Įkraunama...
Įkraunama...

Gegužiukai 2016, 40 tema

QUOTE(Asoje @ 2016 12 11, 01:47)
Net nežinau, ar gerai tos košės iš miltų, bet kaip greita ir lengva pagaminti smile.gif
O šiaip, įdomu, ar turi skrudinti (rudi) grikiai ką nors geresnio nei neskrudinti (balti)? Ar verta duoti abiejų?

O kodel turi buti blogai? Man sesele ir sake virti is miltu. Ir ant pacio pakelio receptas yra uzrasytas.
As vakar is kukuruzu miltu viriau, irgi susoko i guzus, ismeciau, tada jau mausydama dejau vel ir visai nieko gavosi. Kita karta symaisysiu su saltu vandeniu ir uzkaitinsiu.
O duodu irgi su vaisiu tyrele.
Atsakyti
O, galvojau čia mano išradimas iš miltų košes virti biggrin.gif O pasirodo - ne naujiena smile.gif Tam malūne Kaune visokių rūšių tų miltų yra, tai džiaugiuos, kaip paprasta iš jų košes gaminti, ir labai pigiai išeina smile.gif

Beje, kieno mažiukai didesni, jau po dukart per dieną košę duodat, ar dar po vieną? Ko dar duodat be košės? Aš obuoliuko patarkuoju, užvakar gerai ir noriai valgė, šiandien lygiai taip pat tarkuotą valgydamas vis žiaukčiojo ir atpylinėjo, net nesuprantu, kodėl...
Atsakyti
Labas.
Mūsų vaikiukas turi 6 dantukus, po butą visus kampelius apropoja 🤗 ateis diena kai ir valgys 😎...
košės valgymas baigiasi užsičiaupimu po pirmo šaukštelio... kad ir ką beduočiau. Ir daržovienė, ir garintos daržovės gabaliukais, ir kruopų košytė, tyrelės, ir vaisiai-įdomus pirmas kasniukas 🤔
na bet tikriausiai reikia būti kantriai ir du tris kartus per dieną siūlyt vis ką nors skirtingo...
Ir prašymas-gal galite pasidalinti pdf Mažylio receptai. Gal atrasiu naujovių jam daugiau... simona010@gmail.com

Ačiū.

Atsakyti
QUOTE(Asoje @ 2016 12 12, 03:10)
Beje, kieno mažiukai didesni, jau po dukart per dieną košę duodat, ar dar po vieną? Ko dar duodat be košės? Aš obuoliuko patarkuoju, užvakar gerai ir noriai valgė, šiandien lygiai taip pat tarkuotą valgydamas vis žiaukčiojo ir atpylinėjo, net nesuprantu, kodėl...

Jau duodu 3 (pradėjau nuo 5) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Asoje @ 2016 12 12, 03:10)

As du kartus duodu, viena darzoviene, kita grudu kose. Irgi obuoliuka kartais duodu, arba i silikonini maitintuva idedu arba didesni gabaliuka i rankyte tiesiog duodu.
Tyreles vaisines, bet cia su kose. Garinu obuoli, sumaisau su bananu. Vakar dar kriause idejau.
Atsakyti
o maniski nuo morkos pabere, teko morka nutraukt, gavo pora dienu bulve ir moliuga ir ka paleido vidurius verysad.gif
dar yra demeliu ant nugarytes, bet nori nenori turiu ryziu koses megint duot, nes reik pakietint viduriukus... sakykit ivedant kose vel reikia zaisti kaip su darzoviene kad i diena tik po kelis saukstukus kol ipras???
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2016 12 12, 13:53)
sakykit ivedant kose vel reikia zaisti kaip su darzoviene kad i diena tik po kelis saukstukus kol ipras???

Nedaviau visai pilnos porcijos, bet ir ne kelis šaukštukus, gal apie 100 padariau pirmą kartą ir suvalgė smile.gif
Atsakyti
Jauniute, banano duok, jis irgi kietina truputi.
As daviau irgi apie 100 gal pirma karta.
Atsakyti
QUOTE(gamta @ 2016 12 12, 07:50)
Labas.
Mūsų vaikiukas turi 6 dantukus, po butą visus kampelius apropoja 🤗 ateis diena kai ir valgys 😎...
košės valgymas baigiasi užsičiaupimu po pirmo šaukštelio...

