Įkraunama...
Įkraunama...

Gegužiukai 2016, 40 tema

Aš tai irgi nesveriu ir nesirūpinu svoriu, nes vaikas linksmas, gerai valgo, tai viskas gerai turėtų būti.

Dėl pieno po mėsos (turbūt klausimas Finnai): o mamos pienas neturi tų medžiagų, trukdančių įsisavinti geležį iš mėsos?

O dėl mėsos nuoviro, kitaip sultinio, man vis dar nesinori patikėti, kad jis nesveikas, daug kur rašo, kad jis nuo visokių ligų gydo, daugiausiai minimas sultinys iš mėsos ir kaulų. Tai negi niekad neverdat sriubos iš sultinio?

Dar klausimas kita tema - gal kas daugkartines sauskelnes naudojat? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Asoje @ 2017 01 12, 23:03)
Dėl pieno po mėsos (turbūt klausimas Finnai):  o mamos pienas neturi tų medžiagų, trukdančių įsisavinti geležį iš mėsos?
---
O dėl mėsos nuoviro, kitaip sultinio, man vis dar nesinori patikėti, kad jis nesveikas, daug kur rašo, kad jis nuo visokių ligų gydo, daugiausiai minimas sultinys iš mėsos ir kaulų. Tai negi niekad neverdat sriubos iš sultinio?
---
Dar klausimas kita tema - gal kas daugkartines sauskelnes naudojat? smile.gif

Mamos pienas netrukdo geležies įsisavinimui. Nuo karvės pieno (ir kitų) jis daug kuo skiriasi.
---
Kartais verdam (sau). Bet tai nerekomenduojama smile.gif
---
Nenaudojam daugkartinių. O jūs?

---
jauniute, svorį mažiukai daugiau priauga tik pirmais mėnesiais. Vėliau svorio augimas sulėtėja, taip ir turi būti. Įsivaizduoji, kas būtų, jei priauginėtų kas mėnesį po tą kokį kilogramą ar daugiau? Kiek svertų po metų, dviejų? biggrin.gif Be to, pradžioje jie nejuda praktiškai patys, minimaliai tik, vėliau jau pradeda oho kokie aktyvistai būti. Dauguma gi vietoje net nenustygsta, stoja, sėda, verčiasi, ropoja ir t.t. Normalu, kad išnaudoja ir "išjuda" daug smile.gif
Svarbu, kad svoris nekristų, o kiek priauga nebėra svarbu, kaip pirmais mėnesiais.
Tau irgi siūlau nesverti ir nebeskaičiuoti. Tokiam vaikui jei būtų kas ne taip, greitai pasimatytų iš kitų dalykų. Be to, nežinau su kokiomis svarstyklėmis sveri. Jei buitinėmis, jos paprastai turi didelę paklaidą (dauguma apie 500g), su jomis kūdikių sverti išvis nerekomenduojama. Kūdikiai sveriami su kitokiomis svarstyklėmis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 13 sausio 2017 - 21:32
Aš tai išsitraukiau daugkartines sauskelnes, su pirmąja nemažai naudojau, su antrąja mažiau, trečiajam visai mažai, nebuvo kada, ypač didelį reikalą į jas atlikus sunku būdavo nugramdyt... smile.gif O dabar, kai mažiukas didelius reikalus atlieka į puoduką, tas sauskelnes praktiškai tik praskalaut reikia, švarios lieka, tai dieną jas smagiai naudojam, kartais po 2 val. keisdama randu jas sausas, pasodinu mažiuką ant puoduko ir vėl tas pačias užsegu. Smagu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Asoje @ 2017 01 15, 02:29)
O dabar, kai mažiukas didelius reikalus atlieka į puoduką, tas sauskelnes praktiškai tik praskalaut reikia, švarios lieka...

Sekasi "pagauti"? smile.gif

Klausimas, mėsytę Avent garintuvuose garinate kaip nurodyta instrukcijoje 20 min, ar dėl ramumo verdate vandenyje?
Atsakyti
Aš mėsą apverdu vandeny apie 20min. (mažais gabaliukais, tai ji iš tiesų ir išverda), o tada dedu kartu su daržovėmis garintis dar 15-20min., priklausomai nuo daržovių.
Arba kartais ir visai negarinu. Užvakar viriau sriubą jam, tai mažame puodelyje į vandenį pridėjau tokių mažų frikadelių, išviriau, o po to jas į sriubą sudėjau.
Bet jei su Avent, nededu žalios mėsos kartu iškart.

