsakyti
Mes Blair sauskelnes naudojam, ir pigios, ir ekologiškos, ir šiaip patinka, ir jei mažius ant nugaros miega, tai neprašlampa, bet jei ant pilvo ar ant šono, kaip jis labiausiai mėgsta, tada tas šonas jau ir šlapias... Stipri ta berniukiška čiurkšlė, mergaitėms taip nebūdavo biggrin.gif
Bet čia tai dar pusė bėdos, o kita - kad jau kelias dienas gan skysti viduriai ir kaip šauna aukštyn, tai visa nugara vos ne iki kaklo skęsta, ir net jei rytą ant puoduko padaro, vis tiek dieną prašauna, kai net nesitikiu, kad kakos, ir jau ketvirta diena iš eilės šitaip doh.gif
Atsimenu, viena draugė, irgi keturių vaikų mama, sakydavo, kad jei vaikas kakoja iki kaklo - lauk naujo danties biggrin.gif Ir gan dažnai man tas pasitvirtindavo smile.gif

Prisigyriau, kad mažius gerai miega, tai šiandien tik vieną kartą miegojo biggrin.gif Bet šeštadienis tokia išbalansuota diena, kai visi namie, daug triukšmo, daug veiksmo, tai ir miegas neima smile.gif
Šiaip jei vakarienės miego miega 21 val, tai paskui atsikėlęs dar košės užvalgo ir apie 23.30-24 eina miegot nakčiai... Nors šiaip tai visaip būna... Draugai kažkada klausė, kada mažiukas miega, tai mes su vyru kaip susitarę abu atsakėm "kai nori" smile.gif

Kad ramios aplinkos dideliam reikalui reikia, tai tikrai pritariu Gamtai, svarbu, kad nieks neblaškytų ir kai užsinori - iškart ramiai padarytų, nes kuo ilgiau sulaiko, tuo blogiau būna. Bet ir fiziologiškai palanki padėtis turėtų būti. Man tam labai tinka puodukas...
Atsakyti
Eh kažkaip pavargstu labai, tai vakarais, kai užmigdau ir jau atrodo galėčiau kažką veikti, kad ir čia parašyti ar užsimti hobiais - jau jėgų nebebūna. Atrodo ir vitaminus geriu, vistiek biggrin.gif
Gal čia tie naktiniai dažni prabudimai vargina.. Ji miega irgi su manimi,bet aš nežinau kaip jums pavyksta maitinti neprabundant. Nes aš tai visad prabundu, dar jei pavyksta neužmigti, palaukiu kol pavalgys ir tada vėl patogiai įsitaisau miegoti, nes maitinimo pozoj jei miegu tai po to kaip zombis ryte būnu, surakinta nugara biggrin.gif

Ir taip, mano mergytė, miega vieną kartą dienoj. Ir ne per ilgiausiai. Ir jau senokai taip. Mes pagal sveiko kūdikio dienotvarkę (knygą) bandėme taikyti migdymo laiką (ne metodus), tiesiog šiek tiek stūmėjome link ten aprašytos dienotvarkės (gan lengvai ji prisitaikė, nes ir natūraliai jos tas laikas sutapo), tik kad pagal knygą turėtų kelis kartus ir po ilgai dieną miegot biggrin.gif tai su diena mum nepavyko pagal knygą, su nakties miegu pavyko. Bet mūsų vaikas jau nuo gimimo nepasižymėjo miegojimu ilgu.

Su viduriukų kietėjimu dabar nebeaišku kas darosi. Lyg jau ir nebėra taip blogai kaip anksčiau, bet panašu kad tikrai jau atsirado jai psichologinė baimė. Ir kai tik ateina laikas, iš karto praneša visiem garsiu rėkimu. Bet nepanašu kad būtų taip baisu kaip kad buvo anksčiau, lyg ir susitvarko su reikalais, tik kad matyt likę nekoki prisiminimai. Vis dar duodu vien tik skystinančius produktus, meniu gana skurdus, ir man keista, kad tie produktai skystinantys neturi žymaus efekto, o skystina tik iki vos vos pakenčiamos būklės. Na, laikausi plano toliau, žiūrėsiu kas bus. Aplinka kaip ir rami, iš namų mes retai einam, dabar kai paskelbia signalą, bandau nukreipinėti dėmesį ir kalbinti, kad nesusikoncentruotų ties ta baime. Vaistų nevartoju kolkas, stebiu, laikomės be jų, bet visad po ranka. Vat dėl puodo, kai šios bėdos atsirado, jau gailiuosi kad neturim. Reikės įsigyt kai tik proga pasitaikys. Na, laukiu, žiūriu kaip čia toliau bus..

Mes naudojam bamboo 4 nr sauskelnes. Kai pabandėm šias, tai kitų jau ir nebenorėjom bandyt. Kai uždedu prieš miegą 18 val vakaro, tai reikia naktį vieną kartą pakeisti apie 1-3 val tam laikotarpyje, nes iki ryto palikus (keliasi apie 6-7 val) jau irgi būna peršlampa. Keičiu paprastai kai prabunda valgyt prieš maitinimą, tada pamaitinu ir užmiega. Jeigu kartais pamirštu pakeist arba nesusiorientuoju aplinkoj, tenka palaukt kol užmiega ir tada keičiu miegančiai. Įvaldžiau techniką, tai moku ir tamsoj, ir neprižadinus pakeist biggrin.gif

Mes jau įsigijome kėdutę kitą. Dabar šiek tiek ramiau sėdi, kai viską aplink ir į priekį mato, nors noru vis dar netrykšta joje sėdėt.