Pasirodo, ne vien mūsiškis daugiadantis biggrin.gif Tik iki ropojimo dar tolokai, kartais keturiom atsistoja, bet sminga veidu į samanas smile.gif
Pirmieji trys vaikai buvo nevalgūs nuo kūdikystės, nieko ragauti nenorėdavo, tai nesulaukdavau, kol normaliai valgys, iki 4-5 metų... Ir dabar mažasis kartais daug geriau valgo už vyresnį brolį...

Bet kaip jau po daug kartų maitinat, aš iki kokių 8 mėn. neduodavau košės antrą kartą (nes tas vienas būdavo ilgas ir sunkus, po truputį, po truputį...). Reiks pasitempti smile.gif

Gabaliukais kol kas nieko nebandysiu, jau bandžiau ir obuolio, ir banano duoti pagraužti, bet viskas visada baisiais žiaugčiojimais ir atpylimu baigiasi, gaila man vaiko. Tegu kol kas sumalta košeles pavalgo...
Atsakyti
Mūsų valgo vieną kartą per dieną, o daugiau aš dar, tiesą sakant, labai tingiu terliotis.
Iki šiol buvo ragavęs tik daržoves ir vaisius kelis (garintą obuolį, slyvą, abrikosą, kriaušę, bananą). Šiandien pirmą kartą daviau avižų košės. Dariau Topfer pilno grūdo avižų (su glitimu- MB taip labai norėjo, tegul tą vieną kartą pavadovauja lotuliukas.gif). Mano skoniui gavosi labai skani (nors pati košių nemėgstu), saldi (įdėjau apie 100g trinto banano), bet, kaip ir Ciel, gavosi nesuprasi kokių grūdų. Skonis labai geras, bet niekaip neatspėčiau kokia košė (nors iš manęs tokia jų ir ekspertė biggrin.gif). Košę valgė labai nenoriai (nors daržoves, išskyrus paprastą bulvę, valgo puikai ir suvalgo po visą dubenėlį). Ir žiaugčiojo, ir spjaudėsi, ir sukinėjosi visaip. Suvalgė apie pusę porcijos. O likusią dalį tėtis grįžęs namo pašildė ir sumaitino visą likusią. Ir nesupratau- ar, kad tėtis maitino, ar, kad priprato prie skonio, na, kad nebebuvo naujiena visai.
Atsakyti
Mano turtas kapoja moliūgą jau savaitę laiko, noriai. Rytoj jau kažką naujo reikės sugalvot. Suvalgo (šiandien įdomumo dėlei pasvėriau) apie 40 gramų košės. Čia atmetus visus išterliojimus. Nežinau ar čia normalu.
Beje, kai papildomas maistas įvedamas, reikia duoti vandens atsigerti ar užtenka MP? Kolkas duodu kelis kartus dienoj vandens, bet girdėjau versiją, kad lyg ir MP turėtų dar užtekti?
Atsakyti
Aš tai nematau prasmės ir reikalo duoti vandens, kol pieno užtenka. Ypač dabar kai toks ligų metas, dar šiek tiek mažiukui nosis varva, tai manau, kad su pieneliu gauna dar ir "vaistų" smile.gif

Parašė Finna apie avižas, tai ir aš jų išviriau, bet viriau nemaltus dribsnius su obuoliuko puse, o paskui viską blenderiu sutryniau ir visai graži košelė išėjo, ne visiška tyrelė, bet mažiukui pats tas buvo. Pirmą kartą šiaip sau valgė, antrą dieną jau daug geriau. Maždaug 100 g suvalgė. Į kruopų košes dedu sviesto, į daržovių - aliejaus.

Aš dar kol kas irgi vieną kartą su koše terliojuosi, kaip ir Finna, nelabai prisiruošiu antram kartui smile.gif

Beje, nuo kada galima kūdikiams juodos duonos duoti? Atsimenu, kad lyg negerai dar, bet mes baltos ir batonų nevalgom, namie tik juoda duona, mažiukas taip žiūrėjo, kai valgiau, tai daviau trupinėlį būdama įsitikinusi, kad tikrai išspjaus, nes nuo bet ko rupesnio žiaukčioja, net nuo tarkuoto žalio obuolio, bet suvalgė ir dar norėjo smile.gif Tai nežinau, kaip čia daryt...
Atsakyti