Daugkartinės ir man įdomu, bet tik įdomu biggrin.gif Nes taip tingiu kokia papildoma veikla užsiimti. Aš išvis namie be sauskelnių geriau laikau kasdien po kažkiek smile.gif Pas mus namie kilimų niekur nėra, stengiuosi laikyti ten, kur sofa odinė, tai, kad ir apčiurškia ką nors (o taip nutinka visada ir ne po kartą), nieko baisaus.
Prie puodelio pratinti dar greitu metu neplanuojam, tai dar ar taip, ar taip, su sauskelnėmis teks padraugauti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 15 sausio 2017 - 13:01
Mūsų mažiukas pradžioj labai nuspėjamas buvo, kasryt po pusryčių kakodavo, tai pagalvojau, kodėl nepasodinus ant puoduko smile.gif Greit suprato, ką reik daryt, o gal kažkiek ir fiziologiškai puodukas veikia, kad tokia poza patogu atlikti reikalą smile.gif Dabar po pietų pasodinu ir beveik visada padaro, jei ne, tada po miego pavalgiusį pasodinu. Šiaip kai keičiu sauskelnes irgi sodinu ant puoduko, ir prasivėdina, ir dažniausiai ką nors padaro, vis ilgiau po to sauskelnės išlieka sausos. Su pirmais vaikais sudėtingas man buvo pratinimas, nenorėdavo jie sėdėt, o užžaidinus pasėdėdavo kažkiek ir dažniausiai nieko nepadarydavo, nesuprasdavo, ką čia reik daryti. Tai sakiau sau, kad jei dar bus vaikų, tai sodinsiu tol, kol nemoka vaikščioti ir negali atsistoję pabėgti smile.gif
Pliku užpakaliu laikyti man dabar atrodo šaltoka...
Atsakyti
Paklausiau Jūsų patarimų, pradėjau duoti antrą maitinimą savo mergytei. Verdu košytę. Pirmą kartą ragaudama žiaugčiojo raukėsi ir suvalgė max du šaukštelius per kelis kartus, antrą kartą vos paragavus sakė, kad gal valgykit tą savo košę patys. Tai pabandžiau trkuoto obuolio kartu įdėt verdant, tai šiek tiek noriau valgė. Gal kaip nors apsipras. Daržoves valgant problemų nekyla.

Mūsų mergytė ir toliau reikalauja dėmesio, nepabūna viena beveik visai, visad nori ne kiek ant rankų, kiek dairytis, viską matyt, čiupinėt. Sloga jau praėjo, ateinančią savaitę eisim pavėlavusių skiepų.

Daugkartinių sauskelnių nenaudoju. Ankčiau buvau pasišovus, kad būtinai naudosiu, bet kai nieko nespėju, būtų per daug.. Perkam vienkartines geresnes ir tiek.

Dėl sėdimo ant puodo aš besilaukdama skaičiau raidos psichologiją, iš ten užsifiksavo, kad sodinimas ant puodo turi svarbią reikšmę vystymesi ir labai svarbu tinkamu laiku pataikyti sodinti - ne per anksti ir ne per vėlai. Nes abejais atvejais jaučiasi pasekmės (nu ten kažkaip taip rašė). Tai mes net neturim puodo dar biggrin.gif Nežinau aišku kiek visame tame tiesos.

Turim su vyru bilietus į koncertą, galvojam kaip logiška elgtis tokiu atveju. Koncertas kitame mieste, orkestas. Bus vakare, tuo metu, kai jau mūsų turtas turėtų miegoti apie valandą. Ar neštis kartu (bet tokiu atveju garsą slopinančių ausinių turbūt reikėtų?) ir bandyt ją išlaikyt, nešiot, lakstyt, ramint, migdyt, ar palikt su jai nematytais žmonėmis miegoti ir tikėtis, kad miegos, o kai prabus (dažniausiai neišmiega viso to laiko) - neišsigas. Nežinau, kažkaip neramu palikt, bet žinau, kad ir neštis tikrai ne išeitis. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(repečkė @ 2017 01 16, 00:27)
Paklausiau Jūsų patarimų, pradėjau duoti antrą maitinimą savo mergytei. Verdu košytę. Pirmą kartą ragaudama žiaugčiojo raukėsi ir suvalgė max du šaukštelius per kelis kartus, antrą kartą vos paragavus sakė, kad gal valgykit tą savo košę patys. Tai pabandžiau trkuoto obuolio kartu įdėt verdant, tai šiek tiek noriau valgė. Gal kaip nors apsipras. Daržoves valgant problemų nekyla.

Mūsų mergytė ir toliau reikalauja dėmesio, nepabūna viena beveik visai, visad nori ne kiek ant rankų, kiek dairytis, viską matyt, čiupinėt. Sloga jau praėjo, ateinančią savaitę eisim pavėlavusių skiepų.

Daugkartinių sauskelnių nenaudoju. Ankčiau buvau pasišovus, kad būtinai naudosiu, bet kai nieko nespėju, būtų per daug.. Perkam vienkartines geresnes ir tiek.