Kad senbuvės į feisbuką išėjusios tai aš žinau, mačiau savo akimis kaip visos išėjo biggrin.gif tik baisu, kad jau tuoj ir likusios išeis, naujų ne taip ir daug, kad nereiktų po to man čia vienai su savim kalbėtis biggrin.gif
Atsakyti
Laukimo metu tai po kažin kiek puslapių per dieną čia būdavo prikalbama, o dabar tai man visai smagu, kad nereikia tiek daug skaityti biggrin.gif Bet kad ir nelabai ką būna skaityti, galėtumėt feisbukietės bent kartą per kelias dienas prisijungti, papasakoti ką nors toms, kurios tik čia smile.gif

Su viduriukų kietėjimu tikrai ta bėda, kad kartą užkietėjus vaikas išsigąsta ir paskui bijo daryti, mūsų vyriausiajai taip buvo, kai 2 metų buvo, nieks negelbėjo, ji vis užlaikydavo, klykdavo, kai užeidavo noras, vargom kelis mėnesius, viską bandėm, ypač bijojo į puoduką kakoti, nors sisiodavo be problemų. Bet viskas savaime susitvarkė, kai netikėtai vidurius paleido. Atsisėsdavo ant puoduko mažam reikalui ir netyčia išeidavo didelis. Ir tie taip "laimingai" paleisti viduriai visas problemas išsprendė. Nors paskui jau ir su jais visokiom smectom kovojom, nes kokį mėnesį kamavo. Bet nėr to blogo, kas neišeitų į gera.

Dabar mažiuko irgi vis dar laisvoki viduriai, nors viską tą patį valgo, o anksčiau buvo ganėtinai kieti. Čia ne vien maistas įtakos turi, bet ir kažkokie procesai žarnyne, bakterijų pusiausvyra ar dar kažkas...

Maitindama tai aš prabundu, atsisėdu, pamaitinu, paguldau mažiuką ir pati atsigulu, tik kai nereikia lipti iš lovos, tai akimirksniu vėl užmiegu. Bet dabar pavalgęs jis ne visada užmiega, kartais vartosi, ropinėja, kol pradeda rėkti, reik pasupti ir pamigdyti, kartais ir valandą, čia jau nekas. Kai rėkė, žvilgtelėjau giliau į burnytę, tai matosi mėlyni guzai būsimų dantukų vietoj, skauda turbūt...

Sauskelnes keičiu naktį pamaitinusi, antraip labai klykia, bijau, kad visus išbudins. O kai valgydamas įminga, tada neprabudindama pakeičiu. Bet jei jau patingiu, tada ryte reikia viską perrengt..

Bambo esam daug naudoję, tik Blair pasirodė beveik tokios pačios, su tuo pačiu eko ženklu, tik pigesnės smile.gif

Mes irgi planuojam į naują kėdutę perkelti, bet dar kažkaip neprisiruošiam, lyg ir telpa senojoje dar. Tai tegu saugiau pavažinėja...
Atsakyti
QUOTE(repečkė @ 2017 02 13, 23:36)
Ir taip, mano mergytė, miega vieną kartą dienoj. Ir ne per ilgiausiai. Ir jau senokai taip. Mes pagal sveiko kūdikio dienotvarkę (knygą) bandėme taikyti migdymo laiką (ne metodus), tiesiog šiek tiek stūmėjome link ten aprašytos dienotvarkės (gan lengvai ji prisitaikė, nes ir natūraliai jos tas laikas sutapo), tik kad pagal knygą turėtų kelis kartus ir po ilgai dieną miegot biggrin.gif tai su diena mum nepavyko pagal knygą, su nakties miegu pavyko. Bet mūsų vaikas jau nuo gimimo nepasižymėjo miegojimu ilgu.

Mes naudojam bamboo 4 nr sauskelnes. Kai pabandėm šias, tai kitų jau ir nebenorėjom bandyt. Kai uždedu prieš miegą 18 val vakaro, tai reikia naktį vieną kartą pakeisti apie 1-3 val tam laikotarpyje, nes iki ryto palikus (keliasi apie 6-7 val) jau irgi būna peršlampa. Keičiu paprastai kai prabunda valgyt prieš maitinimą, tada pamaitinu ir užmiega. Jeigu kartais pamirštu pakeist arba nesusiorientuoju aplinkoj, tenka palaukt kol užmiega ir tada keičiu miegančiai. Įvaldžiau techniką, tai moku ir tamsoj, ir neprižadinus pakeist biggrin.gif

Pagal Ford? Aš kažkaip mažę sustačius daugmaž pagal tą dienotvarkę... Nors anksčiau skeptiškai žiūrėjau... Bet pagal ją ne du ilgi miegai, o vienas trumpas ir vienas ilgas. Pas mus taip ir išeina.

Bambo geros sauskelnės. Bet naujausias atradimas - lidl biggrin.gif
Atsakyti