Įkraunama...
Įkraunama...

Gegužiukai 2016, 40 tema

Oi, gaila... Aš net nepagalvoju, kad reik paragaut mažiukų košės, neragavusi ir nesuprasčiau, kad karti. Kaip tik neseniai kelias dėžutes nusipirkom...
Atsakyti
Mane vyras išmokino ragauti viską, ką duodu vaikui. Nes anksčiau irgi būdavo padarau valgyt ir maitinu, vaikas raukytis ėmė, tai vyras man pasibaisėjęs sako - gal neskanu, sugedę ar kartu, ar bent ragavai? Tai kažkaip nustėrau, nuo to laiko pirmas šaukštas mamai, o tik tada vaikui smile.gif

Šį vakarą prisiskaičiau Austėjos Landsbergienės blogo, tai kažkaip išsigandau, nusivyliau ir pakraupau, kiek blogų dalykų auklėjime mes darom.. Atrodo nė nesusimastai, tokios smulkmenos, o pasirodo kad jos turi didelį neigiamą efektą. Baisu. Dar jeigu viskas priklausytų tik nuo tavęs pačio (turiu minty nuo savęs), tai dar nieko, gali nedaryti tų klaidų, bet jei gyveni ne vienas, jei vaikas bendrauja su draugais, seneliais ir tt, tai visų juk neišauklėsi.
Kažkaip kai laukiausi, galvojau va turėsiu vaiką, viską darysiu idealiai - kantriai ir tik taip kaip leidžiama. Bet kai augini, pasirodo gaunasi taip kaip gaunasi ir mažai ką gali įtakoti pati..

Ir jeigu ne Asoje, tai tuoj čia forume aš liksiu kalbėtis pati su savim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo repečkė: 30 sausio 2017 - 00:06
As irgi viska ragauju, net gi pirktines vaisines tyreles
Atsakyti
Na, aš nulaižau šaukštą, kuriuo tyreles ar košeles dedu į dubenėlį smile.gif Bet pradėsiu ragauti atidžiau. Nors man pačiai neskanu visokios daržovienės be druskos, o ypač kai žuvis prisidės...

Taip, Repečke, bent mes pasišnekam smile.gif

Šiaip Landsbergiene esu šiek tiek nusivylusi, nors iš pradžių labai patraukliai man visos jos kalbos skambėjo. Taip, ji keturis vaikus išauginusi ir turi teisę kalbėti, bet tai, kaip ji auklėja savo vaikus, man nėra visiškai priimtina, juk kiekvienas turim savitą požiūrį į įvairius dalykus. Gerais tėvais negimstama, jais tampama, todėl svarbu domėtis auklėjimu, sudėtingų situacijų sprendimo būdais, o svarbiausia - viską daryti su meile ir viskas bus gerai smile.gif

Mes bijojom darželio, kad ten vaikai patirs visokių neigiamų patirčių, prisiklausys "negražių žodžių" ir panašiai. Bet to neišvengsime, jei ne darželis, tai mokykla, o tėvų pareiga - užauginti atsparų aplinkai ir tėvais pasitikintį vaiką... Kažkaip tai gal ir įmanoma... Gyvenam ir mokomės smile.gif

Mūsų mažiukas vaikštinėja lovelėje aplinkui ir iš lauko pusės įsikibęs į lovelę, pagaliau ir ropot kaip reikiant išmoko, tik baisu, kad priropojęs kėdę vis stojasi, o ji virsta, reik labai saugoti.
Atsakyti
QUOTE(repečkė @ 2017 01 30, 01:05)
Mane vyras išmokino ragauti viską, ką duodu vaikui. Nes anksčiau irgi būdavo padarau valgyt ir maitinu, vaikas raukytis ėmė, tai vyras man pasibaisėjęs sako - gal neskanu, sugedę ar kartu, ar bent ragavai?

Tas skanu/neskanu sunkiai įvertinamas biggrin.gif man retai mažės maistas skanus, nes be druskos, o aš labai mėgstu.
Atsakyti
Na aš kaip tik susižavėjus savo mažylės košėmis, nes oho kaip stipriai daržovių skonį pasirodo druska slepia. Tai visai noriai valgau tai, kas lieka smile.gif