Dėl sėdimo ant puodo aš besilaukdama skaičiau raidos psichologiją, iš ten užsifiksavo, kad sodinimas ant puodo turi svarbią reikšmę vystymesi ir labai svarbu tinkamu laiku pataikyti sodinti - ne per anksti ir ne per vėlai. Nes abejais atvejais jaučiasi pasekmės (nu ten kažkaip taip rašė). Tai mes net neturim puodo dar biggrin.gif Nežinau aišku kiek visame tame tiesos.

Turim su vyru bilietus į koncertą, galvojam kaip logiška elgtis tokiu atveju. Koncertas kitame mieste, orkestas. Bus vakare, tuo metu, kai jau mūsų turtas turėtų miegoti apie valandą. Ar neštis kartu (bet tokiu atveju garsą slopinančių ausinių turbūt reikėtų?) ir bandyt ją išlaikyt, nešiot, lakstyt, ramint, migdyt, ar palikt su jai nematytais žmonėmis miegoti ir tikėtis, kad miegos, o kai prabus (dažniausiai neišmiega viso to laiko) -  neišsigas. Nežinau, kažkaip neramu palikt, bet žinau, kad ir neštis tikrai ne išeitis.  unsure.gif

Oj palikčiau su kažkuo, ne vieta vaikui koncerte smile.gif))

Gal įpras prie košių. Aš pradžioj grūdines daviau be nieko, paskui pradėjau skaninti, dabar beveik visada valgo su kokiu vaisium ar uoga paskanintas. Prieš kelias dienas daviau tikrų grikių, ne dribsnių, tai valgė tik su ghee smile.gif
Atsakyti

repečke, sunkus sprendimas... Bet su nematytais žmonėmis tikrai nepalikčiau, nes prabudusi gali smarkiai išsigąsti :mmm: Man pačiai būtų baisiai nemalonu ir bjauriai netikėta nubusti nepažįstamų žmonių kompanijoje, kai užmigusi būčiau su savo mylimiausiais šalia, o čia kūdikis...
Koncerte tokiai mažytei irgi ne vieta - tiek jos, tiek koncerto besiklausančiųjų atžvilgiu.
O tie nematyti jai žmonės yra vieninteliai, galintys pažiūrėti?

Atsakyti
repečke, aš pritariu HA nuomonei. Vaiko taip nepalikčiau nepažįstamiems jokiais būdais, koncertas tokiam irgi netinkama vieta. Su ausinėmis nebent, bet ar su jomis bus. O ir ar kitiems klausytojams patiks papildomi garsai smile.gif
Aš irgi vis svarstau gal į krepšinio rungtynes nueiti visiems, taip pasiilgau, visada eidavom Žalgirio palaikyti, ir dabar būtų kaip smagu, bet vaikas su ausinėmis beveik garantuoju, kad nebūtų smile.gif

Asoje, mes vis palaikom ir be dalies rūbų, ir mažiukas namie be kojinių būna (kad ir sušala kojas, nepripažįsta kojinių niekaip, o iš nuolatinio uždėjimo vėl mažai naudos, nes tik labai trumpam tas veikia, iškart nutampo vėl), čia irgi grūdinimo dalis.

Grūdines ir mes duodame su vaisiais, uogomis ar daržovėmis. Bijau prisikalbėti, bet pastaruoju metu valgo labai gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 16 sausio 2017 - 20:43
Finna, o kiek pas jus laipsnių namuose? Aš tai pėdkelnes apmaunu, nes kojines tai taip - kaipmat nusimauna. Vyresni vaikai tai paskui išmokdavo ir pėdkelnes nusimauti, ir kelnes, tada šliaužtukus rengdavau, negi paleisi plikus ropinėti...

Dabar visur skelbia, kad gripo epidemija, aš į žmonių susibūrimo vietas nesivesčiau mažiuko... Dabar vis pamąstau apie Knygų mugę, kasmet važiuojam, mažiausią vaiką vis palikdavom seneliams, bet šįkart dar kažkaip mažiukas per mažiukas atrodo, nesinori taip ilgam palikti, o vežtis ir ten varginti irgi gaila, tai dar neapsisprendžiu smile.gif
Atsakyti
repečkė, grūdines sunkiai irgi valgė. Bet, kaip ir sakoma, kad turi priprasti. Po poros savaičių bandymo - uolia smile.gif su bananu ar obuoliu aišku skaniau. Bet grikių nelabai pripažįsta, kukurūzų irgi.. valgo, bet būna ir skaniau smile.gif

Gavau Columbia kombį. Pagaliau. Galėjau siųsti iš hiatus. Nors brangiau, bet būčiau jau gavusi. Pavedė tarpininkė.
Bet žiūriu... made in bangladesh... tai jau ne originalas? Nes bent ankstesni tai tikrai made in vietnam būdavo..
Atsakyti