Mes turim problemą. Mažylei stipriai kietėja viduriai. Kuo toliau atrodo tuo labiau. Dabar reikalus atlikinėja kas tris dienas na ir su tokiais riksmais ir stenėjimais kad oi oi. Gydytoja patarė mikrolax naudot. Na, panaudojom kelis kartus, bet situacija nesikeičia. Atrodo jau tą maistą taikau - ryte avižų košė su slyvų tyrele ir virtu obuoliu, per pietus mėsa su cukinija, moliūgu ir trupučiu bulvės. Šiandien dar džiovintų slyvų kompotą viriau ir per pertraukas gauna žalio obuolio. Nebežinau. Su gydytoja telefonu kalbėjom ir vaistininkė patarė duphalac duoti, nusipirkom, bet grįžus pasiskaičiau internete apie jį tai man akys ant kaktos iššoko. Tiek neigiamų atsiliepimų.. Dabar nebežinau. Ar rizikuot kankint vaiką ir dar bandyt eksperimentuot su maistu (galvoju kad gal reik duot vandens gert daug ir dažnai, nes kolkas tik mp; dar gal abrikosų tyrelę kokią virt, nebeduot mėsos, kivių gal duot?). Ar bandyt tuos vaistus jau.. Nebežinau. Neviltis tokia ima verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(repečkė @ 2017 01 31, 22:27)

Mes turim problemą. Mažylei stipriai kietėja viduriai.

Na lyg viska ir duodi kad laisvintu vidurius. Gal kiek laiko turi praeit ?
O kas su duphalac ne taip? As didzkei duodavau, bet jau vyresne buvo.
Atsakyti
Na tas duphalac tarsi suaugusiems išgėrus sukelia stiprius pilvo skausmus, raižymus tokius, kad nebeįmanoma tvert ir net ašaros rieda (maždaug taip rašė). O kūdikiam kai duoda, tai jiem irgi būna stiprūs pilvo skausmai, nebeįmanoma prie pilvo prisiliest, ištisai verkia, būna neramūs ir tt. Na buvo ir vienas kitas geri atsiliepimai..

Baisu jau ir belaukt daugiau. Nes jau tiek kankinasi. Nežinau. Na gal dar palaukt. Nors vyras prieštarauja, siūlo bandyt vaistus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo repečkė: 31 sausio 2017 - 23:50
Hm, galvoju, ką daryčiau aš... Nesinorėtų ir man jokių vaistų tokiam mažuliukui duoti, esam vyriausiajai davę duphalac, kai buvo 2,5 metukų, ji paniškai bijodavo daryti į puoduką, tai nuo nervų užkietėję viduriai buvo. Bet nelabai ką gelbėjo. O kad kokie skausmai nuo to būtų - nepastebėjom.

Dabar mažiukui irgi pakietėjo viduriai, nors daro kasdien ir nesunkiai. O jeigu taip smarkiai užkietėtų, neduočiau mėsytės (kažkodėl mano toks įsitikinimas, kad nuo jos kietėja), kruopų, bulvių, arba pabandyčiau vien savo pieneliu pamaitinti - juk kai vien jį valgydavo, tai nebūdavo kieti viduriai biggrin.gif Žodžiu, eksperimentuočiau su mityba, gal kas padėtų...
Atsakyti
Labas.

Su vidurių kietėjimu turiu patirties auginant vyresnėlį. Labai baisus man, sunkus vaikui buvo net kokiu 2 metų laikotarpis.
Sakyčiau buvo kompleksas problemėlių. Viena iš jų ir pati stipriausia - psichologija.
Labai daug turėčiau papasakoti kiek praėjom... Tai jeigu domina ką nors, rašykite žinutę - apsikeistume telefono numeriais. Nes naršau telefone. Ir ilgai užtrunku kol su lietuvybe parašau kad ir šią žinutę 😶
Atsakyti
QUOTE(repečkė @ 2017 02 01, 00:50)
Na tas duphalac tarsi suaugusiems išgėrus sukelia stiprius pilvo skausmus, raižymus tokius, kad nebeįmanoma tvert ir net ašaros rieda (maždaug taip rašė). O kūdikiam kai duoda, tai jiem irgi būna stiprūs pilvo skausmai, nebeįmanoma prie pilvo prisiliest, ištisai verkia, būna neramūs ir tt. Na buvo ir vienas kitas geri atsiliepimai..

Baisu jau ir belaukt daugiau. Nes jau tiek kankinasi. Nežinau. Na gal dar palaukt. Nors vyras prieštarauja, siūlo bandyt vaistus.

Microlax zvakute gal bandykit. Duphalac ne is karto veikia, reikia ilgiau duot ir pastoviai kad butu rezultatas.
Atsakyti
Asoje,
Sveikinimai tavo pagrandukui su 9 menesiukais 🎈🎈🎈
Atsakyti